Отговори
# 600
Броих каквото броих и изкарах кърменията за едно денонощие около 14-15... Не всичко това е за хранене разбира се, а и за заспиване и ей така за кеф... Каквото и да заместя, поне десетина сукания ще ни останат...  Laughing

# 601
Благодаря ти Сали, ще го имам в предвид, а за сливите, трябва да погледна, но мисля, че имат нишесте, та ще нарежа една домашна тиква. И без това вече май събрах достатъчно бурканчета, че да си стерилизирам останалото Wink

А и забравих да честита 1/2 годишнинките на празнуващите днес !!! Да сте живи и здрави, усмихнати и послушни!!!

# 602
Всъщност, рядко чета, но... Форестче, не се товари мила! Няма смисъл. И аз имах голям мерак да кърмя, но като няма - няма! Какво ли не правих - и цедих, и му давах да хапва... дереше се от глад! Оказа се, че хапва колкото трябва (теглен е), състава на кърмата ми беше перфектен (изследвах я) е да, но не му стигаше на детето и това е! Така, че моите уважения към линковете дадени от стелт777, но те нямат медицинска обосновка, точно обратното! И го твърдя най-отговорно, първо защото съм разговаряла с много педиатри по въпросът, със свеки (лекар), етърва ми (лекар) и мъжът ми (лекар), а и личният ми опит показа точно това. Детето ми почна да иска да хапва на час, правих Н на брой кърмения, кърма имаше, но той си се дереше от глад! Ами след 1 месец мъчене и след като не наддаде, минахме на дохранване с АМ, съответно кърмата ми намаля и постепенно спря!
Който си мисли, че храненето с АМ е по-евтино е в ДЪЛБОКА заблуда. Водата на бебето е 3.90 (1.5 л.), АМ е 25 лв. за 600 гр. Всички пюрета които купувам (нямам домашно) са с етикет БИО, съответно са доста по-скъпи, същото е с кашите...
Ако можех да кърмя щях, но не мога и не защото не искам, а защото така се получи!

# 603
И аз рядко влизам и като чета направо съм  Shocked Shocked Съжалявам, че ще го кажа момичета, но някои са загубли покрай майчинството здравия си разум, а някога беше весело и разтоварващо в тази темичка  Hug

Човешки индивид чиято  основна  хепероболизирана функция е да се  множи и живее близко до природата и  като преди 200 години , някак се натрапва поне през последните 20-30 страници. Моите уважения за всеки с неговите разбирания, усещания, представи и възгледи, но не бива да се прекалява с егоцентризма и обсебването.

Опитайте да живеете като следвате естественият си ритъм на живот, разбиранията и светоусещанията от целия си съзнателен живот ....майчинството само би следавло да ви обогати, а не да ви вманиячи и фиксира в детайлите, където губите удоволствието от радостта да имаш детете.

Колко пъти е акало, папкало, в какви форми, размери , консистенции и тем подобни не са съдържателната част от това да бъдеш майка, и е странно че интелигетни жени могат по цял ден да говорят за такива неща  Hug

Да майчинството е множоество трудни избори, безсъни нощи, но е и огромно удоволствие да виждаш как расте и се развива собственото ти дете и е отговорна задача, напърво място да създадеш и изградиш един здрав, разумен, добър и възпитан Човешки индивид. Храната е само една много малка част от този процес...  bouquet

П.С. По темата с кърменето, да кърмя втори път, но не на всяка цена, не с цената на здравето си и нервите си. Здравето ми е до болка разклатено, имено защото съм бременна и кърмя дълго време и тези теории, че природата не го била създала така, са меко казано не съдържателни, защот смъртността на родилки и млади майки преди векове е била в пъти по-висока.

Усмихвайте се повече на децата си, показвайте им колко ги обичате, гушкайте ги, научете ги на първите малки победи в живота им, бъдето до тях когато имат нужда от вас....начина по който ще го направите е част от вашият микро свят и е много интимен, той не може да има рамки, норми и указания. Hug

# 604
  • София

........Да майчинството е множоество трудни избори, безсъни нощи, но е и огромно удоволствие да виждаш как расте и се развива собственото ти дете и е отговорна задача, напърво място да създадеш и изградиш един здрав, разумен, добър и възпитан Човешки индивид. Храната е само една много малка част от този процес...  bouquet

newsm51

# 605
  • София

........Да майчинството е множоество трудни избори, безсъни нощи, но е и огромно удоволствие да виждаш как расте и се развива собственото ти дете и е отговорна задача, напърво място да създадеш и изградиш един здрав, разумен, добър и възпитан Човешки индивид. Храната е само една много малка част от този процес...  bouquet

newsm51
Hug
Здравейте и от мен!Напоследък само ви чета и нямам време да пиша.Ние сме добре.Малката расте,раздава усмивки и се опитва да сяда вече Laughing Вчера бяхме на Погача на една приятелка,и половината от гостите не разбраха че има и друго бебе в стаята,Ели не ездаде и звук Laughing В данданията заспа по едно време и пак се събуди Laughing
Ето по едно кафенце от мен.Весел и усмихнат ден ви желая Hug

# 606
Наталче, мерси за кафенцето  Hug

Джен, мисля, че в темата все още си е весело и разтоварващо. А това, че обсъждаме всяка подробност относно децата ни според мен е идеята на темата  Peace Пък и ако не с други мами, с кого да ги обсъждаш тези неща? Повечето майки сме сами с децата по цял ден и това е начин да се разтоварим, да споделим и да почерпим опит една от друга.
А това, че обсъждаме всичко това, не означава, че не се радваме на всеки миг прекаран с тях и на всяка малка крачка напред в тяхното развитие  smile3521
А където има повече от 50 жени и всеки изказва мнение, не може понякога да не се стигне до по-сериозни дебати.
На мен темата ми харесва и затова продължавам да пиша и да чета редовно  Peace

Пожелавам хубав ден на всички и много усмивки  Hug Hug

# 607
  • Варна
Франсе,
аз бях доволна от сливите на Гербер, но това е от преди 2г, надявам се  да са запазили качествата си. А за нишестето, то само по себе си запича, така че ако пюрето е  нишесте би могло да няма нужния ефект, но подчертавам, би могло. Все пак пробвай това което имаш.

# 608
Хей, Франсе, разбирам това, което казваш и няма лоши чувства  Hug

КратункаHug

Jen, кое те наведе на мисълта, че в темата вече не е забвно? Аз пък мисля, че дори и с различни убеждения запазваме добрия тон. Никой няма полза да се кара с друг в тема, в която всяка намира отговор, съвет или разбиране за отглеждане на детето си  Peace

Аз отивам да купя плодови пюренца, че от днес ще слагам в кашата от елда  Peace Ще купя и малко от големите зеленчукови с месо и като минем на преглед на 24ти ще питам ЛЛ кога да почвам с тях  Blush

Усмихнат и спокоен ден   bouquet

# 609
jen, petya   love001

Аз напоследък нямам много възможност да чета и да пиша, защото ми започна изпитната сесия. smile3529 Едва намирам време покрай грижите за бебето, баткото, домакинството...  #Crazy

Преди време някой беше питал откъде може да си купи дозатор за спагети. В Кауфланд продават зехтин, мисля че се казваше Елия, и сега към него подаряват дозатор за спагети. Peace

Успешен ден на всички!

# 610

........Да майчинството е множоество трудни избори, безсъни нощи, но е и огромно удоволствие да виждаш как расте и се развива собственото ти дете и е отговорна задача, напърво място да създадеш и изградиш един здрав, разумен, добър и възпитан Човешки индивид. Храната е само една много малка част от този процес...  bouquet

newsm51

newsm10

А това, че обсъждаме всяка подробност относно децата ни според мен е идеята на темата  Peace ... Повечето майки сме сами с децата по цял ден и това е начин да се разтоварим, да споделим и да почерпим опит една от друга.
...
На мен темата ми харесва и затова продължавам да пиша и да чета редовно  Peace

newsm10

Привет!   bouquet

Кърменето за мен има само предимства. Благодаря на Бог, че вече 6 месеца се кърмим успешно, макар в началото да беше трудничко. Надявам се да можем да продължим с кърменето максимално дълго. ПУ-ПУ! Единствено ми е много тежко, че все още не мога да започна тренировки с кобилата, защото трябва да съм нон-стоп на линия за кърмене, но съм си казала, че мога да кърмя сина си сега и само сега, пък всичко друго може и да се поотложи малко. Това е моят избор, всяка майка си го прави за себе си и детето си.

Играчки имаме голямо разнообразие, че бързо омръзват. Определено обаче фаворитите му са:
- бънджито на ФП, откарва около 30 мин. на ден в него. Много му харесва, пък аз може да свърша нещо. Откакто го имаме, вече с мъжо можем и да закусваме заедно (иначе все някой трябваше да го държи) http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Toys/Entertainers/Ocean-Won … Jumperoo(0077291)
- приспивното конче на ФП, не го приспива, но го успокоява и обича да го гледа http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=3104466
- грифът, който му виси над леглото http://bebolino.mymall.bg/product_images/e/m__26085.jpg
- едно плюшено слънчице, което дрънка, шушка и свирка http://www.kristaltoys.com/images/products/IMG_20110718_120935.jpg
- тъгърчо, вибрира и се смее http://shop.pebals.net/images/index.php30.jpeg

Иначе имаме и други плюшени и дрънкащи играчки, дрънкалки, шушкащи книжки, кубчета, колички, ключове, играчките му за вода. Имаме и няколко образователни играчки, но все още основно си играя аз с тях.

От не-играчки-забавленията обича най-много мама или тати да го гъделичкат, правят физиономии и да му издават звуци в коремчето. Започна да обича и да имитирам звуци на животни, любими са му прасето, кончето, гъската и пилето... Харесва да гледа бебето от огледалото. Преди време един голям лист хартия беше голям хит. Косата на мама е много любима занимавка.
Голям кеф е и да говори по мобилния на мама, а и да си говори с бабите по скайп.

Аз също се присъединявам към молбата ЛЛЛ да се включат относно кърменето на поискване, захранването и заместването на хранене. Мерси!

диадора, кой фотограф избрахте?

вивка, супер стихотворение! Браво! Да ти е жив и здрав синът ти!

Честито на всички празнуващи 1/2 годинка!

Хубав ден!  Hug

П.С.: Ние може би днес ще ходим на плуване в големия басейн с малчо, но ми е малко притеснено, стискайте палци!

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 10:46 от Епона

# 611
  • София

Усмихвайте се повече на децата си, показвайте им колко ги обичате, гушкайте ги, научете ги на първите малки победи в живота им, бъдето до тях когато имат нужда от вас....начина по който ще го направите е част от вашият микро свят и е много интимен, той не може да има рамки, норми и указания. Hug

newsm10

И аз това се опитвах да кажа. Нека обичаме децата си и се учим от тях.

# 612
Франсе,
аз бях доволна от сливите на Гербер, но това е от преди 2г, надявам се  да са запазили качествата си. А за нишестето, то само по себе си запича, така че ако пюрето е  нишесте би могло да няма нужния ефект, но подчертавам, би могло. Все пак пробвай това което имаш.

Потвърждавам и от моя сегашен опит, че САМО сливите на Гербер ни разхлабват. Нищо друго, нито ХИПП (сливи и круши), нито Ганчев (круши), Овко (сливи). Всичко пробвах, но само Гербера върши работа и то сливите.

# 613
  • София
Здравейте мами.  Hug

Гледам активизирали сте кошера.  newsm62  Няма да се присъединявам с мнение по въпроса за "кърмене /АМ", просто защото искам да ви кажа - всяко едно бебе и всяка една майка правят това, което могат и се стремят към най-доброто. Дали ще е кърма, дали ще е АМ - всяка си знае дереджето и няма място за сравнение. Кой с каквото може и има - с това.  Hug И в двата случая децата ще пораснат толкова бързо, че утре ще ги записваме първи клас.

Пете, Джен - що не се включвате по-често? А? А?  smile3534 Липсвате ни. Или трябваше да се създаде дискусия, за да се завърнете?  newsm51

И така... - по останалите теми -

newsm78 .. какво беше? Ааааа, да!

Хранене - Нора си хапва ... 6 пъти напоследък. Задължително яде на обед зеленчуково или месно пюре, а следобед каша. Привечер хапва и плодово пюре.  Останало е мляко - няма да казвам какво.  Mr. Green

Спане - еми откакто изяжда по цяло голямо пюре на обед и цяла каша следобед - спи от 21.30 до 6-7 сутринта. Явно количеството през деня определя дългия сън през нощта.

Нивото на кревата - преди 3-4 дни го свалих долу и тя не прави разлика, дори си спи до сутринта там. Ама на мен определено ми е по трудно - щото преди си я преобувах там, а сега го правя на спалнята.

Рев след баня - не ми реве вече детето. Ако видя, че я хваща съклета с обличането - намазвам с какното мажа, слагам памперса и всичко оставало го обличаме като я взема в мен и тя е седнала в скута ми.

Май имаше и още нещо, ама ми изфиряса от главата.

А да, сетих се - вашите бебета в каква поза спят?  Норето си спи на една страна и понякога се обръща по гръб, но определено не заспива така.

Моториката - седи стабилна, взима си играчки и си играе доста време. Пее на телевизора, особено когато дават новини - направо ми крещи на водещите.  Mr. Green Писах по-напред, че говори разни нейни работи и така...

Стига, чее дълго стана- поздрави на всички и доскоро.  Hug

# 614
Здравейте дами,

хубаво е да се дискутира, по  този начин човек се обогатява. Франсе, даваш ли на малката вода или чай? Нашата мома като не пие се запича, затова  трябва да пият. Пюретата са гъста храна, поне 30-50мл на ден  трябва  течност.
Съгласна съм, че  трябва да се радва човек на детето без вманиачаване, но защо да не попита за съве т и мнение. Особено майките с първо дете се притесняват да не сгрешат. В Германия хората казват: когато става дума за дете, по-добре да се пита веднъж в повече, отколкото веднъж по-малко. Хранене то не е за подценяване. Познавам майки, които от немърливост щяха да си уморят децата. Нека не че тем и не питаме, ще захранваме като  тях с пържени картофи Simple Smile Как не може? ( това не е майтап, а истина!)
Имунитетът заслабва след раждането, особено при кърмене ( това са думи на лекар, не мои), аз лично го изпитах на гърба си. Затова витамини, силна храна и много сън. Ако вие не се пазите, няма кой да ви пази.
Всички хора са различни, нека се уважаваме и помагаме, където можем  Grinning
Лек и усмихнат ден, дами!

Общи условия

Активация на акаунт