Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 94-тa тема

• 183 994
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
Леля Ог да си жива и здрава и много щастлива Hug
Лукс тортата за Бери е Peace.Да е жива и здрава малката принцеса Hug
Мариета много щастие в новия дом  Hug
След вашите вкусни неща и красиви питки да си покажа и аз нескопосания опит..вкусни ми се получават питките ама нещо оформянето все не ми се получава Thinkingщо така Rolling Eyes
Питка със сиренце

Кадаиф

Пилешки хапки със сотирани картофки с чесън и чубрица

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 22:58 от Бъни

# 256
Здравейте кулинарки! Simple Smile
Пак се нуждая от помоща ви
Имам 4 пакета натрошени целувки,
мога ли да спретна някакъв сладкиш с тях
Оставих се на своето въображение, нищо не мога да измисля
Чета ви редовно и знам, че много от вас импровизират с продукти и измислят рецепти
Ще ви бъда благодарна за някоя идейка  bouquet

# 257
  • ГОре на черешата...
Бъни, благодаря мила  bouquet, но не е нов, старият си е, просто не беше освещаван...

Пали, предлагам ти една бърза, но пък много вкусна Торта с целувки, лешници и ягодов сос:

# 258

Angellove, честит рожден ден! Тортата е прекрасна! Heart Eyes  bouquet  chef
mari_eta, толкова е изкусително това шаранче, че и питка към него! Heart Eyes Само хубави неща вече да ви спохождат!  bouquet
madam23, радвам се, че си оценила сладкиша, чудесно изглежда!  bouquet

Вкъщи пица Верди, ориз с воденички, баница и карамелизирана юфка на фурна.

# 259
  • При децата ми
Лабрекс, може ли подробности за пицата и за юфката? Обожавам юфка и млечна баница! Flutter Blush

# 260
  • ГОре на черешата...
Ауууууу, карамелизирана юфка, мляс Crazy...Лабрекс, страхотно меню  bouquet! И благодаря Hug!
Изчезвам оттук - само с гледане в понеделник няма да мога да се навра в дънките си ooooh!...

# 261
  • ВАРНА
За малките ми гостенчета днес-рошави принцеси

за нас-точен зелник

..и се връщам да чета,че от тези празници храна не ми се поглеждаше,но вече съм готова Wink

# 262
Лабрекс, може ли подробности за пицата и за юфката? Обожавам юфка и млечна баница! Flutter Blush

Hrispa76, пицата е по рецептата ПИЦА от пицария "ВЕРДИ" на sylya, ако харесваш тънички пици, ще ти допадне. Peace
А юфката е както майка я прави, тя и макарони така пече - карамелизира захар на дъното на йена, слага в карамела орехи, изсипва юфката (ако е много бяла, предварително се запича насухо във фурната, ако си е позапечена, днешната беше такава, направо се изсипва върху карамела, а, ако са макарони, предварително са сварени), поръсва с 2-3-4 л. олио и залива със смес от прясно мляко, яйца, захар и ванилия. Всичко е на око, точни мерки няма да мога да дам. На литър и половина мляко се слагат 4-5 яйца (пак да отворя скоби - с юфка са по-малко яйцата, тя поема течност и се сгъстява, при макароните като за крем карамел е съотношението мляко-яйца). Понякога става по-гъста, понякога крем карамелът е повече, зависи от количеството заливка. Пече се направо във фурната, на умерена температура. Когато поднасям в чинийка, поливам парчето с разтопен карамел от дъното на съда и от орехите. Вкусно е! Peace

# 263
  • София
Мими Вичева-мерси за рецептата.
Лабрекс-страхотно изглеждат всички ястия,но юфката най ме привлече.
Мариета-потекоха ми лигите по тази торта-усещам ,че е много вкусна.
Бъни-страхотна питка.
Ная-много апетитни пирожки.
Тайна-страхотни пирожки.
Ахасвер-много добре изглежда телешкото и тирамисуто.
Лукс-страхотна тортичка-честита месечинка.Още помня онова парче Страчитела торта-ще я -правя скоро май.
Мадам23
-страхотни питки,сладкиш и бекончета.

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 23:15 от stefina

# 264
  Кренвиршки и сиренки! Уж ги правих в различни форми, като втасаха станаха еднакви. Embarassed

Тайна, ще споделиш ли по коя рецепта са МОЛЯЯЯ

# 265
  • София
  kokon7, от най-обикновено тесто с мая са - около 500 и нещо грама брашно, мая 1 пакетче суха, по една лъжичка чаена сол и захар, водна чаша топличка, но не гореща вода и две кръгчета с шишето олио отгоре. Меся, втасва леко, разточвам една топка, режа ленти и увивам кренвиршите, Оставям да втасат , мажа с яйце, стържа кашкавал и пека на 180-200 градуса. А за сиренките - от топче тесто правя кръгче с ръка, слагам парченце сирене и затварям, в тавата слагам надолу с отвора.Днес ги правих уж различни, увити с лента, увити в цяло парче, някои затварях като пица калцоне, но като втасаха се уеднаквиха! 

# 266
Здравейте кулинарки!  Много вкусотии последните дни, благодаря за виртуалните почерпки на всички  Mr. Green
Ето моите нещица от последните дни:
печено пиле (снимано направо в тавата, извинявам се)  и задушени зеленчуци със соев сос

Хляб мез месене на Йоли  и Сирники на luss,

Рошави топчета с пълнозърнесто брашно

# 267
Честит Имен ден на всички именяци днес!Да са живи,здрави и да носят със гордост името си.
Да ви поздравя виртуално със тортичките по повод празника за майка ми и племеникът ми.

[URL=http://www.radikal.ru]

# 268
  • София-Младост
Да е честит днешният ден на всички именници! Да са живи издрави!   bouquet
От мен супер скромно едно бисквитено руло:

# 269
  • Варна
Ангелова ЧРД  newsm51 с пожелание за щастие,късмет и все кулинарни прелести да твориш,тортата е шоколадова фантазия
Честито и на имениците днес с прекрасни празници да си носите имената
Диора хубава тортичка
Мадам,Марабу,Ния,Мими,Иланг,Ала Бала,Мишки вкусно
От Ванилия си вземам кремче
От Антония рибка и тиганичка
От Тайна и двете,че са много обичани
Мари ета само щастие и веселие   newsm51да има в домът ви,и рибката и погачата са супер а тортичката с целувките е трепач,точно по наш вкус и ще я направя
От Есу сиропирана мидичка им казвам,хапнах на едно гости,много са вкусни
От Бъни кадаифче
От Лабрех пица и от юфката не отказвам
Дитсан все майсторски торти правиш ама за мама е много хубава
От мен салатка,пържолки с гарнитурка и довачера на имен ден

Общи условия

Активация на акаунт