Коледата на вратата чука,октомврийче сладко вкъщи гука!

• 25 416
  • 707
  •   1
Отговори
# 465
Ей,момичета,благодаря ви много за милите думи! Hug Hug Hug
Обечките й ги сложиха днес като излязохме.Не плака изобщо,държа се като голямо момиче Heart EyesРешихме най-накрая да уважим свекито,защото тя й ги подари тия обеци,още когато Алина се роди.ММ все ме караше да ги слагаме,аз все исках да изчакам,ама най-накрая събрах смелост и реших,че ще ги сложим. GrinningНямаме проблеми засега,нито ги дърпа,нито ги пипа.

Ама колко много синеоки бебчета си имаме.Петкова,Дани и той ли е със сини очи?Терика,страхоооотни очи има Криси,пу-пу! Heart Eyes

Кисса,ами дано наистина се сбъдне. HugБлагодаря! Simple SmileИ нашите лъжички са на Нуби от тези,дето си сменят цвета,когато храната е твърде гореща. GrinningПодариха й ги за Коледа на Али,те са 2 лъжички в комплект. Grinning

За сядането-Алина отдавна се напъва да става,но аз не й давам.Напоследък започнах да я оставям полу-седнала,като гръбчето от кръста-нагоре е върху някаква калъфка или нещо повдигнато.Оставям я така за 5-6 минутки,като педиатърката каза постепенно да увеличавам интервала,но чак към края на месеца.На нея й е кеф,защото може да вижда какво става,ама мен ме е страх да я оставям така,та затова го правя рядко.Иначе в шезлонга и люлката вече я слагам под 45 градуса наклон.И в количката мисля да пробвам скоро.

Пепи,сега пък ти ли... ConfusedБързо да се оправяш! HugАма много ти се насъбра напроследък.Що така... Confused

Наде,браво за хубавата разходка. Simple Smile

Ей,Хариелка,радвам се,че се появи най-накрая! HugДано Изи да оздравява бързо,милата. HugБоян е с варицела,да.Ама вече почти минава. Simple SmileЛеко я кара общо взето,да.А за чесането...няма начин да го караме да не се чеше.Постоянно тичам след него и му дърпам ръцете,да не се чеше,говоря и обяснявам,ама като го сърби...Хич не ме слуша.Мажа го с ментолов спирт,уж да го сърби по-малко,ама...Иначе,някой ми предложи Фенистил гел,не помня кой...Пепи беше май,та взех и го мажа вече с него,та не се чеше толкова.Баба му го гледа,когато ние с Али не сме вкъщи и сме на разходка,иначе аз си го гледам.Държим ги с Алина в отделни стаи,стараем се да я опазим,та да видим...А сиропа дето го давах на Али е Стодал,той е хомеопатичен. Wink

Сийн,Спиридон,а?Хаха JoyАма  е хубаво,че си имате играчка,която е на тооолкова много години.

# 466
Сега разгледах втория албум с бебета - ама колко сте бързи, ще го запълните за нула време.  Laughing Много са хубави бебчетата - вече поотраснали - личи си,  че са по-големи. Направо да ти напълнят душата като ги гледаш.  Hug Видях и Алинка с обички - много й отиват.  Heart Eyes
Гледам че повечето бебоци все лежат по корем, моя по принцип не обича да лежи нито по гръб, нито по корем. Сложа ли го, след 3 мин. най-много почва да реве и да мрънка, иска само на ръце и да седи.  Crossing Arms Аз така като гледам май скоро няма да се обърне при това положение, ако изобщо се обърне.  Laughing Май направо ще проходи.  Laughing Не знам да има друго такова бебе дето да не иска да лежи, още от преди да стане на 1 месец постоянно ревеше, ако го оставим легнал. Все иска да е седнал и да гледа. Добре че вече поне може да седи.  ooooh!

Хариела, питаш ме дали с плодове захранвам или със зеленчуци. Ами да ти кажа, смесено я карам. Започнах с ябълка, сега давам тиква, после ще дам тиква с морков, после круша и после още не съм измислила.  Laughing Мисля по някое време да дам тиква с картоф, чудя се за спанака дали мога да го въведа с картоф, на сините сливи и бананите също се чудя, макар че банана ще го въведа с нещо друго, за да не се запече. Абе голяма история е това моето. Бебока за момента няма да се наяжда де, само колкото да пробва вкуса на храната му давам. И без друго повече от 3-4 лъжички не иска. Та това е общо взето.

Сетих се да се похваля, че днес бебока си остави 100 мл мляко на обяд, а след обяд 40 (въпреки че не бях давала тогава пюре). Много се надявам да почне да пие по-малко мляко и да спре да дебелее. Друго, което се промени е, че много започна да спи. По цял ден и цяла нощ спи, буди се само да яде и максимум час и половина след това е буден. Аз такова бебе не съм виждала до сега.  Laughing То дано не се промени към лошо де, че човек не смее да се похвали направо.  Laughing

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 18:58 от A_H_I_L_E_A

# 467

anbibian, kisssa- и аз ще си взема, само че се чудя какъв още не съм решила гледах ги тези на авент и май такъв ще бъде. Иначе има и доста по евтини ама незнам дали ще ми върши работа

anbibian- твоя нагревател какъв е?
Авент е. За сега съм доволна, обаче не се изключва сам. Като загрее изключва, но когато водата почна да се охлажда се включва пак и пак я загрява и така постоянно, а не направо да се изключи.

# 468
Цитат
Ама колко много синеоки бебчета си имаме.Петкова,Дани и той ли е със сини очи?Терика,страхоооотни очи има Криси,пу-пу! Heart Eyes

Мерси Sunny_Girl надявам се да й останат такива,макар че почнаха да изсветляват

# 469
Марсика,съвсем не се позовавам на някакви научно доказани признаци за готовност на бебето за захранване...... Simple Smile.Просто наблюдавах Иван как последните десетина дни беше особено активен,много,ама много "разговорлив",огладняваше за по -кратко време.Освен това ,която играчка успееше да хване,направо към устата я насочваше и .....най-смешното,за мен,че постоянно правеше движения с уста,наподобяващи дъвчене на дъвка.
Честно казано ,вътрешно чувство беше-нали майчиното чувство не лъже!
Реших да споделя с вас,Ахилеа се отзова със споделения опит и ето втори ден вече Иван хапва морковчета с охота и се чувства щастлив и спокоен.След ден ,два смятам да разнообразя менюто на момчето.
Мисля,че съм взела вярното решение и навреме!

# 470
Добър вечер и от нас Hug

Anbibian, според мен детето може да стои в стол за хранене като започне стабилно да стои, някъде 6-7 месец поне.

Съни,
страхотна е Алина с обички Heart Eyes И ние имаме подобни обички подарък, но ще видим кога ще пробиваме ушите.

Пепи, радвам се, че Любчо е добре. Дано и ти се оправиш бързо.

Hariela, дано Софи не носи повече вируси. Може да си казвала, но къде ходите на хомеопат и от колко месеца може детето да се лекува?

Ние днес също се разходихме над 2 часа, гледам да използвам всеки удобен момент, че нали го дават, че се разваля времето. Утре сме на имен ден на един приятел, малката ще я гледа баба й, но още не сме купили подарък и утре ще трябва да измисля нещо Rolling Eyes

да ви питам вие каква гимнастика правите? Ако има някъде в нета показин, моля ви пуснете да си сверя с нашата.

# 471
# 472
  • Нейде из лудите гори...
Мери Попинз, благодаря ти за отговора. Сигурна съм , че си взела най-правилното решение за теб и малкия Иван. Аз за всичко вярвам на "вътрешния си глас" и се надявам да ми проговори, като му дойде момента Simple Smile
А аз и сега като гриза морков давам на беба да го близне Simple Smile  

# 473
Здравейте, момичета!

Да драсна и аз някой ред днес. Срещата мина готино, добре си побъбрихме,ама забравихме да се снимаме, а аз носех апарат в джоба #Cussing out
Цял ден сме навън, то това хубавото време не е за изпускане- сутринта -на среща, после се прибрахме, нахраних я, преобух я и айде в парка. Добре ни се отрази и на двете, дано да има повече такива дни Praynig Praynig Praynig
Смуси-мноооого се радвам, 4е при Миа всичко е наред Hug Hug HugДа-утре сме на консултация и ще видим колко тежи Кали и колко е пораснала, аз я измерих преди два дни с шивашкия метър и изкарах, 4е е 62 см, т.е за един месец прави разлика от 6 см, ама мног оми се вижда нещо, да видим педи какво ще каже утре.
Смуси, Съни-май наистина се е издължила, като гледам как и умаляват дрешките на дължина ooooh! ooooh! ooooh!
За комплектите за хранене- подариха на Кали такъв за Коледа- мног сладурски с една ферма и ов4ици нарисуване, мног е свеж-купи4ка, 4ашка и 4инийка, а и подариха и комплект вили4ка и лъжи4ка, аз отделно имам комплект от три лъжи4ки дето им се сменя цвета, така 4е за сега мисле, 4е това е достатъ4но и не смятам да купувам нищо, пък то ще си покаже...
Ради-голям мъж е станал Ники, браво на него Hug Hug Hug
Видях снимките в новото албум4е- вси4ки беб4ета са супер сладкииии Hug Hug Hug
Пепи,Хариела-бързо оздравяване на малките души4ки ви пожелавам и да не боледуват толкова 4есто, 4е е много мъ4ително и за вас и за тях Hug Praynig
Това е за сега от мен. Лека и спокойна вечер ви пожелавам!!! Hug Hug Hug

# 474
  • Sofia
Смуси, ето тук ходим при д-р Стоименова. http://chiron-med.com/
Може от съвсем ранна възраст да се лекуват децата с хомеопатия, но сме насрочили интервю и си чакаме датата, още не е минало. Много пациенти има и се чака повече време, докато ни дойде интервюто, пък и ние държим да сме при същата лекарка, а при нея е ад - много пациенти. Но тя е специалист детски болести и се занимава предимно с дечица, затова държа пак при нея да сме, както и със Софи.

# 475
  • Варна
Добро утро, момичета! Ние нали рано се наспахме и викам да се разпиша.  Wink
И аз съм доволна от вчерашната разходка макар че на два пъти напусках дружината - първо заради една мрънкаща госпожица, после заради моя гладен син...  ooooh! Та успях да се видя с всички по малко, ама пусто му ми се искаше повече..   Blush Да не говорим колко изненадващо се събрахме повече мами отколкото очаквахме.  А няма да ви кажа как слушайки прогнозата снощи как през нощта ще вали в северозападна, а до обяд и в централна Б-я, се надявах източна да е чак следобед, та да направим една разходка. И днес ставам и какво да видя - мокро, мрачно навън. Все пак, ако не вали по обяд, може и за кратко да е, но ще излезем.  Wink
Съни , правилно си забелязала - и ние сме синеоки.  Mr. Green Има си фамилна обремененост в тази насока, та дано не се променя цвета на очите ни. А Алина е прелестна!  Heart Eyes И споко няма да те ленчува никой. Аз даже още преди като обсъждахте темата си мислех да ви насърча, но виждайки, че повечето мами са за по-късното пробиване на ушите, си замълчах. Моите са ми ги пробили като съм била на 6м и сега не мога да си се представя без обеци. Ако случайно в бързината ги пропусна, като се усетя, се чувствам все едно съм гола...  Mr. Green
Смуси браво за добрите новини.  Hug И весело изкарване на именния ден! ММ е именник в събота, та трябва и аз да му измисля някой изненадка днес.
Hariela вие май докато се закрепите и аййдее повтаряте упражнението. Лоша работа..  ooooh! Дано бързо да оздравеете напълно и интервюто с хомеопатката бъде само превантивно.  Praynig
Деси ще стискам палци да получиш работата.  Praynig Наистина няма по-хубаво нещо от това работата да ти носи удовлетворение. Моята напоследък се превърна в многоо тягостна и затова гледам да не мисля за завръщането ми.  Tired Още повече че екипът е променен из основи. Имам нов шеф и трима нови колеги...  Shocked А бе ще си бутам количката колкото се може по-дълго.  Laughing
marsssika чак ми стана любопитно как реагира Ая на моркова. Близва ли го въобще? На Даниел дядо му беше решил да му дава да смучи портокал...  Shocked добре, че навреме ги хванах.  ooooh!
А относно захранването имам две лъжички и засега друго няма и да вземем. Като му дойде времето и видя какво ще ми е нужно, ще го мисля.  Wink

# 476
Честит празник на всички , които празнуват днес!!!

Днес наистина е мрачно и мокро, но дано към обяд да не вали, че да можем да слезем до пристанището да гледаме хвърлянето на кръста.

# 477
хахахах Пипито, Спиридон и чичо Том!  Joy Joy Joy Joy Как ли се е казвал нашия човек? hahaha hahaha hahaha

Ахилея и нашето съкровище още от самото начало не обича да лежи а все да е гушнат и то в изправена позиция че да може да оглежда и слухти какво се случва наоколо! Голям клюкар е! Всичко да видиУмира си да разглежда тапетите в къщи, особено тези в хола, които са в червено, бяло и черно на едни цветя.Като е там и съм го гушнала с лице към тях и започва едно бясно въртене на главата.В баба ми е същата работа.Там пък вуйна ми си е лепнала едни тапети на спирали в черно, лилаво, синьо и жълто и като се движиш имаш чувството е и те се движат та и там се кокори много.Голям смях падна първия път.

Деси стискам палци за работата!
Хариела, Пепи май много често ви боледуват мъниците! Айде дано да ви е за последно тая зима!Да идва пролетта! А как си умирам за лятото!Още о

# 478
Оф компа ми се рестартира и реших че всичко писано трябва на ново да го пиша!

Още от сега правя планове за лятото! hahaha

Честит празник и от мен на всички именници.Днес моята майчица пък има рожден ден!Да ми е жива и здрава и да отгледа много внуци милата.Как само си умира за малкия не е истина.Не съм вярвала че ще е така.А пък баща ми е още по-щастлив, нали му носи името.

Съни благодарско и от мен за линка с упражненията!

Момичета вашите мъници завиват ли се през глава!Нашия шушон все гледа да си бодне някъде под завивките главата.Ако е с одеялце си промушва ръцете отдолу под него и буда,бута и току си го качи на главата и заспива.При мен като спи по същия начин, само че тогава ми дърпа някак си блузата докато го кърмя и пак така замотан завива.Даже се замислям да не се задуши.И сега е заспал омотан само че с едното ъгълче на одеялото! Май се е метнал на майка си! Joy Joy Joy JoyИ аз спя завита през глава, само през една дупка ми се показва муцунката да дишам!Какво му се чудя на детето! hahaha hahaha hahaha

Да ви се похваля, уж снощи с милото да купим от джъмбо на Влади ританки, а аз намазах.То пък там не продавали ританки.Купих му три бодита с дълго ръкавче за по 4 лв. всяко, ама ги взех доста големички за 18м., че тия предните ми се струваха доста малки, то като му сложа памперса и немога да ги закопчая отдолу.Май от там не си отговарят на размерите.Ръкавите май ще са по-дългички ама ще ги навивам, че ми писна толкова бързо да му умаляват дрешките.Сега съм ги сложила в сушилната и като се събуди ще пробвам някое.
За мен си купих две долнища на анцунг, едно памучно в тъмно лилавото с голям ластик отгоре за 10 лв, и едно плюшено в сиво с връзки, доста по-свободно и спортно; отделно си взех потниче в сиво с допълнителен слой отдолу с ластик за гърдите, оказа се доста удобен та се чудя дали да не накарм милото да отидем да си взема и един сив и един бял.Памучни са, пък и са ластични и само смъквам диколтето и бебо е готва да цоцка,иначе с другите ми е доста неудобно, трябва да ги вдигна целите.За съжаление обаче не съм си уцелила р-ра на тези мини потниците, спортните, дето са като сутиени.Много ме е яд че така исках да разкарам тия сетиуни, много ме дразнят, особено тия с банелите, а тези дето са ми за кърмачки се разшириха и подплънките ми танцуват отдолу и от кърмата става мазало, ставам като захаросана пръчка. hahaha

Ех тия сини очи!
И на мен ми се искаше малкия да е с такива, че баща му е синеок, но уви само в началото ме радваха.Сега са едни такива кафявички, към черни. Навремето (как прозвуча, преди 7години) се влюбих в едни такива сини очи, които и до ден днешен обожавам. hahaha

Петкова незнам дали на марсика малкия близва моркова, ама нашия малчо още от първи месец са му задавали разни вкусове с бибата.Пробвал е капучино, натурален сок банан, бейлис и боза.Най-му хареса бозата и капучиното, на бейлиса се мръщи, а най-смешни физиономии прави на вкуса от манадарината. Е всичко то тези неща е било в много малки количества де, колкото да е пипнато връхчето на бибката.

Опаааа събужда се, а аз уж щях да правя тренировка тая сутрин, май ще останеза по-късно!

# 479
Здравейте и от мен!

Наде, Тони- мерси! Laughing

Киса- и Ники се опитва да се завива въпреки, че никой вкъщи не го прави ама на него му харесва, затова сега хубаво подпъхвам одеалото за  да неможе да го издърпа. Май ще трябва да го слагам в спален човал.

Аз да ви кажа какво ми се случи вчера- Обадиха ми се от работата да ме питат кога мисля да се връщам, защото се освобождава едно място на по високо ниво и за повбече пари и ако съм искала да започна на намалено работно време и че много държали на мен и неискали да ме изпуснат. Естествено не ме задължават, а само предлагат. Много ми е трудно да реша, от една страна предложението не е за изпускане, ще работя 4 часа, ще взимам добри пари, и има кой да гледа бебо, Но от друга така не ми се ще да го изоставям. Чувствам се виновна и незнам какво да реша. Вие как мислите, как бихте постъпили?

А и да се оплача че вчера Николай вдигна 38,5 направо си изкарах акъла беше много гадно. Слава богу я свалихме и сега е добре, но и двете места на инжекциите са подути и червени. Незнам дали да не му сложа някакъв компрес. Май по късно ще се обадя на докторката

Общи условия

Активация на акаунт