Отговори
# 615
[soon] mother of two, аз питах за дозатора  Hug Мерси, че си се сетила и още днес ще ида до там  newsm68 Ти какво учиш? Успешна сесия от мен  Hug Аз в четвъртък съм на изпит по UML (Обектно-ориентиран анализ и проектиране на софтуерни системи с UML  Mr. Green) Crazy

Позата на спане: Габи спи само по гръб като си върти главичката  Laughing Като новородена спеше на една страна  Peace

Аз купих каквото си бях наумила. Навън духа ужасен вятър  cold Момичето в магазина ми обясни, че захранването с месо е в следния ред - пилешко, пуешко, заешко, телешко...В това магазинче има детска кухня от 6м-9м (2.5лв на ден) - но първо трябва да захраня Габи с всичко - и после има кухня от 9м. Една позната взима от там и е много доволна  Blush
Взех и каша - Грис (ориз и царевица) на Milupa, но нея ще почна най-рано другата седмица.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 11:23 от forest_veil

# 616
Нещо ми е пламнала главата, не мога да си събера мислите изобщо.От утре пак хукваме по лекари заради АД на Дани и направо ми се реве вече.
Хубавата новина е,че от зехтинът с който го мажа, кожата му става много хубава.Ама го мажа по 93492 пъти на ден.А освен това купих и на Биодерма крема, дано свършат някаква работа,защото не искам да го мажа повече с кортикостероиди.
Пете,Джен   bouquet  Защо ни изоставихте така? Не се включвате изобщо вече  Sad

Иначе темичката ни си е супер.Лично аз за първи път попадам на такава по-задълбочена дискусия,която нямам и представа от къде се породи.Но и без такива неща не може  Hug

Отивам да угаждам на истеричния си от 2 дена син

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 11:42 от Цвети*

# 617
Франсе, и аз да кажа, сливите на Гербер са идеални. Те са сушени сиви сливи и действат безотказно.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 11:56 от nikolita

# 618
добро утро и от мен!По въпроса и спора за храненето,дали с кърма или ам,всеки сам преценява и решава,според възможностите и силите си.Спор няма и за двете има плюсове и минуси.Аз първите 45 дена също кърмих,но после след много цедене,рев,и глад преминахме на ам.Но дотук относно храненето,най важното е че децата ни растат с всеки ден повече и по нови щуротии мислят всеки ден.Представям си на майките-студентки колко трудно им е с дете насреща  bouquet.Ох и друго имаше но ставам че надаваме сирена за яденето.лек ден!

# 619
  • Бургас
здравейте и от мен  Hug все неуспявам да пиша докато дойде време ме викат  ooooh!
и аз да понапиша малко
за кърменето - всяко бебе е различно и всяка майка отглежда по различен начин детето си. И всяка кърмачка различно кърми детето, и тези на искуствено също по повод разходите харчат различно, според джоба. Аз кърмя и при мен има минуси няма да се задълбочавам в тях, само ще споделя най новия минус- хапе ми зърната, ейййййй много ме заболява и най.лошото е че нарочно го прави за да ми види реакцияна, забавлява се детето  Laughing това си е минус  Simple Smile. Ям това което е необходимо зада дам и на бебето хранителна и изграждаща имунитета му кърма, особенно през зимният сезон и двете имаме нужда от повече витамини. Да не чуе дявола да чукна на дърво Praynig Praynig Praynig Траяна не се е разболяла до сега, аз един път. Когато усетя че настивам взимам една доза лиман и витамин С и стопирам настинката,  Hug Но и също е много важно да се пази детето, това че го кърмиш не означава че го имунизираш против всички болести. Щом съм се хванала на хорото ще го играя, ще кърмя до май месец най много и ще отбивам, на мнение съм че няма смисъл от повече.
За реването след баня - и ние сме на песни и танци докато я обличаме, абе на всяко обличане не е доволна иска да е гола, баща и казва че няма да се разберът така  Laughing Laughing
Спането - исках да попитам какъв е режимът на бебетата ви за спане през деня. Мойта и се приспива 2ч след последното и събуждане. и така много и се обърква всичко, изтървали момента в който трябва да я приспя става страшно писъци рев скубане хапене и незаспиване идва време на следващо хранене и заспива на гърдата следователно не се е нахранила, спи 20 мин и след което и предлагам пак но отказва, а след 1ч-1.30 е гладна и много много объркано е.
За захранването- няма още заместено обедно хранене, въвеждам зеленчуци още, Яде по половин бурканче на Нип 125г. и после кърмя но след 1.30 - 2ч пак е гладна а уж трябва повече да издържа  newsm78 newsm78 newsm78
Ставам че ме вика  Hug Hug Hug до скоро на всички

# 620
  • Варна
Форест, относно реда на въвеждане на месото, бих искала да споделя аз какво знам:  че пуешко и заешко са по-леки меса от пилешкото и по-подходящи за захранване. Спомням си , че каката я водих на гастроентеролог, понеже уж беше с по-чувстителен корем и тя ми препоръча захранването с месо да го почнем с пуешко на Хип. Баткото пък го захраних със заешко, майка ми купи от село едно зайче. То и на Ния след пуешкото давахме заешко. Не че е фатално ако се захрани с пилешко, убедила съм се че за захранването варианти много.   

# 621
  • там където ме зове сърцето!!!
Благодаря на поздравилите порасналото ми момченце!   Hug Купона беше чудесен и всички останаха доволни , а рожденика даже и бълнува през нощта /толкава много му дойдоха емоциите /
mother_of_twins, нямам нищо против .Написах го  /макар и  лаик / с любов за сина си и това бях чувствата ми когато малкото бебе направи година и знам ,че много майки изпитват същото  Hug.
Ето и нещо интересно ...
Как бебето изразява чувствата си...http://semeistvo.rozali.com/bebe/p18077.html

# 622
Здравейте!!!
Всичко в този живот си има и плюсове и минуси. Както за кърменето и Ам ,за захранването ,за водата ,за............ всички теми винаги има повече от един отговор, много мнения и "пътища" по които майката и бебето могат да минат. Винаги съм мислила че -най-доброто е различно за всеки . Има ли вътрешен мир и ако майката е убедена че това е начина-значи е точно това. Е Simple Smile как да си избереш захранване ако преди това не си се запознал с тях -както правим тук (и с всичко останало) .
А това че "броим" храненията и нощните и дневните лично при мен е че педиатърката все го прави на проблем и ми се "кара".  smile3538  Останах с впечатление че кърмените -сучат вечер и че да са на гърда им е любимо занимание  Simple Smile успокоих се и вече следвам бебето без да го насилвам.
  bouquet Благодаря за споделянето !!!
Спирам до тук .........
Вики се събуди . лек ден !!!

# 623
Какво количество пюре изяждат вашите деца? Аз давам по едно малко бурканче 125 гр. Кашата също я дозирам с такова бурканче. Тъй като от батко му нямам много спомен кога започна да яде по цяло пюре (190гр) се замислих дали на бебчо не му е малка дозата, която давам.

Цвети виж тези линкове.

[url=http://www.detoxcenter.eu/bg/product/indikacii-za-biorezonansna-terapiy-109]http://www.detoxcenter.eu/bg/product/indikacii-za-biorezonansna-terapiy-109

http://biorezonans.vdp-energy.com/

http://www.ozonebg.net/bg/bicom_bg.html

http://danicom.org/cgi-bin/index.pl?_state=CMSPage&Table=age … =Alergii&ID=1[/url]

http://bg.hicow.com/%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%8F/% … eart-1444699.html

С такава терапия ( 3 пъти  ходихме) наборихме обривите на големия ми син.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 13:42 от fat.wombat

# 624
Фатче,благодаря за линковете! Ще ги разгледам старателно.
Почти съм сигурна, че новите обриви се активираха след последната ваксинация ( преди около 2 седмици) и понеже се заинатих и не поисках повече кортикостероиди стана тя каквато стана.Обаче съм магаре на мост и съм решила да намеря решение на проблема без такива мазила.Дано успея.Няма да крия,че ме гони параноята и за хранителна алергия.Една кожна ми каза, че когато има алергия към някоя храна плаките могат да се активизират наново.Днес й се обадих, тя каза - давай си пюрето (тиквички с картофи).Тиквичките не били алерген...... Както и да е.Решила съм докато не му мине да не въвеждам нова храна.
За грамажа пюре - и аз използвам бурканче 125 гр за мерилка.Дани понякога изяжда, понякога (като днес) оставя пюре,но при всички положения поне 80-90 гр пюре изяжда.След това си хапва и мляко.
Аз като цяло не бързам да замествам кърмене.Вярвам,че когато Дани е готов да поеме повече твърда храна - сам ще ми покаже.

# 625

[soon] mother of two, аз питах за дозатора  Hug Мерси, че си се сетила и още днес ще ида до там  newsm68 Ти какво учиш? Успешна сесия от мен  Hug Аз в четвъртък съм на изпит по UML (Обектно-ориентиран анализ и проектиране на софтуерни системи с UML  Mr. Green) Crazy

forest_veil, доста съм далече от твоята специалност /много сложно звучи това твоето  Crazy/. Аз уча Специална педагогика, модул Логопедия. Вече взех изпита по Теория на възпитанието и като се почне от тази събота всяка седмица имам по един изпит: Психодиагностика, Психология на обучението, Неврология, Психолингвистика. Доста имам за учене, но поне ми е много интересно. И тъй като много от нещата са свързани с детското развитие, мога да ги наблюдавам на практика при синовете ми.

Относно грамажа на изяденото пюре: давам по цяло бурканче (190 гр.) пюре. Кашата е в същото количество. Но въпреки това продължава да се буди на 2 ч. през нощта и да суче.  Tired

# 626
Привет Simple Smile

........Да майчинството е множоество трудни избори, безсъни нощи, но е и огромно удоволствие да виждаш как расте и се развива собственото ти дете и е отговорна задача, напърво място да създадеш и изградиш един здрав, разумен, добър и възпитан Човешки индивид. Храната е само една много малка част от този процес...  bouquet

newsm51

newsm10
А това, че обсъждаме всяка подробност относно децата ни според мен е идеята на темата  Peace ... Повечето майки сме сами с децата по цял ден и това е начин да се разтоварим, да споделим и да почерпим опит една от друга.
...
На мен темата ми харесва и затова продължавам да пиша и да чета редовно  Peace

newsm10

Привет ! Simple Smile

Днес на малката й направих домашна тиква и и си изяде всичко ! Бях забравила, колко много й харесва! Надявам се да има нужния ефект !ТА по повода, реших да стерилизирам няколко големи бурканчета, от едно голямо парче тиква... , но понеже мъжо не ги беше завинтил като света, докато ги стерилизирах и са се отворили, та от 6 само 2 останаха... и сега ме е много яд на него  #2gunfire Казала съм му като намери време да ми направи нови и така ! И без това цяла седмица беше в отпуска, че има 100 неща вкъщи дребни да се свършат, а все него чакат... и нищо не му се отбра и само гледа да отбие номера...

Иначе Шушка, опитвам се от както я захраних след ядене да й дам малко чайче, или вода, но резултата винаги е една голяма игра на дъвчене и смеене от нейна страна!  Тя и до ден днешен не разбра, че от това нещо наречено шише , се пие!  hahaha

Ох, Форест и всички с предстоящи изпити , стискам ви палци и ви съчувствам! Дано леко да ви минават сесиите ! Което ми напомня, че трябва да проверя , кога ще ми е датата за държавния... оф,....  ooooh!

Цвети, беше ме питала за разфасовката на крема на Биодерма, ами те свекърите ни го купиха, но казаха, че само голяма имало от този вид. ТА аз и след къпане си я мажа цялата и съм много доволна! Дано и на вас да ви помогне  и да се успокоите с Дани! Praynig  Hug

Леле, аз този пост 100 години го писах, ама... то с малката бубичка е така Simple Smile Айде да си търся да хапвам нещо, че след кърмене огладнявам като вълк!  Mr. Green

# 627
За много години, момичета! Бъдете здрави, усмихнати и обичани   bouquet
Jen,   202uu  Hug
Лаура вече е захранене с картоф, тиква и морков, всичко домашно приготвено, много добре си хапва. Продължавам да кърмя, въпреки че от 3 седмици съм на 90 дневната диета, свалила съм малко килограми, кърмата не ми намалява, доволна съм  Grinning
Столче за хранене - купихме това: http://www.shopmania.bg/khranienie/p-stol-za-khranienie-prikazie … her-price-3814427, страхотен е, много лесно се чисти, малката прекарва много време в него за ядене и игра
Имаме си и бънджи: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 185f6fd39acff6642, бамбина направо полудява в него, много се кефи
За играчките - най-любимите неща са шумящи Simple Smile да не говорим, че бамбина най-много играе с разни кутийки от кремове и други прости неща, а не обръща никакво внимание на другите играчки, които с аморето с такъв трепет купихме  Mr. Green
Усмихвайте се  Hug Hug

# 628
След 8.5!!! часа будуване той най-накрая заспа!!!

Чусдя се да се радвам ли или да плача.Щото вече сили нямам.

Франсе взех малката разфасофка,дано помогне.Утре пак сме на кожен,в четвъртък пак сме на лекар... Мерси за пояснението   bouquet

Нутелка къде се изгуби тооолкова време? За последно те "видях"  миналата година  hahaha  Hug

# 629
  • Бургас
забравих да честитя навършващите половин годинка бебчовци Hug Hug и други празници   bouquet  bouquet   bouquet
един въпрос някой поръчвал ли е парфюми по интернет, кажете някой саит да не са ментета парфюмите.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт