Бродирана красота - Гоблени 89

• 78 879
  • 756
  •   1
Отговори
# 735
  • някъде в България
Здравейте дано приемате и ново членове във вашите редици Simple Smile.Аз започнах да шия гоблени преди доста години ама като се роди първото ми дете и спрях.Сега приятелката която навремето ме "зарази" с тази дейност отново ме върна към вълшебството от бродирането.Ушитите гоблени дори не съм сложила в рамки ама се надявам скоро да го направя.Сега бродирам  Планинското езеро и напредвам с доста бързи темпове.
Молбата ми към вас е като начинаеща да ми "разшифровате" една информация.Изтеглих си една схема на гоблен и към нея има зачислени номерата на конците(DMC) и това:

Fabric : Aida 22 white
Size    :22 count 27.71 X 36.95 см

Не е упоменато как се шие дали 1:1 или 1 :4 но тъй като е гоблена Св.Богородица умиление предполагам че ще е 1:1.
Другото ми питане е как изваждате схемата когато е като файл в компютъра ви?Тоест как ще я разпечатам?И понеже не се справих нещо с програмите за изчисляване на необходимата панама и тук също искам помощ Praynig
Ще съм много благодарна за вашата помощ и ако мога да предоставя схема от гоблените който имам с радост ще го направя.

# 736
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...Молбата ми към вас е като начинаеща да ми "разшифровате" една информация.Изтеглих си една схема на гоблен и към нея има зачислени номерата на конците(DMC) и това:

Fabric : Aida 22 white  панама, 22 каунт, бяла. 22 каунт е българската, има разграфена има и неразграфена  Hug
Size    :22 count 27.71 X 36.95 см размер прибл. 28 на 37 см, но това е само ушитата част. добави по 5-7см от всяка страна за да може после да се рамкира
Не е упоменато как се шие дали 1:1 или 1 :4 но тъй като е гоблена Св.Богородица умиление предполагам че ще е 1:1. и аз така предполагам, но е най-добре да видиш колко на колко бода е.

Другото ми питане е как изваждате схемата когато е като файл в компютъра ви?Тоест как ще я разпечатам?  ooooh! както всеки друг файл  Hug
И понеже не се справих нещо с програмите за изчисляване на необходимата панама и тук също искам помощ Praynig
Ще съм много благодарна за вашата помощ и ако мога да предоставя схема от гоблените който имам с радост ще го направя.

май отговорих на всички въпроси  Hug
а сега ако може ти да кажеш нещо:
какво в разпечатването те притеснява? някакъв странен формат ли е?
може ли да качиш част от схемата? или линк от където си я свалила?
питам, защото имам съмнение, че може да е нещо много измислено и вместо радост да ти донесе само ядове  Hug

# 737
  • София
Благодаря за отговорите.Гледах в Аксиома на Вервако едни и те не ми харесаха.В краен случай ще пробвам да преформя този,който имам .Първо трябва да си намеря подходяща схема,защото рамката му е шарена.Ето го и него.

С декупаж ще стане страхотно, особено ако подбереш тематична шарка  Peace

# 738
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря за отговорите.Гледах в Аксиома на Вервако едни и те не ми харесаха.В краен случай ще пробвам да преформя този,който имам .Първо трябва да си намеря подходяща схема,защото рамката му е шарена.Ето го и него.

Blush днес съм като черна станция, но да си кажа: аз купих 3 часовника, докато нацеля такъв, дето да става за гоблен.  Hug
оказа се, че трябва задната част да може да се сваля и слага обратно; да е достатъно "дълбока" за да поеме подгънатата излишна панама; и растоянието между циферблата и по-близката до него стрелка да е по-голямо, защото панамата е по-дебела от листа хартия, който е там.
дано помагам, а не досаждам   Hug

# 739
  • някъде в България
...Молбата ми към вас е като начинаеща да ми "разшифровате" една информация.Изтеглих си една схема на гоблен и към нея има зачислени номерата на конците(DMC) и това:

Fabric : Aida 22 white  панама, 22 каунт, бяла. 22 каунт е българската, има разграфена има и неразграфена  Hug
Size    :22 count 27.71 X 36.95 см размер прибл. 28 на 37 см, но това е само ушитата част. добави по 5-7см от всяка страна за да може после да се рамкира
Не е упоменато как се шие дали 1:1 или 1 :4 но тъй като е гоблена Св.Богородица умиление предполагам че ще е 1:1. и аз така предполагам, но е най-добре да видиш колко на колко бода е.

Другото ми питане е как изваждате схемата когато е като файл в компютъра ви?Тоест как ще я разпечатам?  ooooh! както всеки друг файл  Hug
И понеже не се справих нещо с програмите за изчисляване на необходимата панама и тук също искам помощ Praynig

май отговорих на всички въпроси  Hug
а сега ако може ти да кажеш нещо:
какво в разпечатването те притеснява? някакъв странен формат ли е?
може ли да качиш част от схемата? или линк от където си я свалила?
питам, защото имам съмнение, че може да е нещо много измислено и вместо радост да ти донесе само ядове  Hug
Благодаря много за бързата помощ и няма проблем ще кача схемата ама да питам пак в какъв допустим размер трябва да е за да не наруша правилата на форума?

# 740
Благодаря за помощта за снежния човек Simple Smile

Часовник и аз съм правила, едно пате Туити, стана много лесно. Любим е на синът ми сега Simple Smile

vanesa, и мен много ме изнервят довършителните видове бод. Много бавно ми вървят и много време ми отнемат   ooooh!

# 741
  • някъде в България
И понеже май няма да се справя с качването на самата схема пускам линка откъдето съм я "дръпнала" Sad
ето:http://shemka.at.ua/load/ikony_obrazy/ikona_bozhej_materi_umilenie/26-1-0-1309

# 742
не се бях сещала да ушия часовник за детската стая - сега това ще е следващото, което ще започна, че от доста време търся да купя, но не ми харесват. сега ще си направим каквото си искаме.

бързам да се похваля, че толкова бързо не съм шила - вчера за рождения ден на дядо, до обяд мислихме с братовчед ми какво да му подарим и решихме, че най-лесно ще е нещо дребно. измислихме едно ангелче-хранителче да му ушием (т.е. аз да ушия), за да го пази (че е с 5 инфаркта). обаче от всички схеми на ангелчета, които имам, нищо не ни хареса. реших, че няма време да пускам в темата за допълнителни ангели и започнахме наново да се чудим. та накрая стигнахме до четирилистна детелина. обаче схемите на детелините, които имам се оказаха доста големи - с не по-малко от 70-80 квадратчета в едната посока. затова преработихме две от схемите и ги сглобихме - нищо особено, та накрая се получи това:  bowuu

това е първото нещо, което някога правя на пластмасова панама и ми се получи супер. освен това е първото нещо, което шия на кръстчета, след като четох как точно се шие и отзад ми се получи невероятно готино и точно както го дават в онова списание:

и това го направих за около 5 часа, което за мен си е доста бързо, защото бях на работа и гледах 4 деца ..... все пак успяхме да му я подарим късно вечерта и дядо беше много щастлив. той много иска да му ушия някой голям гоблен, много се надявам да доживее, докато успея.

не си спомням дали ви се похвалих, че вече подарих ръстомера и моята приятелка беше много щастлива и се просълзи чак, та и аз се просълзих - не съм очаквала да й хареса. и освен това съм много щастлива, защото тя дори се съгласи с моята идея да е абсолютно персонализиран и съм й подарила и един магически флумастер да го надписва и аз ще й доушия датите напред в годините.  newsm44

# 743
Деси и аз го мислих с декупаж или да го напръскам със златист спрей,който използвах за едни шишарки.
st. Dobri предполагам ,че този става ,защото се разглобява подобно на този ,който е показан на първа страница за оформянето на часовника.
Благодаря за съветите ,ще пробвам пък каквото стане.
tarzanka много е хубаво .Ще споделиш ли схемата на това мъниче?

# 744
Гномчетата са готови:

# 745
ИнаТ, много са сладки! много ми харесва как си го оребрила отстрани!

# 746
Vanesa, tarzanka, boneli, Инат, поздрави за прекрасните неща, които сте сътворили.  newsm10 smile3501

Нямам търпение да си накупя конците и панамата и да почвам да шия. Искам да попитам каква панама да взема за гоблен 1:1? Досега винаги съм шила единствено 1:4 разграфена на квадратчета.

# 747
ИнаТ много са хубави.Ти ли си наплела отстрани или е готова лента ,която се използва и за книгоразделители?
Estellia какво ще започваш?Е ако не е тайна.

# 748
ИнаТ много са хубави.Ти ли си наплела отстрани или е готова лента ,която се използва и за книгоразделители?
Estellia какво ще започваш?Е ако не е тайна.

Simple Smile

Това :

# 749
И здравче, това е специално за теб, да ти е готово за догодина Hug

Мноооого БЛАГОДАРЯ!   bouquet Едва ви изчетох днес... Много сте продуктивни!  Hug Аз докато бях без конци за коня не скучах  Mr. Green Завърших тази зодия, която започнах лятото....  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт