Отговори
# 330
  • Sydney
laguna и аз го махнах, но не защото ми пречеше, а защото док. каза, че после няма да стои естетически добре (моя е отдолу) Wink не мисля, че за 3 м. ще се запуши...

# 331
Hadji, Benitabeni, благодаря за инфото за бельото   bouquet Ще са поразцъкам из нета да видя какво предлагат и дали ще си харесам нещо.

Laguna, благодаря и на теб за разясненията  Hug Знам, че при всеки е индивидуално,  но просто исках да знам евентуално какво да очаквам  Wink Иначе вече си ги имам част от нещата - болките в кръста, подуването на краката, по-често ходене до тоалетна, а отскоро - и похъркване  Embarassed Надявам се с това да се размина, че ако има и още, леле мале  ooooh! Иначе и аз усещам такава болка като от разтягане, каквато ти описваш. Доки каза, че е от растежа и да не се притеснявам, дано и при теб да е така  Peace Иначе имам и стягания на корема и вече за това пия магнерот - два пъти по едно на ден.

Да ви питам и още нещо - една мама беше публикувала статия за дни на отворените врати през януари. Вие кога смятате да почвате да обикаляте болниците? И изобщо кога е най-подходящото време за това? Сигурно не е когато сме вече в девети месец... newsm78

# 332
Е, дотук сме три за Южния парк, да видим дали ще има още желаещи.

# 333
Ivy  благодаря за ценната информация, хващам се да чета относно съхранението на кърмата. Не зная този въпрос към Лалече лига или към другите мами трябва да е: за Майчин дом София каква е практиката, кога бебето го довеждат при майката - веднага, на 6тия час или по-късно, дават ли стерилни съдове, ако се наложи?  Преди имаше списък за болниците с болниците според това каква е при тях практиката, но беше преди 8 години.

Момичета, от утре в Комсед пише че има 40% намаление http://www.comsed.net/index.php?p=news
 предполагам, че ще е както предния път само на част от продуктите им. Знам, че имаше 3-4мами дето са близо до Комсета до бул България, ако някоя от вас ходи там да ми кажете дали офертата важи за колички за бебета, креватчета, бебефона - т.е. за по големите неща

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 15:06 от laguna

# 334
  • София
За отворените врати и посещението в някои болници, аз смятам да отида този месец, ако успея да се организирам. Не съм избрала нито болница, нито лекар за раждането все още. Държа да посетя Майчин дом и евентуално Св. Лазар (заради зала за естествено раждане, бебето при теб и т.н) Записах се и на курс, който стартира в края на месеца: http://www.estestveni-idei.com/prod/center/services-future-paren … th-parenting.html , надявам се да съм по-ориентирана след някое и друго посещение. За съжаление лекарката, която ми следи бременността не изражда и ще трябва тепърва да се запознавам с някого.. Иначе от нея и от доста познати получавам препоръки за Майчин дом, от други приятели - за Токуда, също и - за Вита. Във Вита посещавах приятелка, която наскоро роди, та знам горе-долу как е, може да се уговориш да ти дадат бебето (ако си в състояние да се грижиш), да не му дават АМ, биберон и т.н., но не се отличават с много добра неонатология, доколкото аз знам и познавам много готина лекарка там, но тя е много заета и не знам дали си струва да се редя и аз при нея... Въобще плюсове и минуси навсякъде, та посещенията ще са ми от полза.
Друго, което са ме съветвали е при посещение в болница, да имам записани въпроси, например:
-бебето дали може да е с майката
-дали може да не го дохранват, ако не се налага и да не му се дава биберон-залъгалка
-за леглата също - ако има повдигнато положение (не просто да се подпираме с възглавници)- било много по-удобно за кърмене особено след секцио
- евентуално за посещение от някой, който да помага за бебето, ако искаме да е при нас и не сме напълно в състояние да се грижим изцяло и т.н
Ако някой го интересува, като се сетя, ще пиша още. Все пак това ми е първо дете и тези неща ги споделя не от опит, но повечето за мен са смислени..
Извинете за дългия пост... Blush
Лагуна, като посетя Майчин дом, ще задам въпросите, които и теб те интересуват. Ако има желаещи, може и заедно да посетим някоя/и болница/и..

# 335
  • Sydney
laguna аз ходих в неделя точно в този Комсед... да ти кажа нямаше нищо намалено... иначе количките бяха на Chipolino, Chicco и Hauk (може и други да е имало, но тези ми направиха впечатление)... ще отидем пак и тогава повече информация  Rolling Eyes
Andromeda_84 за някои болници и 7-мия месец е късно, понеже лекарите имат много пациентки... избери болница или се посъветвай с док.  Peace

# 336
benitabeni честита годишнина Hug от тук нататък годините ще ви минават още по-бързо и по-пълноценно Grinning

всеки месец лежа 4 дни в боницата, че съм с Таласемия Минор (даже на 23.12 ми преляха една банка кръв).
и аз съм с таласемия минор, но досега не са ме вкарвали в болница заради анемията. Последният път като ме изследваха, хемоглобинът ми беше 99, което е много добре засега. Продължавам да пия фолиева киселина 3х1, храната ми е безобразна Blush Дано да закрепим нормални стойности до края. Ние със сестрите ми всички сме с таласемия и досега от 5 раждания общо само на едната ми сестра единия път се наложи кръвопреливане  ooooh!

laguna аз като раждах Алина в Токуда преди 4 години изхвърлях поне по половин литър коластра на ден Sad Нямаше възможност да я съхраня.

козметика за бебето съм ползвала на Eucerin - (не от бебешка серия, някакво страхотно мляко, което ставаше за бебета, но не е специално за тях) и за къпане Clorane (сапунчето е към 10-ина лв. но е едно огромно и ми стигаше за половин година Simple Smile) Толкова ми харесва, че не съм го сменяла, а сега и аз се къпя с него, от другите ми се гади. Аз нямам право да си избирам козметиката със сестра дерматолог  Mr. Green ... но съм изключително доволна, не се оплаквам. Сега ме е снабдила с 7 опаковки от 100мл.от олиото против стрии на Eucerin, щеше да е супер, ако не ме мързеше да се мажа по-честичко, иначе имам достатъчно да не пестя Crazy

аз май се надявах този път сестра ми да присъства на раждането, май ще ми е по-спокойно, а се оказва, че точно по това време имало дерматологичен семинар в Италия и ще ходи #Cussing out Той е за няколко дни де, но по законите на Мърфи, ще съвпадне с обебването ooooh!

# 337
О, много полезно инфо за Комсед и за курса на Кика!
Ние почивните дни може да видим Комсед, да купим някои неща, ако преценим. Днес си попривърших списъка в Ексел, с примерни цени и прочие.
А курсът ще го мисля newsm78 Иска ми се да отида...Но може би само на модул Родителство, защото все ми се струва, че раждането каквото и да е - ще мине, дето се вика - веднъж влязло, трябва да излезе това бебе Laughing

samm, много се радвам за теб, ние сме с един и същ термин и те чакам всеки път да се отчетеш от ЖК, за да се сверя  Heart Eyes ...освен това сме и с един и същ РД ...може и децата ни да се уцелят  Sunglasses

Супер Grinning Няма те на първа страница като данни?
Ама се радвам, че така вървим една с друга, забавно е!
А вашите показатели какви са? Как са спрямо нас Laughing

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 16:08 от samm

# 338
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Бенитабени, честита годишнина, много щастие и любов, а през април едно сладичко, пухкаво бебенце!  Hug

Здравейте, дами и аз съм от рядко пишещите, ама не заради файсбук (така и не се записах в групата), а заради децата и прекъсванията на нета ни!  Crazy Уж днес го оправиха, пък ще видим.

Лагуна, малко вероятно е да можеш да си съхраниш коластрата, има варианти, но си е трудно - трябва ти освен помпа и хладилна чанта, даже 2 помпи и 2 чанти, за да може някой да идва да взима изцеденото и да ти дава стерилизирана помпа и тн.  Crazy

Козметика съм ползвала на А-дерма и Себа-мед с Георги и А-дерма и зехтин със Стоян. Какво ще ползвам с бебето още не знам - вероятно зехтин и ако се налага А-дерма.

За болницата, аз както и мин път още не съм решила, като дойде момента ще го мислим  Mr. Green ама вероятно ще е или в Майчин дом или в Тина Киркова (тя ни е най-близо) и вероятно без избор на екип и др екстри, ама това още не е окончателно. Може да ми се прииска и аз веднъж да родя с екстри, та да видя каква е разликата, ако има такава!  Grinning

За килограмите - много са, направо се депресирам, ама аз си се знам.
За количка - още сме до никъде, харесала съм си няколко, ама трябва да ги проверим в и бей.

Айде, стигам ви за сега! Трябваше да сме навън с децата, ама те и двете взеха че си полегнаха!  Crazy

# 339
  • На гарата
Доволни ли сте от олиото против стрии на Eucerin.Вече съм на 37 г. втора бременност но с интервал от 10 години и се чудя дали ще ми помогне,че кожата ми е много суха?При първата бременност бях на 27 г. и въпреки това получих доста стрии а сега на тази възраст сигурно ще е ужас

# 340
Малееее.. колко много сте изписали не мога да сваря да прочета всичко  smile3503 smile3503. Линия под корема нямам...
И мен ме болеше при самото разтягане, а сега чувствам едни бодежи точно на стомаха и ми казаха, че е от разтежана бебето което започва да притиска диафрагмата. То вече ме рита на всякъде и по мехура и на горе към стомаха, и от страни като съм легнала на една страна, без значение на коя, направо с две думи ми спира тока.
Иска ми се да ви попитам за това стягане на корема, на мен ми се случва много странно като съм легнала и се изправям или като искам да се надигна малко в самото легло, а понякога и като кихам, мислите ли че има нещо опасно в това, на мен ми се струва, че е от резките движения които правя. Но не ме стяга целя корем, а на някое определено място все едно се опъва някак си, дори не мога да го обясня точно.... Thinking

# 341
За козметика и аз съм се насочила към Себа мед и зехтитн. Надявам се да понася на бебо.
За стрии се мажа с Мама Дона по принцип, но понякога много ме сърби корема, тогава го мажа с бадемово масло.
Болница съм си избрала, но моят лекар яко ме прецака, не само мен де, на последния преглед ми съобщи, че напуска работа в болницата от нова година, защото от един университет са му предложили работа, той си беше доцент, а този университет му предложили професорска титла. И сага съм в чуденка кого да си избера, но си викам всяко зло за добро.

# 342
Момичета,всички се притесняваме за c-kov и бебка,искам да продължаваме да ги подкрепяме и да се молим за тях. Още са в болница,но важното е да са живи и здрави,да се роди малката когато трябва и да донесе много щастие на мама и тати. Красавицата е около 1.200гр,а майка й чувства нашата подкрепа и много ни благодари,малко по обнадеждена ми се стори,което е много добре. Разказва й за нас,затова нека още по-силно да им стискаме палци Praynig

# 343
  • Варна
Относно козметиката-с Момо ползвах на Себа Мед, и еднократно купих на А-Дерма млякото за тяло Екзомега, защото му се беше появило някакво петно-като лишей, на едната ръчичка, което  беше "атипично"(любимата дума на педиатри и дерматолози  Laughing), защото нито бях сменила праха за пране,нито козметиката, все още беше на кърма ...изобщо никакви алергени...и това лишейче изобщо не се повлия от А-Дермата...

А-Дерма съм я ползвала и за себе си, но също не ми помогна , но ...хайде няма да сравнявам моята кожа с тази на бебе

По-късно започнах да ползвам на Себа Мед крема за студено време за бузките и ръчичките, защото доста се зачервяваха..но това вече на по-късен етап, като направи годинка

Пробвала съм и Weleda- за кратко, защото поръчах пробно от UK един комплект, добре се отрази на детето, сега или такава ще взема пак-аз съм доволна от продуктите за възрастни

Замислям се и за една нова поне за мен  козметика Töpfer (http://zabebo.bg/brand/T%C3%B6pfer)малко по-скъпа е, но моя близка я ползва в момента за бебето си(3мес.) и отзивите и за нея са много добри

samm, много се радвам за теб, ние сме с един и същ термин и те чакам всеки път да се отчетеш от ЖК, за да се сверя  Heart Eyes ...освен това сме и с един и същ РД ...може и децата ни да се уцелят  Sunglasses

Супер Grinning Няма те на първа страница като данни?
Ама се радвам, че така вървим една с друга, забавно е!
А вашите показатели какви са? Как са спрямо нас Laughing

Имаме, имаме, но там съм с термин 12април  Wink-първоначално беше тази дата, сега е 14ти ...според док, по едно време беше и 15ти април, но накрая взе ,че отсече -14ти ...

А иначе, моя доктор предпочита да не ми казва мерки и теглилки, защото са доста подвеждащи, единствено ми е казвал досега,че бебето върви по-дълго(см) за седмиците и с една седмица напред в развитието-но това е пак по ехограф, което не е стопроцентна истина ...
На 11.01 съм на първа ЖК след НГ и тогава ще споделя повече инфо в цифри, ако успея да изкопча

Стиснати палци за S.kov, дано скоро се приберат вкъщи

# 344
Здравейте мами Simple Smile днес много сте изписали  Wink
Аз не знаех че нещо трябва да ми става с пъпчето, никаква промяна няма с моето, а иначе си я имам линията под пъпа, но аз си я харесвам  Laughing
За месеците от бременността аз си ги смятам като ми дойде числото на което ми е термина тогава влизам в следващия месец ( ако разбрахте нещо от моите чудесни обяснения ), защото ето аз съм в 27 седмица, но след 2 дена влизам в 7 месец когато ще влизам в 28.Така че не е много точно това със седмиците Wink
Май исках още нещо да пиша newsm78, но не си спомням Crazy
Ако се сетя ще пиша пак  Hug

Общи условия

Активация на акаунт