Коледата на вратата чука,октомврийче сладко вкъщи гука!

• 25 451
  • 707
  •   1
Отговори
# 450
Сега се сетих, че нашия педиатър на предната консултация ни каза да огледам какви пюрета се предлагат по магазините за нашата възраст. Аз се учудих, защото пюретата са за над 4 месеца, а ние още нямаме 3. Обаче после лекарят допълни, че само за информация да разгледам иначе да не бързаме да я захранваме. А и аз няма да я слагам да сяда, ще чакам сама да почне да прави опити, което вероятно ще доведе до по-късно зъхранване  Thinking
А столчетата за захранване, от кога могат да се ползват? На нас ни подариха на Бертони едно, което ми изглежда гигантско, сигурно чак като направи годинка ще се показва над таблата  hahaha Ама той баща й за всички дрешки дето сега ги носи, казваше аууу колко е голямо, че тя ще го носи това догодина  Joy

# 451
Здравейте и от мен,момичета! HugНие с Али и днес си направихме една 2-часова разходка.Времето не е толкова лошо,та гледам да се възползваме за по-дълги разходки,че нали от утре го дават да се застудява отново. Twisted EvilА тя,както обикновено си проспа разходката и продължи да си спи вкъщи.Излязохме в 11,прибрахме се в 1,сега е 3,а тя още спи. CrazyМисля,че е крайно време да я събудя аз. Grinning
Боян се оправя,вече пъпчиците хващат коричка,някои пък вече се крият,а и не се чеше толкова много. Wink

Анбибиан,един комплект за хранене ти е достатъчен като за начало.Вземи си една по-хубава лъжичка,една купичка и това е.Друго на този етап няма да ти трябва според мен. PeaceАз,когато захранвах Боян,използвах това PeaceСега за Алина,имам комплект на Авент като вашия,но мисля да го използвам по-нататък.Като я захраня ще ползвам термосензорна лъжичка на Нуби,понеже по Коледа й подариха  такива лъжички-2 в комплект.Купички също й подариха,та тях ще използвам.Много са интересни. LaughingА с лигавници се зареди добре,ще ти трябват със сигурност. Peace

Кисса,ама и вие хич не сте скучали през почивните дни. LaughingРадвам се,че сте си изкарали добре,че сте ходили на планина и най-вече,браво на Влади,че е слушкал.

Марсика,видях новата снимка на Ая,пораснала ми се стори.Ама май и тя ще да е синеочка...Или се бъркам? Rolling Eyes

Лили,Ради,Силса,Смуси,прекрасни са ви децата.Ники е голям пич,много е пораснал и той. GrinningМиа и тя е пораснала много,браво на нея. Heart EyesА двете госпожици на Силса са страхотни!

Пепи,много,много неприятно. ConfusedДано бързо да се оправя Ивчо и да не е нищо сериозно! PraynigОоо,сега видях и за Любчо.Милия...Дано се оправя и той.Много неприятно така и двете ти дечица да боледуват. Confused

За смеенето с глас-Алина за първи път се смя с глас в началото на 3-тия месец.Боян пък за първи път се смя с глас към 4-тия месец.Всяко бебче е различно.Няма точно определен момент,в който бебето "трябва" да започне да се смее на глас.Но става между 3-4 месец общо взето. Peace

Наде,Алина и тя много обича така JoyЗалива се от смях,после чак се разхълцва.Явно й харесва да ме "тероризира". GrinningСъщо така умира от смях,когато я сложа облегната на нещо,но така,че да е леко повдигната и да ме вижда,аз си крия лицето с ръце,след което махам ръцете и й казвам "ку-ку",после пак си покривам лицето...и тя много се забавлява така. Mr. Green

Ради,браво на Ники.Голямо момче е той.Дано все така добре да наддава. Simple Smile

Сийн,дано да не се разболее Благовест.Добре си направила,че си му дала вит. С.Пиши по-късно как е.

Петкова,Боян се оправя,да.Вече по-малко го сърби и съответно почти не се чеше. GrinningМерси,че попита. Hug

Смуси,да...много бързо расте,чак се чудя кога се роди,кога порасна,как бързо лети времето...А те всички бебоци са пораснали много...Няма и да се усетим кога ще дойде момента,когато вече ще ги хвалим на кой му излязо зъбче,кой пропълзял,кой проходил...После първите рожденни дни...Времето минава толкова бързо и неусетно,че понякога чак се чудя дали не съм изпуснала някой момент. CrazyМного,ама много се радвам,че всичко при Миа е наред.Дано повече никога да не ви дава поводи за притеснения.Дано е все такава зравичка и усмихната!

# 452
Сега се връщаме от кратка разходка, стори ми се студено, въпреки, че грее слънце. Надявам се времето да се задържи така, перфектно е като за месец януари. Надявам се момичетата да са си прекарали добре на срещата в Мола, аз за съжаление не можах да дойда, но се надявам следващия път да съм на линия.  Simple Smile

anbibian, браво, че малката няма температура и е добре.  Simple Smile

Смуси, да в клиниката на Чавдаров ходихме, сега правим упражненията вкъщи и след няколко дни сме на контролен преглед. Иначе наблюдаващия ни лекар е доктор Бенова. Радвам се, че малката Миа е добре и няма шум на сърцето. Напразно се притесняваше.  Hug

lusine, дано скоро температурата на малката да се нормализира.  Praynig

Пепи, бързо да се оправят и двамата ти мъже.  Praynig

Радостина, голям мъж си отглеждаш ти, браво!  Laughing

A_H_I_L_E_A, благодаря ти, че си написала признаците за захранването, ще са ми от полза.  Peace

# 453
  • Пловдив
Благодаря ви, че ни мислите, момичета  Hug За сега сме добре, нямаме Т, само кихаме отвреме навреме  Grinning
Деси,дано те вземат на работа и нещата да се наредят както искаш  Hug
Смуси,много се радвам,че всичко с Миа е наред  Hug
Ох,утре ще ми идва еднта баба на гости заедно с чичо ми и леля ми... В това болнаво време хич не ми се иска никой да идва,ама няма как...   Да идва пролетта и лятото вече  Mr. Green
Благовест ми се сърди,че не му обръщам внимание  Mr. Green Ще си поиграем и пак ще дойда  Mr. Green

# 454
Ами...аз от бързане пропуснах да ви кажа най-важното... LaughingС Али имаме изненадкааа Mr. GreenАма ще кача снимка в албумчето да видите.Само да не ме линчувате после. Mr. Green

# 455
  • София
Само да не ме линчувате после.
Леле как се стреснах като те прочетох. Супер сте!
Ама как бързо се пълни албумчето със снимки

# 456
Оооооо Съни прекрасна е! Много са и красиви.....айде няма да казвам, та и другите да се изненадат.
Наистина е прекрасна, а и много е прекраснала тая принцеска!

Радостина, Съни пожеланията ви за Новата година са страхотни и толкова искрени и мили.Дано да се сбъднат.

Лили определено си личи че на нели и харесват тия висулки, как се е охилила!

Смуси Мия е толкова много пораснала! Голяма сладурка е!

Сийнгърл, Благовест доста е пораснал! Голям сладур е станал и той. На едната снимка гледам си имате едно човече с оранжева шапка. Ние имаме същото и то е от моето раждане, но досега седеше в хола на нашите в една витрина та се е запазило и е като ново.

За лъжичките
аз още в началото си купих един комплект от 3 лъжички на Нуби, от тези дето си сменят цвета от топлото.Купички още не съм купувала, ама то има време.Разни бурканчета нзнам дали ще взимам, че имам от контейнерите на авент за съхранение на кърма и ми се струват много удобни да забърквам в тях кашичките, пък са и с хубаво затваряще си капачки!

Ама всички бебечата са големи сладкишчета, само да ги гушкаш и целуваш.

За нагревател за затопляне на храна
аз си купих на Чико още на втората седмица от изписването, че ми беше по-лесно през ноща да топля изцедената кърма направо в стаята а не да се разсънвам като ходя до кухнята и топля вода, пък и няма опасност да го забравя включен и да стане някоя беля., защото като стопли сам се изключва.Има опция за затопляне на шишета и за затопляне на бурканчета.Даже в него съм размръзявала на водна баня и замразена кърма и честно казано доста свикнах с него, пък и Влади многопие вода и постоянно топля шишето.

# 457
Oх,Съни,малката е страхотна с тия обечки:)Алинка-сладурка:)Браво,че се престраши,плачка ли тя?

# 458
Съни, Ия*- Мерси Hug

Съни- Али е страхотна и много и отиват, браво на вас

kisssa- Мерси, наистина беше от сърце

anbibian, kisssa- и аз ще си взема, само че се чудя какъв още не съм решила гледах ги тези на авент и май такъв ще бъде. Иначе има и доста по евтини ама незнам дали ще ми върши работа

anbibian- твоя нагревател какъв е?

# 459
Оф, какво написах и си затворих прозореца - много съм зле.  ooooh!  Laughing
Разбрах че има интересни нови снимки, после ще ги видя.  Heart Eyes

За седенето моя се опитва да се изправи до седнало положение откакто стана на 2 месеца, а на 2 месеца и нещо се изправи до седнало положение докато го държах. Сега редовно го държа в седнало положение - стои стабилно като го придържам, но за столче за хранене мисля че е още рано. На мен обаче столчетата ми се виждат много малки. Уж взехме по-широк шезлонг, а вече го изпълва. Като гледам май скоро ще го прекърши, че шезлонга е до 9 кг.  Laughing Та като гледам какви са столчетата за хранене, все ми се виждат тесни.  newsm78

Смуси, вярно че и тези признаци бяха включени там дето четох.   Peace

Нагревател аз си взех на Бертони - евтин е (25 лв) и върши чудесна работа, но откакто съм с Хумана не го ползвам.  Laughing Загрявам водата на микровълнова, че става по-бързо. А бурканчетата изваждам от хладилника около 20 мин. по-рано и на водна баня - наливам в едно канче гореща вода и слагам вътре бурканчето.  Peace

# 460
  • Пловдив
Съни, Али е прекрасна. Много и отиват.

Сийн, взимай навреме мерки да не се разсмъркате като нас.

При Любчо е било нещо инцидентно. Нито температура вдигна, нито е повръщал като си го взехме.
Ивко сякаш е по-добре.
Аз обаче се разкисвам. Боли ме гърло и май ще ми идва Sad Много рано този път. С Любомир ми дойде когато той беше около 8 месечен.

# 461
Ние днес цял ден бяхме навън, от 11 часа към 13.30 направихме едно бързо прибиране за едно бързо хранене и пак излязохме та чак до преди малко LaughingВремето беше прекрасно.

Съни, браво на вас,кога сварихте Grinning страхотна е Алина!!!

kisssa , и ние го имаме същото човече, запазило се и до днес от нашето детство.Ние му викахме Пипито Laughing

Смуси, радвам се че Миа е добре!

Радостина, много голямо вашето момче, браво!

# 462
  • Нейде из лудите гори...
Благодаря ви Смуси и Ахилеа за отговорите... струва ми се , че сме далеч от захранването, а и не бързам  Peace
Съни, светлоочко е детенцето ни ... ама и няма на къде като мама и тате сме така светли  Crazy Алинка е чудна... и честити обеци много й прилягат Simple Smile Как се държа докато ги пробивахте?
Деси. стискам ти силно палци да получиш работата  Praynig Няма нищо по-хубаво да работиш това, което те кара да се чувстваш добре  Peace
Смуси, браво на малката Миа.. понякога и лекарите правят грешки ( не рядко за съжаление  Crossing Arms )

Доволна съм от днешната срещичка, дори и леко разкъсана Simple Smile Жалко , че така и не успяхме да се щракнем .. но затова ще повторим заниманието някой път  Mr. Green Аз отново успях да уча на една слънчева пейка преди срещата и съм доволна от факта  Crazy А сега дори успях да си наготвя.. Simple Smile Понякога ми идва в повече ... това , че сме самички по цяла седмица.... но с желание се нареждат нещата... тя ми помага много - като спи разбира се.. Simple Smile Днес разходката ни беше повече от 4 часа... и тя... СПА Simple Smile малката ми хайманичка  Heart Eyes

# 463
  • Sofia
Здравейте, мили момичета и честита Нова година!  Grinning То ще дойде следващата аз докато стигна да ви честитя тази...  Joy Последните две седмици съм сама с двете деца и всичко правя много набързо и от крак.  hahaha Направо не усещам как ми минава деня. Бързам да нахраня децата и да ги изведа навън. Laughing В яслата на Софи са сборни групи и не исках да я пускам, но от понеделник тръгва, ако разбира се е здрава.
Тя иначе донесе поредния вирус и всички гоизкарахме, ние с баща й не пропускаме, боледуваме като малки деца. Ей, тези вируси много устойчиви бе, само си ги прехвърляме един на друг. Този път обаче и Елиза не се отърва, както успяваше предишните пъти. Сега е хремавичка и с кашлица, но вече като че ли отшумява, дай Боже...  Praynig

Съни, честити обечки на Алинка!   bouquet Много е сладинка!  Hug Кога реши, кога ги сложихте? Али плака ли? Много е красива!  Hug  Heart Eyes А Боян с варицела ли е? Леко ли я кара? И как го карате да не се чеше? Баба му ли го гледа? Дано Алина не се разболее сега.  Praynig Ти на Али какъв сироп й даваше за кашлица? Все забравям... Педиатърката ми каза да давам на Изи Проспан и аз такъв взех. Не съм много запозната с тези лекарства, защото Софи я лекуваме само с хомеопатия, но дакато Елиза не мине интервюто, не смея да й давам нищо от лекарствата на сестра й. Все пак е много малка, пък и холистичната медицина си е индивидуална. Без лекарско наблюдение не смея.

Пепи, и твоите мъници ли са болнички?  Sad Ох, да идва тази пролет и после лятото, че направо се побърквам вече от тези вируси...  #Cussing out Скорошно оздравяване!  Hug  Hug

Звездичкова, аз приготвям на Софи елда с пилешко, или елда с телешко. Да ти кажа мисля че е много по-добър вариант, отколкото сладка елда, както ти си опитвала. Правя й я на супички, като слагам лук, морков, чушка, пилешко (телешко) месо и елда + малко доматен сос. Става много вкусно. Сътветно ти можеш да замениш месото с какъвто вид можеш да приемаш.

Смуси, ужасно се радвам, че всичко с Миа е наред. Само такива хубави новини да носите от прегледите.  Praynig  Hug

Лусин, твоята Леда перфектен режим си е направила.  Grinning

Ахилеа, ти сега с какво захранваш Хриси - с плодове или зеленчуци?

Много хубави комплекти за захранване сте показали. Аз със Софи ползвах контейнерчетата за кърма на Авент, вършат чудесна работа за домашно приготвени пюрета. В тях слагах приготвеното пюре и го държах в хладилника. Приготвях по две дозички. И сега тях ще ползвам.

Ставам, че Елиза се събуди.

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 18:26 от Hariela

# 464
  • Пловдив
Киса, това е на ММ, свеки го домъкна  Mr. Green Казва се Спиридон (тя така го е кръстила навремето )  Joy Иначе и аз имах същото,мойто се казваше чичо Том  hahaha Аз имах даже и женска, с една дълга черна коса, ама я проскубах от прически  Joy
Съни, Алинка е страхотна  Hug

Общи условия

Активация на акаунт