МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

• 68 049
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
    Най-отдолу течните, после брашното и маята накрая.

Това е само за отложен старт, мисля newsm78
Като сложих маята при водата онзи ден, аз не меся отложено, а веднага и тестото така се наду,че ми изправи вертикално капака  Joy.

При мен разликата се получава от вида на маята - с турската прясна става вълшебство, с тази на доктора - изключвам програмата и чакам докато втаса добре.  Sad
Бонго, какъв проблем? Месенето започва веднага.

# 166
Благодаря ви от сърце! Не съм руса, но май трябва да се замисля това да ми е следващия цвят на косата  hahaha
Ама понеже ви чета, че след известно време добавяте разни неща и затова се зачудих. И вместо да давам смело с рогата напред, реших, че е по-добре първо да попитам  Laughing
Запретвам ръкави. После ще пиша   chef
следи тестото (погледни първа страница). не трябва да залепва по бъркалката.
следи втасването. при отклонение прекъсваш програмата.
рецептите .... майната им .  тестото те ръководи.   bouquet

# 167
направи по-голямо количество тесто. раздели го на 2 части. едната в машината , а другата да втасва и пече във фурната. тогава ще направиш най-правилно сравнение. 

Добър съвет, но ще го приложа другия път, че сега турския хлеб вече се пече Peace

# 168
Бонго, какъв проблем? Месенето започва веднага.
това е задължително когато имаме отложен старт.
да , когато месенето започва веднага може всякак да сложиш продуктите , но целта както писах е да се свикне с проблемния случай (отложен старт). ако свикнеш с него вероятността да направиш гаф е минимална. но ако веднэж го правиш както при отложен старт , друг път всичко наведнъж тогава вероятността да направиш гаф при отложен старт е доста по-голяма.   bouquet

# 169
Другия път и аз като тайнето ще го опека във фурната , за да направя сравнение.
ама кой ти говори сега да го правиш ???
виждаш какво си написала - аз него го цитирах и за него ти казах да направиш по-голяма доза.
за  "другият път"  , а не сега да го правиш

# 170
айде аз пак на отчет  Mr. Green
поредният хляб, по първоначалната рецепта, но само с 20мл по-малко течност - заспа!
(тоест имам 300мл=100мляко + 200вода; 1ч.л. сол, 1с.л. захар, 2ч.л. мая (това с на йоткер все още), 500гр брашно, а пък маслото го сложих директно на две бучици на бъркалките и после хлябчето си излезе директно без бъркалките, голям кеф)
мисля да спирам с тестовете за основен хляб, засега това ще е (до следващата издънка  Mr. Green )

сега отивам в темата с рецептие на лов за някое пълнозърнесто хлебче с маслинки  Blush мисля да го правя на малки питки в тавичките  Flutter

# 171
айде аз пак на отчет  Mr. Green
поредният хляб, по първоначалната рецепта, но само с 20мл по-малко течност - заспа!
(тоест имам 300мл=100мляко + 200вода; 1ч.л. сол, 1с.л. захар, 2ч.л. мая (това с на йоткер все още), 500гр брашно, а пък маслото го сложих директно на две бучици на бъркалките и после хлябчето си излезе директно без бъркалките, голям кеф)
мисля да спирам с тестовете за основен хляб, засега това ще е (до следващата издънка  Mr. Green )

сега отивам в темата с рецептие на лов за някое пълнозърнесто хлебче с маслинки  Blush мисля да го правя на малки питки в тавичките  Flutter
ами направи и сполучливо пълнозърнесто хлебче първо де  #Cussing out

# 172
пекла съм с пълнозърнести, но само с пълнозърнесто брашно (с ленено семе)
сега искам нещо по-мекичко и вкусно Simple Smile и с маслинки  Flutter

# 173
      sunlight74, не му се връзвай на бонго, всички наопъки,той на терсене. Но иначе има опит и дава добри и полезни съвети.
кога съм бил на терсене ???  и подвел ли съм те някога ?

# 174
  • София
     sunlight74, не му се връзвай на бонго, всички наопъки,той на терсене. Но иначе има опит и дава добри и полезни съвети.
кога съм бил на терсене ???  и подвел ли съм те някога ?

Просто обичаш да контрираш, все едно си вечно сърдит! Иначе съм те похвалила, че имаш опит и даваш добри съвети!Мир? Peace А иначе така е лафа и много ми харесва.

# 175
  • Пловдив
Аз да попитам за тази прословута мая  Whistling Аз правя хляб само от пълнозърнесто пшенични, понякога слагам и малко ръжено.  Ползвам ето тази био мая http://www.bioslunceluna.com/shop/maja-za-hljab-suha-rapunzel-bio.html , принципно слагам едно пакетче от нея, пише че е за 500гр брашно, но хляба става доста ронлив. Веднъж опитах да сложа 1.5 ч.л и изобщо не бухна , та досипвах останалата част от маята. Та въпроса ми е, хляба защо става ронлив, заради маята или защото е пълнозърнест?  newsm78

# 176
   Просто обичаш да контрираш, все едно си вечно сърдит! Иначе съм те похвалила, че имаш опит и даваш добри съвети!Мир? Peace А иначе така е лафа и много ми харесва.
контрирам когато мисля че съм прав. по-скоро ако другият не е прав. ако някой не е съгласен с това си го казва. 
а щом лафа ти харесва - използвай го ,но по-добре да е на лични.   bouquet

# 177
Имам въпрос към старшите-с колко захар най-малко може да се направи хляба.В моята основна рецепта е с 2 мерителни лъжички,които ми го правят сладък-като козунак,но не смея да го направя с по малко да не би да не бухне.Някой правил ли е опити с малко захар,ако може кажете.

# 178
Аз да попитам за тази прословута мая  Whistling Аз правя хляб само от пълнозърнесто пшенични, понякога слагам и малко ръжено.  Ползвам ето тази био мая http://www.bioslunceluna.com/shop/maja-za-hljab-suha-rapunzel-bio.html , принципно слагам едно пакетче от нея, пише че е за 500гр брашно, но хляба става доста ронлив. Веднъж опитах да сложа 1.5 ч.л и изобщо не бухна , та досипвах останалата част от маята. Та въпроса ми е, хляба защо става ронлив, заради маята или защото е пълнозърнест?  newsm78
аз пак да попитам : първо казваш че слагаш 1 пакетче , а после 1.5 ч.л.
значи 1п на колко ч.л е равно при теб или 1.5 ч.л на колко пакетчета (или части от тях) е равно.
нека да говорим в една и съща мерна единица. и ти какво количество брашно си използвала ?
кога е ронлив хляба ? - при първоначалното ли разрязване , след ден или след седмица  newsm78 ако е след седмица може и от старост да се рони. иначе най-често роненето идва от маята. възможно е и да е препечено или пък тестото при замесване да е било по-сухо отколкото е нормалното. мисля че аз имах такъв случай

# 179
Имам въпрос към старшите-с колко захар най-малко може да се направи хляба.В моята основна рецепта е с 2 мерителни лъжички,които ми го правят сладък-като козунак,но не смея да го направя с по малко да не би да не бухне.Някой правил ли е опити с малко захар,ако може кажете.
като ти са много 2 лъжички направи го с 1. ако пак са много направи го без захар.
ако при  това положение хляба не бухне както е бил преди може да увеличиш с една идейка маята . или пък да увеличиш времето за втасване (без да увеличаваш маята). аз така мисля.
нека да се изкажат и старшите  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт