Фентъзи и фантастика - Тема 4

• 61 841
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • Ямбол
Отново ви благодаря за насоките. Имам доста приготвени книги и от днес много време за тях.
Клифърд Саймък съм приготвила с "Градът" и всичко останало от Читанка, "Какавидите" на Уиндъм - също. Нямам търпение и много им се радвам. Продължавам да си трупам обаче, все нещо ново си откривам. С любовните май нещо не ми се получава, с фентъзито също не всичко ми допада, тук във фантастиката и антиутопиите откривам хубави неща, които преди пренебрегвах.

# 661
  • пак на Рив Гош
Лиляна, ако харесваш антиутопии, една от класиките в жанра е "Прекрасният нов свят" на Олдъс Хъксли (писана е през 30тте години). Или "Човекът във високия замък" на Филип К. Дик. Но тя не е толкова антиутопия, колкото алтернативно развитие на историята след края на Втората световна война.

# 662
Да се присъединя и аз към препоръките за "Човекът във високия замък". Много хубава книга. Подсетих се сега за друга много любима от същата поредица на Бард - "Последният сребърник".

# 663
Моля за помощ. Търся подарък за любител на фентъзи. Не познавам жанра, нищо такова не съм чела и нямам никаква представа от стойностните неща в него. Та питам- коя излязла напоследък книга бихте ми препоръчали. Напоследък, за да съм сигурна,че не я притежава. Прочетох няколко страници назад в темата,проверих няколко заглавия и като че ли се спрях на "Прокобата на господаря Гад" ,ако я намеря. Нещо друго?

# 664
Моля за помощ. Търся подарък за любител на фентъзи. Не познавам жанра, нищо такова не съм чела и нямам никаква представа от стойностните неща в него. Та питам- коя излязла напоследък книга бихте ми препоръчали. Напоследък, за да съм сигурна,че не я притежава. Прочетох няколко страници назад в темата,проверих няколко заглавия и като че ли се спрях на "Прокобата на господаря Гад" ,ако я намеря. Нещо друго?

Аз току-що приключих с една трилогия на Джоузеф Лало - Книгата на Дийкан. Много ми хареса. Имаше си герои, които не бяха точно герои. Предсказания и много лоши "хора". Както и едно много сладко драконче. Heart Eyes
И понеже преди няколко месеца и аз се сблъсках с проблема какво да купя за подарък на човек, който е фен на фентъзито... мога да ти препоръчам да погледнеш книгите на това издателство. Сравнително ново е и почти никой не го е чувал, така че шанса да има нещо тяхно е много малък. Чувала съм хубави неща за поредиците на Майкъл Съливан и Труди Канаван, но не съм ги чела.

# 665
Аз скоро четох "Градът", но нещо не ме грабна...

Великолепна книга. Любимата ми на Клифърд Саймък.

# 666
  • Бургас
Съветвам те да разгледаш сайта на  издателство  MBG BOOKS http://www.mbgbooks.eu/. Те са специализирани само за фентъзи и имат интересни неща. Аз например много харесвам Йън Ървайн като автор.

Дами и Авраам, ето последните новини за "Играта на Ендър". Клипове, плакати и снимки
http://operationkino.net/2013/07/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%BE% … 0%B4%D1%8A%D1%80/

# 667
Здравейте,

Да попитам за мнение за Джо Абъркромби? Чудя се дали да си купя трилогията „Първият закон“.

# 668
Здравейте,

Да попитам за мнение за Джо Абъркромби? Чудя се дали да си купя трилогията „Първият закон“.

Здравей,
"Първият закон" ме направи фентази фен, а Глокта ми е любимият литературен герой. Надявам се и на теб да ти хареса и трилогията, и Глокта Simple Smile

# 669
Здравейте,

Много ми хареса! Много добра книга. Малко дългичко въведение, в първата книга не се случва кой знае какво, основно запознаване с героите, но е написана забавно и увлекателно. Черният хумор и кръвта са в изобилие, а Глокта е невероятен литературен герой.

# 670
Здравейте! Simple Smile Нуждая се от малко помощ, търся книга за подарък на приятелка, която е голям фен на Сергей Лукяненко. Не знам дали е достатъчен ориентир. Ако можете да ми препоръчате нещо ще съм благодарна!  Simple Smile

# 671
  • Sofia
Здравейте! Simple Smile Нуждая се от малко помощ, търся книга за подарък на приятелка, която е голям фен на Сергей Лукяненко. Не знам дали е достатъчен ориентир. Ако можете да ми препоръчате нещо ще съм благодарна!  Simple Smile
Малко е условно препоръчването:
руски автори - Ник Перумов /но си е чисто фентъзи/ или Кир Буличов - сега в продажба е "Селцето", което е много добро.
Иначе класика - Хрониките на Амбър на Зелазни /но щом чете Лукяненко няма как да не ги е чела/

# 672
  • Разпиляна във въображението
Чета "Играта на Ендър". Страхотна е. Не мога да разбера защо я сравняват с "Прекрасният нов свят" newsm78 /книгата така и не я дочетох, изобщо не ми хареса Crossing Arms/

# 673
Зачетох "Нощен патрул". Чудя се защо толкова години я прескачах...
Някой да има в електронен вариант "Спомен за светлина"?

# 674
  • София
Някой да има в електронен вариант "Спомен за светлина"?

Съмнявам се, че ще я намериш. Книгата е издадена само преди два месеца. Твърде нова е, за да я има вече в ел. вариант.

Общи условия

Активация на акаунт