Отговори
# 510
  • София

puho, vatzi, честита радост   bouquet

marinamihailova, радвам се, че си намерила своя начин постепенно да намалиш досадното цедене! Надявам се нещата постепенно да се нормализират  Peace

MuJIuHka, дали си опитвала някоя от тези идеи за справяне с коликите: топло на коремчето, спане върху мама/тати, масаж против колики, позата тигър на клонче

Бебчо се храни на поискване. Ако не поиска да суче до 3 часа и почва едно изтичане ... Днес докато четох в нета разни неща и  като погледнах - в краката ми локва. Мислех когато усетя, че започва да изтича млякото да слагам някакъв съд, но не се сещам какъв да е Thinking Може би малко бурканче? И колко време може да се съхранява в камерата кърмата?
В тази статия има информация както за избора на съд, така и за съхранението на кърмата: Указания за съхранение на кърма

mina_stolear, Съдбата си знае работата - ето какво има предвид: Дали пробното кърмене е добра идея?

nadq_tay, може би тези статии ще ти помогнат да се ориентираш:
Трябва ли моето кърмаче да се храни под час?,
Кърмени бебета и хранене под час,
Точно на време: можете ли да кърмите под час?

# 511
Здравейте   bouquet
Честито на всички с бебенца,да са ви живи и здрави!    bouquet
Аз днес водих моята ягодка на хомоепат,да ни изпише нещо за коликите.Започваме 7 дневно лечение,ще споделя резултата.Иначе междувременно продължаваме с Колийф и с БиоГая плюс всички останали методи за облекчение.Незнам точно от кое от всичко е(май от Колийфа),но вече не се буди от болка,а само приплаква ...когато стане време за хранене обаче ,вече много я боли и се гърчи и плаче.Точно за това си мисля ,че е от Колийф облекчението,защото я боли като мине повече време от последния прием на капки.

За неродилите - стиснати палчета от мен за леко раждане! Отивайте с усмивки към родилното,че голямо щастие ви чака !!!  Heart Eyes

# 512

Здравей  gala2002
Когато педи дойде след изписването ни от болницата и ни  изписа Био Гайа-та,каза да давам веднъж по 5 капки и когато започнат колики и започнем и с Инфакол-а тогава да увелича на 3x5.

Да споделя ,че не ям доста неща - никакво газирано,млечни,шоколад,туршии,яйца,цитруси ,направо лудница   Joy
и аз снощи му дадох биогая допълнително. Прочетох , че няма противопоказания да се дава и по повече от 1 път на ден. А и не издържах от 00 до 6 часа не можахме да заспим. колики ли бяха, глад ли - не знам. но се свиваше много и искаше да е самп на гърда, а и не е акал вече 24часа и съм притеснена. може ли биогая-та или колик таблетите да запичат или да нямам достатъчно кърма? до кога да чакам преди да премина към фазата с термометърче?

Последна редакция: пт, 30 дек 2011, 17:08 от gala-2002

# 513
  • София
vatzi,честито ти момченце!Да ти е живо и здравичко!
Незнам,ама тази работа с термометъра хич не и вярвам,пък и ми се вижда много груба.По скоро на глад ми прилича липсата на изхождане.Това,разбира се,е мое мнение,може да не съм права.

# 514
Здравейте мамчета Simple Smile
Нашето Максимче се роди на 23.12 Simple Smile Виждам, че е достигнало щъркелчето до вас Simple Smile
Добре сме, раждането не беше никак леко, но и 3,700 кг не са малко Simple Smile. Имам много шевове и още ме дърпат, но ги чакам да паднат. Много сме щастливи, мкара и да изпадам в паника понякога, като тръгне да ми се дави или да реве много и да неможе да си вземе въздух Sad Нямам време за нищо. Вече си имаме колики и сме на Био Гайа и Инфакол само при колика, така ни каза педиатърката. Той като реве и аз със него.. много се мъчи горкото Sad Днес ни падна пъпчето и много се задарвах. Сега обаче се чудя, нали не трябва да се бърка в него да се чисти, а само отгоре с клечка със спирт??? Имам и топоцин, някой ползвал ли е от него за пъпа???

към ЛЛЛ Може би е коментирано милион пъти, но ще питам, защото нямам време да търся назад. От болницата още сме само на кърма на 2-3 часа. Като на всяко ядене редувам гърдата. Тази от която давам доизцеждам след това, но по много малко- няколко капки. Днес реших да изцедя и другата, за да видя какво количество му давам горе долу. Е изцедих 20 мл. и се ужасих. Ако бебето ми яде по толкова, остава гладно реално нали така? Събужда се на 2рия час някъде с рев. Гушкам го, сменявам го и тогава чак папкаме. Като го сложа на гърдата смуче лакомо и след 4-5 минутки заспива. Вдигам го да се уригне, той се събужда и пак предлагам гърдата. Но така се кърмим по повече от половин час. Дали ми остава гладно детето? Sad Опитвам се да го будя още докато е на гърдата, но не се получава. Почти всеки памперс ни е наакан.

# 515
въпрос към ллл

дъщеря ми яде последно в 21ч.,немога да я събудя за хранене цяла нощ,тя спи спокойно и не се буди,следващото ядене е в 6ч сутринта,тогава се наяжда много хубаво.
има ли място за притеснение,че пропускаме нощтното хранене?

Здравей, nadq_tay!

Може ли да споделиш малко повече как се храни Патрисия през деня - на поискване ли я кърмиш, на какви интервали, само от едната гърда на хранене, или и от двете? Предлагаш ли добавка, вода, чай или залъгалка?

Как наддава тя, ходили ли сте на контролно теглене в болницата, където е родена или при педиатъра? А какво е количеството напишкани и наакани еднократни пелени за 24 часа?

Обичайните препоръки за кърмене на бебе на възрастта на Патрисия е да има минимум 8, а най-добре 10-12 кърмения за денонощие, като нощната пауза да не е по-голяма от 4 часа. Нощното кърмене е препоръчително, тъй като нивата на хормона пролактин, който е един от отговорниците за производството на мляко, нощем са най-високи.

Предлагам ти засега два варианта - да предлагаш гърда на дъщеричката си, докато спи, без да я будиш. Много бебета засукват много добре в това състояние. Другият вариант е да се изцедиш, преди да си легнеш, например около 00ч или малко по-рано. Ако си лягаш още по-рано, може да станеш веднъж и да се изцедиш през нощта около 03ч, да кажем.

По-лесният вариант, разбира се, е Патрисия да суче, но ако нощната пауза не е инцидент, а е всяка вечер така и твърдо отказва да приеме гърда, изцеждането нощем е препоръчително, с цел да се предотврати евентуално намаляване на лактацията.

Успех!  bouquet

ами храня я на поискване и абсолютно нищо неможе да я събуди в 00ч,камули в 03.
примерно днес яде в 6,8:30,10 и чак сега в 13:30 и тя даже спеше сега на последното ,ту засмуче ту заспи.
давам й и биберон залъгалка и водичка между яденето

# 516
nadq_tay,

При изключително кърмените бебета не се препоръчва предлагането на вода, тъй като тя може да напълни стомахчето им за сметка на кърмата, т.е. след това да нямат капацитет на стомахчето вече да поемат кърма. По този начин и кърмата на майката може да намалее, а и бебето е възможно да не приема адекватни количества кърма и да не наддава добре.

Как е общото състояние на Патрисия - жизнена ли е, с добър тонус и цвят на кожата, с адекватно количество напишкани (5-6 за 24 часа) и наакани (2-3 за 24 часа) еднократни пелени? Имали ли сте възможност да посетите педиатър и да я претеглите от раждането й до момента?

Ако е вариант за теб, можеш да се опиташ да вмъкнеш още няколко хранения през деня, както и да й предлагаш и двете гърди на всяко хранене.

Ще се радвам да ме държиш в течение как се развиват нещата при вас Simple Smile

# 517
оххх, поотдъхнах си - вече се изака 3пъти за последния час.
много се надявам да не е било липса на кърма...това ми е най-големия страх

# 518
Здравейте мами!
ЧЕСТИТИ РОЖБИ на всички!
На тези, които още чакат - леко и безболезнено раждане!

Ние с бебка сме си вкъщи от миналия четвъртък. Терминът ми беше вчера, ама малката разбойничка реши да прави изненадки на мама и тати Simple Smile Simple Smile и се пръкна на 17-ти...-12 дни преди термин. И така, както ми казваха, че е около 3кг. преди да се роди, излезе мъничка - 2480..., ама вече за 13 дена сме +310г, което е добре!

Имам много да наваксвам тук в темичките...-още предната тема не съм изчела...

На всички пожелавам весело посрещане на новата година!

# 519
gala-2002, според мен нямаш повод за притеснение. Ако е било липса на кърма - пак нямаше да ака. Както казва нашата педиатърка - ако няма какво да яде, няма и да ака. А вие сега сте се изакали, при това доста стабилно. Peace Според мен просто нещо се е било позапекло детето. Нали не си давала АМ да дохраниш? Simple Smile

# 520
nadq_tay,

При изключително кърмените бебета не се препоръчва предлагането на вода, тъй като тя може да напълни стомахчето им за сметка на кърмата, т.е. след това да нямат капацитет на стомахчето вече да поемат кърма. По този начин и кърмата на майката може да намалее, а и бебето е възможно да не приема адекватни количества кърма и да не наддава добре.

Как е общото състояние на Патрисия - жизнена ли е, с добър тонус и цвят на кожата, с адекватно количество напишкани (5-6 за 24 часа) и наакани (2-3 за 24 часа) еднократни пелени? Имали ли сте възможност да посетите педиатър и да я претеглите от раждането й до момента?

Ако е вариант за теб, можеш да се опиташ да вмъкнеш още няколко хранения през деня, както и да й предлагаш и двете гърди на всяко хранене.

Ще се радвам да ме държиш в течение как се развиват нещата при вас Simple Smile
ами още след изписването я видя педиатър,после след 1 седмица пак,Пати е много добре,изключително жизнена е,всичко с изхождането е ок,просто не иска да яде през ноща и аз си мислех,че това не е нормално.през деня яде по 8-10 пъти.задължително я храня на 2-те гърди.
след нова година на 4 януари ще сме на първата консултация и тогава ще я претеглят

# 521

puho, vatzi, честита радост   bouquet

благодаря за поздравленията!
искам да попитам:на моето бебче много му хърка нослето,чак се задавя на моменти,някой има ли такъв проблем,как се справяте?

# 522
gala-2002, според мен нямаш повод за притеснение. Ако е било липса на кърма - пак нямаше да ака. Както казва нашата педиатърка - ако няма какво да яде, няма и да ака. А вие сега сте се изакали, при това доста стабилно. Peace Според мен просто нещо се е било позапекло детето. Нали не си давала АМ да дохраниш? Simple Smile
изцяло на кърма сме - затова ми е странно от какво се е запекъл - но иначе си пишка на често

# 523
puho, опитай с Физиологичен разтвор. Капни по 2-3 капки във всяка ноздра на детето, разтвора ще омекоти сополчетата, а то трябва да ги изкиха. В краен случай, говорим за носоглътката - ако не излезе през нослето, ще се стече през гърлото и ще замине надолу. Обаче ако продължи да хърка по-дълго време, може би не е лоша идеята да ви погледне лекар - не дай си, Боже, да е започнало нещо да се разболява.
gala-2002, сигурно не е от кърмата. Нещо спомена за някакви лекарства - не съм запозната с тях, може би от там да има някакво отражение...?!

# 524
  • София
Гала,както чета са се оправили нещата.Дано да е било временно това запичане на детенцето ти.
Аз нещо се сополява,дано да ми се размине или поне лекичко да изкарам болеста.

Общи условия

Активация на акаунт