Коледата на вратата чука,октомврийче сладко вкъщи гука!

• 25 389
  • 707
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен,момичета! HugАли днес става на цееели 4 месеца CrazyКога мина времето,направо не знам GrinningХодихме на консултация и госпожицата е пораснала с 2 см. и е качила 750 грама.Вече е 7.550 кг. и е висока 62 см. Simple SmileМалеее,това дете на годинка сигурно ще тежи 12 кг. ooooh!Дано се поизмъкне малко,че...

Ние за празника утре ще се събираме със семейството на ММ.Ще ходим у майка му.Няма да готвя поне.Ще правя само баклава аз. Simple SmileТо ще е пълна лудница,ама...така е то с големите семейства. Laughing
На Коледа пък ще сме с моето семейство.Та...

Ради,много ти благодаря за рецептите! HugТази с месото ще я пробвам днес,че много вкусно звучи. WinkА сладката питка може да я направя утре или в понеделник,ще видим. Simple SmileСолената палачинкова торта ни е любима на всички.Винаги,когато има някакъв повод я правя,а и без повод,ама без повод по-рядко Grinning

Ели,ама твоя Митко страшен сладур.И има много хубава косааа Heart Eyes Grinning

Ия,много е сладка Дарина.Голямо е пухченце. Simple Smile

Видях,че броя на джудженцата се е увеличил.Много са сладки всички бебчета! Hug

Смуси,да ти кажа...Люлката би ти била доста полезна.Нашата ни е подарък,иначе си права,че са много скъпи. ConfusedНашата и тя май е до 11 или 12 кг.Обаче Али много кротува в люлката и почти винаги заспива там,когато е кисела.Общо взето й се радва.Но пък и шезлонг с някакви мелодийки и вибрации също е много добър вариант. Peace

Цвети,весели празници и на вас! HugЛек път и приятно изкарване!

Дезъртче.... Cry HugНе можах да изгледам клипчето до край.Много ми е мъчно за тези дечица и се надявам много хора да им помогнат!

Мела,браво на Емо и Калоян.Все така добре да наддават.

И ние сме готови с подаръците.Утре вечерта като заспи Боян ще ги сложа под елхата.А утре като ходим у свекърите ще си разменим там подаръците и на Бо и Али едните подаръци,дето са от мен и тати ще им ги дадем утре.Другите дето ще са под елхата...те са от Дядо Коледа GrinningНа 25 пък у моите родители ще разменяме подаръци с племенниците...И ще е пълна лудница просто. LaughingПламна ми главата покрай тия подаръци.Но иначе за всички приятели и по-далечни родниини подаръците вече са изпратени.
А сега изчезвам,че дойдоха кумците ни на гости да ги видим и да им дадем подаръка.

# 76
Туп и аз в новата тема Joy,коледна и много добре направена отново.БРАВО НА СЪНИ smile3501 Two Hearts

Мойто диваненце спи и аз се помотвам в бомбата в нас  newsm78 Joy,сутринта стана в 6,30 и сука и като кихна 2 пъти се разсъни ,че като изпратих мъжете легнахме в 8,30 до 11 и нещо си поспахме на спалнята newsm53,сега съм репичка newsm44
 И ние приключихме с подаръците,утре си отиваме на Килифарево за 4 дена,там яхвам Чук и Гека и айдееее Simple Smile)))
Дядо Коледа идва вчера в градината и донесе на Алекс страхотен конструктор от който се правят 3 вида полицейски кола,въртолет и камион ,но днес ще си го вземе,че голямото инатене и тръшкане продължава и с голям рев отиде на градина и още ревял като го оставил ММ.
 Честити 4 месеца на Али! Много да е здравичка и много подаръци да получи ,и бати да е здрав ,че да не заразява и нея  Joy,
И ние сме на ваксина между 2-та празника,трябва да си купя и аз такива лепенки,Панадол си имам от баткото,който така си седи,ама до 2013 е годен,дано не ни трябва де.
 Офф и аз имам малко корем още и изглеждам като сумалийче.Слаба ,стройна ,с коремче,като в 4-ти месец,ама като излизам слагам колана,иначе не мога да го търпя,ама сега го сложих малко,но ме хващат братята с него  #2gunfire
А сега искам да пожелая
На  семействата ви по случай Коледа
 много здраве, любов, пари и много сбъднати мечти.
 Щастливи деца, които да ви радват всеки ден,
 истински приятели, които винаги да ви помагат!
 Весели празници!

# 77
  • София
Имам въпрос към ЛЛЛ консултант: Не успях да се справя много с кърменето. Ивайло вече е на 2м и половина и съвсем вече не суче ефективно, свикна с шишето, заради дохранването, налага се да се изцеждам преди хранене и му давам така кърмата. Но тъй като не е достатъчна, дохранвам с АМ на последните 2 хранения. Събират му се общо около 140мл АМ, останалото е кърма. Питането ми е за тази възраст какво количество на ден трябва да изяжда, като се храним средно 7 пъти на денонощие? Притеснявам се, защото първият месец качи 1кг (56см), а втория - 1.4кг (60см). За уточнение роди се големичък 3700г, 51 см. Благодаря ви предварително

Чудесно е, че имаш желание да храниш бебето с майчино мляко, дори да не е директно от гърда!
 Нуждите на различните бебета са индивидуални и варират в големи граници. Средно бебе на възраст от 1 до 6 месеца приема средно около 750мл кърма за денонощие (като типичните граници са 600-900мл). Тези милилитри се разделят на броя хранения.(примерно ако приема 750мл, за 7 хранения ще се получи около 110мл мляко на едно хранене).
 Може би си забелязала твоето бебе понякога да приема повече или по-малко мляко на определено хранене или някои дни да има различен апетит. Това е обичайно поведение и би било добре храненето да е съобразено с нуждите на конкретното бебе, дори да не е съвсем в идеалната таблица. Ако все пак приема значително количество над обичайните стойности, може да се помисли за намаляване на добавката от АМ, но така, че да не се разстройва бебето.
 Такова наддаване не е необичайно. По принцип бебетата наддават повечко първите месеци, а после темпото се забавя.
 Понеже Ивайло приема и АМ, би било добре и педиатъра да изкаже мнение.
 За увеличаване на количеството изцедено мляко може да е от полза редовно по-продължително цедене (няколко минути след като е спряло да излиза мляко). Ако имаш желание, можем да обсъдим техники за увеличаване на кърмата.

Изследванията показват, че между 1 и 6 месеца количеството приета мляко остава почти без изменение за целия период(ако бебето приема 750мл мляко на 2 месеца, от толкова се нуждае и на 5 месеца). Може би проблема с кърменето не е причина за по-ранно захранване.

# 78
  • Пловдив
 Здравейте, момичета  Hug
 Борислав снощи след ваксината вдигна  Т - 37 градуса, но му дадох панадол и след половин час я беше смъкнал и като заспа в 1 се събуди чак в 6 , по принцип прави по-малки паузи,нахраних го и спа до 11.Педи каза,че може да е неспокоен след ваксината, но напротив, много е поспалив, необичайно за него, предполагам,че е от Т . Сега ми гука сладко Laughing

Сийн, права си , миналия мисец нали наддаде повече,сега по-малко, дано нещата се нормализират 3-я месец. Ама Благовест много сладко се радва на активната гимнастига, пу-пу, да го нацелуваш от нас и весело посрещане на празниците Hug

Мела, дано не се стигне до операция  Hug

Съни, честити 4 месеца на Али  Heart Eyes

Гледам за рецепти си говорите   chef, аз не обичам много да готвя,ама нали се налага , записах си и аз рецептата на Радостина , ще я пробвам. А за коледни скадки не бих се навила да правя, браво на тези, на които им се занимава, аз мисля да си купя готови, малко мързеливо ама така съм решила

Весели празници на всички

# 79
mela, и при вас много се е насъбрало, ама и много ме радва коледното ти настроение-това с чувала е супер-идея Hug

ние няма да пътуваме никъде,но напълно ви разбирам за обикалянето по роднините-ние като ходехме преди в Пловдив за празниците,Лили я разнасяхме буквално като куфар между къщите на майка ми, сестра ми,баща ми и останалата рода и все имаше някой,който се чувстваше "пренебрегнат", най-вече майка ми,на която трябваше да търпя сърдитите физиономии,понеже тя смяташа по колко часа къде сме били и винаги казваше,че с нея сме били най-кратко.ако ходим в Русе, се почваше хър-мър от пловдивчани ooooh!затова почнахме да ходим на море,на планина и въобще някъде,където не е Русе и Пловдив.сега ще сме вкъщи и нарочно не сме поканили никой,за да ни е спокойно и да няма "пренебрегнати" Mr. Green за Великден вече ще спретнем моренцето Whistling

по повод на готвенето-аз не мога да ям месо. от бременността съм така и все ми се караше хематоложката заради ниския хемоглобин,но откакто родих,съм още по-зле с месото: онази вечер готвихме месо с марината и гъби на фурна.още докато се печеше,ми миришеше на обор и на животинска тор и после въобще не го ядох Sickиначе филенца и пастърми хапвам Peace

днес ще получим поредното кашонче с подаръци Party а сега ще използвам,че Юлката спи и ще търся рецепта за содена питка---това е другото,което се промени в мен:много ми се готви и бъркочи разни неща,чак съпругът ми не може да ме познае Mr. Green

има ли някоя,която да е толкова променена като мен?

а снощи купонче стана с колегите в едно рок-клубче, падна страшен смях.....после паднах в снега Laughing моят съпруг ми е герой-с двете деца се справи чудесно и не ми мърмори въобще,дори и когато му казах,че другата седмица пак съм с колегите Sunglasses

# 80
Радвам се че ви харесват рецептите дано и на вкус да ви допаднат. Аз готвя всяка вечер и това ми доставя удоволствие, а и ММ е страшен чревоугодник и това ми доставя допълнително удоволствие Simple Smile
Отностно кога готвя, чиста и върша всякаква домакинска работа- през целия ден. Ники е сравнително спокоино дете и ме оставя дори когато е буден да не му обръщам внимание, седи си в шезлонга или активната гимнастика, или в леглото гледа си играчките, говори им, гука и се забавлява сам. Всички са изненадани от факта че не обича на ръце търпи най- много 10 на минути да го разнасяш и тормозиш и като му писне почва да плаче- за ужас на бабите Simple Smile
а иначе си го взимам с мен в кухнята или хола и така хем сле заедно хем си върша работата

Относно люлките сега съм набелязала една която харесъх в едни наши приятели и мисля тя да ни е подарък от бъдещите кръстници не е много скъпа(около 70лв) а всъщност ми хареса затова че е доста на високо от зенята и е стабилна. на нас ни подариха шезнонг на фишър прайс с вибрации, той попринцип става и на люлка ама е за наземята а мен това мн мн не ми харесва засега го слагам на масата и така

Желая на всички весели празници! Една красива и щастлива Коледа! Бъдете добри, вярвайте в чудеса, запазете коледния дух и незабравяите да обичате и да показвате любовта си! Тази Коледа е специална за всички ни защото вече получихме своето чудо! Нека бъдат здрави семействата ви и заедно да посрещате още много Коледи!
Благодаря на всички ви за споделените мигове, за разбирането, за съветите, за това че бяхме заедно в най-важния миг в живота.

# 81
Хей здравейте!
Готино е да си поприказваш за нещо пък било то и виртуално. Напоследък се усещам, че съм станала много раздразнителна Grinning последиците са за мъжа, защото дечицата са слънчица, а него все пак намирам защо да го клъвна Grinning Grinning Grinning понякога се упреквам и жал ми става... понякога. От известна гледна точка заслужава, защото ме върна пак в "първи клас" с Косара. Тъкмо си отгледах сладурестата Сузи за игри и "разговори"(начални) и 'айдеее - агууу Grinning Grinning а и се оплаква защо разговорите ми били предимно за бебета Grinning Ух - в това и аз се упреквам, но така е - опасностите на "занаята". Пък и в задълженията си направо съм като самотна майка на Косара и от време на време на Сузи... Grinning Grinning лелее малко ми беше минорно настроението, но като взех да пиша и видях за какви глупости съм се разкиснала ми става смешно Grinning

Напоследък съм започнала да пея на Косара Бийтълс, защото се 'хванах' един ден, че й приказвам като на кокошле Grinning агууу, мррр, кукукоко... Сега кротува на гимнастиката и аз вече за 5-ти път слушам една и съща песен Simple Smile това по повод разнообразието Grinning
За детската кухня - взимах за Сузи, защото с нея не смогвах да готвя. Сега за двете мисля, че ще се оправям, те нали и ще се заиграват... А относно разнообразието в храната предполагам се споменава, защото в различните храни (било то плодове, зеленчуци, варива, меса...) има различни хранителни елементи, които не бива да се пренебрегват. Но в периода на захранването е много важно последователността и разбира се еднообразието при въвеждане на различните храни, особено такива сочени за алергени.
Хайдеее, заспа Grinning Grinning това се случва мнооого рядко, обикновено я дундуркам.. Уха, 20 пъти ще я слушам тая песен Grinning ("Girl" особено ме радва частта с... бузукито?)

Мела Дръж се! Относно разделянето на мускулите няма по-хубава профилактика за избягване на операцията от упражненията. И аз имам дисплазия и надявам се скоро да ми се оформи пак корема... Би ли дала линк с упражненията. Аз засега правя предимно разтегателни, защото от всякакви по-силно натоварващи корема ми се оформя на пирамидка Grinning Пък за бебчовците - всичко ще е наред! Най-поправими са нещата в бебешка възраст - 'флексибъл' във всяко отношение Simple Smile

Хей Зелдаа, къде си? Много ми липсват постовете ти. Как сте със Стела и малкото ти нестинарче - ненастиварче.

хайде до скоро и весели празници!

# 82
Нури, ето какво намерих за диастазата.
 http://www.missfit.ru/fitness/diastaza/

и това

http://www.befitmom.com/abdominal_separation.html

и тук малко упражнения

http://blog.9m-bg.com/?p=85

Ти какви точно правиш? Ако си намерила нещо в нета хвърли насам  Laughing

# 83
Skreth,
Благодаря много за отговора. Мисля, че съм го попрехранила малко, защото се водих от формулата 100мл+месеците на бебето*10, или давах по 120мл средно, но понякога той изпиваше и 130мл. На консултацията педиатърката не ни каза нищо за наддаването. Сестрата само каза, че се притесняват за рахита - бебетата, които качват повече, били по застрашени.
Факт е, че ден с ден не си приличат - вчера не знам как стана, но въобще не стигнахме до добавка. Днес обаче, започнахме с 30 мл още с храненето в 15ч. Обикновено давам добавка на последните две хранения. Имали сме дни с добавка около 170мл за денонощие
Моля да споделиш или да ме насочиш къде да чета за тези техники за увеличаване на кърмата. Обикновено се изцеждам до капки, но след като се изцедя, ако стисна с ръка отново има малко кърма. Пия лактогонни чайове, вземам и понякога фенугрийк - страничният ефект ми е много неприятен.

Весели празници на всички и от мен. Присъединявам се към думите и пожеланията на radostina 87. Най-важното е децата ни и семействата ни да са здрави. Желая ви много топлина и семеен уют.

# 84
Като гледам не съм единствената която се чуди кога да започне зехранването. Май ще се ръководя от бебчо!

Момичета да ви пожелая весели празници! Бъдете вие и вашите семейства много здрави, щастливи и усмихнати!

# 85
Така де - диастаза Simple Smile ... нали само за бебета мисля и все още ме тресе ортопедичния преглед Grinning

Не съм търсила в нета. Правя си тези, които знам от леката атлетика и от тук от там разни попаднали ми в нета.   Ей това например много ме грабна http://fitnesinstruktor.com/uprajnenia-za-dupe/ Simple Smile Едно време го правех със Сузи, ама тя беше тогава много мъничка и се уплаши от момичето на екрана, и че майка й го повтаря... къде ли си вика - зомбираха я Grinning . Като цяло всяко едно упражнение натоварва и коремните мускули. Аз за сега не мисля да правя упражнения за корем, защото мисля, че е по-агресивния подход. Засега ще гледам максимално да приближа мускулите, а после вече ще заздравявам.
А иначе съм го приела като някакъв бонус, защото инак мускулите вместо настрани трябваше да ми се опъват и може би прибирането им щеше да е по-трудно Grinning (най-вероятно се самозаблуждавам). Благодаря за клипчетата.

# 86
Минавам само да се похваля,че кумците подариха много хубав подарък за Али.Ето това http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.3592Мисля,че ще й е много интересно,а и е образователно.Много ми хареса на мен,на нея обаче още й е рано за тази играчка...Ще е по-нататък.Сега ще я прибера,че да не я съсипят децата,пък като стане на 6-7 месеца ще я извадя.

# 87
Добър вечер Hug

Как сте предпразнично? Солена палачинкова торта и аз обичам и правя по поводи, но си е доста тежко ядене.

Desert Rose
, изгледах клипа...много е  трогателен, ако успея ще даря парички. А децата какви са сладки и колко са борбени Hug

Съни,
браво на Алито Grinning Добре си наддава. А букварчето е страхотно и аз съм го загледала. Фен съм на образователните играчки.

И ние сега по празниците ще обикаля родителите, но няма как. А относно времето за готвене използвам, когато Миа е спокойна, а тя е кротка общо взето. Освен това спи от към 2 до 5 следобяд и отделно ММ като си прибере от работа се занимава с нея.

# 88
Здравейте, момичета!

Съни
- Честита четвърта месечинка на Али! Все така добре да расте, да е здравичка и мнооог ода радва цялото семейство! Hug Hug Hug

Днес най-после купихме музикална играчка за легло на Чико за Кали и разбира се ще я сложим под елхата, защото Дядо Коледа ще и я подари.
Направих мъфини с киви, банани и стафиди, но този път използвах хартиени формички в тавата за мъфини -ами хиляди пъти по-добре станаха. Утре мисля и меденки да направя. За готвенето за Бъдни вечер и за Коледа не се притеснявам, защот освекърва ми ще готви. Аз ще занеса сладки, че да има нещо от нас на масата.

Мела - не се тревожи. Според мен можещ да избегнеш операцията, прави упражнения, ако трябва се посъветвай и с кинезитерапевт. Но мног одобър показател е това, че талията ти намалява.А за чувала- идеята е много готина. Малките -големи мъже у вас дсота добре си хапват и добре са наддали- все така да продължават.

Това е за тази вечер от мен. Утре пак ще ви пиша. Hug Hug Hug

# 89
  • Sofia
Ей, момичета, какви са тези коледни сладки, мъфини, палачинкови торти, сладки питки и т.н., които правите...??? Аз с тази диета само се облизвам покрай вас като котарак, останал си гладен обаче...  ooooh!
Сега така се размечтах, че след 1-2-3 годинки аз ще правя коледни сладки с двете ми принцеси около мен, запретнали ръкави...  Heart Eyes Еееех, за такава мила домашна картинка винаги съм си мечтала...  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

Мела, много неприятно при теб.  Wink  Hug Дано упражненията помогнат. В краен случай ще направиш, каквото трябва.  Hug Идеята ти с чувала наистина е страхотна.  Laughing

Честита 4-та месечинка на Алина!    bouquet  Hug Получила е много хубав подарък от кумците.  Grinning

Наистина се надявам да има хора, които да помогнат на тези дечица в клипчето, което Дезърт е пуснала!  Praynig Защо така наказва Господ невръстните дечица...???  Cry

Радостина, написала си страхотно пожелание към всички ни.  Hug

Да пожелая и аз Весели празници на всички! Бъдете живи и здрави, много обичани, обичащи, спокойни и щастливи! На тези светли празници - Бъдни вечер и Коледа - бъдете сред любимите си същества, усещайте топлината на домашния уют и благодарете на Господ, че има на кого да се радвате, за кого да се грижите, благодарете за невинните детски очички, в които се събира цялата любов на Земята...  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт