МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

• 67 038
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • София
А в обикновени буркани можеш да си заквасиш наведнъж и 10 л, пък квасенето трае 4-5 часа...  Wink
Това окончателно наклони везните. Благодаря  bouquet ! Само се чудя кому е притрябвало да сътворява такава недомислица?!

Моят Мулинекс се изтри така по оребряванията на казанчето, както и бъркалките и то за няма и година ползване. Сега новото казанче май е малко по-друго тефлоново покритие, а бъркалките са съвсем различни(точно като от ТСМ машинката на майка ми) и вече изобщо не ми залепва хляба по тях. Преди, с каквото и да ги мажех и колкото и да тръсках, винаги залепваше страхотно хляба по бъркалките.
А откъде е купено новото? Благодаря!
ами поръчах си го от сервиза на Мулинекс, който е в Лозенец. Но голямо чакане падна и много несериозни. Обадиха ми се за контейнера, че е дошъл и уж до края на седмицата щели и бъркалките да дойдат и ще ми се обадят и така две седмици чаках. Накрая аз се обадих, ми то нямало бъркалки, ще потърсят, после една ще ми свърши ли работа? Викам, как една? Казанчето е с две! Хайде намериха и още една и ги скриха под тезгяха да отида да си ги взема.  Confused

# 436
  • София
  Днешния! Не ми харесва това брашно и това си е, много черно стои, а уж е бяло.

# 437
тайна, с кое брашно е това

# 438
  • София
тайна, с кое брашно е това

Перса, от Сливен, пише натурално брашно за всяка кухня, без консерванти.Опаковката е бяла, с жълто-червени надписи.

http://media.snimka.bg/9942/026138674.jpg?r=0

# 439
Стелт77, да - не съм месила на ръка...сложих  продуктите машината,като добавих и едно яйце, но имах само толкова брашно като по рецептата....стан ами рядка смес и за да я сгъстя,докато машината месеше добавях галета /защот осамо това имах/, докато се оформи топка...Получи се страхотен хляб, не  есух, някак си влажен беше от вътре,но не е и като просеник...но след 2 дни става ронлив,да знаеш Peace

# 440
аха, ясно

онзи ден гледах брашна на мелко и на търновската мелница - и двете имат някакви добавки
в едното сякаш беше витС, а за другото не си спомням
а някак си ми се иска да са си 'чисти'...

# 441
  • Пловдив
Тайна, правиш разкошни хлябове  Hug ( жалко, че само с бяло брашно стават такива Sad )

# 442
  • София
  ivka ♥ 007, сега ще ме накараш да пробвам и черен, но не се яде много-много в нас.Предполагам ,че по този метод ще стане и черен.В предаването, което съм гледала и черни хлябове правят.

# 443
Днес изпробвах метода на Тайнето с керамичната плочка и опекох една содена питка. Не изливах вода, но въпреки това питката се наду чудесно и стана такава вкусотия. И с чудесна коричка отдолу и отгоре.

# 444
  • София
   Плочката играе ролята на зиданата пещ.Аз усърдно разглеждам камъни за пица из нета, намекнах на мъжа ми , да видим ще ми купи ли?Ето какво пише за камъка за пица.

Камък за пица
За да направят процеса на приготвяне на пица автентичен, конструкторите на Бауматик разработиха “Камък за печене на пица”. Той е изработен по специална технология и от материал, непозволяващ на тестото да залепне или да се овлажни. Структурата на камъка разпределя температурата равномерно по цялото си протежение, осигурявайки на финала пица с хрупкава коричка не само отгоре, но и отдолу.

# 445
От тестото за баничките, които обсъждахме няколко страници по-назад правих питка... След разточването на корите ги мажех с олио, навивах и правех на розички - хубава стана...

Правих и турски хляб, но има някакъв странен вкус и мирис - следващият път ще пробвам с олио вместо зехтин...

От вчера започнах и аз с жива мая вместо суха... Черният хляб ми се наду така, че трябваше да изключа програмата и да настроя направо на печене, за да не прелее... Маята не е много, но така се получи... Хляба стана много пухкав, не като типичните черни тухлички...

# 446
  • София
  Започва "Пекарната на мисис Чайлд", който има Фиеста да гледа,ако иска. Има интересни идеи и предложения.

# 447
И аз съм си харесала камъка на Бауматик Peace

# 448
  • Пловдив
И аз преди малко извадих един хляб, направен по метода на Тайна . Забърках го в машинката , после го сложих върху сач, но сложих и хартия за печене , че не го бях обгорила , после го завих и го сложих да втасва във фурната. За малко да подпаля кърпата, ама то това друга тема  ooooh! . После плиснах 1-2 води. Мисля, че се получи много добре, но още не сме го опитали. Направих го с пълнозърнесто пшенично.

И да питам нещо, вие живата мая къде я държите, в камерата или в хладилника? Моята я държа в камерата , но видях че срока й е изтекъл на 06.01.2012, дали ще мога да я ползвам или да я хвърлям ? newsm78

# 449
  • София
  Втасвай го извън фурната, като се нагрее до 220 ,мятай хляба вътре и плисни водичката.Днешния например оставих да си втасва в машината, като видях,че фурната се е нагряла, извадих тестото, разделих на две и метнах веднага във фурната.Единия се разцепи отгоре,въпреки разрезите, другия се разцепи отстрани.

Общи условия

Активация на акаунт