МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

  • 67 265
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 3 662
тайна, благодаря   bouquet

иначе май коричката се попрече повече (на средното беше), но предполагам, че ако ги прибера в някой плик, до утре ще поомекне

# 196
  • Мнения: 4 753
Хлябовете с пълнозърнесто и/или ръжено брашно са ми ежедневните... Понякога тестото става по-меко и лепкаво (мисля зависи от използваното брашно - на различните фирми е различно), добавям допълнително брашно и всичко си е ок (не е мокро отникъде)... Да се отчета, днес за първи път забравих да сложа мая - видях чак като стана време за печене, а тестото си стоеше на дъното... Добавих суха мая, превключих само на месене и втасване, след това на печене и не се познава, че е имало гаф...  Laughing

# 197
  • Мнения: 240
Здравейте хлебарчета!

Отдавна ви следя /е не много внимателно/ и  много се радвам, че все повече хора се радват на домашен хляб. Аз имам хлебопекарна модел Bifinett.

Купих си я като коледен подарък преди 4 години и съм много доволна. Абсолютно без грешка е. С две бъркалки, продълговата ваничка и всички екстри от към програми, мерителна чашка и лъжичка и джиджавка за вадене на бъркалките от хляб. Реотанът и е под кофата но никога не съм имала проблем с коричката дори на най ниската степен пак си е леко кафява и хрупкава. За целият период в който я имам не ми е създала нито един проблем и не е имала нито една повреда а хич не съм я жалила от към ползване.

Някой беше писал, че се е сдобил с Мидеа AHD-30AK-S. Моля да сподели впечатленията си от този модел, защото съм я харесала за подарък на майка ми.


Имам и още едно питане /надявам се да не съм изтървала коментари по въпроса/. Някой правил ли е кисело мляко в хлебопекарната? Видях, че на Мидеа има модел който е с приставка за целта и ми стана интересно дали може да се прави и в други хлебопекарни без приставка /представляла пластмасова кутия/.


Предварително благодаря на всички за обърнатото внимание!

# 198
  • Мнения: 29
Имам въпрос към старшите-с колко захар най-малко може да се направи хляба.В моята основна рецепта е с 2 мерителни лъжички,които ми го правят сладък-като козунак,но не смея да го направя с по малко да не би да не бухне.Някой правил ли е опити с малко захар,ако може кажете.
като ти са много 2 лъжички направи го с 1. ако пак са много направи го без захар.
ако при  това положение хляба не бухне както е бил преди може да увеличиш с една идейка маята . или пък да увеличиш времето за втасване (без да увеличаваш маята). аз така мисля.
нека да се изкажат и старшите  Laughing

Благодаря  bouquetЩе пробвам днес без захар-да видим какво ще се получи.

# 199
  • Мнения: 7 779
Благодаря  bouquetЩе пробвам днес без захар-да видим какво ще се получи.
пробвай първо с 1 лъжичка.не ми се вярва чак толкова да ти засладни  Laughing

# 200
  • София
  • Мнения: 15 849
   Аз слагам по 1 мерителни лъжички захар и сол, не ми сладни и си бухва колкото трябва.Аз със две лъжички захар и като сложа и едно яйце, вече си смятам тестото за козуначено.А и такъв вкус има.

# 201
  • Мнения: 7 779
   Аз слагам по 1 мерителни лъжички захар и сол, не ми сладни и си бухва колкото трябва.Аз със две лъжички захар и като сложа и едно яйце, вече си смятам тестото за козуначено.А и такъв вкус има.
по-скоро може да се говори за сладък хляб отколкото за козуначено тесто. има такама програма за сладък хляб. докато при козунака почти всички продукти са повече - захар,мазнина,яйца,мая. за такова тесто е необходимо по-дълго време за втасване. това е и основната разлика между сладък хляб и козунак. и по тази причина не е много удачно козунак да се прави на програма за сладък хляб.
дано това не прозвучи като опозиция (терсене отговор)    bouquet

# 202
  • Мнения: 4 753
Имам и още едно питане /надявам се да не съм изтървала коментари по въпроса/. Някой правил ли е кисело мляко в хлебопекарната? Видях, че на Мидеа има модел който е с приставка за целта и ми стана интересно дали може да се прави и в други хлебопекарни без приставка /представляла пластмасова кутия/.


Предварително благодаря на всички за обърнатото внимание!

За първи път виждам и чувам за такава хлебопекарна... От години квася мляко в най-обикновени буркани, много е лесно...  Peace

# 203
  • София
  • Мнения: 985
хора, а тия маи, които ползвате (френската и турските) има ли ги по магазините тип кауфланд, билла, т-маркет или на други места да ги търся...
аз съм ги купувал от други места

От къде, ако не е тайна? Crazy
А пълнозърнести и ръжени брашна какви ползвате и откъде купувате?

Досега съм правила само с бяло брашно.
Веднага, обаче видях разликата между Castelo-то на Лидъл и брашното на София Мел.

# 204
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Пълнозърнести брашна купувам от Слънце&Луна, мелят ги на каменна мелница в деня на поръчката, но са скъпички . Тези на София Мел хубави ли са?

# 205
  • Мнения: 7 779
От къде, ако не е тайна? Crazy от всички квартални магазинчета или супери. не е дефицитна стока.
А пълнозърнести и ръжени брашна какви ползвате и откъде купувате?
пълнозърнесто на Panino (много доволен) и продуктите на сливенското Мелко (включително и пълнозърнесто). бялото брашно май се оказва променлива величина - веднъж е хубаво , друг път за нищо не става (от една и съща фирма).
Досега съм правила само с бяло брашно.
Веднага, обаче видях разликата между Castelo-то на Лидъл и брашното на София Мел.


# 206
  • Мнения: X

Веднага, обаче видях разликата между Castelo-то на Лидъл и брашното на София Мел.
Кастело-то на Лидл е всъщност брашно на София мел.Но,както излезе от коментарите в Лидл-ската тема-е до партида-аз съм случвала все хубаво,обаче има и доста недоволни/черен,сбит и т.н.хляб/.
Ръжено,многозърнесто,пълнозърнесто и типово брашно предпочитам на Мелко,ама нещо им куца дистрибуцията на тях......иначе брашната им са добри.

# 207
  • Мнения: 2 126
Меси машинката,правя какво ли не с нея,но все оставам с усещането ,че немога да докарам питки които да са меки и въздушни.Моите все стават едни такива плътни.....Искам да направя нещо подобно на земелите,франзелките които се продават по магазините newsm78 Да стават за хамбургери,лесни за хапване и от деца Thinking

# 208
  • Мнения: 767
Да стават за хамбургери,лесни за хапване и от деца Thinking

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg12963047#msg12963047
Тези питки са страхотни!

# 209
  • Мнения: 212
Здравейте и от мен  55 ,
От поне година и половина все се каня да купя хлебопекарна и мрънкам на половинката, та накрая ме огря и миналия месец получих подарък - Финлукс, с 2 бъркалки. Чудна!
Вече успях дори за първи път в живота си козунак да направя в нея. Е, малко инфарктна ситуация имаше по едно време и зададох въпрос в спешната тема дали мога да "поправя" тестото, което придоби стоманена якост и вълнуващ цвят, или да си го бия в главата и да въздишам между паузите, но и сама се справих, козунакът стана пРррррррррррекрасен, благодарение на темите тук, които знам наизуст сигурно вече Blush .
Това, което много ме вълнува в момента е дали има на пазара брашно тип 700 - Добруджа, понеже се убих да търся навсякъде и няма, и няма?

Общи условия

Активация на акаунт