Ползвате ли омекотител за дрехите на бебо

• 10 335
  • 109
  •   1
Отговори
# 90
Не ползвам омекотител, нито сега, нито когато децата ми бяха бебета. Мразя миризмата на омекотителите, много гадно се смесват с този на парфюма ми.
До годинката пусках отделна перална за дрехите на бебето и не съм сортирала бельо от връхни.

# 91
извинявай ако съм те обидила.  bouquetПросто си мисля ,че аз при това ,че имам две деца и всеки ден се слага всичко носено през деня за пране  пак не събирам толкова дрехи че да се събират през ден за пускане на пералня .

# 92
Дези, не съм се обидила Hug.
Просто темата хигиена е малко откачена за мен. Няма да задълбавам Laughing.

# 93
Сетих се защо деля още, защото ползвам различен препарат, но сега мисля да мина на един за всички Simple Smile

# 94
сетих се да питам нещо извън темата - Колко често перете якета и грейки ? Аз ги пера на 3-4 дена, но се заговорихме с моя позната онзи ден и тя ми каза ,че съм луда да ги пера толкова често . Тя ги перяла един път за целият зимен сезон имала 3 броя якета и ги редувала.

# 95
Пера, щом се замърлят. Може всеки ден, може и през 3-4 дни.
Имаме достатъчно якета, сменяме ги.
Дреха от пране не се съсипва, но от мръсотия - да.

# 96
  • на последния етаж
Колко често перете якета и грейки ?
Когато се изцапат - понякога по-рядко, друг път - всяка седмица.

# 97
  • София
аз ги пера като имат нужда, което обикновенно ще рече пред 2-3 дни, като е кално и всеки ден съм прала, имам  2 комплекта реално и  ги въртя.
За съсипването от пране, като бях решила да купувам  скиорско яке ми казаха, че му се съсипва промазката от пранета и имали живот пранета и т.н., но понеже ски не кара не го жаля и него, само пускам на функция ръчно пране(въпреки че по етикет си е за съвсем ръчно не за машина, ама нямам нерви якета да пера на ръка)

# 98
Тя всяка дреха си има брой пранета. Бельо, чаршафи, кърпи - също.
Нищо не жаля.
Ако пералнята има програма "ръчно пране", тогава е напълно ок да се пере машинно дрехата, на чийто етикет е указано легенче с ръчичка.

# 99
  • София
да, но при тях били уж съвсем ограничени.
т.е. даже някои по-смотани им падала промазката на първото пране още....
както и да е де, пера ги, няма да ходи мърляв целият, а моят поне много обича да се въргаля вън по снегове - къде чисти, къде не толкова...

за пералнята - мерси, успокои ме..аз все я гледам с недоверие тази програма.... но така мразя на ръка да пера, че пускам, пък ако ще да се съсипват Simple Smile всъщност май наистина нищо не ми е степала и съсипала, от малкото дрехи изискващи такова пране, които имаме.

# 100
Тя мойта баба все ми се кара, че само пера дрехи ,които били чисти след само едно носене и щели да се скъсат от много пране.имам питане към тези ,които разделят дрехите при пране - Къде ги държите докато им дойде ред.Аз в банята имам шкаф  ,който най- долу има отделение за мръсни дрехи,но е много малко.

# 101
  • София
в кошове за пране.

# 102
И аз слагам в един кош за пране детските дрехи.държа го в душ кабината ама той става с връх докато се съберат за една пералня връхни,цветни  и бельо.А и там пречи вечерно време като се закъпят всички.

# 103

И аз.
Нашият кош е с 3 разделения. Детето има отделен кош.

Ейнджъл, когато пускаш дрехи на програма "Ръчно пране" е необходимо оборотите на центрофугата да са на най-ниска степен, обикновено това е 400. И градусите да са 30.

# 104
  • София
моите са под мивката в кухнята(там са пералнята и сушилнята, та ми е под ръка така). Пералнята е малка 5 кг и нямам проблем с количеството. Аз лично деля на вълнени, кърпи, силно замърсени, слабозамърсени, никакъв проблем не ми е да му пусна гащите с тениска, която е чиста, просто е носил няколко часа. Всичко по-омазано, кално, с храна и т.н. на отделно. Така че спокойно през ден му пускам пералня, ако остане място, винаги към по-чистите мога да прибавя някое поларено одеалце, кърпичка, хавлийка и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт