Любители на кучета-25

• 41 429
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Всякакви кучета - малки, големи, се заявяват още в началото и се попълват резервационни карти в Амадеус (резервационната система). Поради това, че не всеки самолет е пригоден да превозва животни в товарния отсек, всяка авиокомпания има определен минимум дни, за да бъде информирана за животно. На полет се позволяват по 2 кучета или 2 котки и май в един полет не може да има куче и котка, пътуващи в салона. 
Плаща се като за чанта свръхбагаж, в зависимост от поредността и килограмите (<23>23<32>32). Това е според най-новите изисквания.
Има изисквания и към клетките, но да речем, че те са еднократна инвестиция.

Да, значи правилно си спомням. Често казано за мен би било по-лесно да оставя кучето на някои или в хотел, отколкото да го влача по самолетите. Естествено ако се мести човек е друго, ако заминава за дълго време също, и все пак аз бих търсила друг начин за превоз винаги.

# 556
Здравейте bouquet
Имам нужда от съвета ви. Голямата ми дъщеря /11г, малката е на 3/ е фиксирана върху желанието си за куче от доста време вече. Проблемът е, че чето пътуваме между две държави, най вече със самолет - поне 2 пъти годишно. Макар че разстоянието не е кой знае колко голямо, час и половина е полета.
Аз бих желала да вземем ретривър, много ми допада породата, подходяща е за деца, чета все неща, които ми харесват. Обаче дали ще е добре за такова голямо куче да пътува често, как ще му понесе?   Четох в една от предишните ви теми, че женските не ставали много големи, а ние искаме точно женски ретривър?
Приемам всякакви мнения и предложения, благодаря ви Hug

Aaaa, Кафе с мед, здрасти! Чудесно е, че ще си взимате ретривър! Много е хубаво за дечицата!
Обаче каргото с ретривър първо излиза златно, знам че каргото за котета София-Виена под 7 кила е 115 евро Simple Smile, защото мъж ми често придружава бездомни и осиновени в Австрия котки! За ретривър, направо ще ви одерат кожата! Така че или ще пътувате с кола с преспиване или ще си намерите адекватен хотел за животинката! Иначе пътуванията в багажното са стрес, ама като пътува 2-3 пъти ще свикне, сега се отопляват багажните, като си е в клетката е на сигурно, не е такава драма!
Ние даваме Мърфи като ходим на море 1 месец и в чужбина 1 месец и 2 седмици по Коледа! С времето свикна с хотела и се радва като го оставим, нещо като ваканция и за него е - е, то как иначе, на двор, по цял ден игра с други кучета!
Успех при избирането на кучинка! Внимавайте с дисплазията, нали - това е чест проблем при тези кучета!

# 557
Рила, би ли споделила кой хотел ползваш?   bouquet

# 558
  • София
Рила, би ли споделила кой хотел ползваш?   bouquet

И аз се интресувам.

# 559
  • София - Рим и обратно
Благодаря ви за отговорите Simple Smile
Рила, здравей Hug Хотелът би бил решение за кратките пътувания наистина...
А дали е подходящ и за тази порода? Чувала съм, че са ужасно привързани към стопаните си.

# 560
Хотелът е при треньора на Мърфи, но той взима само кучета, които е обучавал! Така го слушат на 100% и не е проблем да са пуснати и заедно! Голяма част от кучетата се познават, приятели са и не се карат!
Знам, че звучи много готино, кучетата да са пуснати, а не затворени, наистина е чудесно, но нали не трябва да е за сметка на сигурността, затова само познати кучета!

Обаче друг хотел, който е много хубав е "При Над" в с. Мещица до Перник!
http://www.bgpets.info/index.php?displayAnimal=1&a_id=5331

Там настаниха бездомните и заляти с киселина 2 кучета преди да отпътуват осиновени за Германия и аз помагах с транспорта!
Та като ги возих, влезнах вътре и разгледах, чисто, кучетата спят в боксове, но в отделни хорски къщички - по 2-3 бокса в къщичка! Има лекар там винаги и огромен двор! Там кучетата се пускат сами също след като свикнат и станат постоянни клиенти, но има ежедневни разходки! Мнгоо ми хареса хотела и си го отбелязах за в бъдеще ако ми потрябва!
http://forum.dog.bg/topic/43181-%d0%bf%d1%81%d0%b8%d1%85%d0%be%d … ndpost__p__984352
Ето темата да видите - има и снимки!

# 561
Благодаря ви за отговорите Simple Smile
Рила, здравей Hug Хотелът би бил решение за кратките пътувания наистина...
А дали е подходящ и за тази порода? Чувала съм, че са ужасно привързани към стопаните си.

Да, първоначално ще й е криво на глезлата, а всички ретривърки са принцеси, но ако я даваш на едно и също място, ще изгради връзка със собственика или персонала на хотела без проблем и като отива там ще е като на гости!
Мърфи бързо свикна и при раздялата правеше тъжни очи, ама после като ми пращаха клипове как играе с другите  Mr. Green, нищо тъжно не видам! Те ни въртят на малкия си пръст кучетата, повечето ги глезим и те едни очииии, едни погледиии, едно скимтене  Mr. Green!

# 562
  • София

Обаче друг хотел, който е много хубав е "При Над" в с. Мещица до Перник!
http://www.bgpets.info/index.php?displayAnimal=1&a_id=5331

http://forum.dog.bg/topic/43181-%d0%bf%d1%81%d0%b8%d1%85%d0%be%d … ndpost__p__984352
Ето темата да видите - има и снимки!

Изглежда много добре.

# 563
  • София
Помагам за едно бездомно кученце. От няколко месеца е на хотел, като първо беше на някакво ужасяващо място в Суходол, до Околовръстен път. Няколко дни стоя там и след това я преместихме в хотел Пиф и Еркюл в Обеля. Там е чисто, топло, добре се грижат за животните, като цяло впечатленията са положителни. 

# 564
Уиззеър и мисля други нискотарифни изобщо не качват домашни животни освен в случай, че не придружават болни, т.е трябва да летите с редовни линии.
Пансион за кучета в Италия се движи около 15 евро на ден. Храната си я носиш.
Извеждат ги от клетките 2 пъти дневно. Това съм го проучвала тук за Диди, докато сме на почивка няма кой да я гледа. Човекът ми е приятел , ветеринар е и каза, че драмата е по-скоро за стопаните, по-малко за кучетата, свиквали бързо.
Ние сме оставяли Диди у приятелка за 5 дни и нямаше никакви проблеми с нея, с въртене на опашката влезе у тях,с въртене излезе.

# 565
Честито на Пепи, сега прочетох за бебока!   bouquet

# 566
За каргото на самолетите проблема е че може да се случи така че да не се херметизира багажното и животното да умре от липса на кислород и от студ. Естествено вероятността да се случи не е толкова голяма, но е ставало и аз лично бих ползвала този начин само в краен случай. Другото, което препоръчвам е да се види какви ще са разходите по кучето предварително. Тоест храна, хотел, ветеринар. Голямото куче харчи повече пари, имайте го предвид. При нас е около 200 лева за храна и около 100 лева за разни други неща без да броя ако се наложи да остане на хотел е по 40 лева на ден. Миналия месец дадохме за леглото и разни други неща, които трябваха около 200 евро. Направете сметката предварително, а не след като куч дойде.

Ох, аз сериозно искам още едно куче, за да си играят с Нереа, но искам малка порода, а моя приятел вика да сме си вземели бийгъл или още един лабрадор.  #Crazy То аз нямам нищо против, ама след време като се преместим в по-малко жилище няма да е добре. Аз искам много папион, направо се влюбих в тази порода, ама дали ще стане, едва ли  Sad

# 567
  • Варна
Yakamoz,  Hug Вече сте болни безнадежно от любов към кучетата. И ние си имаме второ кученце - мини пинчер. Бъди (лабрадор на година и един месец) определено си мисли, че пинчерът се  е появил, за да има той с кого да си играе. Пинчерът си тича, Бъдко след него... Добре, че живеем в къща и не сме съборили още тавана на някой съсед.
Снощи имахме инцидент. С Бъдко имахме традиционен вечерен урок - "Седни, легни и т.н.", като раздавах наградки - бисквитки. Явно някоя бисквитка се е изплъзнала на Бъдко, оня пършинг Майки се е стрелнал, взел бисквитката и налапал цялата. Едва го спасихме, беше се заклещила в устата му и не може нито да я изплюе, нито да я преглътне....
Подкрепям те за решението за второ куче, но да е от малка порода. Ти представяш ли си два лабрадора по 35 кила да се гонят в дневната ти?

Скъпо удоволствие е кучето, но както казва мъжът ми "Кеф цена няма!".  Hug

# 568
Така е, няма цена, обаче е хубаво човек да си направи сметката преди да вземе кучето, за да не стане после така, че да трябва да се откаже от него, вярно е, че куче може и с по-малко пари да се гледа, обаче специално ако се пътува често, хотела си става достатъчно голям харч, че да се замисли човек. Аз само казвам.
Аз, двата лабрадора дето се гонят си ги представям много добре, вчера присъствах на една такава игра и честно казано мисля, че по-добре да не си го причиняваме това.  Mr. Green

Ето една снимка от днес

А тази е от вчера

На мен ми е малко странно да гледам облечен лабрадор, ама карай...  Laughing

# 569
  • София - Рим и обратно
За каргото на самолетите проблема е че може да се случи така че да не се херметизира багажното и животното да умре от липса на кислород и от студ. Естествено вероятността да се случи не е толкова голяма, но е ставало и аз лично бих ползвала този начин само в краен случай.
O не, вижда се, че този вариант за пътуване категорично отпада. За кратковременните пътувания ще ползваме хотел, а за дългите престои - ще сме всички с кола.
Разбира се, че предварително трябва да се обмислят всички неща, за това съм седнала да проуча кое как ще бъде още от сега. Имаме още време за мислене и преценки /макар, че щерка ми хич не мисли така, ако може още вчера да сме го взели това куче Mr. Green/.

Общи условия

Активация на акаунт