Отговори
# 630
Здравейте, момичета

Не съм ви чела, но Димитър влезе в някаква фаза на нощно будене с рев, та съм труп през деня, а през нощта - сомнамбул. Играе си с мен това дете smile3560 (но сигурно пак зъбите го почнаха де)   

Днес бяхме на консултация - та резултата 9100гр, 70см. Биха му и  последните ваксини, за сега само малко повече е кисел, но така или иначе си поддържа това състояние тези дни.
Освен това от студа ли от какво ли, цялото му лице, но главно по бузите и брадичката е грубо, като лишей, докторката каза да го мажа с Линола фет, някой ползвал ли го е?

Виждам, че все още обсъждате захранването, та имам няколко въпроса: кога започнахте да давате по цяло бурканче, че Димитър няма намерение да изяжда толкова, едва 1/2 хапва и понеже мисля утре да дам плодово пюре - как го въведохте - направо 1/2 бурканче или пак лъжичка по лъжичка първото и после 1/2?

Като ви изчета ще се включа и по другите теми Simple Smile

До скоро  wavey

# 631
Здравейте!
Джен,Пете,вие пак в комплект се появихте  Grinning Наминавайте по-често,не е толкова скучна темичката!
Да не забравяме,че основната цел е да обсъждаме и обменяме идеи,свързани с грижите за малките съкровища и майчинсвото изобщо.За други неща,които ни вълнуват има други теми  Wink
Аз мога да се похваля,че днес най-сетне въведох зеленчук-направих пюре от броколи и тиква у добавих мъничко кърма.Май така ще се "лъжем" занапред-всичко ще му пробутвам с тиква  Joy (докато му втръсне)
Мога да се похваля и с още нещо-най-сетне Коки прояви интерес към седенето!От 2 дни не се сърди като го слагам за малко седнал,дори като го слагам в шезлонга сам се свива и се накланя напред  Joy
Ура,приспах беб,дано да не е пак само за 10 минути,че съм зверски гладна и ми се иска на спокойствие да се отдам на  newsm55 eat

# 632
Ние ядем от около 4-5 дни по цял буркан от 190гр зеленчуци, а днес за първи път му дадох и плодово пюре следобед, малко преди основното хранене с мляко. Дадох няколко лъжички, около 1/3 от 125гр., защото не искам изведнъж да замествам и следобедното хранене. Утре може да го пробвам пак с кашата + 2-3 лъжички плодово пюре и после кърмене.
Утре ще търся нещо по-различно, че от 3 дни сме на тиквички с царевица  Crazy

# 633
Цвети, мила, тук съм, ама нещо не ми оставаше време за писане, бамбина е решила да бодърства през деня и нещо се изнервяме една друга  #Cussing out
Мока, браво на вас за седенето! Лаура седеше и от 2 дни започна да пищи като я оставям в стол, шезлонг или я подпирам на леглото с възглавници. Ами днес разбрах какъв е проблемът - иска да се изправя и да прави крачки  Shocked
Меги_Траяна, парфюми си поръчвам от години от megashop, цените са добри (по-евтини са от beauty магазините), парфюмите са истински. Пробвала съм и други сайтове с доста по-ниски цени, но опитите ми са били плачевни - ментета или счупени/пукнати шишета и после със седмици се разправям и им правя рекламация...

# 634
Моля да не ме четат хора, които се дразнят от изказванията на "човешки индивид чиято основна хепероболизирана функция е да се множи и живее близко до природата и като преди 200 години"...   Peace   

Почти съм сигурна, че новите обриви се активираха след последната ваксинация ( преди около 2 седмици)....

Сигурна съм че го знаеш, но да си кажа... При АД, комисия може да освободи детето ти за година от имунизации... После пак така и после пак... Имам позната, при която се получиха нещата, макар и с много настояване от нейна страна... Ако те интересува, ще ти напиша подробности...  Peace

# 635
 newsm78 Какво лошо има човек да живее близо до природата?

# 636
  • София
Добър вечер!   bouquet

Явно доста бебоци са в някаква фаза, и аз съм недоспала и изморена. Йоанна се събуди не знам колко пъти снощи - пак за забавления. Дочувам звуци, отварям очи - тя се обърнала по корем, ухилила се до ушите (щото е доволна от себе си) и се мъчи да пълзи. И така - n-на брой пъти. Днес цял ден пък мрънка, плаче, от нищо не е доволна. Ходихме на разходка сутринта - мрън. Слагам я на бънджито - мрън. Слагам я на шезлонга - мрън. В кошарата - мрън. На ръце - мрън. Та и ние като Нутелка и Лаура се изнервихме взаимно... Дано мине, че ще откача в най-близко бъдеще.

Ека, браво на голямото момче! За кремчето - това, за което казваш, не съм ползвала, но ползвам друго - крема за студено време на Авен. На Йоанна също и ставаха грапави бузките от студа, но откакто я мажа преди излизане с този, няма проблеми. Много съм доволна от него, чак си мазвам по ръцете и аз  Mr. Green

За храненето - ами ние сме много далече от половин бурканче (ядем Хип)... Може би защото първо се кърмим, а после давам пюрето, но макар че Йоанна започна с голям апетит да си го хапва, все още не успява да изяде половин бурканче. А до цяло бурканче (особено пък от 190 г) сигурно имаме дооооста време.

Лека вечер!

# 637
Моите предложения за заглавие ги няма  newsm45

Днес смесих кашата от елда с пюре от круши на HIPP. Стана много вкусно! Благодаря, Кратунка  Hug

Спокойна вечер   bouquet

# 638
Ние днес бяхме на консултация-Павко е 8,300кг и 71см.На ваксината и вземането на кръв се дърза като истински мъж.Докторицата ми каза че мога да му въвеждам и попарата вече. feeding
Бях питала и какви проходилки сте се ориентирали да вземате, но отговор не получих. Rolling EyesАз още съм в чуденка кой ще е най одачвия вариант
Епона,искам да те питам за басейна на който ходите-минерален ли е и какви са иискванията за ползваме от бебета.Мислим да ходим на почивка и в хотела ще има басейн?

# 639

Добро утро !!! Да ви почерпя и на всички празнуващи като мен да пожелая многооо здраве и късмет! С радост да си носим името!!!!   bouquet
Лек и спокоен ден на всички !!!!!  Hug

# 640
Честит имен ден на празнуващите днес!
Само да попитам набързо мамите,които на консултация съм им  вземали и кръв и ваксини са правени - първо в лабораторията и после пак при док за боцкането ли се ходи, че да си направя план, щото с двамата ще лудна.
Относно проходилките - повтарям се вече, ама като има питащи, ще пиша - нямам намерение да взимам никакви.
В предаването на Гала за прохождането ортопеда каза, че по-добре е в класическа проходилка да се слага детето за малко, отколкото тези проходилки, които се бутат, защото е опасно да не падне бебето като загуби равновесие. Т.нар. "юздички" за прохождане също ги препоръча. Ако видя зор ще се насоча към тез юздички, но най-добре ми се струва да обезопася район, в който има къде да се подпира бебето и няма да се удари в нещо твърдо и да го пусна да се опитва като го наблядавам отстрани. Все пак трябва да се научи и как да се предпазва като пада само - да се подпира на ръце, да си пада на дупето и т.н. Ортопеда, при който аз водих бебетата, също каза - никакви проходилки, защото променят центъра на тежестта и после много бебета падат лошо, защото не са сенаучили как се "пада". Също и да не водим детето за ръце - защото винаги очаква че има кой да го хване и буквално се отпуска и пада по лице. Това е от мен, малко дълго стана. Сори

хубав ден на всички

# 641
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ   bouquet

ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА И НА РУМИ НА ФРАНСЕТО   bouquet

Проходилка и аз не смятам да вземам. Не искам да го слагам, а и без това няма място вкъщи /та си намирам извинение пред родата  Mr. Green/

Ние чакаме Алекс да хапне след малко и отиваме и ние на консултация с боцкане на пръстче, вземане на урина и ваксина  Whistling Приключение ще е  Crazy

След това ще се отчетем  baby_neutral

# 642
  • София
Добро утро!

Честит празник на всички малки и големи именници!

Честито на всички, навършващи половин година днес!

# 643
Здравейте и честит празник на всички,които празнуват!

Ние имаме проходилка,подариха ни,но мисля,че е рано още за нея.Смятам като стане на 7 месеца тогава да го сложа в нея и да видим дали ще му хареса.Иначе сме доста стабилни на крачета и правим опити да местим крачетата напред.

За кърменето:Аз не съм кърмила моя бебок,тъй като 2 седмици след раждането и безброй опити с помпи и цедене на ръка нищо не се получи,а и вдигнах температура.Знам,че няма по-хубаво нещо от това да кърмиш бебето си,но при мен не се получи.Бабите и всички роднини се изредиха да ми говорят как те кърмили до 1 година,а пък аз все едно не съм била от техния род-ужас направо  ooooh!

За АД:Мажа с Биодерма и съм много доволна.

# 644
здравейте и от мен!За проходилките ние вземахме най-обикновена на бертони-пате/не се знае колко ще стои вътре/По въпроса за яденето,ние един път ядем цяло бурканче/190/,понякога-130,май зависи от какво е пюрето,най много и харесва тиква и тиква с морков.За плодовите пюрета аз ги давам за 3 дни едно бурканче от 190 гр.,първо 3 лъжички после 5 и другото на третия ден/.то нали е толкова годно пюрето/.Снощи и направих домашно пюре от тиква,картоф и морков,сложих го в бурканчета уи в хладилника,много и хареса тази комбинация.Искам да попитам ,вие мами ще записвате ли децата на кухня?Аз засега съм на мнение да си правя различни бурканчета и да си ги стерилизирам,и така да имаме за три,4етери дни.За вземането на урина и кръв и на нас в петъй ни предстои.Лек и топъл ден на всички че дълго стана Blush

Общи условия

Активация на акаунт