МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

• 68 034
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Това, което много ме вълнува в момента е дали има на пазара брашно тип 700 - Добруджа, понеже се убих да търся навсякъде и няма, и няма?
тук
контакти
и тук

# 211
bongo_2007, много благодаря, ще им звънна да попитам дали продават продуктите си в големите вериги. И в Кауфланд бях, и Фантастико, Лидл, малките магазинчета... Гледат ме странно и цъкат.

# 212
Ето го моя хляб по онзиденшната турска рецепта - верно не стана голям, щото част от тестото моменталически се превърна в мекици със сирене  Laughing

Благодарности на Тайнето за споделената тайна при печенето на хляба Hug

# 213
# 214
ееееее комшу , появи се най-накрая.
За много години !!!  от здраве да не се оттървеш  Laughing

# 215
За много години и от мен Ердинч, посещавай ни по честичко Peace

# 216
  • София

Това, което много ме вълнува в момента е дали има на пазара брашно тип 700 - Добруджа, понеже се убих да търся навсякъде и няма, и няма?
Досега съм го виждала само в Метро и само в чували от 25 кг. Ако ви устройва тази разфасовка го има постоянно- на "Софиямел" е.

# 217
Да стават за хамбургери,лесни за хапване и от деца Thinking

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg12963047#msg12963047
Тези питки са страхотни!
Mерси Петушка Hug

# 218
  • София
И на мен ми идва много сладък хляба,ако слагам захар според рецептата
Пробвах без никаква захар и се получи много добре.

Пълнозърнести брашна купувам от Слънце&Луна, мелят ги на каменна мелница в деня на поръчката, но са скъпички . Тези на София Мел хубави ли са?

Къде се намират тези Слънце&Луна? Колко излиза 1 кг. брашно?
 На София Мел на мен ми харесва брашното.
Днес купих пълнозърнест готов микс на Техра. Сега се пече хляба. Надявам се да стане.

# 219
Здравейте!
Сдобих се с пекарна Remmington House и само веднъж пекох хляб на основната програма, коричката беше настроена на средна, но стана много дебела и твърда  Thinking
Разгледах в книжката и видях рецепра за италиански хляб(хляб за сандвичи с тънка коричка)  Rolling Eyes притеснява ме, че в рецептата няма мая  Embarassed Някой ще даде ли съвет какво да правя, че иначе се мятам с рогИте напред  Laughing

Последна редакция: нд, 08 яну 2012, 14:14 от ~Илияна~

# 220
ееееее комшу , появи се най-накрая.
За много години !!!  от здраве да не се оттървеш  Laughing

За много години и от мен Ердинч, посещавай ни по честичко Peace

Hug

бях в командировка, но постоянно ви чета(за последно бяха на 7ма страница, имам мн да наваксам)  Peace

За много години !!!  

Hug

Дали Ердинч чете, че имам един въпрос към него? Интересува ме дали за симид се продава готова мая? Имам приятелка, чиято майка е пекла симид, но си е правила мая от нахут (а то си е занимавка, все пак). Ердинч е дал рецепта, но в нея маята не е от нахут. Марабу е дала рецепта за нахутова мая, но се търси готова newsm78.

Hug alys мая от нохут не е голяма занимавка според мене, мисля че е най просто приготвената мая(лошото и е че много "смърди"), но може и с жива, аз ги правих навремето с жива(прясна)

Hug

Последна редакция: нд, 08 яну 2012, 15:59 от Ердинч

# 221
  • Пловдив
И на мен ми идва много сладък хляба,ако слагам захар според рецептата
Пробвах без никаква захар и се получи много добре.

Пълнозърнести брашна купувам от Слънце&Луна, мелят ги на каменна мелница в деня на поръчката, но са скъпички . Тези на София Мел хубави ли са?

Къде се намират тези Слънце&Луна? Колко излиза 1 кг. брашно?
 На София Мел на мен ми харесва брашното.
Днес купих пълнозърнест готов микс на Техра. Сега се пече хляба. Надявам се да стане.

От тук си го купувам http://www.bioslunceluna.com/shop/ , имат магазин в София, мисля, че и пекарна имат. 1кг пшенично брашно е 3лв  Peace

# 222
lucy60, много благодаря, ценна информация! Дано да е хубаво, че 25 кила са си много  Crazy

# 223
  • Ст.Загора
Здравейте, аз пак с питанка съм тук.
 От скоро имам хлебопекарна , свикнах и вече, белия хляб става чудесен ( бонго   bouquet), научих кои брашна и мая (пакмая) са добри и само  тях си  ползвам.
Днес обаче реших и кекс да направя, но рецептата която си избрах на Аелис е за програма кекс, аз имам за сладък хляб която е съответно с няколко месения и втасвания и е около 2.40мин до 3 часа.
Реших че е излишно толкова месене и втасване , рецептата е с бакпулвер и избрах програма за бърз хляб , сега се пече и ми се струва че отгоре ще остане суров  Sick

Споделете вие как правите кекс и на каква програма   bouquet

# 224
Здравейте, аз пак с питанка съм тук.
 От скоро имам хлебопекарна , свикнах и вече, белия хляб става чудесен ( бонго   bouquet), научих кои брашна и мая (пакмая) са добри и само  тях си  ползвам.
Днес обаче реших и кекс да направя, но рецептата която си избрах на Аелис е за програма кекс, аз имам за сладък хляб която е съответно с няколко месения и втасвания и е около 2.40мин до 3 часа.
Реших че е излишно толкова месене и втасване , рецептата е с бакпулвер и избрах програма за бърз хляб , сега се пече и ми се струва че отгоре ще остане суров  Sickако не е късно може да го допечеш във фурната

Споделете вие как правите кекс и на каква програма   bouquet
има и други хубави маи , не само тази.
ти си избрала бързата програма за хляб , но там пак има месене и втасване. а на теб ,с този бакпулвер, не ти трябва втасване. ако искаш всичко да стане в машината мисля че е по-добре да използваш 2 програми - за тесто (10-на мин) и за печене ,но трябва да намалиш времето за печене предварително.  по-добрият вариант според мен е да бъркаш в машината , да го изсипеш в някаква форма и да го печеш във фурната.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт