Отговори
# 435
Здравейте
на 25,12 в 13,43 се роди нашата дъщеричка Христина, тежи 3240 и е висока 52 см.

Честити коледни подаръци на всички мами, да са ни живи и здрави и много много да ни слушат   bouquet

И да попитам нещо на бързичко, спомням си, че по напред в темите бяхте обсъждали едно кремче за зърната на гърдите, мисля че беше Лансинох, ако може да ми кажете дали не бъркам, благодаря предварително Simple Smile

# 436
...аз още се чудя дали искам да замразявам или не...

Докато се чудите дали да замразявате,аз вече имам точно 6 литра кърма замразена  Mr. Green и никакво място във фризера  ...Събирам стабилно за периода,в който няма да ми стига.

# 437
Имам въпроси към ЛЛЛ.

Количеството приемана вода (от мен, не от бебето Simple Smile ) оказва ли влияние на количеството кърма? И ако да, задължително ли е да се пие точно вода или мога да заместя с чай? Питам, понеже вода не обичам да пия, мога и седмици да не вкуся.

И още един въпрос, кога е нормално бебетата да разредят аканията? От два дни, Яна ака веднъж на ден, но за сметка на честотата, количеството е ум да ти зайде, чейне да ти падне... Т.к. имам ли повод за притеснение?

Кога започват скоците в растежа? Вчера ми се зави свят от толкова висене по гърдите. А едната, а другата и пак, и пак, и още. Наяжда се както обикновено, бързо, за 4-5 минути, после само ми джвака зърната, не засуква, само дъвче. Оставя ли я, след 5 минути - рев, докато не ѝ предложа пак гърда и започне отново с безкрайното джвакане, а то в един момент почва да боли.  Crazy Сериозно, снощи имах усещането, че зърната са станали на дъвки...  Confused Та скок ли е това или близост просто иска? Или е глад? Искрено се надявам да не продължи дълго, че и още едно дете имам за гледане, а то бели прави. Grinning

# 438

Докато се чудите дали да замразявате,аз вече имам точно 6 литра кърма замразена  Mr. Green и никакво място във фризера  ...Събирам стабилно за периода,в който няма да ми стига.

Марина, ти колко време мислиш да кърмиш? И защо си решила, че няма да ти стига в някакъв момент? Нали произвеждаш толкова, колкото бебето изсуква.

# 439

Марина, ти колко време мислиш да кърмиш? И защо си решила, че няма да ти стига в някакъв момент? Нали произвеждаш толкова, колкото бебето изсуква.

Еми уж към 4-5 месец вече не стигала,нямам намерение да кърмя 2 години ..най-много до 1  Laughing А за това,че произвеждам колкото на бебето му трябва-много много не вярвам в това...Ако беше така,от къде ги имам тези 6 литра и съответно колко хора не им стига кърмата и дохранват с АМ ..

# 440
*Cveteto* благодаря много за съветите   bouquet Ще опитам всичко и ще ви държа в течение. Просто забелязах, че има такива дни, в които е като освирепяла.
Диването и аз се чувствам по същия начин   Crazy

И да попитам нещо на бързичко, спомням си, че по напред в темите бяхте обсъждали едно кремче за зърната на гърдите, мисля че беше Лансинох, ако може да ми кажете дали не бъркам, благодаря предварително Simple Smile

Точно това е кремчето, не бъркаш. Не се налага отмиване преди кърмене  Peace

# 441

Еми уж към 4-5 месец вече не стигала,нямам намерение да кърмя 2 години ..най-много до 1  Laughing А за това,че произвеждам колкото на бебето му трябва-много много не вярвам в това...Ако беше така,от къде ги имам тези 6 литра и съответно колко хора не им стига кърмата и дохранват с АМ ..

Аз също дохранвах с баткото, но заради мои грешки в опитите ми да кърмя, и защото слушах разни доктори и съвети от рода на "през нощта трябва да почива". В следствие кърмата ми намаля и спря.
Сега мисля, че се справям повече от успешно (все пак съм с повече опит Simple Smile )
А около мен много примери за това как се кърми успешно до 6 или 12 месеца и то без да има намалява или спира кърмата.
А за замразяването, аз си мислех да го направя, за в случай, че се разболея или трябва да пътувам, защото и това ми се е случвало

# 442
Здравейте и от мен!

Чак сега влизам тук от раждането и не знам какво сте писали и колко.

Бързам да ви поискам съвет- нашата Николет се изхожда на 3 дни веднъж и то само с помощта на термометър. Това не е нормално, нали? Какво бих могла да направя, за да се разхлаби? Иначе яде комбинирано-кърма и дохранвам с АМ, но почти не пие от него-основно кърмата си и стига.
Днес следобяд ще я водим на педиатър да видим той какво ще каже по въпроса. Но вие какво мислите? Споделете опит!  Praynig

Въпрос към ЛЛ:
1. На 3 часа цедя към 40мл кърма-как мога да увелича количеството и, защото ми стига колкото бебето да се нахрани всеки път и въобще не мога и да си помисля за замразяване? Пия много вода, чай за кърмачки на Хип по две чаши на ден, кисело мляко ям всеки ден.
2. От снощи вече не се изцеждам, а бебка започна да суче само от гърдите. Обаче на всяко хранене и давам и двете гърди-първо едната за около 30мин и после и другата за около 30мин, та сукането всеки път ни отнема минимум 1 час. След това слагам помпата за доизцеждане, обаче няма много-най-много 10мл общо от двете да доизцеждам. Въпросът ми е: Може ли да правя така-на всяко хранене и двете гърди? В противен случай няма да и стига млякото ако и давам само от едната, защото нямам много. Дайте ми съвет  Praynig

Предварително ви благодаря!!!

# 443
  • Beyond the Frontiers
Диването, не знам колко ще те успокои, но вече втори ден сме така...не дъвка, ами не знам какво. Кръстът и гърбът ме късат вече също.

capsicum, абсолютно същата истоия беше и при мен при баткото. Да слушам съвети за "почивка"  Twisted Evil сега пълен игнор - майка ми само ходи около мен и гледа лошо Mr. Green

Подпукаха ни и коликите, но сутрин, а не вечер...Милата се пъне, ръмжи като мече, гърчи - за сега Еспумизана спасява ситуацията.

# 444
Аз имам същият проблем като Диването.И се претеснявам че не могат да се напълнят гърдите за едно качествено хранене като непрекъснато дъвче и смуче по малко-по тази причина на някои хранения като виждам че е малко дохранвам с НАН.Имам чувството че цял ден това правя-ще почна гола да ходя из къщи за да съм на разположение  за джвакане да бебона....
Благородно завиждам на майките които имат и да замразят-на мен май едвам ми стига за хранене.. Tired

# 445
Диването, не знам колко ще те успокои, но вече втори ден сме така...не дъвка, ами не знам какво. Кръстът и гърбът ме късат вече също.

Нищо не ме успокояваш.  Joy
Сега съм на седмото небе, че спи. Циците ми празнуват.  Joy А каката е на бабин дом и е ебаси спокойствието.

# 446
Привет мами!
При мен почивката през ноще има ефект на увеличаване на кърмата.Сутрин като се изцедя /след нощната по4ивка/цедя по 300 - 350 мл.А иначе през деня около 100-150 ...

# 447
  • Beyond the Frontiers

Сега съм на седмото небе, че спи. Циците ми празнуват.  Joy А каката е на бабин дом и е ебаси спокойствието.

Завиждам....Иначе уж 10-14 ден имало скок в разстежа. Ще потърпим ден, два.

# 448
Здравей, emiliya_83!
Много се радвам, че успя да се включиш най-после Simple Smile
А как се радвам, че малката вече суче от гърда Hug
Да ти кажа, в началото и аз давах и двете гърди и то толкова често, колкото искаше бебчо, и нещата потръгнаха. Вече си имам достатъчно кърма. Така че не се притеснявай. Продължавай в същия дух и ще увеличиш кърмата Simple Smile
Нацелувай малката Николет!

Е няма по-забавно изразяване от твоето и това е!  Joy Joy Joy

Galactic Voyager, друго си е да имаш опит  Twisted Evil
И между другото, сега видях, че децата са ни наборчета, а вторите даже са родени на една и съща дата Simple Smile

Привет мами!
При мен почивката през ноще има ефект на увеличаване на кърмата.Сутрин като се изцедя /след нощната по4ивка/цедя по 300 - 350 мл.А иначе през деня около 100-150 ...
Ама това не е увеличаване на  кърмата. Просто детето не я е изсукало Peace

# 449
Привет мами!

БРАВО на ТЕБ!!!    Аз повече от 80мл. рядко изцеждам, затова се налага понякога да дохранвам, че юнака започна да хапва повечко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт