Отговори
# 300
Доста полезни са тези списъчета за мамите с първо бебче.  Hug
Аз имам един въпрос с какво ще завивате новорроденото? Може ли направо със спално чувалче, или те се ползват по късно.

С гащеризон за спане и пъхаш в спалния чувал.
Но аз такова нещо не съм ползвала, никак не ми беше удобно.. А и синът ми спит отвит от много малък - само по пижама, иначе не спи, а пищи и се върти само  Crazy
За разлика от майка си (която спи с одеало и лятото  Mr. Green).

# 301
и Алина и 5мин. не е изкарала в чувалче. Иначе имах поне 6-7

това може да е полезно инфо за някой - лекции през януари, както и дни на отворените врати
http://www.az-jenata.bg/article/13245/Lektsii-za-bremennostta,-r … rez-yanuari-2012/

# 302
Здравейте мамчета,
чета ви нищо, че не съм така активна както преди. И във фейсбук групата не съм влизала от няколко дена, само тук чета засега, незная защо(бременна му работа)
 Hug rosito7 толкова се радвам, че са ти добри резултатите от амниоцинтезата, все те мислех, но не смея да питам, защото и аз съм се питала, ако са лоши резултати как се казва такова нещо на толкоз бременни мами тук. Ще лежиш щом така се чувстваш по-добре. Аз като съм седнала понече от 30 минути и започва да ме стяга корема, така че съм предимно полулегнала.
hugh бебето в началото не мърда, както го сложиш така спи, ти редуваш слагаш го наляво, надясно, по корем ако искаш, така че по твое усмотрение можеш и с одеалце да го завиеш и със спално чувалче, както на теб ти е удобно, то самото не може да се отвие. Обиколниците също за първия един-два месеца може още да не се взимат по същата причина.

Като ги гледам разликите в кг на бебчетата в еднакви седмици разлики по 300-400грама от едно бебе до друго и се чудя моето колко ли е голямо вече newsm78
И аз съм от тези за бой дето си мислят, че влязох в седми месец и има шанс да оцеле бебето, ако тръгне да се ражда. То ясно, че и дробчетата не са се развили още, че и нервната му система не е съзряла напълно, да не говорим, че от тези кувиози и слепота и глухота......ама като ми говори така моята гинеколожка:" Дано дано да изкараш до 34та седмица" и че в моите случаи било 50 на 50 процента да се роди по-рано  и аз му треперя...
за килограмите ще си замълча този път....не съм плюс 20 но не съм и цвете за мирисане.

# 303
обиколниците в началото не вършат никаква работа, освен за красота и прахосъбиране ... чак като почне да се върти много и да се изправя евентуално да се сложат

аз седмачета много познавам ... не че такива мисли трябва изобщо да ни минават, но всеки със страховете си, та мисълта, че сме го докарали все пак донякъде (аз не още де) е успокояваща. Дори на най-близката ми приятелка племенничката се роди преди 11 години 1200гр., но се пребори без никакви здравословни проблеми ... очи, слух и пр. ... сега е по-голяма мадама от мен Mr. Green
Все пак ... нека мислим как всички ще износим бебетата до 9ти месец ... пък тогава пак ще са различни ... едно клечаво, друго дундаво, кое с коса, кое без коса... ама все сладички и добрички Grinning

# 304
И аз имам голямо желание да си ги износя до 37-38г.с. А каквото стане Simple Smile
Не знам с какво ще ги завивам. Според времето. Ние сега зимата поддържаме 21 градуса  Rolling Eyes

# 305
Момичета, сложих линк на първа страница към страницата в темата, в коята duhi_puhi и аз пуснахме списъци с покупки за бебето. Не съм слагала списък, защото много ще се натовари първия пост и ще стане трудно коригирането на информация в него.

По повод чувалчето - не съм ползвала такова, нито сега смятам да ползвам. Според мен се изнежват децата така като са постоянно пъхнати в него. Пък и не смятах, че ще ми е удобно - Пламена заспиваше докато суче и да я пъхна в чувал преди да заспи беше мисия невъзможна (от бебе си беше хуна), а след като заспи - пак не ставаше, защото спеше много леко. Завивах я с по-дебела пелена (все пак беше януари), сега предполагам с някоя по-тънка или леко одеалце.
А и обиколници също не съм ползвала - ние бяхме със сгъваема кошара, и сега пак така ще е. Пък и няма особен смисъл в тях - освен за украса Simple Smile

rosito7 поздравления за хубавите резултати. Сега остава да се наслаждаваш спокойно на бременността  Hug

# 306
Не мога да ви изчета,колко много сте изписали,сега не знам кое по-напред да коментирам и сигурно нещо ще изпусна...
rosito7 чудесни новини,много се радвам  Hug
Лагуна и на мен ми се щуреят едни такива мисли,че влязох вече в 7мия...АГто никога не ми е казвал тегло на беба,но сега мисля да го питам,ако може това да ме успокои,но наистина вярвам,че ще сме си в 9тия всичките,ще сме добре.Вярвам и че с.ков и бебката й ще са добре.Честитих й във ФБ новата година,каза че положителната ни енергия я крепи и ни благодари за подкрепата!Бени,чудесно ще е новата тема да е посветена на нея...
Къдричка съгласна съм,много опустя темичката ни с тоя фейсбук.Аз пиша и там,и тук,но определено ми липсва да вляза на обяд и да видя че имам да наваксвам с четенето няколко страници...даже по едно време тършувах из чуждите теми(на мартенки и февруарки),че нашата все беше пуста...
Благодаря много за готиния списък.На мен голямо чудене ми е дали с комплект за новородено или аз сама да си скалъпя премяната...А,и да питам тази четка за коса ползва ли се в действителност?
Аз даже напротив,не искам да бързам с пазаруването,че после ще ми е скучно,а така все гледам,планирам...този месец съм намислила да направя точен списък (включително и неща,които ги няма по списъците,но на мен ще са ми нужни-например термометър за стая).Другият месец ще се движа по списъка,а в 9тия ще стягам багажа да е готов и ще се отдам на пране,гладене,много чистене из нас,да може да е възможно най-чисто на беба.И така,живот и здраве.
Тези дни бебка ме рита яко,върти се и пак е във фаза,в която се чудя кога спи,малко ми е гузно,че покрай празниците все се случва да пийна по 1 кафе през деня...чудя се дали не й въздействам с това прекалено...?!
Лека нощ от мен,малко се увлякох с писането  Embarassed

# 307
desssika аз кафето не съм го спирала въобще, само го намалих и не мисля. че това ще укаже някакво въздействие, инъче ме мъчи страшно главоболие.

Мами, сега като излязох от банята и се сетих да ви попитам нещо от чисто любопитство. Изскочиха ли ви вече пъпчетата, понеже зная че при някой това става рано, при други късно, а при някои въобще?

# 308
Момичета, най-хубаво е да си износим бебетата до последно, затова да си го пожелаем Praynig
desssika  едно кафе на ден си е ОК и по време на бременност, а и по време на кърмене.

Според мен списъка е доста относителен, много от нещата няма да ви трябват и могат да се вземат в последния момент(от дребните имам впредвид), ако ви потрябват.
Четка за коса не сме ползвали, но гребенче ползвахме с моя син като имаше крусти(тези корички по главата), след като го изкъпехме и намазвахме с преварен студенопресован зехтин му разресвахме и косата с гребенчето и зехтина, за да му махнем част от тях, но месеци наред си ги имаше(да не кажа години Laughing) За бебешкото олио Джонсън бейби бях чела, че дава най-много алергии, затова не ви го препоръчвам от бебешката козметика(но е инфо от преди 8години Laughing)
за водата зная, че идеалната температура на водата е като си топнеш опакото на ръката и ти е добре, затова не съм и ползвала тернометър за водата.
Относно сутиените за кърмачки аз ще изчакам, защото размера на бюста ми играе насам-натам. Досега 4 размера качих, като родя незная дали ще кача още. Предния път като родих първия един месец бюста ми беше ОГРОМЕН и после пак беше голям, но по нормално....и при такива вариации се принуждавам да изчакам застой Laughing
За изписване ми се струва, че няма толкова красиви комплектчета, колкото ми се иска и сама ще си подбера боди с гащеризонче, шапчица и одеалце.
Моя пакостник не ми дава да спя наляво Laughing като легна наляво да се нагушкам при татко му и се почва едно копаене отляво долу от рода на(ох, затисна ми ръката, мръдни се мръдни се) и не ме оставя докато не се завъртя надясно Laughing
Хайде слагам лепенка на устата вече, че се разбърборих. Лека нощ tv

# 309
Моя пакостник не ми дава да спя наляво Laughing като легна наляво да се нагушкам при татко му и се почва едно копаене отляво долу от рода на(ох, затисна ми ръката, мръдни се мръдни се) и не ме оставя докато не се завъртя надясно Laughing
И моята пакостничка така прави  Peace
Сега пак рита, сигурно иска да е накара да си лягам... снощи откарах до 2ч. - АБЦто ми пристигна от Германия и като ме хванаха лудите, не се спрях докато не сглобих количката, пробвах с кошницата за кола, после търсих в нета аксесоари за количката... луда работа.  Blush Реших да не давам 100 лв за чантата на АБЦ, а да си взема мрежичка за количката. По-лека е и по-лесно и бързо се вадят нещата.

Усещам как започвам да мисля какво и кога трябва да купя, коя приятелка какво ще ми даде ( първият път исках всичко да си купя и да е ново, сега обратното - не искам нищо да купувам и с радост приемам всичко, което ми предлагат).

за бебешката козметика, аз съм харесала на Авен, без аромати и парабени. В една аптека ми казаха, че сега това е най- изчистената и добра на пазара. За сина ми ползвах Мустела,  тогаватова беше най-доброто.
за комплекта за изписване - не мисля, че е добра идея - скъпи са и съдържат прекалено много неща. По-добре да се купят дрешки отделно.

# 310
Добро утро  Hug
Днеска съм караконджул  Crazy Мъж ми вика спи бе, нали си в отпуска.. Ама спи де  Crossing Arms

После ще събирам елхите.. и трябва да чистя.. май и да готвя, че поизядохме прзничните остатъци  Crazy И ще взема да свикна с тоя режим, после няма да ми се ходи на работа  Mr. Green

# 311
Добро утро, да Ви се похваля, тази сутрин ми звъннаха от гинекологичния кабинет за да ми кажат, че резултатите са ми наред, също като на небременните жени.  Laughing Например хемоглобина ми е 121. Много се радвам, защото преди Н.Г. в такъв филм бях влязла, чееее изобщо не ми беше до празнуване. newsm44

# 312
Добро утро  Hug
Днеска съм караконджул  Crazy Мъж ми вика спи бе, нали си в отпуска.. Ама спи де  Crossing Arms

После ще събирам елхите.. и трябва да чистя.. май и да готвя, че поизядохме прзничните остатъци  Crazy И ще взема да свикна с тоя режим, после няма да ми се ходи на работа  Mr. Green

Същата картинка съм с тази разлика че съм болна и затова съм вкъщи. И аз такива планове имам за деня пък ще видим до къде ще я докарам. Чудя се утре да ходя ли на работа или да си остана вкъщи до края на седмицата, май съм по-добре, ама кашлицата не е спряла съвсем. Аз да споделя с вас че като чета как ви ритат силно бебетата и ми става странно. Моята беба я усещам
постоянно да поритва ама то е лекичко, в никакъв случай не би ме събудило ако спа или пък да ми наруши покоя. Не знам сигурно е по-кротичка. Лек ден за сега   bouquet
Mimei радвам се за резултатите  Hug

# 313
Добро утро! За фейсбук - не съм добавена в групата, нямам желание. Тук, както Къдричка беше написала, е много по-добре да дискутираме, затова аз си оставам само във форума:)
Имам питане за г.с. като начало на седмия месец. От коя г.с. се влиза в седмия месец? В едни календари на бременните пише 27, в други 28 г.с., а съм виждала и такива от 29 г.с
Някой вече избрал ли си е доктор за раждане. Интересувам се конкретно от 1АГ "Света София" - първия път там съм раждала и затова.

# 314
Добро утро и от мен!!!
Започнах оглеждането на списъците за покупки,ама преди всичко трябва да видя всички дрешки,които си имам от дъщеря ми и тогава да решавам какво ще вземам,че имам доста неща.Най-вероятно през февруари ще пазаря,нямам вече търпение.
Хубав ден!!!

Общи условия

Активация на акаунт