МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

  • 67 233
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  • София
  • Мнения: 15 849
  Аз понеже не обикалям магазините, къде се продават такива тавички? Praynig

# 286
  • Мнения: 240
MiMet0p на моята машина се води програма FLUFFY. Коричката стана перфектна - не много дебела,не и много тънка и много приятно хрупкава.

Тайна такива тавички се продават на много мест. По магазините за домашни потреби, левчетата, има и в големите вериги супермаркети и магазини за техника дори.

# 287
  • София
  • Мнения: 15 849

Тайна такива тавички се продават на много мест. По магазините за домашни потреби, левчетата, има и в големите вериги супермаркети и магазини за техника дори.
Значи ще трябва да поразгледам кварталните магазинчета. Благодаря ти!
 

# 288
  • Мнения: 224

Тайна такива тавички се продават на много мест. По магазините за домашни потреби, левчетата, има и в големите вериги супермаркети и магазини за техника дори.
Значи ще трябва да поразгледам кварталните магазинчета. Благодаря ти!
 
Със сигурност такива съм виждала в Кауфланд

# 289
  • Мнения: 243

Тайна такива тавички се продават на много мест. По магазините за домашни потреби, левчетата, има и в големите вериги супермаркети и магазини за техника дори.
Значи ще трябва да поразгледам кварталните магазинчета. Благодаря ти!
 
Със сигурност такива съм виждала в Кауфланд
Скоро си купих такава от Кауфланд  Peace евтинджос беше  Wink

На отложен старт хляба ми не можа да се надигне в средата, посъветвайте ме как да реша проблема.
Правих турския хляб- сипах първо водата, сложих двете лъжици сухо мляко, солта, захарта, отгоре брашното и върху него напроших прясната мая  newsm78 Някъде сбърках ли newsm78

# 290
  • Варна
  • Мнения: 435
Здравейте!

Днес за пръв път нагласих машината на отложен старт, пък да видим дали нещо ще се получи, защото малко ме съмнява. Взех рецептата от тук:
Черен хляб  (2 lb)
1 + 1/4 cup Вода
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
2 cup Брашно от типа "Whole Weat Flour" (черно брашно)
1 + 2/3 cup Брашно тип бяло
1 + 1/2 чаена лъжичка мая
 Сипвате водата в съда на Бредмейкъра, добавяте захарта и солта. Насипвате брашното отгоре върху водата като се стремите да покриете изцяло водата.
Последно слагате маята, като внимавате водата и маята да не влизат в контакт
Брашното трябва да се насипе като слой отгоре върху водата и да изолира маята от водата!!!
Поставете да се пече на програма "Grain".
Ако нямате такава програма сложете на програмата която е предвидена за печене на черен хляб.


Малко са й странни мерките, но по препоръка я пробвам.
Понеже ми се видяха малко съставките и особено брашното, я нагласих на 750 гр, а не на 1000 и го пуснах на отложен старт на основната програма, защото програмата на Мулинекс за "безглутенов хляб" няма отложен старт  #Cussing out Как смятате, дали ще се получи нещо?!? и какво би станало ако е нагласена примерно за 750 гр, а продуктите са за 1000 или 1500  newsm78 newsm78 newsm78

И за голямо мое съжаление открих че програмите от 5-та/бързия хляб/ нататък почти до края не могат да се ползват с отложен старт  Cry Cry Cry, а аз се глася сутрин като стана да имам готово втасало тесто за мекички или нещо от сорта, как можееее.... много се ядосах  #Cussing out

# 291
  • Мнения: 3 695
На отложен старт хляба ми не можа да се надигне в средата, посъветвайте ме как да реша проблема.
Правих турския хляб- сипах първо водата, сложих двете лъжици сухо мляко, солта, захарта, отгоре брашното и върху него напроших прясната мая  newsm78 Някъде сбърках ли newsm78
Какво значи не се надигна в средата - вътре добре изпечен ли е става ли за ядене? Предполагам, че се е надигнал и после е хлътнал отгоре - това се дължи или на много вода или на много мая. Пробвай да намалиш малко водата и виж какво ще стане. В началото и на мен така ми ставаха хлябовете, но тогава не гледах тестото, а следвах стриктно рецептите.  Laughing

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 11:48 от tini-mini

# 292
  • Мнения: 307
И аз от както гледам тестото нямам хлътнали хлябове. Иначе от няколко дни вместо прясно мляко слагам кисело и хляба става като козунак ( на конци)  и по - соленичък

# 293
  • Мнения: 243
На отложен старт хляба ми не можа да се надигне в средата, посъветвайте ме как да реша проблема.
Правих турския хляб- сипах първо водата, сложих двете лъжици сухо мляко, солта, захарта, отгоре брашното и върху него напроших прясната мая  newsm78 Някъде сбърках ли newsm78
Какво значи не се надигна в средата - вътре добре изпечен ли е става ли за ядене? Предполагам, че се е надигнал и после е хлътнал отгоре - това се дължи или на много вода или на много мая. Пробвай да намалиш малко водата и виж какво ще стане. В началото и на мен така ми ставаха хлябовете, но тогава не гледах тестото, а следвах стриктно рецептите.  Laughing
Хлябът е добре изпечен и вкусен. По същата рецепта, но без отложен старт си се надига хубаво и изглежда добре, а с отложения старт ми се получи безформен.

# 294
  • Мнения: X

И за голямо мое съжаление открих че програмите от 5-та/бързия хляб/ нататък почти до края не могат да се ползват с отложен старт  Cry Cry Cry, а аз се глася сутрин като стана да имам готово втасало тесто за мекички или нещо от сорта, как можееее.... много се ядосах  #Cussing out[/b][/i]

Е за какво ти е отложен старт на бързата програма? Ти така или иначе, не бързаш, щом ползваш отложения старт.

Илияна, опитай отново същия хляб без отложен старт, хубаво запомни какво и колко слагаш, а следващия път опитай вече с отложен старт. Не би трябвало да има разлика. Не променяй температурата на течността и използвай същите продукти и мерки. Ако маята е по-прясна, е възможно да се получи превтасване. Случвало ми се е и тогава добавям малко трици (10 г) към следващия хляб.

# 295
  • Варна
  • Мнения: 435

И за голямо мое съжаление открих че програмите от 5-та/бързия хляб/ нататък почти до края не могат да се ползват с отложен старт  Cry Cry Cry, а аз се глася сутрин като стана да имам готово втасало тесто за мекички или нещо от сорта, как можееее.... много се ядосах  #Cussing out[/b][/i]

Е за какво ти е отложен старт на бързата програма? Ти така или иначе, не бързаш, щом ползваш отложения старт.

Илияна, опитай отново същия хляб без отложен старт, хубаво запомни какво и колко слагаш, а следващия път опитай вече с отложен старт. Не би трябвало да има разлика. Не променяй температурата на течността и използвай същите продукти и мерки. Ако маята е по-прясна, е възможно да се получи превтасване. Случвало ми се е и тогава добавям малко трици (10 г) към следващия хляб.

Точно за бързата не ми трябва, просто отебелязах че така пише в книжката, от 5-та до края почти всички нямат. Както казах ядосвам се най-вече заради програмата с месенето и втасването  ooooh!

# 296
  • София
  • Мнения: 15 849
  Месенето и втасването, поне за мен, трябва да са на първо място (първата програма), след това другите.

# 297
  • Мнения: 1 045
И аз се ядосвам, че програма "месене и втасване" няма отложен старт.

# 298
  • Мнения: X

Точно за бързата не ми трябва, просто отебелязах че така пише в книжката, от 5-та до края почти всички нямат. Както казах ядосвам се най-вече заради програмата с месенето и втасването  ooooh!

Когато искам да имам тесто в 8:00 сутринта, примерно, слагам си продуктите, задавам основната програма с отложен старт и си слагам една аларма, която да ме събуди в 8:00. Прекъсвам програмата или просто изключвам машината. Нататък си действам с тестото. А отложения старт нагласявам така, че уж да имам готов хляб към 9:30-10:00 часа.

# 299
  • Варна
  • Мнения: 435
И аз се ядосвам, че програма "месене и втасване" няма отложен старт.



Да, епо-втините машини имат отложен старт примерно на програмта "черен хляб", може и за месенето да имат, незнам... а по-скъпите се оказва че нямат.  Close Close Close

Общи условия

Активация на акаунт