МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

• 68 062
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
      sunlight74, не му се връзвай на бонго, всички наопъки,той на терсене. Но иначе има опит и дава добри и полезни съвети.
Благодаря!   bouquet

# 151
Абе Бонго, за теб няма ли главни букви бе момче? И както казваше моя даскал по биология - Я не бръмчи кат симсонче на баир Peace Споко, младите сега са такива, нервни!
Тайне, а със или без вентилатор го пече хляба?

# 152
Абе Бонго, за теб няма ли главни букви бе момче? И както казваше моя даскал по биология - Я не бръмчи кат симсонче на баир Peace Споко, младите сега са такива, нервни!
явно съм пропуснал часовете по биология  Joy
ако ще спазваме правилата на писане в БГ език освен главните букви би трябвало да знаем ,че когато се цитира някой цитата му са слага в  "...."
ама все пак темата е на друга вълна  smile3534

# 153
  • София
  Без, рядко ползвам вентилатор, за хляб никога.

# 154
  • Видин
Прочетох инструкциите, но никак не ми стана ясно  Embarassed Всички продукти заедно ли се слагат в определения ред? И как тази бъркалка (джаджа 5см) ще успее да размеси тестото  Embarassed Струва ми се невъзможно. Сега ще ида да направя една доза обикновен хляб да пробвам, ама не знам всичките продукти заедно ли да сложа или ...

# 155
Слагат се заедно в следния ред - вода, олио, сол, захар, мляко, брашно и най-отгоре мая. Поне за Мулинексите е така.
/За панасоника май беше нещо друго. /

# 156
  • София
    Най-отдолу течните, после брашното и маята накрая. И аз не вярвах, но си меси много добре, дори и със една бъркалка.

# 157
    Най-отдолу течните, после брашното и маята накрая.

Това е само за отложен старт, мисля newsm78

# 158
За отложен старт маята не трябва да се допира до водата, иначе реда е такъв при всички случаи, поне аз така знам. Peace

# 159
Прочетох инструкциите, но никак не ми стана ясно  Embarassed Всички продукти заедно ли се слагат в определения ред? И как тази бъркалка (джаджа 5см) ще успее да размеси тестото  Embarassed Струва ми се невъзможно. Сега ще ида да направя една доза обикновен хляб да пробвам, ама не знам всичките продукти заедно ли да сложа или ...

Заедно - първо течните съставки, после сухите, при сигнал - добавките. И не ги мисли бъркалките - успяват да се справят с тестото много по - добре, отколкото ръчичките ни. Успех с първия хляб.
Между впрочем една мацка е дала в темата за рецептите хляб от турски форум, току що го замесих и стана наистина перфектен. Другия път и аз като тайнето ще го опека във фурната , за да направя сравнение.

# 160
  • София

Като сложих маята при водата онзи ден, аз не меся отложено, а веднага и тестото така се наду,че ми изправи вертикално капака  Joy.

# 161
ако размислиш малко, за да не са всичките продукти заедно, би ли сложила брашното след известно време ? или пък водата   newsm78
слагай всичко наведнъж. докато свикнеш. на по-късен етап може да опиташ да сложиш по-късно олиото или маята.
за бъркалката не се безпокои - само гледай общото количество (кг) на продуктите  да не е повече от възможностите на машината. ако искаш по време на месенето може да си мушнеш пръста при бъркалката. след това ни кажи какъв е резултата  Joy
стреми се най-напред да слагаш течностите , после брашно,сол,захар,мая . целта е маята да няма допир с течността защото започва веднага да работи. това по-скоро е важно да се спазва когато имаме отложен старт. при положение че хляба започва да се прави веднага няма особено значение кое кога се слага. в първите секунди на месенето маята вече е в контакт с течността.
[/color]

# 162

целта е да се свикне - течност,брашно,мая.
при отложен старт така трябва да е , но ако свикнеш и го правиш и при нормално месене не е зле. няма да имаш проблем

# 163
Другия път и аз като тайнето ще го опека във фурната , за да направя сравнение.
направи по-голямо количество тесто. раздели го на 2 части. едната в машината , а другата да втасва и пече във фурната. тогава ще направиш най-правилно сравнение.   bouquet

# 164
  • Видин
Благодаря ви от сърце! Не съм руса, но май трябва да се замисля това да ми е следващия цвят на косата  hahaha
Ама понеже ви чета, че след известно време добавяте разни неща и затова се зачудих. И вместо да давам смело с рогата напред, реших, че е по-добре първо да попитам  Laughing
Запретвам ръкави. После ще пиша   chef

Общи условия

Активация на акаунт