Коледата на вратата чука,октомврийче сладко вкъщи гука!

• 25 414
  • 707
  •   1
Отговори
# 480
Честит празник на всички именици днес!

Радостина, според мен при това положение е хубаво да се върнеш на работа, особено щом ще си на 4 часа и на по-висока позиция, а и щом има кой да гледа детенце. Аз поне съм на този принцип, защото малко или много, поне аз, вкъщи се побърквам и затъпявам, имам си нужда от друг вид контакти и затова и мисля да се връщам на работа скоро, но за съжаление при мен дори няма варианта на 4 часа и ще е на пълно работно време като ще излизаме за лекари, а иначе майка ми ще я гледа.

# 481
здравеите моми4ета как сте днес
тък времето е доста лошо сиг няма да се излиза
ужас освен до някои приятелка да отида друго не ми остава
да ви се опла4а снощи оставиьме детето на свекито вкащи бях я приспала обаждам се след 40 мин да проверя те с бабата на мава ми жлезли в стаята сабуди ли я и си играят моля ви са е бива ли такова нещо не я били видели през деня и затова решили да я сабудят
направо побеснях
4е и накрая на раце я приспиват а знаят 4е аз не давам абе кво да ви кажа пове4е няма да я оставям то е ясно ве4е 2 3 пати ми правят така и ще се откажа да я оставям
аз като сам си тук си я искапвам храня я и я слагам с кошарката слагам бибата и тя заспива
а според бабата на мажа ми детето трябвало да се носи постоянно на раце и да се приспива на раце
то детето ми не е нау4ено така то си знае играем с малко после в шезлонга седи яде и така не сам я нау4ила да е на раце пак и като я остажя тя си играе сами4ка
едва ли не насила да я нау4а да я дондуркам
пални глупости
извиняваите а далгото писана ама исках да се опла4а

# 482
  • София

А и да се оплача че вчера Николай вдигна 38,5 направо си изкарах акъла беше много гадно. Слава богу я свалихме и сега е добре, но и двете места на инжекциите са подути и червени. Не знам дали да не му сложа някакъв компрес. Май по късно ще се обадя на докторката
На мен ми казаха риванол на ваксините да слагам компрес.
За работата смятам да си стоя при Нели колкото може по-дълго, че в работата ми е един малък ужас. А толкова си обичам работата, но смениха колеги, шефове и стана супер тягостна обстановка.

Честито на всички именници   bouquet
Честито на
Кристиан на мама Красииии, Беатрис на мама ivka_bel

Марая на мама moni30, Калоян на мама Zvezdichkova, Анджелина на мама Hubellena

Сега като гледах статистиката Ава утре прави цели 5 месеца - кога мина това време  newsm78 Grinning

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 10:52 от lilly74

# 483
  • Куциндрел
Днес имам РД. Flutter
Черпя ви всички виртуално с тортичка.

# 484
  • Sofia
Ceca Честит рожсен ден! Да си жива и здрава и да се радваш много на малкото човече и да се обичате!  Hug

Честит имен ден на всички именници и от мен! Да сте живи и здрави! Прекрасен празник е днес!

Radostina 87 За ваксините - и на мен педиатърката ми е казвала, ако се зачерви да правя компрес с риванол. Разбира се, най-добре си е да се консултираш с твоя лекар.

vikinci И праз нас ситуацията е подобна. Добре, че поне ние не я водим при тях, а те идват да я видят и всичко е под моя контрол. Mr. Green Като започнат да действат противно на каквото сме се разбрали директно им я взимам и се слага точка.

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 11:18 от Smehoranka

# 485
Честит рожден ден Ceca! Пожелай си! Simple Smile

Звездичке
За ядките по принцип знам, че са много силни алергени фъстъците. Внимавай обаче със стафидите, сушените кайсии, смокини. Лично според мен алергизиращи са предимно химикалите, с които ги обработват. Доближава се до твърдението, че  е проблемна или чувствителна кожата на бебче, която реагира на определена агресивна козметика. Пълна заблуда - кожата така или иначе не е пригодена да бъде омазвана с хумикали Wink Всичко е до организъм. Един по-качествено успява да излъчва отровите, друг се пренасища... и това личи.
Наскоро прочетох за детенце на което му направили тест за алергия към различни храни. Към нито една от всички от които е било проявявало реакция не било алергично... историята е от типа "чух един в кръчмата да казва" Grinning но все пак... е, отплеснах се.

За елдата Хариелка е дала хубави съвети. И аз я предпочитам солена. Доматите някак я допълват и омекотяват вкуса й, а магданоз аз обичам да ръся почти на всяка манджа Simple Smile Може и различни вариации със зеленчуци - моркови, пипер. Аз съм правила и елдени пържени кюфтета - сварена елда, посолена - яйце, наситнен лук, кимион, чубрица, магданоз, кашкавал и накрая галета за панировка - стават чудни, а пърженето е по-скоро за хрупкава коричка - не е дълбоко.

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 10:56 от Nuriii

# 486
Ради, в много деликатна ситуация си мила Hug Но това е нещо, което внимателно трябва да обмислиш.В моята работа така прилъгаха една колежка да се върне уж на 4 часа,но след един месец и извиха ръцете и почна пак на пълен работен ден. Така че се подсигури да не ти спретнат някой номер! Наистина и на мен ми липсват контактите с колеги, пътуванията, да ме слушат хората по обичения, да се издокарвам за важни срещи- НО това е нещо което винаги мога да правя, а Дани ще е сладко бебе само веднъж, затова ще си остана максимално време вкъщи. Не искам да пропусна нищо- нито усмивка, гукане, гушкане... Grinning
Сеса, ЧРД,  да си жива и здрава, много да те слуша бебе и да те радва!

# 487
  • София
Съни,много е хубава Али с обички. Не би ли трябвало първо медицински да се носят newsm78

radostina 87 труден избор,ако нямаше кой да гледа Ники, нямаше да се двоумиш. Пък и за четири часа, много е примамливо...
Ceca Честит Рожден Ден, много щастие и късмет в живота Hug
И Честит Имен Ден на всички празнуващи днес  bouquet

# 488
kisssa, моят пък обратното - вместо да се завива през глава, както казваш, се отвива ама целия. Такова ритане пада през нощта, че нямам думи. Взех му едни спални чувалчета и вече не се отвива.  Grinning Понеже са тънки, слагам отгоре и една завивка, но и да рита, сега няма как да се отвие вече.  Grinning

Радостина, екстра е това предложение, стига да има на кой да оставяш бебето. На мен много ми се ще да си намеря нещо надомно, че няма кой да гледа бебока. Другия вариант е да го даваш на ясли.  Rolling Eyes Но е много хубаво това, че те ценят. Мен шефката ми връчи заповед за уволнение като бях бременна и ми каза, че повече няма да работя там.  Laughing И това след 5 години работа минава с номера, че е криза, не че не е недоволна от работата ми. Добре че си знам правата, че се съветвах с адвокат и я заплаших със съд та сега иска, не иска все още ме води на работа и плаща осигуровки с голямо нежелание, все ми бави болничните по 2 месеца. Ще станат 3 месеца откак не са ми превели никакви пари от Нои, защото няма кой да благоволи да ми занесе документите.  #Cussing out Най-накрая след ежедневно звънене и вече мислех пак със съд да я плаша или да звъня някъде да я глобят и тя взе че ги занесе. Ама как може да има такива хора не знам. Та със сигурност няма да се върна там, така си развалихме отношенията, направо няма по-накъде. Чудя се обаче в тая криза какво ли ще работя като ми свърши майчинството.  newsm78

Ceca, честит рожден ден!  nbirthday

vikinci, аз по същата причина не си давам детето на никой. Както има една дума "Много баби, хилаво дете". Примерно в дни, в които имам работа и давам малкия на мъжа ми да го води при баба му дядо му, те все го приспиват. И мъжа ми и той, за да не се занимава с него, го приспива и после моя не ще да спи през нощта. Но след няколко кавги (много съм лоша  Mr. Green) и като го будих той (мъжа ми) да става, уж започна да си взима поука ама знае ли се. Аз не оставям моя да спи много през деня, че в тези случаи през нощта е кукуряк и не ще да спи. Гледам да го изморя повече през деня, за да спи по-дълго през нощта ама не на всички им се играе с малко бебе - изморително е и сигурно има и по-приятни дейности за някои хора.  Laughing

Честит имен ден на именниците да кажа и аз ама изобщо не знам какъв имен ден е днес?!?!  newsm78

# 489
Добро утро Simple Smile

Ceca, Честит рожден ден!

Аз се радвам на лошото време днес, защото от толкова хубави дни вкъщи е  ooooh!

Хубава среща си направихме вчера. Благодаря и на момичеата от София, които ми пратиха телефони, за вашата среща нямаше да успея Simple Smile Но, ако имам път към София, мога да звънна Simple Smile както и вие, ако идвате към Балчик, Варна, Кранево и региона  Simple Smile Много съжалявам, че и ние не се снимахме, най-вече защото в раницата си мъкнех тежичък фотоапарат  Whistling

А, бе, защо всички се радваме толкова на сини очи:) Стела и тя засега синеочее, че дори и златокосее и е една такава беличка, че само си й пея Is you is or is you ain't my baby ... Въобще не прилича на мен. Единственият синеок е баща ми, тя и на него е кръстена и той съвсем се побърква от щастие. За да разберете колко - когато аз съм се родила се е разсърдил на майка, че не съм момче и че не съм със сини очи. И дори се промъкнал в родилното, където никого не пускали, за да провери  Mr. Green Та сега е толкова щастлив, пуши само на терасата, не минава с цигара по коридора, за което много му се карах, станал е търпелив, а тази година за пръв път, откакто сме заедно на нова година, не си е пускал Deep Purple до дупка след полунощ. Мисля, че целият квартал не са си изкарвали по-добре на нова година.

Petkova - ама наистина как се е нацупкал Даниел на едната снимка, направо да го разцелуваш. Кой гений ги е измислил да са толкова сладки тези бебета  Heart Eyes Въобще не мога да занимавам с нещо Стела. Постоянно я целувам и гушкам, прекалявам и всеки път си казвам - сега ще й говоря, гукам и кукукам, няма да я размазвам от целувки ... и като ми се усмихне, като й узреят тези бузки като едни гладки вкусни ябълки, щипнати с трапчинки, дето не знам отъде ги е взела, като ме лъхне нежен млечен бриз и ... 30 секунди  Blush Mr. Green

Inka Щях да те питам вчера - как переш одеялото, с което беше завит Тони. Ники имаше такова и още с първото пране излезе измършеляво и сплъстено от пералнята. Пера го на 40 с други дрехи. Сега на Стела й подариха едно и ми се иска да го запазя поне за малко такова пухенко  Simple Smile

Nuriii
, ти като беше споменала за раздразнителност, аз пък от време на време освен, че съм раздразнителна, много ми се иска да набия някой  Mr. Green Брат ми си е оставил боксовата круша в едната стая и се мислех да я окача и да я налагам, обаче ще се сгъне цялата къща. Освен да я приклещя в някой ъгъл. Благодаря за рецептите с елда (и на Хариела) , не съм пробвала, имам един пакет и се чудя какво да го правя  Blush

Zvezdichkova от мен не дотам елегантно предложение - може ли да ядеш адаптирано мляко за деца с АБКМ ? Може да си спретнеш една бисквитена торта, поръсена с орехи  Simple Smile И ние имаме съмнение за АБКМ, т.е. аз имам, заради слуз в акото, но според педиатърката нищо ни няма и на въпроса дали може да е алергия ми се изсмя. Записах час при гастроентеролог, която е и педиатър, и консултат по кърмене - много добър специалист според мен. Тя ми каза, че при алергия има и кръв или кожна проява, и че може да е от нещо друго, вкл. от преяждане като разбра колко е наддала. Каза също, че дори да е алергия, тя се справя "чудесно" с нея. Друго, което ми каза - да не отлагам захранването, защото според някакво проучване при захранване след 6-тия месец било толкова вероятно да се отключи алергия, колкото и преди 4-тия  Thinking Според мен, обаче, има един фактор, който изкривява изследването - майките, които са захранили по-късно сигурно имат причина за това, като фамилна обремененост от алергии, а гените са по силен фактор от времето, избрано за захранване. Но пък може и за това да са помислили, все пак ми е странно. Та тя каза да не пропускам този "прозорец", когато бебето даде сигнали, че е готово за захранване - тези, които са писали Ахилеа и Смуси. Ама какви ще ги свърша не знам.

Изчезвам, още ми се иска да пиша, но ме чака едно приключение с прахосмукачка и парцал  Tired

# 490
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте в този приятно дъждовен ден Simple Smile Тази зима си е чиста есен Simple Smile
Току що приспах Ая на терасата в шезлонга.. та да мога да си свърша работата из нас.. а и нещо ми е мързеливо за разходка Simple Smile Едвам заспа.. но заспа  Mr. Green Да видим колко време ще ми отпусне този наш генерал  Mr. Green
Петкова Аз като ям нещо и тя като ме гледа й давам да близне или поне опирам в устничките  Crazy Всеки път прави един сладурски любопитен поглед Simple Smile Не ми се е мръщила до сега Simple Smile Но най - храеса меда на погачата.. Simple Smile Ще има да почака още време докато го опита пак  Mr. Green
Викинци  И аз избягвам да оставям детето на когото и да било.. особено на баби. Предпочитам някоя приятелка от колкото баба  Naughty На Коледа  Ая спеше кротко в стола за кола.. и свеки почна да я ръчка където свари (да й се порадвала  #2gunfire ) та детето се събуди.. и им показа, че така не бива ..  Ама прекаляват тия хора и не се усещат.. как да им дадеш внучето после  #Cussing out
Цеца Честит рожден ден   bouquet
Честит имен ден и на всички празнуващи Simple Smile Ахилеа - Йорданов ден е Simple Smile
Ради Направи номера с 2те графи ( плюсове и минуси) и мисля, че ще стигнеш до правилното решение за теб  Hug
Приятен петък , момичета

# 491
Здравейте,момичета.Хубавото време си замина ConfusedТук вали много гаден дъжд ConfusedАли иска само на ръце,да й се говори,да я закачаш...Сутринта е станала в 7 часа и още не е спала от тогава.Сложила съм я сега в люлката,та дано заспи за малко,че...
Ходих обаче до Пени маркет.Има промоция на бебешки чорапогащници.Много са сладки.Аз купих на Али 2.Отзад на дупето са с едни меченца LaughingИ пижамки има по 5 лв.Хубави са,аз й взех една.

Тони,как мина прегледа днес?Кали колко е пораснала?

Петкова,хихи. HugМного е сладък Дани.Браво и за хубавата среща вчера.Жалко,че не сте се снимали. ConfusedЗатова се събирайте скоро пак и тоя път да има снимков материал и за нас. Laughing

Кисса,честит рожден ден на майка ти.Желая й много,много здраве и много да ви помага! HugА и Алина така се завива през глава.Как се върти,какво прави,сутрин все я намирам под завивките,а мен много ме е страх да не вземе да се задуши. BlushМного често ставам нощем да я проверявам.Честити покупки. Simple Smile

Цеца,честит рожден ден!Желая ти много здраве,щастие и любов!  bouquet

Силса,аз по принцип също знам,че медицинските обеци са задължителни.Но вчера,когато й пробиваха ушите на Алина,сложиха някакви техни обеци на пистолета,след което й ги махнаха и ме попитаха къде са обеците,които ще слагаме. newsm78Позачудих се и попитах дали няма да й сложат първо медицински обеци,но те казаха,че щом обеците,които ще й слагаме са златни,нямало да има проблем. ShockedИ аз се съгласих,какво да правя...В крайна сметка,като говорих със сестрите ми,които са пробивали ушите на дъщеричките си,стана ясно,че са ме прецакали в студиото.Надявам се,че няма да има проблеми.Ушичките са добре,нито са зачервени,нито я боли,нищо й няма.Промивам с кислородна вода и завъртам обечките от време на време.Така ме посъветваха.Дано няма проблеми. Praynig

Хаха,Зелда,не знам защо всички се захласваме толкова по сините очи...Ама са прекрасни,как да не се захласваме GrinningЕ,вярно,че има и грозни сини очи,ама сред нашите бебета няма такива.Всички имат страхотни очи.Аз винаги съм си мечтала за бебе със сини очи...И ето,че сега го имам. PartyНе мога да спра да ги гледам,толкова са хубави...

Честито на празнуващите днес! Hug Hug Hug

Честити 3-ти месечинки на Беатрис и Кристиан.Честити 2-ри месечинки на Марая,Калоян и Анджелина! Hug

# 492
Здравейте момичета и за много години!!!Пожелавам на вас и вашите семейства най-прекрасната и щастлива година!!! Hug

Ние изкарахме скромно празниците,бяхме при майка ми,но пък 3 поредни дни след Нова година имахме гости,та ми дойде в малко нанагорно.Добре,че малкия беше послушен. PraynigДа ви кажа,че вчера наааай-накрая ни биха противохепатитната ваксина,след 2-месечно отлагане.Лошото е,че и двамата с мъжа ми сме болни,той само мъкне бацили от работата и този път и на мен не ми се размина... #Cussing out #2gunfireХодим вкъщи с маски,ограничили сме максимално контката с малкия,даже спим в кухнята,добре че той не се буди.Много ми е жал,че през повечето време е самичък,ама няма как.Дано всичко да е наред,че косата ми е настръхнала от тия ваксини....

Аз искам да ви се похваля-на 1-ви януари станах леля. LaughingБратовчедка ми,с която сме израснали заедно и сме като сестри роди първото си дете-момченце.Доста скоростно раждане-за 6 часа го изстреля,а той е 4 кила #Crazy Laughing. Даже стана първото бебе за годината в Ботевград,понеже тя живее там и са ходили от местни сайтове да ги снимат.Много се радвам за тях,дано да са живи и здрави! Hug

Да ви кажа,че съм решила да се запиша на народни танци hahahaИскам да си разнообразявам по някакъв начин ежедневието,а много ми харесват хора,които играят хубаво хора.Аз съм страшно схваната,едва сколасвам за правото. Embarassed

Сега да се включа и по вашите теми:
Викинци,и аз бих побесняла на твое място.Предупредила съм всички,които идват да не го разнасят много-много на ръце и ,че родителите сме ние и трябва нашата дума да се слуша!!! Naughty

Радостина,не знам какво да те посъветвам.И на мен много ми липсва работата,не точно самата професия,но контакта с колегите ми.Преди 2-3 седмици се бях зачела за приема в яслите и ми стана много мъчно като си представих как ще оставя малчо Cry.Но щом казваш,че майка ти е на разположение,нещата стоят по друг начин.Според мен не пречи да пробваш (ако има такава опция,разбира се) и,ако не се чувстваш добре да се върнеш вкъщи. Hug

Цеца,честит рожден ден! HugПожелавам ти здраве,щастие,късмет,да си много обичана от любимите ти хора! Hug

Светльо също примляска като ядем ние,особено аз.На баща си не обръща чак такова внимание. JoyВеднъж му намазах устенцата с кис.краставичка-е няма такава физиономия. Joy hahahaАз съм решила другата седмица като направи 3 месеца да му давам по малко чайче.

За сините очи-аз съм със сини очи и то доста светли,чак на сиви бият на моменти.Много ми се иска и малкия да е със сини,но не като моите,защото изглеждат доста студени и не един път са ме заклеймявали като студен човек,заради тях. Sad newsm78

Светльо пък изобщо не се завива,даже напротив-такова ритане е,че чак креватчето му се тресе и е вечно отвит.Особено като е на акт.гимнастика-от нерви и каране на играчките върти яко крачетата. Joy

Извинявам се за дългия пост,но не съм писала от доста време,ще гледам вече да съм по-редовна. HugАз отивам да дебна "Дневниците на вампира" за субтитри. newsm53 Приятен ден ви пожелавам!

# 493
  • Нейде из лудите гори...
Ох, момичета чувствам се еуфорично доволна от дъщеря си  Heart Eyes Успях да свърша цялата покъщна работа, всичко си дойде на мястото , без излишна прашинка... успях да наготвя и да се изкъпя- пълноценно  Crazy А детето спи в шезлонга на терасата все още  Heart Eyes Мисля, че открих ключа за палатката  Mr. Green Навън вали доста силно, а детето е на свеж въздух и мама има време дори и за себе си  Mr. Green неописуемо чувства... и исках да го споделя с вас  Hug
Благодаря, Съни за инфото за Пени маркет, на мен ми е мноооооооооого далеко, но ако ММ се прибере тия дни ще го накарам да идем  Laughing
Моде, честит племенник Simple Smile И успех с народните танци, щом желание има- невъзможни неща няма  Peace Дано скоро изчезнат бацилчетата от дома ви  Hug

# 494
Здравейте Мамита:) моят маник е на 3 месеца Simple Smile дали вече мога да го слагам в шезлонг, аз си го слагам де, но дали е правилно, как мислите ? Голма игра пада с тея висящи играчки, такова ритане и гукане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт