Бихте ли гледали чуждо дете?

• 22 953
  • 491
  •   1
Отговори
# 240
Интересно защо авторката на темата не се появява, за да отговори на многобройните въпроси, които възникват с разсъжденията относно този случай? Rolling Eyes
По темата - не, няма да гледам детето. Не съм типа жена с много високо развит майчински инстинкт. Не мога да поема два пъти всички трудности около отглеждането на едно дете. Затова съм избрала да имам само едно. Ако мъжът ми не си го е набил в главата при дългото съжителство, няма какво да си кажем повече. Детето трябва да бъде отглеждано от родителя си, щом има жив такъв в лицето на баща си, но аз не се смятам за длъжна да участвам, след като никой не ме е питал преди това. Това е при мен.
В случая, разказан от авторката, не се знае как седят нещата. Зависи законната жена какъв тип човек е, какви са им отношенията с мъжа и т.н. Подобни случаи са изцяло спецефични, зависят от хиляди подробности в отношенията между двамата съпрузи и не може да се правят генерални заключения.

# 241
Интересно защо авторката на темата не се появява, за да отговори на многобройните въпроси, които възникват с разсъжденията относно този случай? Rolling Eyes
По темата - не, няма да гледам детето. Не съм типа жена с много високо развит майчински инстинкт. Не мога да поема два пъти всички трудности около отглеждането на едно дете. Затова съм избрала да имам само едно. Ако мъжът ми не си го е набил в главата при дългото съжителство, няма какво да си кажем повече. Детето трябва да бъде отглеждано от родителя си, щом има жив такъв в лицето на баща си, но аз не се смятам за длъжна да участвам, след като никой не ме е питал преди това. Това е при мен.
В случая, разказан от авторката, не се знае как седят нещата. Зависи законната жена какъв тип човек е, какви са им отношенията с мъжа и т.н. Подобни случаи са изцяло спецефични, зависят от хиляди подробности в отношенията между двамата съпрузи и не може да се правят генерални заключения.
[/quote
]

Адмирации за честната и откровено изказана позиция. Не искам да се заяждам, но смятам, че доста от мненията не бяха много честни и може би реалистични. Казвате, без да се замислите" ще го взема", но хипотетично човек и планина може да повдигне. Реалността е друга. В момента чета обявите за работа  в джобса и виждам, че най-често срещаната заплата вече е 500 лв. Това в София, в провинцията може и да е 300. Представям си как с тези заплати, и в нашата бъларска реалност, всяка от нас се оглежда само и само отнякъде да й изскочи някое и друго чуждо дете за гледане. Освен това всяка жена си има чест и достойнство. Аз не съм ревнива и нямам против забежките от семейното ложе. Случава се на всеки, случва се и на мен. Имам много против, обаче, лъжата, прикритостта, лицемерието и живота прекаран във фалш. Това да разбера, че мъжът ми се е покривал като плъх десетина години, че има дете, пък сега като няма мърдане вземе та ми го натресе, ама как няма да плеснем с ръце и да се прегърнем, разбира се! Веднага ще го изгоня. Като е правил дете и лъгал, да е мислил. Не съм длъжна никому. Да, детето не е виновно, но то никое дете не е виновно, дайте да ги вземем всички. Ще кажете, то не е " всяко", то е на мъжа ти. Още по-лошо. Да си го гледа, за да му дойде акъла в главата.

# 242
 aniese, ти приемаш позицията на  unadaptable за честна, но защо срещуположната да не е? Хора всякакви.

# 243
Точно, защото се гледа хипотетично на нещата, аз лично не мога да отсека твърдо, че не бих гледала това дете.
Първо бих помислила за периода и съжителството ми със съпруга ми, когато това дете се е появило, защо е крил изневярата от мен, дали не е било в период, когато не сме били много близки или сме имали проблеми между нас самите, дали не е било провокирано от някакъв мой, личен и труден период, който му се е отразил изключително обезкуражаващо, негативно и неприятно. Дали по принцип този мъж си е склонен да бъде женкар, дали не съм го усетила по-рано и преди нашето дете това, но да съм се надявала, че ще го променя...
Най-лесното е да махнеш с ръка и да го наречеш простак, защото е изневерил.
Трудното е да се опиташ да разбереш и неговата позиция. Ако има такава. При някои хора е характер, но това си личи още в самото начало на една връзка и блажени са жените, вярващи, че могат да променят един мъж, като му родят собствен наследник.
Обаче, ако има реална причина за изневярата, чак тогава бих си задала въпроса дали си струва да си развалям семейството, заради отдавна отминали неща. По тоя повод имаше друга тема - дали искате да разберете за изневерите. Там доста хора казаха, че предпочитат да не разбират и да живеят в заблуда, че са единствени.
И все пак зависи от мъжа - дали е той този, с когото имам хубави спомени, дали си заслужава да му простя грешката... Това всяка една жена го знае за мъжа до нея и си прави сметката...
И чак тук следва решението за детето. Което за мен ще е по-скоро да го приема. Нито ще ми изяде манджите, нито ще ми ощети толкова бюджета. Няма да носи обувки от 100, а от 20 лв., но няма и да е босо. Не разбирам това непрекъснато драпане за доходите. Та нали с бащата и двамата ще работим хипотетично. В провинцията живеят с 300лв. цели семейства, не от трима, а от четирима и нагоре души. А когато има желание, ще се намери и начин все някакъв. Може да е по-скромно просто.

# 244
Добре, може и честни да са, Касита, но не са достатъчно реалистични. На думи могеш и космонавт да станеш, и Оскар да вземеш, но когато се сблъскаш със ситуацията очи в очи, друг акъл ти идва...Това е малко като " нямам нищо против хомосексуалистите", но като ти се изправи дъщеря ти или синът ти пред теб и ти заяви различната си сексуалност, не подскачаш от радост и тайно се надяваш в твоето семейство това да не се случи. Не знам, аз съм си честолюбива, няма нищо, което да ме дразни повече от мишкуването, разиграването, лъжите, такива неща трудно прощавам. Дори и да простя, си променям отношението спрямо човека, и нещата никога не могат да бъдат същите.

# 245
Е, хубаво де, то може и да се кълнеш, че си непреклонна, пък после да се привържеш към това дете в пъти повече от онези, които тук обясняват, че биха отворили сърцата си.

# 246
Не знам как бих приела,че мъжът ми ми е изневерил,но определено не бих понесла невинно дете да отиде в институция.Ако аз съм шансът му да има свое семейство, не бих го отхвърлила за нищо на света.

# 247
  • В тъмната гора.
Скопявам мъжа си, прибирам детето, намирам си любовник и всички живеем весело и щастливо! Crazy

Сега сериозно - ако успея да преодолея измяната, да, бих гледала детето.

Peace

# 248
Аз към детето може и да се  привържа, но баща му ще е никой за мен. Simple Smile Пък и то си е направо като подигравка и чисто унижение " Скъпа, досега те лъгах, крих се, живеех фалшиво, но ти сега не само ще ми простиш, но и ще гледаш детето!". И аз като най-голямата глупачка " Ми ко да прая, ша го гледам" Simple Smile А ако майката не беше умряла, какво, сигурно цял живот така ще си карат-в лъжа. И пак добре, ако човек научи след няколко години. Защото може един ден и на легло да го гледа и да си съсипе живота покрай болести и проблеми и накрая да се появи щерката за наследството. Много честно, няма що...

# 249
Ама нали темата е за детето ?
А не "Какво ще направите със съпруга си , ако разберете , че има извънбрачно дете ?"
Аз съпруга не го коментирам . Какво ще правя с него , зависи от много неща .

# 250
... Защото може един ден и на легло да го гледа и да си съсипе живота покрай болести и проблеми и накрая да се появи щерката за наследството. Много честно, няма що...
Ето тези разсъждения са ми най-любими...
Когато имаш претенции за наследство някакви, тези неща се уреждат много преди да легне някой на легло.
А да не споменавам колко случаи има, когато точно "чуждото" и отхвърленото после дават мило и драго за теб и те гледат неотлъчно до гроб. А през това време собственото ти те ругае и не иска и да чуе за теб.

# 251
Това, че детето е  сестра или брат на твоето не можеш да го промениш, нито отхвърлиш.
Факт.
Отношението на мъжа към мен, обаче няма да простя.
Аз какво съм, да нямам няколко живота?
Грешка? Той бил в еди какво си състояние?
Като е бил това ли е било решението на проблема?
Човекът който е мислел само за себе си е мъжът. Сега всички трябва да мислят пак за него. Така цял живот.
Ама нали темата е за детето ?
Не можеш да разделиш двете неща.
Друг е въпросът / в този случай не може/, ако детето реши да остане с брат си или сестра си и аз да го гледам. И такива случаи има.

# 252
Аз със сигурност ще се фокусирам върху това дали има кой да поеме отглеждането на детето и чак тогава ще мисля какво ще правя с мъжа си , ще го гоня ли , ще се развеждам ли , доверието ще липсва , но пък е налице нова и то неотложна отговорност , която трябва да се поеме .
Това , че е бил с друга жена , вече не подлежи на съмнение , но какво ще ми помогне в случая , ако реша да му отмъщавам . И защо детето трябва да понесе последствията от моя гняв или от безотговорността на мъжа ми ?
За мен нещата са разделени - има дете , което остава само и някой трябва да го отгледа и мъж , който е имал паралелна връзка , като второто е с нисък приоритет в случая .

# 253
  • В Космоса
Аз пак да попитам, мъжете ви не биха ли били в състояние да отгледат детето си, че да се налага вие да го правите?

# 254
... Защото може един ден и на легло да го гледа и да си съсипе живота покрай болести и проблеми и накрая да се появи щерката за наследството. Много честно, няма що...
Ето тези разсъждения са ми най-любими...
Когато имаш претенции за наследство някакви, тези неща се уреждат много преди да легне някой на легло.
А да не споменавам колко случаи има, когато точно "чуждото" и отхвърленото после дават мило и драго за теб и те гледат неотлъчно до гроб. А през това време собственото ти те ругае и не иска и да чуе за теб.

И как се уреждат тези отношения предварително, ако той се опитва по възможност до края на живота си да крие от жена си, че има дете?. И кой знае кога ще легне на легло, че грижливо да  уреди нещата преди това? Защо на легло можеш да легнеш и на 30, не Дай Боже. Дете, което не е биологично мое, гледам и аз самата, гледа го и мъжа ми, който пък  не му се води съвсем никакъв, защото детето е записано с моята фамилия и нямат нищо общо. И дай Боже, един ден, ако останем с него, дъщеря ми да се грижи за нас. Това обаче е друго, никой никого не е лъгал, никой не се е крил, никой не се е подиграл с достойнството на другия. Да изправиш някого пред свършен факт и да го притиснеш до стената е грозно и унизително.

Общи условия

Активация на акаунт