Фентъзи и фантастика - Тема 4

• 61 833
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
Много обичам поредицата за Амбър.  Heart Eyes Особено книгите с Коруин, той ми е любимец. Горещо ги препоръчвам, но не и на някой, който иска четиво подобно на "Песен за огън и лед".

Почнах една вечер първата малазанска книга, нещо не се спогодихме и съм я оставила за дългите зимни вечери. Сега наваксвам със Стивън Кинг.

# 706
  • В полите на Пирин планина
О, Хрониките на Амбър са от първите ми срещи с фентъзито  Heart Eyes

Сега чета "Пътят на кралете" на Брандън Сандърсън, но съм още в началото и не мога да се изкажа, освен, че има n-на брой сюжетни линии, които ми е интересно как ще се преплетат ...  Thinking

# 707
  • Резерват "Северозапад"
Прочетох Малазана след Песента. И двете са разкошни по различен начин, но към момента Малазанската книга по ми хареса Heart Eyes. Петата книга на Мартин не ми се понрави особено...прекалено се разводни действието, докато Малазана е завършена поредица.
В момента препрочитам Тъмната кула Heart Eyes...много ми е любима... и за после не знам newsm78. Дали и аз да пробвам Хрониките.

# 708

Сега чета "Пътят на кралете" на Брандън Сандърсън, но съм още в началото и не мога да се изкажа, освен, че има n-на брой сюжетни линии, които ми е интересно как ще се преплетат ...  Thinking
Аз вече искам втората книга, но ще трябва да се чака до 2014. Как ще ги вързва шардовете, още повече, че два от тях ги има и в поредицата "Мъглороден" (за "Елантрис" само подозирам) направо не ми е ясно.

# 709
Бард ме изненадаха приятно

# 710
  • Бургас
А мен не. Чете ми се от Мартин хубава фантастика - "Пясъчните крале" примерно е едно от най-добрите неща които съм чела изобщо. Взе да ми писва от този Вестерос.
Малазанската книга ми хареса определено в пъти повече от Колелото на времето (която ме умори от скука още на номер 5). В момента съм на "Ловци на кости". Неочаквано за мен е много по-добра от Сага за войната на разлома.
Аз обаче си оставам  Sci-Fi nerd, просто от години фантастиката не е на мода и рядко вече се издават хубави неща.
Чакам Изток-Запад да се натуткат до края на годината и да издадат The Terror на Дан Симънс.

П.П. Който не е чел Хрониките на Амбър спешно да вземе мерки и да се поправи!  Mr. Green

# 711
  • София
Хрониките са едни от мнооого малкото книги, които съм чела по два пъти... И май бих потретила.  Crazy
Сега съм на втората от Мъглороден и мнението ми е доста неопределено. Хем ми е интересно, хем някак си не е много увлекателна.
С Малазанската книга и аз се предадох - някъде на средата на първата. Всички казват, че трябва да съм пои-упорита и съм си обещала да им дам още един шанс, но все отлагам.  Embarassed

# 712
  • Майничка

Аз вече искам втората книга, но ще трябва да се чака до 2014. Как ще ги вързва шардовете, още повече, че два от тях ги има и в поредицата "Мъглороден" (за "Елантрис" само подозирам) направо не ми е ясно.

Втората книга я има на български в rulit.

# 713

Втората книга я има на български в rulit.
Втората книга е Words of Radiance и е планирана да излезе от печат през 2014.

# 714
след като прочетох десетина на Фийст /части, не поредици/, ми стана доста досаден и еднотипен
с някои автори просто не трябва да се прекалява

# 715
Признавам си, не съм чела подробно темата назад, та може и да сте коментирали Труди Канаван. Но ако все пак някой може да даде мнение за "Гилдията на магьосниците" , ще съм много благодарна  Hug.

# 716
  • Пазарджик/Лондон
rajnaa , не съм чела "Пясъчните крале", май ще трябва да й хвърля едно око Wink. На мен Вестерос не ми е омръзнал, с нетърпение чакам следващият том да видя чичо Мартин какви ще ги сътвори Rolling Eyes.Колелото не бих сравнила с Малазана, много са различни , ама и двете си ги харесвам.Вярно е, че Колелото много се разводни от 6 том нататък, последните два още не съм ги прочела, нали са от Сандърс ( дано не съм объркала името) Rolling Eyes.

Bordeaux , ако трябва с една дума да опиша Малазана, сигурно бих използвала "размазваща" Joy.Страхотна е, просто първи том е нещо като въведение към цялостната история, дай й втори шанс.

# 717
  • Резерват "Северозапад"
Bordeaux , ако трябва с една дума да опиша Малазана, сигурно бих използвала "размазваща" Joy.Страхотна е, просто първи том е нещо като въведение към цялостната история, дай й втори шанс.

Абсолютно съм съгласна Peace!
П.П. Ще се поправя и ще започна Хрониките Wink

# 718
  • Belgium
Колелото не бих сравнила с Малазана, много са различни , ама и двете си ги харесвам.Вярно е, че Колелото много се разводни от 6 том нататък, последните два още не съм ги прочела, нали са от Сандърс ( дано не съм объркала името) Rolling Eyes.

Книгите на Колелото, които дописа Сандърсън са страхотни - има действие, развитие и просто усещаш как нишките на всички истории се събират и отиват към края  Peace

# 719
  • София
Книгите на Колелото, които дописа Сандърсън са страхотни - има действие, развитие и просто усещаш как нишките на всички истории се събират и отиват към края  Peace
И аз съм на това мнение. Peace
Поредицата ме беше отегчила доста и я бях зарязала за няколко години, но след включването на Сандърсън я препрочетох наново и последните книги наистина са страхотни. Нищо общо с разточеното писане на Джордан.

Общи условия

Активация на акаунт