Отговори
# 705
Добро утро!И ние си починахме уикенда на СПА ,малката как се плацикаше в бебешкия басейн на 37градуса Crazy мн й хареса.
Благодаря на всички за споделените мнения за приказването и успокоението.Виждам,че има деца които казват доста думи ,но и мн има като нас с 2-3 думи и повече бебешко крещене.Но пък във всичко друго е наистина доста напред ,явно са си приоритети на малките мозъчета.Да са ни живи и здрави,само това искаме!

ЗЗа животните -абсолютно същото ми е мнението като на Илка,но не го бях споделила да няма спорове.И в мн случаи вместо деца се гледат кучета -също е факт.Имам бездетна леля ,която не си осинови дете ,а реши да се задоволи с грижи по огромно куче .И до ден днешен е един егоист,ужасно крив и сърдит човек -според мен с дете нямаше да е така недоволна от живота. Naughty  Уважавам това ,когато човек е самотен(пенсионер да речем) и да си вземе животно за компания и приятел! Peace Но при бременни и малки деца животни нямат място .

Хубав ден мами!

# 706
Според мен са си съвместими, да не кажа задължителни!................... Това, че на теб не ти занимава с домашен любимец, не значи , че всички трябва да се лишим Peace

Чак пък задължително ....   newsm78
А и никого не карам да се лиши да домашен любимец. Всеки сам си решава с какви отговорности да се нагърби. Аз просто си казах мнението. И, да, предпочитам да имам пет деца и нито едно куче, отколкото две деца, три кучета и четири котки. Но въпрос на приоритети.  Peace

Ама, разбира се, че всеки си има мнение Hug . Но за мен е абсолютно задължително децата да растат с животни. Съветът ти е безумен, защото не смятам, че едното пречи на другото.

Добро утро!

Съни,  Hug Hug Твоя мъж кога ще се връща от странство? Миличката, как се измъчи толкова време самичка Confused .

Мамам-ам, браво, че Светльо спи толкова! И аз си мечтаяяя, но за сега става доста преди нас. Tired

# 707
Илка, а какво стана с вас, разбра ли се какво ви е?

Съни, тази седмица ще те посетим, че тия бурканчета станаха исторически  Hug твоя мъж голям хуморист, ей  Naughty  Hug
уф, и аз исках да пусна Момчил на градина, че не е ходил от 5.12, обаче нашата улица е адски заледена, ужасни коловози има и не можеш се размина с друга кола по нея. реших да не рискувам "да се цуна" с някой мерцедес и се надявам таткото утре да успее да го закара.

Краси, много са хубави тия фотьойли, знам ги  Grinning ама друго си е ръка да пипне  Rolling Eyes

# 708
  Ами нашия тати си дойде на 20.12 и беше супер зареждащо за децата,а и за мен де!Свекърва ми замина на 3.01 за Щатите,беше голяма изненада и шок за мен.Мислех,че ще ми помага с децата,а аз да си търся работа...тя явно е мислела друго.Моя мъж само ми вика да не се ядосвам,а да си гледам децата.Лошото е,че сега изпадам в едни депресии относно това колко съм безполезна,всички работят,само аз съм си в къщи.При това децата са на градина и там им понася страхотно...Притеснявам се и че сме разделени,децата имат нужда от баща си,той от тях също,а и аз искам мъжа ми да си е при нас.Той пък все сам по пътищата,страх ме е че един ден ще се събудя стара,с големи деца и страшно самотна.Мъжа ми ще е свикнал да е сам....Ох извинете ме,спирам с мойте болни излияния!
  Та мъжа ми сега го пратиха на един курс до Германия и тия дни ще си дойде.После като му намерят кабина за неговия камион ще замине пак за дълго време.После чак август месец ще си дойде за един месец и така.
  Диди ще те чакам,можеше да се видим някъде,но в момента съм без кола!

# 709
 Hug Бори прекара един щастлив и спокоен час Яде кромид лук, разчаства го и пуска парченцата в торбата за боклук Събуди се много крив и ревящ, но лука видимо го успокои  Flutter

Много интересни неща обсъждате!

За животните вкъщи - като дете имахме различни Това, което аз забелязвах е любовта, която ми даваха! Но сега ,от гледна точка на родител, се притеснявам дали ще успявам да поддържам хигиена Имам много силно развито обоняние и не бих могла да гледам напр коте, колкото и чистоплътно да е и да има най-скъпа силиконова тоалетна Ако имахме къща с двор, непременно щяхме да вземем куче Но засега не бих го направила, макар че си представям колко хубаво ще бъде децата да си играят с кученце!

За приказването - Бори казва доста думички по своему и има голямо желание да повтаря По-скоро се справя с интонацията, отколкото със звуковете Напр на портокала казва КукукА  Heart Eyes

За гърнето - още не съм го въвела и всъщност смятам да го пропусна и да преминем направо на седалка за тоалетната Но смятам това да стане в началото на лятото, когато ще е топло и ще мога да го пускам само по гащички вкъщи

Тини, пожелавам ти бързо да се възстановиш   bouquet

# 710
Здравейте момичета Wink Да се включа и аз по темата с домашните любимци : много много обичам кучета,котета и изобщо животинки. Като малка винаги съм била лишавана и ми беше много мъчно. Сега си имаме морско свинче и малката много му се радва. Но мисля живот и здраве като порасне и бъдещото ни мъниче и се преместим в по-голям апартамент да си вземем кученце. И аз мисля,че е много добре децата да живеят с животни. Има доста изписано по тази тема и знам,че е много хубаво. Не мисля,че може да има сравнение между раждането на деца и животното. Ако имаш желание за животно,не значи,че нямаш за дете и обратно. При нас няма нищо ново. Тия много се надявам да имаме момченце,но и още една принцеска няма да върнем.  Praynig .
Пожелавам ви хубав ден!  Hug

# 711
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ейййй, ама, че стеее!  Crossing Arms Ние снощи специално заради анкетата направихме прощъпулник и вие да затриете анкетата, да не мога да гласувам!  Crossing Arms hahaha Ама аз пак ще си кажа - хвана фазомера за инженер, техничар. Първо взе едно топче за спортист, но по-скоро защото си го позна, че е неговото, ама като видя фазомера, след подробно оглеждане си го взе и не го пусна.
 Иначе имахме приключение с питата - първо не искаше да втаса, пък после като я сложих да се пече и като се дигна - петорна стана, та се наложи да я сваля най-долу на фурната и да и загоря дъното за да се изпече в средата, но пък стана много вкусна, пък дъното изобщо не се вижда на снимките.  Mr. Green Та, така, направихме си едно малко празненство снощи съвсем в тесен семеен кръг - Георги, Стоян, мъжо и аз (въпреки, че аз мога да мина и за 3-4ма по размери).  Grinning

Сънии, голям зевзек е мъжа ти, а за депресиите, ами нормално е да ти минават такива мисли през главата, то толкова време сама, няма как. Но да си знаеш, че няма да си сама, а и изобщо не си безполезна - 3 деца гледаш, не е шега работа, какво като са на у-ще и градина!

Марвиии, блазе ти, съвсем неблагородно. Искам и аз, ама няма да ме огрее скоро такова нещо, даже и за ден!

Мишанке, успех с пинчера, нали не е някой пинчер-нинджа!  Mr. Green

За животните, аз както казах съм твърдо "за" и за мен не е просто допълна грижа, а и изобщо нямат нищо общо с децата, децата са си деца и си ги обичаш по-съвсем друг начин, животинката си е животинка, нищо общо нямат и едното нито замества, нито изключва другото, но всеки си има мнение и капацитет за отговорностите, които може да поеме. Освен това е и въпрос на възпитание, светоглед и тн. Та в тоя ред на мисли е безсмислено да спорим, просто Хейли да се готви за още една тумба гости!  Mr. Green

Еййй, айде стига ви от мен, че имам работа, пък вместо да си я свърша аз седя и пиша.  Grinning

# 712
Здравейте мамита,
Оле  Hug мерси за съветите , ще ги приложа, аз му давам гърнето да го опознава ,отдавна е в процес на опознаване, но дали защото е близо до играчките му не  се бърка , че и то е играчка?  Thinking май ще трябва да му сменя мястото и да го пробвам както казваш да пишкаме заедно във wc-то . Да стабилен е стои си  сам прав и няма проблем да го слагам на тоалетната ,но му е височко ,освен да пробвам на сифона.
За яслата- една позната, на която детето е в същата ясла ми каза ,че нямало проблем ако  не ходи на гърне , те там ги учели, нокакто споменах аз искам да го науча преди да е тръгнал защото имаме проблеми с подсичане и обриване и колкото по-скоро се научи , толкова по-добре. Оле аз го оставям дори по голо дупе за около 30-40 мин. да подиша малко кожата, той е адски щастлив  Simple Smile но не мога да си позволя за по-дълго време все пак е зима , а и той не стои на едно място  ,а тръгва да обикаля . Ще пробвам всякакви варианти , дано успея до юни да го науча.  Praynig
Искам да ви се похваля моя много добра приятелка вчера роди момиченце 3550,48 см,  newsm44 newsm51 наложило се е спешно секцио , защото е вдигнала кръвно но важното е че вече и дветее са добре.

# 713
  • София
Краси, сравнението между животните и децата беше провокирано от мое лично наблюдение, че българите предпочитат да си вземат куче,котка или и двете, но не и да си родят второ или трето дете. Този извод може би същно няма да не ти допадне, но според мен е един тъжен факт.  Tired  Имам наблюдения от друга страна, в която средностатистическото семейство има минимум три деца, в повечето случаи даже и по четири, и процента на кучетата и котките, отглеждани в апартамент, е мнооого малък, да не кажа, че са единици.
Освен това явно не си ме разбрала. Нямам нищо против гледането на домашен любимец. По-скоро имам против гледането му в апартамент. За мен затварянето на куче или котка (понеже това май са по-спряганите дом.любимци) в апартамент е по-зле и от Софийския зоопарк! Освен това си мисля, че гледането на животно в апартамент не носи точно тази наслада и това послание на децата, което ти целиш. Затварянето на животно в клетка, защото апартамента не е нищо друго освен едно по-голяма клетка, само учи децата, че са по-висши и имат право да разполагат с живота на други живи същества.  Crossing Arms

# 714
  • София
Привет!

Ей, да бяхте оставили анкетата още месец - два - та да се включим и ние в нея, ха, ха  Joy

Айй, каква дискусия сте заформили за домашните любимци...АЗ споделям изказванията на Илка. Не приемам гледането на животно в апартамент. ЗА мен дори и рибки те са ми в повече - много им бръмчи помпата за въздух например Mr. Green ИНАче никога не са ми липсвали животни - всяка събота и неделя си ходехме на село и постоянно бях навряна при тах - агънца, малачета, зайци, кучета, котки.И за толкова години не бях разбрала какво е това бълхи. Бях нахапана от бълхи в Студентски град чак на 20 години hahaha..И РАя като идем на село е все навряна в животинския двор. Предполагам, че и с Гого ще е така.

Я да Ви питам аз нещо друго. Колко време, след като ви Дойде МЦ след дългото кърмене се нормализира? В смисъл - взе да си идва редовно на датата? Че НА мен ми дойде само веднъж - в началото на миналия месец, тече като за световно и сега пак никакъв го няма. Половинката взе да се вкарва във филми и да вика, че и в новото жилище пак ще трябва да спим с хола  hahaha Joy hahaha А аз не помня с Рая как бяха нещата.

Бяхме при педиатърката тази сутрин - оказа се, че Гоги е с леки хрипчета. Сега е на инхалации с вентолин и капки Умкалор.
 Все още поддържа висока Т и е ужасно кисел. РЕве за всичко, не ми дава да му се скрия от погледа - като се наложи да изляза от стаята пея с пълен глас, да не си помисли, че изчезвам.

Цвети - честито бебче на приятелката ти. Да е живо и здраво!

# 715
Илка, попринцип си права, но общо взето говорим за различни неща и за да не разводняваме повече, приключвам "спора" Peace Hug

Нинче, аз съм с цикъл от 40-тия ден след раждането и още не ми се е регулирал. Идва ми понякога с 4 дни по - рано, друг път закъснява - то да ти кажа, и аз не знам как да го смятам. Всеки месец е различно, сега ми закъсня с 5 дни. Но знам, че до 7 дни закъснение си е повод за преглед. Аз ходих 3 пъти, при двама различни гинеколози и двамата казаха От кърменето е. ooooh!
Ето една статия
Цитат
Причини за нарушение на менструалния цикъл:

1. Физиологично разстройство на менструалния цикъл може да се наблюдава: по време на установяването на менструалните функции (11-15 години), в климактериума (45-50 години) и по време на бременност (аменореята е нормална) и лактация.

Цвети, да й е живо и здраво бебчето.

Не съм, само по една табуретчица си носете, че много станахме и няма да има къде да седнете Joy . Иначе, на земята Laughing .

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 13:03 от hailie

# 716
  • София
Илка, а какво стана с вас, разбра ли се какво ви е?

Петата болест. Явно си пропуснала новата ноемврийска тема.  Naughty Оплаках се там от безумието в българското здравеопазване и реших да спестя оплакванията и тук, да не вкарвам втора тема за размисъл, стига тая с домашните любимци (КрасиHug)

Аз дебна дребния да се изпишка в пликчето, което съм му закачила на инструмнета, че най-накрая смятам да пуснем профилактичните изследвания за годинката. Нещо се хили в момента и си бие памперса, така че може и да е дал пробва най-сетне.  Whistling

# 717
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Излязох по задачи и направооо... замръзнах.Днес голям студ било.

Ейййй, ама, че стеее!  Crossing Arms Ние снощи специално заради анкетата направихме прощъпулник и вие да затриете анкетата, да не мога да гласувам!  Crossing Arms hahaha

Цитат
Мишанке, успех с пинчера, нали не е някой пинчер-нинджа!  Mr. Green

От последния път когато го гледахме,май точно в това се е превърнал  ooooh! Но ще има ред....,както се казва накрая ще остане само 1
irinopolis,при мен нещата са като часовник. Всеки път точно на една и съща дата. Peace
tzzzvety ,да й е живо и здраво детенцето и много да я радва!
sunny,направо не знам как издържаш...Герой си ти!

# 718
  • Stavanger,Norway/ Varna
Здрасти моми4ета. Аз пак съм на курс, ама няма лошо, пла6та ми се и ми е интересно  Grinning

Относно цикъла и аз се притеснявам. Моя тотално се побърка. Не ми идва редовно, ей сега свърши ми на 12ти и днес пак някакво зацапване. Незнам какво става. Ходих на преглед в края на миналия месец, според нея няма ни6то физиологи4но, погледна ми и маткат аи яй4ниците и 6ийката. При ли4ния преди месец изследвах хормони, в норма са. Не кърмя, незнам. Пак 6те ходя да си изследвам хормоните, 4е ония ден пак ревах цяла ве4ер. Гледах една драма и като се по4на от филма, не се спрях, само рева, а мъжо се 4уди какво ми е.  Rolling Eyes

# 719
Tzzzvety честито бебче на приятелката ти! Нека й носи много радост!   bouquet
Sunny  Hug Не се оставяй на депресивните мисли! Как може да си безполезна като на теб разчитат 3 деца. Аз с едно по цял ден все има какво да върша покрай него, а с три дори не мога да си представя какво е. А на мъжът ти може пък тези раздели да му покажат колко е хубаво да си вкъщи при семейството  Grinning А и щом се бъзика за 4-то явно хич не е свикнал да е сам  hahaha
Облаче че ти си имаш вече помощник в кухнята. Щом бели лук може и други неща да даваш да бели за готвене  Laughing
С риск да стана досадна препоръчвам пчелното млечице за проблеми с цикъла Откакто го пия ми е точен като часовник  Naughty Но  кърмещите мами не мисля, че трябва да се притеснявате за редовността - нали си е нормално хормоните още да бушуват  Thinking
И да попитам нещо -Светлозар понякога като заплаче се захласва в началото - няколко секунди като че ли не диша и не издава никакъв звук - само прави физиономия за реване и чак след това започва истински плач. Така си е от както се е родил, но досега не се притеснявах, но миналата седмица в "На кафе" обсъждаха проблема и се оказа че имало случаи в които е притеснително. Малчо се беше развихрил та не можах да разбера подробности. Та вашите деца правят ли така?

Общи условия

Активация на акаунт