Бихте ли гледали чуждо дете?

• 22 970
  • 491
  •   1
Отговори
# 255
Аз пак да попитам, мъжете ви не биха ли били в състояние да отгледат детето си, че да се налага вие да го правите?

Сам ?
Т.е. той да се изнесе от къщи и да живее с другото дете , сирачето ?
В такъв случай темата нямаше да я има .

# 256
Аз пак да попитам, мъжете ви не биха ли били в състояние да отгледат детето си, че да се налага вие да го правите?
Това и аз питам, но явно никой не отговаря.

Сам ?
То и на мен темата не ми е ясна, конкретно за случая.
Явно, детето е прието от жената / по какви причини и мотиви е неизвестно/ и от тук натам...

# 257
  • София

Сам ?
Явно, детето е прието от жената / по какви причини и мотиви е неизвестно/ и от тук натам...

And they lived happily ever after! Grinning Grinning

# 258
Т.е. искате да кажете, че таткото трябва да избере при кое дете да отиде - дали това от любовницата или това на законната му съпруга?
Е, не ми се вижда нормално едно такова решение, защото то ощетява винаги едното от двете деца. Защо е нужно?
Вие ако имате деца от двама различни мъже, от кое бихте решили да се откажете?
Защото аз от нито едното, а мъжът, който ще се опита да ми постави такова условие, не си заслужава вниманието дори.

# 259
  • В Космоса
Т.е. искате да кажете, че таткото трябва да избере при кое дете да отиде - дали това от любовницата или това на законната му съпруга?
Е, не ми се вижда нормално едно такова решение, защото то ощетява винаги едното от двете деца. Защо е нужно?
Защото аз от нито едното, а мъжът, който ще се опита да ми постави такова условие, не си заслужава вниманието дори.
Той така или иначе няма да живее с мен и нашето дете. Да отива и да си поема отговорността към другото.

Ето това пише в първия пост: "Вариантите общо взето са два:прибиране на детето за постоянно с истинското семейство,или оставяне на "грижите" само на бащата,като съответно съпрузите се разделят.Споделете вашето мнение."

# 260
Той така или иначе няма да живее с мен и нашето дете. Да отива и да си поема отговорността към другото.

Така категорично, предполагам, че щом сте толкова обидени, нито издръжка ще му искате, нито нищо или?

# 261
Не мисля, да имам деца от различни мъже, без да е известно на съпруга ми и не мисля да се отказвам, ако има такива.
При този случай бащата се е отказал да гледа едното дете и по- точно е гледал и двете или нито едното. Сега ще гледа едното изцяло, пък зависи от жената. Може и двете да гледа.
Те да имаше такива жени. Оставаш му и двете деца, нали носят неговата фамилия.
happy, не си отмъщавам, то при такъв случай няма какво и как да си отмъстиш.

# 262

Сам ?

Мъжът ми е в състояние да отгледа и  5 деца съвсем сам.
Това обаче какво общо има с темата  Wink / сигуро затова не ви отговарят хората/
Въпросът е идва ли детето в семейството на бащата или не.

# 263
  • В Космоса

Така категорично, предполагам, че щом сте толкова обидени, нито издръжка ще му искате, нито нищо или?

Не е категорично, хипотетично е. А защо да не искам издръжка?

# 264
  • В Космоса

Сам ?

Мъжът ми е в състояние да отгледа и  5 деца съвсем сам.
Това обаче какво общо има с темата  Wink / сигуро затова не ви отговарят хората/

Ето това пише в първия пост: "Вариантите общо взето са два:прибиране на детето за постоянно с истинското семейство,или оставяне на "грижите" само на бащата,като съответно съпрузите се разделят.Споделете вашето мнение."

# 265
  • София

Май зациклихме - нали досега никой не е знаем за него, поне законната половинка!

# 266
Аз не разбирам какво не разбираш, Акаша.  Rolling Eyes
Ако детето на починалата жена остане само при баща си това е вариантът, при която се разделят с жена му и тогава тема няма. Ако не се разделят, жената приема детето в семейството и това е питането - бихме ли приели детето или не в семейството ни. Ние, жените.

# 267
Аха, значи да си отива при другото дете, но по възможност да остави наследството, заплатата си всеки месец при това дете на съпругата. Защото то е повече дете, отколкото другото и заслужава повече по някакви неизвестни правила.
Другото, както го е правил, така и да го гледа.
Ако съм обидена и наранена от някого, дотолкова, че да не искам да го виждам дори, нито издръжка ще ми е нужна, нито наследството му. А детето ми, един ден, ако реши, като законен наследник да получи от онзи човек нещо, ще намери начин да го направи, то така или иначе си му се полага по закон.

# 268
  • София
Хайде сега да излезе говорителя на авторката и да обясни какво има тя предвид!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ситуацията макар и истинска /поне така твърди авторката/ предполага хипотетични разсъждения и следователно всеки е свободен да сподели това, което е разбрал и това, което иска да каже или направи.

А накрая дано авторката се сети да ни каже в действителност как са се развили събитията и дали на коледа стват чудеса.  Laughing Laughing

# 269
Защо? Ако не мога да приема извънбрачното дете  на съпруга ми се развеждаме и той си заминава поживо поздраво. И по законния ред съответно нашето общо дете получава каквоо му се полага - издръжка, наследство. Както и време за виждане през уикенди, ваканции - нормалното за всяка разведена двойка с дете.

Наддя,
какъв е точно проблема - след като майката на извънбрачното дете е починала, съпругата явно узнава за съществуването на тази връзка и плода й  - от там насетне въпросът е от ясен по-ясен, бихме ли приели това дете в семейството си, ако сме на мястото на съпругата.

Общи условия

Активация на акаунт