Отговори
# 315
  • Пловдив
Добро утро!!!
plamena_1212, моето все още не е изкочило, но е станало едно такова малко. Аз не бях обърнала внимание, но моят приятел точно вчера ми вика " какво малко пъпче имаш" и наистина като се загледах ми се е позагубило.  Simple Smile

rosito7 чудесни новини! Много се радвам, че всичко е наред  Hug

Balonesa, как е АБЦ-то? За колко пари си я взехте? Кой точно модел? Покажи го  Mr. Green Много са готини, но много ме ядосаха, че много неща не се вкл. в цената, а се вземат отделно и то на какви цени само  #Crazy.

Момичета, благодаря ви за списъчетата. Довечера, ако ми остане време ще си ги копирам всичките, ще ги разгледам и ще започна малко по-малко да си набелязвам. Времето си върви, а както е писала desssika трябва да остане време накрая и за пране, чистене, пък и за малко почивка  Simple Smile. Мен обикалянето по магазините, без значение какви, доста ме изморява.

Не съм била на преглед вече цяла вечност. Следващата и по-следващата седмица ще отида. Много ми е интересно колко тежи и колко см. е вече, моят малък мъж.

Хубав ден!

# 316
Добро утро, мацки!
Да ви се оплача първо - имахме тежка нощ. Плами се събуди в 4ч. с болки в ухото, гушках я, топлих й ушенцето, плака до 6.30ч. Тогава реши, че й се пишка и, че е гладна. Та яде, пи вода, накрая я склоних да вземе Панадол и болката поотшумя. После си заспа, то и аз поспах малко, но работата ме зове и сега се чувствам като парцал  Tired Хубаво, че малчо се държа добре ...... Сега се чудя как да я заведа на лекар, като упорито отказва, още от нощес, а нямам сили вече да се боря с нея.
Такааа ...... наоплаках ви се .....

Моето пъпче вече изскочи, дори калпазанката си играе с него като ме хване да съм полегнала, че и го целува дори  Simple Smile За сега все още не ми се е появила черната линия през корема, дано този път не се появи, че ме дразни много Sad

При нас, за разлика от laguna се ползваше четката за коса (от естествен косъм). И Плами имаше крусти до към година и половина, но гребена ми изглеждаше много твърд за бебешката главичка и реших да не го ползвам. Иначе двете ги взехме комплект, и то в син цвят, та сега ще мога да ползвам пак четката Simple Smile

Водата за къпане я приготвяше таткото, трябва да е с температура около 37 градуса. Аз също я проверявам като топна лакътя си - ако е добре - топваме бебето, но той в началото не можеше да се ориентира така и затова ползваше термометъра. После свикна.
И за въздух си взехме (има го в списъка, който съм пуснала аз), защото по принцип живеем на по-хладно и се притеснявахме да не охладим бебето.

Balonesa и аз AVENE ще ползвам сега с малчо, с каката ползвах като теб Мустела, но тогава не знаех нищо за парабените. Те от Мустела в последствие я изчистиха, но Авен е с класи над нея - от опит го казвам. На мъжът ми от време на време му се появяват кокоши тръни и ползвайки сапуна на Авен забеляза, че изчезват постепенно.

В комплекта за изписване за Плами имаше само една камизолка излишна. Другите неща ги ползвахме доста - боди с къс ръкав, к-т ританки и жилетчица с дълъг ръкав, шапчица, лигавник, кърпичка и пелена - всичкото от трико. Мисля, че беше на Бебетто  newsm78 Сега, ако не намеря нищо подходящо като комплект ще си сглобя сама.

mimei, чудесно, сега можеш да си отдъхнеш  Hug

Ох, пак изписах цял ферман ....  ooooh!

# 317
  • Sydney
Здравейте Simple Smile!
Mia66 е супер, ще се видим Simple Smile Днес как е Плами? ако пак я боли ушето може малко топло олио да и сложиш, успокоява  Peace
plamena_1212 аз също мислех, че трябва да изскочи или поне равно да стане... но естествено аз пак съм на обратно - моя хлътва все повече  Laughing
rosito7 браво за хубавите резултати  Hug
mimei много се радвам, че са добре резултатите Simple Smile
iasdre аз го броя от 27 г. с.  Peace
Брук Дейвис радвам се, че е минало добре  Hug
за козметиката съм неориентирана още... гледах някакви Бюбхен  Rolling Eyes освен нали стандартните Мустела и Avene...
аз не знам кога, как ще пазаруваме... мъжа ми е толкова зает, че просто не знам... а и май ще се махаме от офиса и ще трябва да си донесем една камара неща от там в къщи и съвсем ще стане като....  в циганска къща  Laughing
сега да ви почерпя, че днес с мъжа ми правим 5 години от както сме заедно  Heart Eyes

Лек ден Simple Smile

# 318
Здравейте, момичета  Hug
И аз много се радвам, че вече има по-голяма активност в темичката и споделяте и коментирате най-различни неща. Аз също не съм член на ФБ групата и влизам само тук и ми беше малко мъчно, че явно там се коментират и споделят повече неща. Но смятам, че и момичетата, които влизаме само тук, не сме малко, и трябва да си помагаме с каквото можем Peace
Да споделя и аз своя опит с пазаруването - аз съшо доскоро бях много неориентирана какво и кога трябва да се купува. Но постепенно започнах да се ограмотявам и с мъжа ми понакупихме някои дребни неща, главно дрешки.  Mr. Green Аз също смятам основната част от пазаруването да е когато вече изляза в болничен или ако успея да си пусна отпуск преди това.
Във връзка с това - duhi_puhi, Mia66, много благодаря за списъците, наистина ще са полезни на всички по-неориентирани като мен  Mr. Green
Benitabeni, , можеш ли да ми изпратиш и твоя списък, за да го имам. Embarassed И да ти пожелая Честита Годишнина с мъжо Heart Eyes Да сте все така влюбени и щастливи, да сте винаги заедно и да се подкрепяте   loveuuu
Rosyto7, Mimei, браво за добрите резултати, момичета, много се радвам, че всичко е наред при вас  Praynig Peace
Geryto, бързо да се оправяш, за да си пак така активна, както си свикнала  Peace

Искам да благодаря на тези от вас, които споделят информация за S.kov. Аз също и стискам много палци и изпращам положителна енергия и се моля да се оправят тя и бебчето  Praynig И моля тези, които имат новини от нея, да продължават да ги споделят и тук!

Ох, стана дълго, ама искам и да ви питам откъде да си купя сутиен за кърмачки? Още не съм си купила, а вече старите са ми доста неудобни  newsm78
А, и още нещо - и аз не съм наясно в коя седмица точно влизаме в седми месец.  Embarassed Ако някоя от по-опитните мами сподели, ще съм и много благодарна. И също - какви неразположения да очакваме през трети триместър, за да се подготвя психически  Mr. Green Дано не ми се смеете на въпросите...  Embarassed

Това е засега от мен. Лек ден на всички   bouquet

# 319
  • Пловдив
benitabeni, честита годишнина! Още дълги години любов, разбирателство и уважение и .... дечица около вас да ви радват и пълнят къщата   bouquet
Mia66, както е писала benitabeni за ушенцето-затоплено олио. Мен майка ми с това ме лекуваше като дете. Много често имах болки в ушите като дете. Да и минава бързо, че е много кофти болка.

# 320
benitabeni честита годишнина, да сте дълги години заедно и да изживеете всички хубави неща съвместно.
За козметиката - аз ползвах Себа Мед, много съм доволна, даже малкия допреди година го къспех и го мажех с тази козметика. Не е евтина, но пък беше препоръчана на курс за бъдещи родители, на който ходих преди вече четири години   Party.
За дрешките - не съм се захванала да купувам все още. Имам много от малкия и се чудя какво точно да купувам за бебето, защото дрешките на баткото са запазени, тъй като в първите месеци бързо се израстват бодите и тези отгоре. Ще го измисля, живот и здраве, по-нататък.
Аз да попитам отсега има ли бъдещи майки, които ще си разхождат бебоците в Южния парк да оформим група? Peace

# 321
Andromeda_84 - в магазините "И за мама"  - имат сайт с адресите, погледни, -има много богат избор и за всеки тип жена. Взех си от там 2 и съм много доволна. /с.ед това стават и за къ,мене/

Много е хубаво, когато темата се пълни с добри новини!

# 322
Andromeda_84 на първата страница е таблицата с месеците, повечето мами от нея гледат - 27ма седмица пише, че е 7ми месец. За проблеми в последното тримесечие....то е толкова индивидуално, че да не те вдъхновяваме с идеи за наразположения Laughing - но основното е събирането на вода, подпухване и надуване на краката, вени,  дебелеене Laughing, болки в кръста, високо кръвно, при кихане или покашляне изпускане по няколко капки урина(при недостатъчно добре развита мускулатура на перинеума).....и сигурно има и други работи дето не се сещам, ама не и нужно, може абсолютно нищо от тези неща да не се появи при теб Peace
Момичета вчера и днес се събуждам сутрин с болки във високата част на корема и много встрани и втвърдяване на корема, това да е от разширяването ли newsm78
Момичета, на 6тия час  след раждането ли донасят бебетата в Майчин дом при майките? Преди имаше такава инициатива болници приятели на бебето по повод на това да се подпомогне кърменето
Искам да попитам нещо и консултантите на Лалече лига - в болницата докато сме има ли възможност да се съхранява или използва коластрата, която изцеждаме. Нали в началото бебето съвсем мъничко количество изсуква.

benitabeni Честита годишнина! Желая ви много любов в сърцата, огън в очите и магични трепети.

# 323
Здравейте момичета,
аз съм от четящите във форума, но винаги в час с новините около всички вас. Моят опит с Дара ми подсказва да купя козметичните принадлежности малко преди очакваният термин ( дай Боже да стигнем без проблеми до него), а дрешки и завивки имам в излишък от каката.Повечето нейни дрешки и обувки са унисекс. Всичко е изпрано и сортирано по ръст/месеци в готовност за момчето ни. Сигурно преди появата му ще взема един бебешки Сано да ги препера и с него, че сега използвах наш прах+омекотител и се страхувам от алергии... Козметиката, която съм избрала е Spirig Excipial http://spirig.bg/excipial-bademovo_maslo.php; аз използвам няколко техни продукта и нямам никакви забележки (от аптечна продажба са).Относно рамерите на малчо следят го обстойно всеки месец лежа 4 дни в боницата, че съм с Таласемия Минор (даже на 23.12 ми преляха една банка кръв). Расте според г.с. с няколко дни напред, добри и ритмични тонове....Силно се надявам да закрепя стойностите на хемоглобина си, че не е добре за бебето това  кръвопреливане....Той не спира да ме рита много силно  и за сметка на това продължително:) в областта на пикочният мехур. Предтсавете си моят конфорт! Но както ме успокоява татко му - остават ти  някакви си три месеца Shocked.
Приятен слънчев ден!!!

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 11:57 от noneto

# 324
benitabeni честита годишнина! Много да се обичате и да се уважавате още поне 100 години!  Hug

Плами е добре, предполагам, защото още спи  Blush Чухме се с мъжа ми и той предположи, че е от студената вода, която е пила вечерта тази болка в ухото. Дано се разминем само с това ...
Тово предположение за отит ме наведе на мисълта да ви споделя, че продължителното кърмене спомага за предотвратяване на отита при децата. Имайте го предвид, защото аз така и не бях срещнала такава информация в материалите за кърмене, които съм чела преди.  Peace

iasdre добре, че ме подсети за Себа Мед. Някои неща съм ползвала с Плами на тази марка, пак е медицинска козметика и наистина е добра. Много съм доволна от едно кремче, което го дават за защита на кожата - Baby cream Extra soft. Ползвах го за зоната на памперса - много лесно се нанася и е много ефикасно при подсичане. Ползвахме и сапуна, а също и слънцезащитния крем.

За "екстрите" от последния триместър се сещам и за хъркането  Embarassed  Моя мъж вече се оплакава, че съм започнала да похърквам.

laguna по повод съхранението на кърмата в болницата - едва ли има възможност. Да кажем, че си носиш стерилни съдове, в които директно да изцеждаш (защото ако е с помпа тя трябва да се стерилизира), то няма да има хладилник, в който да съхраняваш изцеденото. А то може да стои на стайна температура до 8 часа. Но нека и от ЛЛЛ да се включат.  Peace

noneto
и малчо ме рита напоследък в мехура, дори ми се налага да ходя до wc-то през 5 минути, за да не изпусна някоя капка случайно.  Tired

# 325
  • София
Здравейте, наистина е страхотно, когато има голяма активност!
Благодаря на Къдричка, че сподели, че някой има новини от s_kov. И аз ги мисля всеки ден с нейната сладурана и се моля за тях Praynig и вярвам, че всичко ще е наред. Беше ми е неудобно да попитам, защото не се включва.. и никой не казваше има ли връзка с нея.. Още малко остава до щастливия финал.
rosito7, браво за чудесните новини, много се радвам за теб!
mimei, честито и на теб, нямало е за какво да се филмираш!
И аз броя 7мия месец от 27 седмица, и в книгата, която имам така го отчитат.
За пъпчето - моeто е изскочило наполовина отгоре и също е по-малко, много е смешно. Имам и линията, ама не е голяма, нито много тъмна и по-скоро си я харесвам.
noneto, дано задържиш добри стойности на хемоглобина вече до края. Важното е, че бебо е добре!
benitabeni, честита годишнина, винаги да носите в сърцето си образа на другия от момента, когато сте се влюбили   bouquet
iasdre, и аз ще разхождам бебето в Южния парк, живот и здраве. И тези слънчевите дни напоследък гледам да се разхождам там, че с тези килограми... Whistling
И аз не съм виждала бебето вече от цял месец, нямам търпение вече, утре съм на преглед coolcool
Хубав ден на всички!

# 326
Бенита, честита годишнина! Бъдете здрави, влюбени и хармонични!  bouquet

# 327
  • Sydney
Благодаря Ви  Hug за пожеланията Simple Smile аз нали не мога да излизам и му направих една картичка на компютъра и му я пратих на пощата с писмо - зарадва се  Heart Eyes
Andromeda_84 в касида (kasida) съм виждала... ако искаш разгледай, може и он-лайн да поръчаш Wink
iasdre и аз съм за Южния парк... малко с колата трябва да идвам, но и пеша става Wink
laguna сигурна ли си, че не са контракции, от тези безболезнените, при които само те стяга корема  Rolling Eyes
noneto дано повече да не влизате, освен за да родиш някъде към Април  Hug Grinning
Mia66 радвам се, че е по-добре Simple Smile
kika555 успех утре на прегледа  Praynig Hug
samm  Hug

# 328
benitabeni не са контракции, много нависоко горе и вдясно, като разтегнато е усещането.
На мен ми се наложи да си махне пиърсинга на пъпчето щото изкача нагоре и започна да се зачервява и за следващите 3 месеца ще зарастне вероятно дупката, ама няма как....а нова няма да пробивам като знам колко време ми беше чувствително мястото. И линия негра ми се появи по корема, но засега не е толкоз тъмна. И без това си седя все вкъщи и с нея и без нея все тая.
Като се сетя последния месец въобще не се спеше, непрекъснато до тоалетната за по една капчица, а имаш усещането че сякаш много много ти се пика.

# 329
Искам да попитам нещо и консултантите на Лалече лига - в болницата докато сме има ли възможност да се съхранява или използва коластрата, която изцеждаме. Нали в началото бебето съвсем мъничко количество изсуква.

Привет laguna,
Има болници, в които майката и бебето са заедно веднага след раждането при някои само за естественото раждане, а при други независимо дали е било нормално раждане или секцио. Ако майката и бебето са заедно от рано и често, е възможно да се избегне препълването на гърдите и помпа въобще да не потрябва. Ако все пак препълване има и се изцежда някакво количество мляко, на някои места предоставят стерилни съдове, в които да се съхрани млякото, на други взимат това мляко и го предоставят на по-рано родени бебенца или на бебета, които са на изкуствени млека. Действително има и болници, в които не позволяват съхранението на мляко. Миа е посочила също работещ вариант, когато има хладилник, в който може да се съхрани до предлагането на млякото на детето или докато някой има възможност да го вземе и съхрани у дома. Тази тема за Указания за съхранение на кърма може да е полезна в подобни случаи. В нея има посочено и колко време издържа млякото при различни температури.

Ако майката и бебето по някаква причина не са заедно веднага след раждането, може да се говори с персонала да предоставят стерилен съд, след което бебето да бъде хранено с изцедената от майката кърма, докато имат възможност да са отново заедно и да суче директно от гърда. Пак казвам има места, на които това е напълно възможно и други, на които може да не са склонни. Бебето си е ваше и вие имате право да изисквате то да бъде хранено с вашето мляко създадено специално за него, но обикновено е добре тези въпроси да се обсъдят предварително, да се проучат възможностите, да сте наясно за това какво ви очаква и вас, и детето/децата ви.     bouquet

Общи условия

Активация на акаунт