По-скоро бих помислила и "помечтала", ако ме бяха научили да управлявам парите си така, че да не изпадам в затруднение и дори да не ми се случва да получа заплата на 1-во число и на 15-то след като съм се разплатила с всички съм останала на 0 и не дай си Боже мъжът ми също.
Ровила съм се и прочетох доста материали как да възпитам децата си и да повиша финансовата им култура. Те се забавляваха, а аз залагах "добрите практики" в съзнанието им.
Дали знаете как да разпределите бюджета си?!
Ами съотношението е горе-долу в такива размери - 60/30/10. Какво ще рече това ли?
60 % трябва да отделим за текущите си нужди. 30 % - за средносрочни цели и 10 % за дългосрочни спестявания.
Или защо да взимаме кредити и да си купуваме неща, които могат да са наште краткосрочни или дългосрочни цели. Нима не е най-важното да образоваме себе си и децата си. Всички се възмущават, че ценностната ни система е нарушена, но на какво учим децата си?! Вероятно в часа на класния може да се предизвикат разговори, в които да се включат и родителите и да представят добри идеи как да живеем по-толерантно и по-добре!?
Така, че парите винаги ще съществуват. Въпросът е те ли ще ни управляват или ние - тях!
Весели празници!!!