МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

  • 67 174
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 212
Момичета, благодаря ви за съчувствието.  Hug   bouquet  Hug
Отидох болна и невероятно напушена с тъпата машина и мъжа ми за кураж. Магазинът беше затворен предсрочно и отскочихме до друг, където наперено обясних проблема. Опитаха се да ми правят изречения, но аз удържах фронта, подсмърчайки и в крайна сметка я смениха.
Те т'ва е резултатът - хлебче по рецепта на Ердинч, но с пълнозърнесто брашно  Mr. Green


# 496
  • Мнения: 3 429
Мисля че усилието си е струвало. Хлебчето е супер, със здраве да си я ползват мама и татко машинката Peace

# 497
  • Мнения: 83
Здравейте,благодаря ви за много образователната тема ,научих много.Моля кажете ми каква марка брашно ползвате?Като ползвам бяло обикновено или за хляб ,хлябът става много твърд.Днес направих основен хляб с брашно за кекс,стана мен и пухкав,но пък много надупчен от вътре.Моля специалисти ,дайте съвети.Благодаря предварително.

# 498
  • Мнения: 7 779
Здравейте,благодаря ви за много образователната тема ,научих много.Моля кажете ми каква марка брашно ползвате?Като ползвам бяло обикновено или за хляб ,хлябът става много твърд.Днес направих основен хляб с брашно за кекс,стана мен и пухкав,но пък много надупчен от вътре.Моля специалисти ,дайте съвети.Благодаря предварително.
дай малко повечко инфо - по каква рецепта, коя програма използваш  newsm78

# 499
  • София
  • Мнения: 4
Момичета, благодаря ви за съчувствието.  Hug   bouquet  Hug
Отидох болна и невероятно напушена с тъпата машина и мъжа ми за кураж. Магазинът беше затворен предсрочно и отскочихме до друг, където наперено обясних проблема. Опитаха се да ми правят изречения, но аз удържах фронта, подсмърчайки и в крайна сметка я смениха.
Те т'ва е резултатът - хлебче по рецепта на Ердинч, но с пълнозърнесто брашно  Mr. Green



Хайде да е на късмет и ела да си вземеш кефира, че с кефир става чуден хляб  Hug

# 500
  • Мнения: X
Отговарям на ronicat - досега не съм имала случай с бял хляб отгоре. Машинката ми е модел 257. Опита ли да изпечеш хляб с обикновено бяло брашно? Пекла съм и малък, и голям хляб - винаги се изпича отгоре. Обикновено правя хляб на средна кора на изпичане (както е дадено по подразбиране), на XL - 6 г прясна мая, 600 г брашно (понякога е типово + бяло, друг път добавям ръжено и т.н.), 1 1/2 ч.л. сол, 1 непълна с.л. захар, 20-40 г олио, 370-390 мл вода (обикновено имам едно шише със стайна температура, но съм ползвала и директно от чешмата), основна програма (4:00 часа).
Маслото заменям с олио (в началото се престаравах със зехтин, понякога за разнообразие слагам масло), вместо суха мая ползвам прясна - натрошавам я на парченца, отгоре слагам брашното, сол, захар, олио, вода и пускам машината. Изпробвала съм основната програма (с добавки, без добавки), за френски, за италиански хляб, ръжен, пълнозърнест - при всички програми се изпича добре. Този модел 2501 е по-нов, не съм чела за него, но ако при следващите опити пак е бял хлябът, смени машината. Забравих да спомена и бързата програма - при нея също всичко е ОК.

П.П. Имам снимка на хляб с бързата програма. Печен е на размер L и е с грис и брашно - рецептата е тук.

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 20:34 от Анонимен

# 501
  • Luxemburg
  • Мнения: 1 774
Снощи съпруга ми пуснал с отложен старт на основната програма (4ч.) пак малък, но този път с правилно брашно (бяло пшеничено) и на силно изпечено програма и сутринта в 8 беше готов. Беше си изпечен от всички страни, нормално оранжев цвят и с коричка. За втори опит си е направо страхотно. Недостатъка на малкия хляб е че стига само за закуска и обяд (около 10-12 филийки се получиха). Довечера ще пусна среден пак на основната, а за следващата седмица съм взела и готови брашна на които само вода да долея и ще видим какво ще излезе.

# 502
  • Мнения: 1 813
Колебая се между Kenwood BM450  Mulinex 6000 . Приемам съвети ? И  двете ли имат приставки за багети или само Мулинекса?

# 503
  • Мнения: 122
Здравейте на всички в тази вкусна тема   bouquet
От петък си имам и аз машинка за хляб  Heart Eyes
Вече направих два и сме супер доволни. Почнах да чета тази тема от зад напред .... незнам дали ще имам възможност да изчета 44 теми  Blush но ще се постарая да ги прегледам, за да науча тънкости и важни неща.
Благодаря на всички за споделения опит и рецепти в тази тема и в темата за рецептите   chef
alys
имам въпрос към теб. Харесах си рецептата за хляб Добруджа, която си написала преди няколко страници ... но да ми кажеш колко голям хляб се получава ... все още не мога да преценявам такива неща и незнам каква големина да задам на машината  Blush

# 504
  • Мнения: X

alys
имам въпрос към теб. Харесах си рецептата за хляб Добруджа, която си написала преди няколко страници ... но да ми кажеш колко голям хляб се получава ... все още не мога да преценявам такива неща и незнам каква големина да задам на машината  Blush

Получава се около 900 г готов хляб (при мене е най-големият размер).

ronicat, пусни снимка (не е спешно, разбира се) на добре изпечен хляб, че място не мога да си намеря след онзи бял хляб, който показа. Blush
 

аХ`Не!, приставките за багети са най-малкото нещо, което трябва да се гледа при избора на машина. Изобщо не ги ползвам. Получават се 4 мънички франзелки (багетки), които не знам за кого биха стигнали, а занимавката около приготването е толкова, че не си струва изобщо. Не е като да сложиш продуктите и да оставиш машината, ами трябва да следиш процеса, в определен момент да извадиш тестото от ваничката, да оформиш багетите, да ги сложиш в приставката и... МЕРСИ!  Sick #2gunfire #2gunfire #Cussing out

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 23:02 от Анонимен

# 505
  • Мнения: 122

alys
имам въпрос към теб. Харесах си рецептата за хляб Добруджа, която си написала преди няколко страници ... но да ми кажеш колко голям хляб се получава ... все още не мога да преценявам такива неща и незнам каква големина да задам на машината  Blush

Получава се около 900 г готов хляб (при мене е най-големият размер).
Благодаря за бързия отговор   bouquet
Ще се постарая да се отчета със снимка, щом го направя   chef

# 506
  • Мнения: 7 779
Здравейте на всички в тази вкусна тема   bouquet
От петък си имам и аз машинка за хляб  Heart Eyes
Вече направих два и сме супер доволни. Почнах да чета тази тема от зад напред .... незнам дали ще имам възможност да изчета 44 теми  Blush но ще се постарая да ги прегледам, за да науча тънкости и важни неща.
Благодаря на всички за споделения опит и рецепти в тази тема и в темата за рецептите   chef
alys
имам въпрос към теб. Харесах си рецептата за хляб Добруджа, която си написала преди няколко страници ... но да ми кажеш колко голям хляб се получава ... все още не мога да преценявам такива неща и незнам каква големина да задам на машината  Blush
като за начало прочети първата страница на темата - рецептите , блога ...  bouquet

# 507
  • Luxemburg
  • Мнения: 1 774
aX`He, аз също се колебаех между този модел на Kenwood и MOULINEX OW-5003, че втория беше на почти половин цена във френския амазон лятото. Kenwood-а няма приставки за багети. Изчетох доста преди да се реша, най-вече ревюта в чуждестранни сайтове . Аз заради багетите исках MOULINEX, а съпруга ми искаше Kenwood и за двете пишеше че са шумни.  Alis ме разубеди за Мулинекса че много се чупят и в действителност като се зачетох доста потребители се оплакваха че се повреждат още в гаранция, а в БГ техниците в сервиза без много приказки ти взимали уреда, че знаели че се трошали уредите им, а също че била като трактор шумна. Alis  ми обясни за нейния модел Панасоник SD-257 и аз изчетох доста и установих че техните пекарни са най-добрите на пазара (независимо кой модел си избереш). Взех си миналата седмица от амазон тази http://www.amazon.co.uk/Panasonic-SD-2501WXC-Automatic-Breadmake … 265862&sr=8-1и въпреки че съм направила само 2 опита за сега съм очарована. Много е тиха и хляба става без много усилия (стига да са ти добри продуктите). Но ако държиш на Кенууд  в момента в амазон също е намален http://www.amazon.co.uk/Kenwood-BM450-Bread-Ingredients-Dispense … 264531&sr=8-1. Зависи на какво държиш. При мен важно условие беше да е здрава, да прави хубав хляб и да е тиха.

Alys, възможно е заради брашното да не се е изпекъл, че имах само такова за сладкиши. Но нямах търпение да чакам да купя на другия ден. Довечера ще пусна пак на средно опечен,  за да видим дали е било от брашното или си е от настройката за цвят. Ама пак си се получи вкусен, изядахме си го.

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 14:10 от ronicat

# 508
  • София
  • Мнения: 15 849
  Един сбъркан хляб, вместо да включа на долен реотан, да се запече отдолу, аз включих отгоре  Embarassed- и резултата изгоряла кора.Дано да става за ядене, сега се мъча да разкарам скапаното брашно.Имам още 5 кила, дъщерята вика,иде ми да му бия един шут и през балкона. Joy Не,че хляба остава де, изяжда се, но си чакат белия.

# 509
  • Мнения: X
Ама пак си се получи вкусен, изядахме си го.

 Дано е било от брашното. Бързите програми по начало не са ми сред любимите, но и при бързия хляб би трябвало да се изпече добре (отвсякъде) на средна кора.

Тайна, само цветът на хляба ли ви притеснява? За нас е важно да бухва добре и да не се рони. Дори нарочно добавям към бялото брашно или ръжено, или типово, или трици и т.н. за по-здравословен хляб.

Общи условия

Активация на акаунт