МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

• 67 169
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Тайна, пробутай скапаното бяло брашно с хубаво такова...  Peace  Макар че на мен хлебчето ми изглежда хубаво....

Бихте ли ми помогнали в избора на хлебопекарна, моля  newsm78 , колебая се между най - обикновена Мидеа и тази с приставка за кисело мляко (за подарък на родителите ми, които квасят на 3 дни) . Тази с приставката за колко литра мляко е и бързо ли става то, имате ли идея?

Дай някакъв линк към тази с киселото мляко да й видим техническите характеристики... Аз също квася мляко вкъщи, но става супер лесно и без специална машина... Може би трябва да се допиташ до родителите си, те ще знаят кое как им е удобно...  Peace

# 406
  • София
Тайна идвам с големи благодарности от цялото семейство и най вече от мъжо ми, за споделената технология за печене на плочка. Хляба стана невероятен. По хубав не бяхме яли.

Ама да си купите специална, щото моята се спука.Ако така се пукат на два дни, къде ще му излезе края. Joy А технологията не е моя, аз само я гледах по ТВ и я изпробвах.Те даже на каменни  плочи пекат.

http://megashop.bg/kitchen/p1701415/%D0%9A%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0% … product_info.html  Такава, но предполагам и сач може да стане.

Или такава:
http://www.baumatic.bg/bps2_4_2019_20741.html

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 00:37 от Тайна

# 407
А ако се използва чугунен тиган, няма ли резултатът да е сходен?  newsm78

# 408
  • София
А ако се използва чугунен тиган, няма ли резултатът да е сходен?  newsm78

Възможно е, но топлопроводимоста на камък, керамика и метал е различна.

# 409
тайна, от пълнозърнесто пшенично-ръженото на vibo пека на половинката хляб (той бял не яде), но в повечето случаи го смесвам с едно друго ръжено с ленено семе или грахам или каквото там имам под ръка (той си избира и купува брашната и аз само лея в тая ми ти пекарна  Mr. Green )
не винаги ми се навдига с капаче хлебчето обаче, но и аз пък как два пъти не изпекох по една рецепта, все различно слагам  Crazy и така и не разбрах от кое бухва и от кое не  Blush
иначе има хубав вкус с него (според мен)

а преди време ми беше взел едно в голям жълт пакет агро-нещо-си, ужасно брашно! едва ги пробутах тези 5 кила лека полека с на софия мел  Crazy някакво тежко, влажно такова и по-тъмно на цвят

каня се да си купувам някаква подложка за месене като правя кифли или други неща, които искат оформяне на тесто и се чудя силиконова или дървена? какво ще кажете...

сега ще трябва и за плочки в мазето да ходя, ей, нямате милост Grinning

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 09:17 от T o n i

# 410
  • Русе
Toni,аз си купих от Лидъл 2 бр.силиконови подложки-60х40 и 45х32.Много съм доволна.По-малката е идеална за тавата на печката и по Коледа доста сладки изпекох върху нея.Предимството е,че не се налага да ги местиш формичките след като са оформени.Голямата ползвам за разточване.Нищо не залепва.

# 411
елка, мерси! не се бях сетила, че и върху тях може да се пече, нищо, че формите ми за кексчета са силиконови  Mr. Green

# 412
Може ли да не вадя козунака да го плета,а да си го оставя направо да се пече?Като гледам какви сте майстори всички.Аз не смея да го извадя.

# 413
Дай някакъв линк към тази с киселото мляко да й видим техническите характеристики... Аз също квася мляко вкъщи, но става супер лесно и без специална машина... Може би трябва да се допиташ до родителите си, те ще знаят кое как им е удобно...  Peace
Ето я.
Благодаря!
След вчерашното допитване до bongo_2007, май започнах да се разубеждавам да я купя и най - вероятно ще взема най - обикновена и евтина Мидейка. Разбрах, че съдът за мляко е само за 1 л. и се кваси 8 часа. Де ще му излезе края, питам аз, при положение, че родителите ми квасят по 5 литра на 3 дена?! И после, то няма от млякото да им остава време за хляба Simple Smile .Пък и вероятността да се развали уред с толкова много функционалности е по - голяма, отколкото ако хлебопечката се използва само като такава. Или?

# 414
  • София
Здравейте, искам да попитам (извинявам се, ако е обсъждано вече), но как вадите хляба от фурната без да се надере тефлоновото покритие?
Аз направо го изтръсквам, но забелязвам, че вече има драскотини.

# 415
  • София
Здравейте, искам да попитам (извинявам се, ако е обсъждано вече), но как вадите хляба от фурната без да се надере тефлоновото покритие?
  А от какво се надира? Аз навеждам и той изпада, не дере, не ми закача никъде.Когато обирам брашното ,докато меси, го избутвам с бамбукова шпатулка.

# 416
няма да се надере тефлоновото покритие ако формата в която печеш не е китайче.
при мен след 2-3 извадени хляба тефлона се надраска , но с китайските форми е така.
изключвам вероятността в тестото да имаш твърди частици и те да го надраскат Laughing

# 417
Ето я.
Благодаря!
След вчерашното допитване до bongo_2007, май започнах да се разубеждавам да я купя и най - вероятно ще взема най - обикновена и евтина Мидейка. Разбрах, че съдът за мляко е само за 1 л. и се кваси 8 часа. Де ще му излезе края, питам аз, при положение, че родителите ми квасят по 5 литра на 3 дена?! И после, то няма от млякото да им остава време за хляба Simple Smile .Пък и вероятността да се развали уред с толкова много функционалности е по - голяма, отколкото ако хлебопечката се използва само като такава. Или?

А в обикновени буркани можеш да си заквасиш наведнъж и 10 л, пък квасенето трае 4-5 часа...  Wink

# 418
Здравейте хлебопекари, имам машина Нео, пече добре, хляба е вкусен, но често става много ронлив. Става дума и за бял, и за ръжен или пълнозърнест. Можете ли да ме посъветвате как да избегна това. На бързата програма този проблем го няма.

# 419
  • София
Моят Мулинекс се изтри така по оребряванията на казанчето, както и бъркалките и то за няма и година ползване. Сега новото казанче май е малко по-друго тефлоново покритие, а бъркалките са съвсем различни(точно като от ТСМ машинката на майка ми) и вече изобщо не ми залепва хляба по тях. Преди, с каквото и да ги мажех и колкото и да тръсках, винаги залепваше страхотно хляба по бъркалките.

Общи условия

Активация на акаунт