Отговори
# 690
Благодаря момичета за подкрепата! Определено имах нужда! Вчера съобщихме на свекървата и тя естествено не беше много щастлива. Тя има брат, с който изобщо не се разбира и все ни съветваше да имаме 1 дете само, както има и тя, разбира се. А аз винаги съм искала минимум 2 деца:) Както и да е...Имам много въпроси - като например как да ги извеждам на разходка и т.н., но живот и здраве има време до тогава, ще ми се изяснят нещата...На първо време ми изниква въпроса за кърменето - Симона суче по няколко пъти през деня и още толкова през нощта. Питах вече консултант по въпроса...
hailie, книгата се казва "Как да приучим децата си към дисциплина" - д-р Фицхю Додсън

за кучетата - на село имаме 4 котки и сега и едно хъски, което уж да расте със Симона, но то вече я надмина:) Голяма забава е:)

забравих за прегледа - на 27ми съм отново - ще търсим сърчице; не знам още термин, защото върви по-малко, както и предния път
кат, честито сърчице! Вие момче ли искате? Мъжът ми още първото искаше да е момче, ама ако и второто е момиче.....май ще трябва да се изнасям в странство Hug

# 691
Тия, кърми си спокойно  Hug. ако е речено, ще имаш кърма/коластра до раждането, ако не - сама ще спре по някое време. може и детето самичко да се отбие, казват че се променял вкусът  newsm78 аз кърмех по 3 пъти на ден баткото до самото раждане, даже вечерта преди да родя, с доста силни контракции го накърмих и приспах, отидох, родих и на сутринта ми го доведоха на млекопой  Laughing Наслаждавай се на бременността си, че после няма мира  Hug

аз обожавам кучета, но подкреям Илка, по-скоро още едно дете бих завъдила  Peace
но знам, че някой ден, когато поотраснат, а аз съм безработна домакиня, ще си вземем дзвер или той ще ни намери, както стана миналия път  Hug

Илка, добра идея е това с качването на масата, но нашата е малка и не се побират всички столове. Пък и съм 100% сигурна, че Момчил ще ги сваля  newsm78

# 692
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!
Аз нали съм заспа и вчера съм пропуснала да честитя именните дни на Нините!  ooooh! Та, ЧИД, да си носите името със здраве и гордост и да простите на бременния ми кърмачески мозък, че ви е пропуснал вчера!  Hug

Гледам, че за животни си говорите - аз съм голям любител, гледала съм какво ли не, дори врана и за съвсем малко и сойче (него докато го пратя на зелени балкани). Та при всички положения ще си вземем куче и коте (мъжо няма думата тук  Mr. Green), ама първо трябва да родя иначе още тази пролет щяхме да се сдобием при първата реколта местни-превъзходни котенца и кученца.  Grinning Обаче ние сме с предимство - в къща сме и имаме двор, въпреки, че аз котката не бих пускала навън. Докато живеехме при майка ми имахме куче, коте и таралеж, та колкото и деца да си завъдя, животинката си е друго, най-малкото спасяваме една от улицата.  Peace

Тия, кърми си спокойно, стига да ти е приятно, аз вече изобщо нямам мляко, само малко коластра, която Стоян май недолюбва много, но това не му пречи да ме лигави по 2-3-4 пъти на ден.  Laughing А за разходките, все ще се справим, другите как се справят?  Grinning

# 693
Я да се разпиша в темата преди да е свършила.
tiya_4, честито, възхищавам се на смелостта на всички чакащи второ( трето) дете, аз скоро май няма да се реша.
Тини, чак сега разбирам, че си претърпяла операция. Как си?
Да се изкажа и аз по дискутираните теми Grinning
Говорим доста, и Преси много бързо сваща всяка нова по-лесна дума. Онзи ден легнах на възглавницата и и казах "мама нани"( в превод мама спи Laughing) и на другият ден за мое голямо учудване като стана време за сън Преси легна и каза "нани".
Иначе казва и мама, тати, деди, баба, алоо, айдеее, няма, не и т.н.
За гърнето- въобще не съм и пробвала още, даже не съм купила, решила съм тази гинмастика да я оставим за пролетта, дотогава искам да я науча да казва "ако" и да разбира какво е това.
Оле, много ми хареса адаптора, който си показала, със сигурност ще си вземем такъв.
Напълно подкрепям Илка по темата с животните.
Ами май това исках да кажа, лека вечер бамбини.

# 694
  • София
Пък след брикси, да кажа "привет, Бамбини" ))))))))
Маааалко се позагубих, ама това е то ергенлъка - след коледа метнахме чааветата на баба и дядо и ние се отдадохме на гулаи с мъжо  Mr. Green то не бяха кино след кино, гостита, джакузита-макузита със сауничка в стаята... мммммммммммм... релаксче яко  Joy а малката изобщо не е чуствала липсата ми - голяма забава е било  Laughing от миналата събота сме си вече с децата и ми е много мило и готинко, може би и доста нервно, защото бързо лети времето и остана 1 седмица до връщането ми на работа, но нямам повече отпуск... ще си имам баба-свекърва да гледа Мартини, та ще видим дали ще си давам адреса на Мириамс , ако се наложи  #2gunfire  hahaha
Такааааа... честито на Тия4, много стиснати палчета за лека бремонност, а пък не се кахъли, ако е пак момиченце - не ти, а мъжа ти ще трябва да емигрира, негови са Х-совете и У-греците, та което е по-бързо  Joy
За говоренето - наистина съм благодарна, че го има този форум, че да не се стресирам, че детето ми е назад с нещата  Grinning все си я сравнявам с баткото, а той на тази възраст доста повече думички казваше Thinking, НО пък Мартини определено разбира повече от него, да не кажа - абсолютно всичко!!! чак се шашкам понякога!!! разбира и прави много неща, обаче като е запецнала на няколко думички и това си е, казва без проблем мама, тати, деди, дудА(вода), бау-бау, ма-мау, баба, обаче като се е запецнала на тази "баба" я използва за какво ли не - освен за самата баба, означава и бати (преди 2 месеца поне казваше баПи), биба, бебе, бонбон, баница, банан, абе всичко започващо с "ба" е баба  Rolling Eyes и направо ме влудява!!! щом казва тати и баба, според мен трябва да може и бати да каже, ама е инат и не ще!!! Също така "папа" е ядене, пате, пиле, чорапи (папи), а от миналата вечер и Палечка също  Laughing Много ме кефи, като иска да слезе не казва само "долу", ами "дудолу"  Grinning като я питаме как се казва, все още си държи че е "Нана", а "Мартина на 1 година" звучи така "Нана на на на"  Heart Eyes
За животните, много ги обичам, но като че ли клоня към написаното от Илка, за кучето си е изтезание затворено в апартамент, не че много харесвам да са вързани на каишка на двора  Thinking вероятно изхождам от моето семейство - ние всичките сме толкова поспаливи, че ако имаме куче, едва ли някой ще го извежда навън... имахме коте преди да забременя и сега си живее супер на село на свобода, едва ли ще й е гот да я върнем затворена в апартамента... а другото (и може би най-основното) е, че ние много се привързваме към животинките, които имаме и като се сетя калинчо как плака за една рибка  ooooh! а аз не мога да прежала още едно куче, отпреди 15-20 години......
и между другото - кокерите са ми от най-любимите, а Марти обожава кучета, та Красе, дано да приемаш повечко гости  Mr. Green  bouquet
Мис Файн, моята девойка е една от зъбарките  Mr. Green
а пък колко се смях на Пашик (май тя беше писала  Thinking newsm78) за това "нямааааа", че детенце не си намерило това, което иска  Joy може да е професия, свързана с някаква свръх нова технология от бъдещето, дето да нямаме предмети да нея в настоящето  Peace сетих се междувременно, че калинчо на времето си хвана книжка и сега на 10 не спира да чете книги и то доста дебели, които мен биха ме отказали само заради размера  Joy

Ей го на, пак дълго време стоях само на балкончето да ви чета и сега като видях тия минусови Т навън, пак ви чаршафосах  Mr. Green Blush
Сладки сънища!!!  Heart Eyes

# 695
Я Марвина, как те нацелих  Laughing Радвам се че добре сте си изкарали и успех с работата като се върнеш!

За говоренето моята дълго време казваше само бът-бът-бът, та я бяхме прекръстили на Бъта.
От известно време почна да казва тати, бати и името си ама го докарва на китайски. Иначе и нашият батко говореше повече на нейните години, но може момиченцата да са така.
Проходи наскоро, но няма да правим прощъпулник.
Обаче снощи беше много зле, реакция ли е или от вируса не знам, но освен гърло (прегракнала), кашлица, Т, има и супер яко разстройство.
А сега като погледнах имунизационния календар супер яко се ядосах на педиатърката, защото виждам, че не ни е направила реимунизацията за пневмокок.
И понеже подозирам, че и за белега от БЦЖ не ни е гледала, си мисля дали да не направим по някое време манту и на двамата.
А иначе не можахме да я сменим, защото никой не иска да ни вземе.
Та така, такова е нивото на лекарските грижи - "високо", задоволяваш се с каквото има, пак по-добре от нищо нали. Ще видим като се върна на работа дали ще мога да си плащам за частен.

Хайде лека нощ

# 696
Марв, Мая викаше "намаааа"  hahaha  hahaha
завиждам за релакса, да знаеш  Naughty  Wink моя мъж го дебна да ми разтрие изхвръкналите кокали и не мога да го хвана, все ми бяга по тъча  Crossing Arms а вие джакузита-макузита, а-ма-хааа  Hug

# 697
Илка, с най-добри чувствам ти казвам, че "съветът ти" е безумен! Stop Изобщо не разбирам защо вместо куче да си правя още деца и какво изобщо едното пречи на другото? newsm78 Според мен са си съвместими, да не кажа задължителни! За теб е отекчение, излишен разход, нещо ненужно и даже супер ангажиращо. За мен е удоволстие, радост, любов. За теб целта е да отгледаш децата до момента, в който могат да бъдат самостоятелни. Един ден порастват и "отлитат от гнездото". Кучето/ котето винаги ще е до теб, независимо от всичко! За мен това не само, че не е натоварващо, даже е нещо, което ценя. Това, че на теб не ти занимава с домашен любимец, не значи , че всички трябва да се лишим Peace

Брикси, и на Симеон като му се приспи идва , слага си главичка на дивана и казва "на-на".

Оная вечер се попикахме от смях с баба му. Бяхме й на гости, обаче у тях нищо не е обезопасено, в сми. шкафовете се отварят, и той като си е харесал шкафа с препаратите, няма оттърване! Накрая баща му се ядоса и върза дръжките с един кабел, обаче Симеон се ядосва, че не може да го отвърже и почна да плаче, а аз, за да го разведря, му вика "Ах, тиии" и на него като му хареса и започна един луд смях, след като му го повторих 10-тина пъти започна и той "А-тии, а-тии" Joy Joy .

Новите ни умения от тия дни - има няколко реклами, на които много им харесва мелодиите и си ги "пее" почти едно към едно. Започна и много смешно да танцува - днес баща му му пуснал някаква мелодия на телефона и той хванал телефона, тананика си и танцува - толкова беше сладък! Като пате се върти в кръг и се клати като невеляшка Joy .

Марви, чудничко сте си изкарали! Къде са тия джакузита-макузита? На хотелче ли сте били?
Гости винаги приемам! Hug

Диданка, ако успееш да го излъжеш да те заведе или в Арена, или в ЦУМ (не знам къде още може да има) там има масажиращи столове. 1лв - 5мин, 2лв- 10мин. Много приятно и отпускащо.

# 698
  • София
ДиданкаHug извинявай, че се обърках  Hug пашик също да ме извини, моля  Hug то вече и не мога с нищо да се оправдавам за липсата на мозъчна активност  Mr. Green до скоро все казвах, че е от кърменето, ама сега  newsm78 явно си е от липсата изобщо на мозъчни гънки  Joy
аааааааааааааааааа, чакатеееееее, сетих се - от Дюкан ще е сега  Mr. Green пак си намерих оправдание  hahaha
Краси, как така питаш ти къде са тия джакузите-макузита, ама ти направо отговори задаваш!!!  Mr. Green Във Велико Търново, разбира се, при Митето, Пищова  Joy Джакузенцето така до холната масичка Flutter, всъщност беше хидромасажна вана, ама мноооого добро това нещо...като порасна голяма ще си купя апартамент с голяяяям хол и ще си сложа такова  Laughing а в банята имаше сауна, ама аз малко стоях в нея, мъжът ми й е фен на нея ... За една вечер бяхме там, ама като за 1 седмица се плациках  Laughing

# 699
  • Сливен
да се запиша докато не е свършила темата  Joy
марвииии приемам  Joy давай адреса  а аз пращам свекито  Joy ,то иначе къде ми е кяра
много се радвам,че сте си прекарали страхотно и пускам леко завистта си в действие
Илкааа миличка уби всичко детско в мен  Joy шегувам се,всеки си има право на мнение
аз съм отраснала с животни,всякакви ,даже и бяла мишка съм гледала,и аз не виждам връзка между децата и животните , в крайна сметка не са на един кантар
за мен животните са нещо без което не искам да израстват децата ми
преди спяха при мен и двата бяса (имам две кучета и няколко котки в момента ,които живеят на двора) ,но като разбрах ,че съм бременна ги изкарахме нацяло на двора,в крайна сметка всеки решава какъв риск може да поеме ,като и двата добитъка имат всички ваксини
Дени от скоро започнах да го запознавам с котките,защото кучетата ни са прекалено големи за него,ако имах възможност щях да си взема едно мъничко за  вътре
на прощъпулника си хванахме КЛЕЩИ ,кой друг си е хванал инструмент (извинявам се ако сте писали и съм изтървала ама по това време вече всяко око си чете  на различна страна  Joy
вече отивам да лягам ,утре по другите теми  Hug

# 700
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Добро утро!

Я,каква среднощна активност се е завихрила  Crazy

Голям проблем се очертава ранното ставане за ясла последните няколко дни,не само за мен,но и за малкия.В предвид,че вече посвикнахме да поспиваме повечко сутрин... Crazy

Сега да се похваля колко хубаво си изкарахме вчера в компанията на Ники.  newsm53 Водихме малките в ''Патиланци'' да се позабавляват и ....покрай тях и ние с Ани си поиграхме.  Whistling

марвииии,дай Боже всекиму! Щом е била такава схемата...простено ти е отсъствието Mr. Green
Саманта ,честити ходещи крачета!

За животинки си говорите....и ние ги харесваме. Нестор има изявен фаворит в лицето на котките,ноооо...съвсем скоро ще трябва да се запознава с едно щуро създание наречено-пинчер.  ooooh! Свекитата ще пътуват за Щатите и грижата за малкия дивак остава на нас. Но пък все се успокоявам с факта,че освен питомеца предоставят и терена,така че няма да се притесняват за територии  hahaha с малкия.

Хубав ден засега !  Hug

# 701
Какво първо хвана вашето Октомврийче на прощапълника:
Черпак, лъжица    - 9 (19.6%)
Медицински принадлежности    - 5 (10.9%)
Музикален инструмент, диск    - 3 (6.5%)
Пари, портфейл    - 3 (6.5%)
Отвертка, друг инструмент    - 2 (4.3%)
Компютърна мишка или др. компютърен аксесоар    - 4 (8.7%)
Телефон /GSM/    - 1 (2.2%)
Химикал, молив, книга    - 7 (15.2%)
Четка за зъби    - 5 (10.9%)
Нещо друго, което не се сещам Smile    - 7 (15.2%)

# 702
  • София
Според мен са си съвместими, да не кажа задължителни!................... Това, че на теб не ти занимава с домашен любимец, не значи , че всички трябва да се лишим Peace

Чак пък задължително ....   newsm78
А и никого не карам да се лиши да домашен любимец. Всеки сам си решава с какви отговорности да се нагърби. Аз просто си казах мнението. И, да, предпочитам да имам пет деца и нито едно куче, отколкото две деца, три кучета и четири котки. Но въпрос на приоритети.  Peace

Лек ден на всички. Аз бягам ,че изгорих вече две порции филийки за попарата  ooooh!  Embarassed

# 703
Добро утро!
Светлозар напоследък поспива докъм 9.30  Stuck Out Tongue Бях забравила колко е готино на спокойствие да си изпиеш кафето   food010
И той вече се катери - но засега само на табуретките и ако са близо до някоя мебел успява и до масата или шкафовете да се добере  Mr. Green Онзи ден докато не бях в стаята се качил на масата и се добрал до компа - обърнал си монитора към него и щрака на клавиатурата, ама едно съсредоточено все едно върши нещо супер важно - то за него сигурно си е така   Laughing А като реших да го взема оттам се хвана за щората, та едва я спасих  ooooh! Тези щори ми се струва, че няма да оцелеят дълго, все се чуди как да се добере до тях  Mr. Green
За животните - ще оставя малчо сам да си избере какво животно иска - стига да е нещо нормално де, тайничко се надявам да е котка, че много ги обичам, но да видим какъв ми е късмета  Mr. Green
Гледам най- много са готвачите сред октомврийчетата - и ние сме от тях   chef
Хубав ден на всички!

# 704
  Добро утро!!!
 Аз заведох мойте принцеси на градина и сега се подготвям психически за действие  Laughing!След събота и неделя в къщи бомба е паднала  ooooh!,тия двете са като хуни!!
 Тия,честита бременност!Да е лека и безпроблемна,а накрая здраво бебче разбира се   bouquet!
  Марви и аз завиждам за личното ви време само двамата,и аз копнея за нещо такова,ама скоро май няма да ме огрее!
  Аз също много обичам животни,но си мисля че немога да се грижа за тях,ще забравям да ги храня и разни такива.А и мойте ще им разкажат играта от дърпане,скубане....А и много ми е мъчно да затворя животинче в този малък апартамент,виж ако сме в къща с голям двор може и да се смисля.И аз мнооооого обичам кокерчетата  Heart Eyes,Краси мисля и ние да се довлечем като си вземете  Mr. Green!
 За говоренето викате,ами аз ще си замълча,че тя Цвети бърбори много,ама на бебешки с нищо немога да го свържа.Смисленето е само мама,кака,баба,всичко останало си го нагаждам според мойто мислене.Много танцува,много обича рекламите,като пляскат и тя пляска,абе кукла ми е тя  Heart Eyes!Ще я правим цирков акробат,щом я гушнеш веднага почва да прави едни мостове и да виси надолу с главата!
  Да ви кажа това с децата е като краста.Чудя се аз защо ме гледат странно в квартала,а моя зевзек (мъжа ми),се бъзикал с хората че 4-тото е на път  ooooh!.Ми хората като не му знаят хумора и си му вярват,сигурно си мислят че съм луда.Да ви кажа честно нямам против,ама нещо много тясна колибката за толкоз деца,иначе сърце голямо  Laughing!

Общи условия

Активация на акаунт