Фентъзи и фантастика - Тема 4

• 61 839
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Аз я имам на английски, ако те устройва
За патрула и Ендър - и аз ги четох по препоръка от тук и бях очарована  Peace Чакам с нетърпение и филма за Ендър, вярно е че сигурно ще е "поамериканчен" филма, и може би отдалечен от идеята на книгата, но ми харесват актьорите, които са избрали, както и новите технологии, които са вкарани във филма  Simple Smile  космическите кораби, игрите,компютрите и т.н. Мисля че ще ми допадне филма

# 676
  • Belgium
Някой дали е чел "Островитяни" да сподели да ли си заслужава да се купи?

# 677
Lost, благодаря! Имам я и на английски, и на руски. Искаше ми се на български, но ще се наложи да я чета на друг език. Simple Smile

# 678
Миналата седмица си взех тези двете:

Първата не съм прочела още, но тази на Бъчър е много увлекателна, препоръчвам с всички крайници  Laughing

# 679
  • Бургас
Супер, темата се събуди, четох много хубави неща за Джим Бъчър.
Аз последно се боря с "Океанът в края на пътя" от Нийл Геймън и "За честта на кралицата" от Дейвид Уебър но и двете нещо не ми вървят. Що се отнася за последната може би трябва да се откажа да чета военна фантастика най-накрая

# 680
А защо така?
Уебър на мен ми беше много забавен, забуксувах, чак на 6-7 книга от серията за Хонър, когато взе да вкарва някакви безумни романтични нишки. Иначе има интересни идеи върху политика и икономика... малко крайни за моя вкус, но интересни.

# 681
  • Бургас
А, да когато се омъжва за онзи с парализирана артистична жена и сложната схема с общото дете.
Проблема не е в Уебър, а че военната фантастика със сложните си космически битки взе да ме отегчава до смърт и никакви интересни идеи не могат да компенсират досадата.
Сега ме вълнува Джим Бъчър. Утре ще ида да си го купя Simple Smile

# 682
  • пак на Рив Гош
Признавам, че аз Хонър така и не я понесох. Прочетох само "Станция Базилиск" и се отказах, беше ми страшно тегава и не можа да ме грабне. По принцип харесвам военна фантастика, но с тази поредица не можахме да се разберем.

Аз в момента чета една книга на Кони Уилис за пътуване във времето, докато чакам новия роман за Пърси Джексън (нищо, че не съм в препръчвания възрастов диапазон  Mr. Green).
Междувременно изчетох и две книги от една поредица "ърбън-фентъзи" ("Shadow Reader"), доста "Здрач"-оподобна, само дето действието се развива между нашия свят и царството на феите  Confused.

И да ви споделя нещо, което ми попадна преди няколко седмици: http://flavorwire.com/408275/50-sci-fifantasy-novels-that-everyo … uld-read/view-all (макар и да не съм съгласна с присъствието на някои в класацията  Laughing)

# 683
  • В полите на Пирин планина
Последното, което привърших беше поредицата на Анджей Сапковски "Вещер". Ами какво да кажа - много ми хареса - има фабула, действие, политика, любов, хумор и готини персонажи.
Сега се чудя какво да подхвана  newsm78

# 684
Ми аз изтеглих няколко книжки, които си харесах от този линк, например някаква поредица на Урсула Ле Гуин за някаква планета, Юбик и т.н., има доста, които не съм чела

# 685
например някаква поредица на Урсула Ле Гуин за някаква планета

Хейнския цикъл? Добре, че ме подсети, ще я препрочета. Най-силната и най-любимата ми книга на Урсула Ле Гуин е "Четири пътя към прошката", няма да спра да я препоръчвам, макар не всеки да я харесва.

# 686
Мисля че да
Не съм я почнала, но се учудих че е по-препоръчана от Землемория

# 687
  • Пазарджик/Лондон
Аз си мислех, че доста съм чела, а се оказва, че има милион фентъзи книги, които съм пропуснала Rolling Eyes.Чудесна тема, дава ми идеи какво да подхвана Hug.

Ендър не съм чела, най- вероятно първо филма ще гледам, че не мога да пропусна Харисън Форд Wink.То така се получи и с Игрите на глада - първо филма, после книгите, та не е проблем.

# 688
  • Бургас
По-добре прочети първо книгата, мисля че ще има голямо разминаване. Аз голяма реклама му правя на този хомофоб.
Чакам издателство Ера  да получат вдъхновение и да издадат втората книга от серията за Следотърсачът - Ruins
Най-накрая започнах и аз Малазанска книга на мъртвите. Подстрекатели такива  Mr. Green
В момента съм на "Дом на вериги"

# 689
  • Пазарджик/Лондон
 rajnaa , на мен Малазанска книга на мъртвите ми е любима, заедно с Песен за огън и лед Wink.
Знам, че ще има разминаване между филма за Ендър и книгата, аз обикновено ги разглеждам като отделни произведения и с малки изключения книгата винаги печели Wink.

Общи условия

Активация на акаунт