МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

• 67 018
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • The point of no return
Здравейте, влизам да похваля една рецепта за тутманик, от темата за рецепти   bouquet
Получи се невероятно пухкав и вкусен тутманик, чак и конци имаше, което си е голямо постижение за мен  Simple Smile

Направих такъв от 750 гр, но брашното ми се стори доста малко и сложих 3 мерителни чаши  Simple Smile

Тутманик изцяло в хлебопекарна

за 750гр - 2 яйца, 150гр масло, 60мл прясно мляко, 1ч.л. сол, 1ч.л. захар, 360гр брашно, 2ч.л. суха мая, 200гр сирене.
    за 1кг - 3 яйца, 175гр масло,70мл прясно мляко,1,5 ч.л. захар, 1,5 ч.л. сол, 440гр брашно, мая 2,5ч.л. суха, сирене 250гр. Сиренето се добавя при звуковият сигнал.
    на програма от 3 часа.

# 466
Тайна извинявай, че съм те накарала да се повтаряш, не е било умишлено  Peace
Може ли някой да ми обясни кога е този звуков сигнал?  Моята машина звуци не издава, та не мога да се ориентирам в такива случаи, например сега сиренето при тутманика  newsm78.  Благодаря!

# 467
Тайна извинявай, че съм те накарала да се повтаряш, не е било умишлено  Peace
Може ли някой да ми обясни кога е този звуков сигнал?  Моята машина звуци не издава, та не мога да се ориентирам в такива случаи, например сега сиренето при тутманика  newsm78.  Благодаря!
каква ти е машината и при кои програми не ти дава звуков сигнал ?
и при основната ли е така ?

# 468
Машината ми е Sunbeam, модела е 5891, никога не издава сигнал.  Изглежда така:
Скрит текст:

# 469
Машината ми е Sunbeam, модела е 5891, никога не издава сигнал.  Изглежда така:
Скрит текст:
обикновено сигнала идва след 15-20 мин от началото на програмата.
възможно е и при някой модели да е по-късно

# 470
Значи е към края на първото месене, така ли?

# 471
При мен е на 20тата минута след старта.  Peace

# 472
  • Пловдив
А при мен е доста по-късно - на основната програма има едно месене за 15 мин, после втасва половин час, пак меси 10 мин. - тогава идва звуковия сигнал за поставяне на добавките и после продължава да меси още 5 мин. - следва втасване и печене.

# 473
А при мен е доста по-късно - на основната програма има едно месене за 15 мин, после втасва половин час, пак меси 10 мин. - тогава идва звуковия сигнал за поставяне на добавките и после продължава да меси още 5 мин. - следва втасване и печене.
Така ми стана ясно, благодаря много!  Hug

# 474
Така ми стана ясно, благодаря много!  Hug
ще ти стане още по-ясно ако отделиш малко време и се запознаеш с упътването на машината - как работи , какви са ти програмите, какви са и функциите  и т.н  Laughing

# 475
Здравейте, влизам да похваля една рецепта за тутманик, от темата за рецепти   bouquet
Получи се невероятно пухкав и вкусен тутманик, чак и конци имаше, което си е голямо постижение за мен  Simple Smile

Направих такъв от 750 гр, но брашното ми се стори доста малко и сложих 3 мерителни чаши  Simple Smile

Тутманик изцяло в хлебопекарна

за 750гр - 2 яйца, 150гр масло, 60мл прясно мляко, 1ч.л. сол, 1ч.л. захар, 360гр брашно, 2ч.л. суха мая, 200гр сирене.
    за 1кг - 3 яйца, 175гр масло,70мл прясно мляко,1,5 ч.л. захар, 1,5 ч.л. сол, 440гр брашно, мая 2,5ч.л. суха, сирене 250гр. Сиренето се добавя при звуковият сигнал.
    на програма от 3 часа.

Направих го снощи.  chef Половинът каза, че не е във възторг, едната колежка рече, че май съм преразходила маслото, другият - направо, че не му харесва, но го изядоха Sick Ами не е като на ръка Mr. Green Или съм пишман хлебар Joy

# 476
хора, като се слага лимонов сок, за да бухва повече хляба - пресен или "изкуствен"?

# 477
  • Luxemburg
По препоръка на Alys си купих хлебопекарна Panasonic модел 2501. Понеже ми я донесоха следобед и нямах търпение да я изпробвам, пуснах да направя един малък хляб на бързата програма за бял хляб (2ч.). Брашно имах само такова за сладкиши и за пица, така че избрах първото (второто беше с мая) и пуснах да се прави. Учудващо тиха машина. Хляба стана вкусен, но отстрани и отдолу беше с оранжев цвят (настроих го за среден цвят) а отгоре беше бял. Не знам защо. Имате ли идея защо не се е изпекъл и отгоре? Иначе излезе страшно лесно и бъркалката си стоеше в купата, а не в хляба като го обръщах. Утре ще ходя да пазарувам и ще си накупя различни брашна и ще почна пробите. В моята книжка с рецепти (на машината) маята е само суха и аз имах на Др.Йоткер. Каква мая е най-добре да се ползва? Имам и прясна, но няма рецепти с прясна и ако може да се замени, то как да я слагам. Също така всички рецепти са с масло, най-вкусен ли става с него или да го заменям с маргарин/олио/зехтин?Ето и снимка на хляба:

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 14:20 от ronicat

# 478
Правих царевичен хляб изцяло в машината... Домочадието не го хареса, но кокошките се изтрепаха и казаха пак да омеся...  Laughing

Черният ми хляб с жива мая отново бухна много... Вече няма да ползвам суха мая...  Flutter

# 479
стелт, извинявай, сигурно си казвала, но изперках от работа и  няма да мога да ровя назад Sad
може ли рецепта за черния хляб... много моля   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт