Бихте ли гледали чуждо дете?

• 22 998
  • 491
  •   1
Отговори
# 225
  • Linz
Но най-потърпевшо в случая е детето, а то най-малко от всички заслужава да страда. Не бих се понасяла ако отхвърля дете, току-що загубило майка си.
А ако имаш твое дете - то къде е в цялата история? Или трябва да сме бели и добри пред чуждото, а нашето ще гледа от страни, ще търпи и ще си мълчи.
Не бих причинила всичко това на моето дете.
Разсъждавам като майка на две деца, но пак не разбирам какво имаш предвид. Защо да съм добра към "чуждото", за сметка на своите?! Не мисля, че ще съм по-добра майка, ако обърна гръб на брат/сестра на моите деца.
Гените са си гени, но отговорността и любовта съществуват и извън тях.

# 226
  • на плажа
 Не знам как бих реагирала. Най-добре би било грижата за детето да се поеме от бабата ( майката на майката), но ако няма друг изход вероятно ще го приема. Не казвам, че ще го обичам като свое, защото вероятно винаги ще ми напомня за измяната, но кой знае. Дано не се случва! Да се отгледа несвое дете си е голяма отговорност и грижа. Не говоря за паричната страна, а за вложените усилия, нерви, съмнения и т.н.

# 227
  • София
Мен ме взеха.  Mr. Green
Въпреки, че баща ми научи за мен 18 години след раждането ми и майка ми не беше умряла. Явно съм мноооооого чаровна  Crazy.
Дори “мащехата ми“ и майка ми ми търсеха заедно по магазините горнище за сватбената рокля, че застудя един ден преди сватбата, а аз лежах болна с 39 градуса.

# 228
Какво има да търпи, гледа и мълчи моето дете?
С какво ще е ощетено по-точно?
Ако съм в период на финансово затруднение, моето няма да носи яке за 200лв., а двете ще носят якета за по 100лв. (това е само пример, цената, стоката са по избор)
Това ли наричате ощетяване?

# 229
Дано не ми се случи да умирам.
Знае ли се решението на бащата?
Мисля, че то е определящо за много случаи, въпреки, че не е решаващо.
Пред обществото е лесно / лошото е , че се е разпространило вече/. Едно дете може да се появи в семейството по много начини.
Как ще постъпи жената е въпросът и дали ще гледа това дете, а няма да го приеме само заради мъжа си.
При всеки случай не е добре детето да живее в това семейство.

# 230
  • София
Защо ще е решение само на бащата? Решението е и на двамата!

А защо трябва да се дават обяснения пред "обществото"! Ех този данък обществено мнение. Все още си го плащаме, но се бием в гърдите, че не ни интересува мнението на другите.

Обяснения се дават само в съда, пред обществото не е необходимо. Който иска приема, който не иска - не приема. Не може да угодиш на всички. Всеки си има мнение и винаги може да се окаже, че е различно от твоето, но не трябва да ти пука.

# 231
Ти не, но на децата ще влияе много общественото мнение и не може да го избегнеш.

# 232
Ти не, но на децата ще влияе много общественото мнение и не може да го избегнеш.

Тъкмо същото щях да напиша, че децата са много лоши, че това дете ще бъде "смазано" от съучениците си. Колкото и всички да се правят на либерални навън, в къщи си е една клюкарщина, децата чуват всичко, и после не се замислят какво причиняват на детето с това, което са чули в къщи. ( лично съм го изпитала на гърба си, макар и в друг аспект )
Зачетох се в една друга тема "Бихте ли простили изневяра"  ..... малеееее как там масово се казва, че не бих простили и биха се разделили с мъжа си, а тук чак и детето му взехте да гледате  Peace

# 233
  • София
Че то може да бъде "смазано" от съучениците си по всеки повод, който му хрумне на дадения съученик - че е дебело, че е с очил, че е с шини, че е ...... Поводи бол и не можеш всички да ги предвидиш и да ги предотвратиш.

# 234

Тъкмо същото щях да напиша, че децата са много лоши, че това дете ще бъде "смазано" от съучениците си. Колкото и всички да се правят на либерални навън, в къщи си е една клюкарщина, децата чуват всичко, и после не се замислят какво причиняват на детето с това, което са чули в къщи. ( лично съм го изпитала на гърба си, макар и в друг аспект )
Зачетох се в една друга тема "Бихте ли простили изневяра"  ..... малеееее как там масово се казва, че не бих простили и биха се разделили с мъжа си, а тук чак и детето му взехте да гледате  Peace
Децата каквото виждат и чуват, това приемат като модел на поведение.

# 235
Не знам как бих постъпила .
Мен лично ме притеснява , дали ще се справя с отглеждането . Много зависи от самото дете . Има кротки и сговорчиви деца , които не създават проблеми и други , които те изтощават от капризи и недоволство .
Жал ми е за детето в конкретната ситуация , загубило е майка си  в такава крехка възраст , не се знае как ще се развие живота му занапред ... Детето , което и да е , няма никаква вина , че се е родило . И има нужда от грижи и внимание .
Това с изневярата , за мен със сигурност ще мине на втори план . Не , че го одобрявам , но приоритет ще бъде подсигуряването на детето . Със сигурност ще направя всичко по силите си и няма да го оставя на произвола на съдбата . Peace

# 236
Тук става въпрос и за двете деца.
Не е същото да си дебел, с очила и тогава когато се отнася за родителите ти. Последното никога не се променя.
Ако съм на мястото на това семейство и реша, че ще отглеждам детето / без бащата/ ще си помисля дали не трябва да напусна населеното място.
По - добре дете без един родител, отколкото подобна ситуация.
Въпросът е какво виждат и чуват, не само от своите родители.

# 237

Абсолютно вярно!

# 238
  • В Космоса
Добре, всички хипотетирате Crazy в случай, че бащата е неспособен да го гледа сам или...?

# 239
Добре, всички хипотетирате Crazy в случай, че бащата е неспособен да го гледа сам или...?
Няма неспособен да си гледа своето дете. Само дето аз не искам да гледам такъв съпруг.

Общи условия

Активация на акаунт