През новата година да е здрава ФЕВРУАРСКАТА дружина!- Тема 25

• 26 736
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
уф Миме, много пари за подобно нещо бре  ooooh!

Ние излизаме навън-най-после се вдигна май маглата, пък какво слънчице грее. Дано да е като вчера.

Какви книги...вътре в шкафа всичко е учебници  Joy ММ точно на тази снимка отгоре казва, че му бил прощъпулника на Бобо (ние и така не направихме)-и какво било наредено-хирургия, акушерство, вътрешни  hahaha
Не знам до колко ще схванете шегата на ММ, но на мен сълзи ми течаха...
Обаче ще направим някой ден и прощъпулка де  Joy ама да видим дали ще е преди ДГ

чаочи, както казва една моя любима съфорумка

# 376
  • София
Ааа - забравих да ви кажа - за обезопасяването на ъгли ползвам меки ъгли (като дунапрен са - от Джъмбо) и имат и за ръбовете на масите - дълги (или поне имаха преди като растеше Дария). За чекмеджета и шкафове доста неща пробвахме и най-дълго издържаха едни велкро лепенки. Но за по-голямо дете са безполезни! Laughing Тези джаджи, които стопират чекмеджетата да не смазват пръсти се оказаха много особени - или разчитат на лепенки отвътре (които не държат), или ако са на винтове, са за определен тип чекмедже и за повечето не пасват! Доволна бях и от едни закопчалки за чекмеджета (отстрани се лепят двете части и се защракват при затваряне).
Контактите и до ден днешен повечето са ни обезопасени, но е мнооого досадно (ползваме от тези, които се ползват с въртеливо движение на щепсела, а не се свалят всеки път). Ползвали сме и ограничители за вратите.

# 377
Маменца Hug

Дейзи,много благодаря,как никога,никого не пропускаш!  bouquet Hug

А вчера в бързината пропуснах да "кажа" на Надето,че Борянка е едно от нашите малки геройчета и всички сме сигурни,че всичко с  бъбречетата й ще е наред! Дано по-скоро и да започне да папка малката калпазанка,ако не- давай я тук на обучение,да види как се яде бързо по 200-250 гр манджа по 3 пъти на ден,освен сученето по 4-5 пъти на ден и ако се забавя секунда с лъжицата се тропа по масата,удря си петичките в стола и ръмжи,или вика "ам", или "дай! " и трепери чак Blush Сега болен,не болен,поне апетита не го изоставя момчето. Иначе буха много лошо,но си се влачи по ламината и това е! Не мога да го спра,катери се по мен,изправя се,върти се,тръшка се,той ако не е на земята,или спи,или яде- трето положение няма!! Mr. Green Напоследък много обича да рита една малка футболна топка- като го държим под мишниците чак бяга,рита я,хили се и пак я гони Laughing

За обезопасяването ММ се погрижи,тук нали имаме една верига магазини, в която правят намаление на всички бебешки стоки по 3 дни всеки месец и от там купи няккави джаджи,ама тези ъгълчета ми се струват "лабава" работа,до колко ще го опазят не знам Rolling Eyes Иначе другите по- биват за шкафчета,чекмеджета, контакти ...

Пантофки- Крис нали още не ходи не му обувам, вкъщи си влачи по земята с хавлиени чорапки,с гумени нещица по ходилата

А Бобо не си губи времето,то за какво е проходило момчето- за да стига до четивото! Laughing

Kaто гледам колко сме болните в тази темичка и като гледам хубавото й заглавие, май не сме за тук Confused Палчета за всички в нужда и скорострелно оздравяване на дребни,по-големи и най-големи! Hug

# 378
Ох - не мога да седна на компа вече... ooooh! Ходихме навън за един час, не е много топло, но поне не духа, та зачервихме бузаците  Mr. Green

Много теми, много нещо...не съм чела много внимателно - като заспи втория си сън ще го направя... Flutter Само да кажа на Тонита, че за пореден път и свалям шапка - с какво спокойствие и оптимизъм пише, въпреки, че Крисчето е болен, никаква паника не всява, възхищавам ти се Тониии... Hugаз само едни сополи да изкара и се скапвам, сдухвам, нервно ми е... Outta Joint Бързо да се оправя малкото бузанче сладко, ние значително облекчихме кашлицата преди една седмица с чайче от 2-3 счукани ореха, лукчета и локум - пробвай Тонче  Peace Hug

Каишки - вие ме сетихте, че имам някъде из шкафовете, скоро ги слагах  -ами и ние увисваме на тях, не е стабилен и се обезмисят - то повече ми е напрежение да го държа с тях,отколото за ръчичка  Peace Наистина трябва да стане по-стабилен за тях, иначе забелязах, че когато сме навънка с ботушите е много по-стабилен, даже ходим за една ръчичка, ама в нас е яко страхлив, нещо невярвам скоро да проходи туй мече... hahaha

# 379
Здравейте мамчета,ония ден щях да пиша,но като влезнах и прочетох за Гого,се отказах,е малко късно,но и аз да изкажа съболезнования за родителите му-колко ли кураж и сили ще им трябват Praynig,що се отнася до лекрските изказвания -да ви споделя и аз като правих моя аборт,излизайки от упойка съм викала и плакала и една лелка казала на майка,че съм се лигавела #Crazyзащото не боляло,а аз нищо не помня newsm78сори,че пак се връщам ,но много гадно ми стана Sadта сега да кажа за консултацията-8640кг и 71см,или +380гр и 1 см Peaceздрави сме,добре сме Peace
Искам да попитам мамите от Пловдив-ако има нещо ново за ясли и градини от новата година относно записванията нека споделят Rolling Eyesза София разбрах,че е електронно,но то не е ли отдавна такова newsm78 важно е да зная Rolling Eyesима парички от НОИ Mr. Greenнямам време да чета и да се включа по темите,че пак ще имаме гости и правя такалежки от кайма и макаронена салата и панирано броколи ooooh!до скоро Peace

# 380
Забравих - честито ви опаричяване  Party Mr. Green

# 381
  • Варна, морето, сините вълни...
А мерси Миленка! Надявам се да се видим  Hug Hug

Така мили мами софиянки който не е разбрал: Понеделник 9.01. от 11ч. в Мола на Цариградско шосе. На последния етаж!!!

Вторник може пак, поне 2 сме навити, заради милата ни Миленка  Hug Hug Hug

Някой давал ли е киви? Искам да дам на Мони (и ще му дам де) ама първо да видя някой друг коментар за него  Whistling

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 15:45 от mimi_jobnoto

# 382
Мими,искам и аз Sunglasses

Пак да си пробутам въпросчето,моля мамите, които все още имат спомен как са захранвали със сиренце и изобщо млечни, краве продукти да си кажат! Знам,че трябва да се изкисне,но колко време стои сирането във водата? По колко започнахте да давате и колко време? Всеки ден, или през ден... Rolling Eyes Сори за тъпото ми разпитване,но аз с моите алергии пусто много се притеснявам за бръмбъра Embarassed
Миленка Hug
А за мерки и теглилки забравих- от вчера 9120- 120 гр за 15- 17 дни Wink

# 383
Ехо банда   bouquet
Искам да благодаря на всички за загрижеността, която проявихте тук, във фейса и на ЛС. Много ви обичам и сте ми утеха в много моменти   bouquet  bouquet  bouquet

По темите....
ММ - не иска да подхващам, щото тя май и от мене тръгна тая тема, но ако почна няма да се спра.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Хранене - 8/8,30/9 - попара, кус-кус, "студентски сандвич" (филия с масло и чубрица  Wink  )
12,30/13 - едното от кухнята + 1/2 от десерта (другата 1/2 батко му се спазарява за него)
18/18,30/19 - другото от кухнята + 1/2 от десерта (ако е останал) или данонино/кис. мляко.
23/23,30 - 240мл/ АМ
Каишки - не съм ползвала с баткото, за сега не знам още. Иначе го гледах въпросния доФтор при Галабина, и да ви кажа за някои неща се съгласих.
Пантофи - чат-пат слагам. Имаме от буйките на КК с ципа отдолу. НАй-често го оставям по чорапи.
Обезопасяване - помня, че за Любо бая пари за такива джаджи оставихме в Джъмбо. Някои се оказаха големи боклуци, други си ги ползваме и до днес. Ъгли и врати не сме обезопасявали.

Аз тази вечер най-безцеремонно зарязвам ММ с децата и излизам с 2 дружки в ....МОЛа на Цариградско  hahaha  Как не ни писна тоя МОЛ при положение, че и на трите ни това беше (за едната все още е) работното място една година, че и повече...

Тони, сиренето го кисне 24ч. Е, и неизкиснато съм давала, не мисля, че е чаааак такъв проблем, освен ако не е яко солено. Иначе аз директно си набутах в попарата около кибритена кутийка. Давам доста често. Не спазвам приказките, че трбява да се дава когато е постно яденето. И в месна супа съм слагала сирене или кисело мляко. Но ти щом имаш алергии, давай през ден. Peace

# 384
Сиренце почнах да давам с попарата. Слагах от вечерта да се изкисва и на сутринта прибавях в цялата смес колкото кибритена кутийка. Няколко дена давах всеки ден, после като ми дойде.

Мими, мисля, че кивито няма проблем да се дава, стига да е обелено добре и хубаво изчистено. Аз не съм дала, ама не поради някакви съображения, ами и аз не знам що. Януарки мисля обсъждаха, че даже май можело и преди другите цитруси. Това по спомен, да не те подведа.

Иначе за вечерята, дето пита по-напред. Давам към 20.00 часа супа със сухар, ама това не пречи към 23.00-00.00 да си чака млякото. Иначе и аз поръчах сега от тази Селия девелоп, похвалиха ми го, но то в цяла ВАрна няма от къде да се купи и го поръчах онлайн.
Иначе режимът е[/
5-6 часа- между 180-230 АМ, колкото изпия (някой път пропуска това ядене, но е рядкост)
около 9 часа- попара, каша, кус кус, грис и т.н.

13.00- обед от ДК-
16.30- следобедна за куска- кремче, плод, КМ с плод или бисквитка, йогурт и т.н.

20.00 супа със сухарче
23-00- пак между 180-230 АМ

И то май ние като най-бебета се храним с 6 хранения, рядко са 5 ако изтърве онова ранно  сутрешно. Пък за 4 изобщо не виждам скоро да станат.

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 16:13 от Бенджолина

# 385
  • Варна, морето, сините вълни...
И аз като Бенджи със сиренцето и маслото така, а кашкавал съм му давала трошички от филията ми  Blush

Мерси Бенджи за кивото. ТРо на мен ми се прияде и за това се сетих да го пробвам и Монката. Както обика портокали и особено лимони  Shocked си мисля че ще му хареса.
Ей така и не съм давала кус кус още. Мачкаш ли го нещо или както са топченцата направо го даваш? И както попара ли (е "гарнитурата")?

# 386
Тони, аз не помня кога му дадох сирене за първи път, но беше в попарата и около половин кибритена кутийка. Горе-долу давам през два дни, защото редувам закуските. Аз определено не съм пример, защото захранвах малко през просото Mr. Green
Киви съм давала много пъти, но гледам да е без семчиците, само отстрани режа.
Днес си взех от АМ-то на DM Baby Love- някой давал ли го е?

# 387
Мими, да като на попарата е гарнитурата при нас.  Кус-кус-а не го мачкам, тя си хапва и по-големи парченца, нищо, че е само с 2 зъба и от вчера забелязвам, че до няколко дни ще имаме 3-ти(горен десен резец)

# 388
Кус -куса го кльопа яко, ама попара - не, затова кус куса е с масълце, и сиренце, ама и аз вече редувам закуските и да ви кажа сиренето я да присъства един път седмично, я не...в повечето дни си иска да яде сандвич на микровълновата с нарендан кашкавал с чайче или с КМ за преглъщане  Mr. Green И ние си ядем голями парченца вече, ядене не пасирам,  Peace Сиренето са казали момичетата как са го въвеждали, и аз карах рез просото яко  Sunglasses

Киви - предлагах 2-3 пъти - не се прие особено добре и не съм давала скоро...казаха ми , че е много разхлабващо - аз не забелязах такова нещо при нас  newsm78

# 389
Цитат
Днес си взех от АМ-то на DM Baby Love- някой давал ли го е?
Аз аз, вече даже писах, най-много го харесва него, пък и мен ме спечелиха с това, че пише, че е с омега 3 киселини, което на мен ми е важно. Някой може да каже, че е куча марка, но да ви кажа, че урок номер 1 по маркетинг в университета в Германия беше, че кучите марки и гъзарските марки на едно място ги правят, с едни и същи суровини...не знам колко е вярно
В тази връзка-някой дава ли или е мислел да дава добавка омега 3? Много добре е за развитието на мозъка и се препоръчва да се приема, но най-добре по естествен път?  newsm78
Янче в яслата до нас ( 3та градска) ни записаха в тетрадка....Ние дори и на градина сме записани  Blush., защото отпаднало правилото да се записваш в годината, когато ще тръгва и така да се избегнело нощуването по опашки  #2gunfire Питах лелчето какво ще стане, ако до 2014та въведат електронно записване и дали наново ще се класираме, тя естествено не знаеше... Close
А, за сиренето да добавя: и аз съм с алергии и аз уж внимавах, накисвам във вода 24 часа, почнах с козе сирене трохи през ден и сега сме вече на кравешко колкото кибритена кутия почти всеки ден

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 17:09 от Zelda S

Общи условия

Активация на акаунт