МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

• 67 252
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • Ст.Загора
Така си и мислех да направя , на програма тесто само да замеси и след това на програма печене, ама не знам защо реших че и така ще стане. Има още още около 15 мин. да пече и отгоре е съвсем лекичко суров , мисля че ше се изпече, ако не във фурната  Shocked

# 226
днес направих хляба с жива мая, в кварталния магазин продават yuva се оказа, еми нищо общо няма с вкуса на хляба със суха мая, много по-хубав стана!

само за всеки случай, да съм сигурна, че не изпускам нещо, нали не я разтварям предварително, днес директно я натроших върху брашното? (не ползвам отложен старт)

# 227

само за всеки случай, да съм сигурна, че не изпускам нещо, нали не я разтварям предварително, днес директно я натроших върху брашното? (не ползвам отложен старт)

Aко ти е прясна точно така се прави, аз понеже си купувам повечко мая , си я режа на парченца от по 8-9гр и замразявам , та когато правя хляб в около 30мл от водата си разтварям маята и в едно кладенче отгоре на брашното си я изсипвам.

# 228
да, прясна, кубче 42гр, само го разрязах на 4, защото пишеше, че е за 2кг брашно и така
много благодаря   bouquet

# 229

Hug alys мая от нохут не е голяма занимавка според мене, мисля че е най просто приготвената мая(лошото и е че много "смърди"), но може и с жива, аз ги правих навремето с жива(прясна)

Hug

Ердинч, за много години! И мене ме нямаше няколко дни и сега чета. Благодаря за отговора!   bouquet

# 230
Да споделя за вчерашния ми опит за хляб- следвах съветите на Бонго и определено стана по-добре от първия опт, но пак има забележки.Правих рецептата от темата(за френски хляб) и пекох на програмата за бял хляб - 3.50ч, пуснах на най-леката коричка. Е, кората пак ми е доста дебела, а като го разрязах вътре хлява се смачка на топка  Embarassed Що така  newsm78
Следващия път ще пусна машината само да ми омеси тестото и ще метна да изпека хляба във фурната Rolling Eyes
Мама Тин, къде да намеря рецептата за турския хляб, изглежда убийствено  Sunglasses Ако ми подшушнеш и тайната, ще съм много благодарна   bouquet

# 231
Да споделя за вчерашния ми опит за хляб- следвах съветите на Бонго и определено стана по-добре от първия опт, но пак има забележки.Правих рецептата от темата(за френски хляб) и пекох на програмата за бял хляб - 3.50ч, пуснах на най-леката коричка. Е, кората пак ми е доста дебела, а като го разрязах вътре хлява се смачка на топка  Embarassed Що така  newsm78
Следващия път ще пусна машината само да ми омеси тестото и ще метна да изпека хляба във фурната Rolling Eyes
Мама Тин, къде да намеря рецептата за турския хляб, изглежда убийствено  Sunglasses Ако ми подшушнеш и тайната, ще съм много благодарна   bouquet
Хлябът ти е станал на топка, защото си го рязала с тъпп нож и то докато е топъл още. Ако искаш "хляб без кора" пробвай рецепти за така нареченият САНДВИЧ или ТОСТ

# 232
Моята машина пък има едни 40 мин в които след като се е изпекъл хляба не се изважда и писука след тези 40 мин да си го извадиш.
Веднъж го извадих веднага като стана  без да изчакам втория сигнал и като го нарязах се склиси.
Но честно казано въпреки, че не махам бъркалките нямам проблем с нарязването на филии даже и тънки. Може би е до нож. Имам си къдръв нож за хляб и дори и още да е топъл хляба няма проблем да го нарежа дори на много тънки филийки. Верно е че със вчерашен хляб по-хубави ми се получават филийките.

# 233
  • Видин
А може ли да оставя хляба вътре в машината за няколко часа след като стане готов? Ще му стане ли нещо  Laughing

# 234
А може ли да оставя хляба вътре в машината за няколко часа след като стане готов? Ще му стане ли нещо  Laughing
Ако го оставиш повече от времето за подряване (1 час) ще се овлажни. Аз понякога съм го забравяла нощем в машината и се е облажнявал, изваждам го и го оставям на салфетка и пак си става хляба за ядене. Не е фатално в случаите ако се наложи да излезеш и не можеш да се прибереш на време

# 235
  • Видин
Благодаря   bouquet

# 236
От скоро имам хлебопекарна Electrolux EBM 8000.Някой има ли такава машина? Моля,помагайте със съвети и рецепти.

# 237
Може ли някой да ме въведе малко в нещата  Embarassed Мисля да пробвам рецептата за турски хляб, но нямам програма с продължителност около 2 часа. Ако пусна на програмам за 3 часа, какво трябва да променя в рецептата, някъде мернах различно количество мая  newsm78 И разликата в програмите за по-малък и по-голям грамаж хляб, каква точно трябва да е - във времето за изпичане ли?
Простете за глупавите въпроси  Embarassed

# 238
Може ли някой да ме въведе малко в нещата  Embarassed Мисля да пробвам рецептата за турски хляб, но нямам програма с продължителност около 2 часа. Ако пусна на програмам за 3 часа, какво трябва да променя в рецептата, някъде мернах различно количество мая  newsm78 И разликата в програмите за по-малък и по-голям грамаж хляб, каква точно трябва да е - във времето за изпичане ли?
Простете за глупавите въпроси  Embarassed
Дай рецептата де как да те посъветваме какво да промениш като не знаем какво слагаш Simple Smile и какво е различното в технологията за правенето на турски хляб?

# 239
Здравейте,

От скоро следя темата, тъй като се сдобихме най-накрая и ние с хлебопекарна мулинекс 5023 с приставка за багети.
Имам въпрос към притежателите на този вид съоръжения. Хлябът винаги излиза много препечен, дори изгорял, ако го оставя до края на програмата, независимо, от избора на степен на препичане. И в упътването дадените илюстрации за степените на препичане са огледални на тези на машината, т.е. първо при мен е най- черното, средното и най-бялото хлебче. Веднъж правих багети на най-слабо(най-лявото според упътването) препичане и излязоха въглени.
И още нещо случва ми се за всички рецепти от упътването за 1,5 кг тестото да прелее, а спазвам пропорциите!
Имате ли подобни наблюдения-оплаквания, или да я нося за ремонт?

Лека вечер и вкусни хлябове Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт