През новата година да е здрава ФЕВРУАРСКАТА дружина!- Тема 25

• 26 734
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Опс- забравих да спомена, че вече избягвам да давам каша вечер, че нали са сладички.
От както Зелдето постна онази статия за връзката между сладкото и буденето, е пак се буди ама поне да знам, че правя нещо. Joy
Не съм мислила за хр. добавки, обаче това мляко дето го поръчах, тя Бобчо е постнала сайта го дават, че е с пробиотици.  Rolling Eyes

# 391
Забравих за сиренето да кажа, че аз си го държа във вода, като я сменям всеки ден.
Zelda, абе аз помня че някой писа за млякото, ама като не помня кой и реших да питам Blush Hug
Кус-кус давах преди време, но не го хареса много. Честно казано ме е страх да давам, защото много лошо може да се задваш с кус-кус. На мен ми се е случвало, направо ми отиде в "кривото гърло" Вдишах ли го не знам, но яко се задавих Sick Иначе всичко си яде нарязано на ситно, до скоро му пасирах месето, но вече и него на ситно го режа. Добре се справя като се има предвид, че няма зъби Mr. Green

# 392
Цитат
От както Зелдето постна онази статия за връзката между сладкото и буденето, е пак се буди ама поне да знам, че правя нещо.
Joy баш баш! И аз така- супа вечер, никакво сладко, ама пак се буди  hahaha
Между другото, нали преди 3 -4 седмици мрънках, че е с 2 зъба, от днес е с 8  Shocked Последните 4 пробиха за последните 2 дни  Shocked  Shocked Буди се последните 2 нощи през половин час и вече е ясно, че ЗЪБИТЕ са причината мамка му
Мерси за отговорите за каишите, ще взимам чико, остава да ги намеря евтинджак  hahaha
Спирам, аман от мен

# 393
  • София
Юху! Simple Smile
Аз сирене давам много, Явор много обича. Даже ако нямам изкиснато му давам неизкиснато и няма проблем. И кашкавал му давах наскоро и масло намазано на филийка със сиренце не е имало проблем.
А ние сме на кухня чааак от 16-ти  #Cussing out. Баси вчера взех купоните, в понеделник ще ги заверя и чак по-другия понеделник ще взимам храна. А аз си мислех, че сега от понеделник сме.
А по отношение на яслите и аз се чудя дали да не се пробвам да отида и да го запиша направо въпреки, че едва ли ще стане. Лошото е, че покрай нас няма, а ни предстои (Дай Боже!) да се мести след около половин година и се чудя дали да бързам.
Темата за мъжете ще я подмина, защото не ми се ядосва Simple Smile

Забравих - честито ви опаричяване  Party Mr. Green
Аз вече пак съм "чиста" откъм пари  Mr. Green. Всичко свърши, както дойде - от раз!

# 394
  • София
Пак аз ама видях, че сте писали и за зъбите. Ми моя хубостник се буди по нязнам колко пъти на нощ, а все още си е с 4 зъба. Докога ще продължава това  smile3544?

# 395
Пак аз ама видях, че сте писали и за зъбите. Ми моя хубостник се буди по нязнам колко пъти на нощ, а все още си е с 4 зъба. Докога ще продължава това  smile3544?

Моят има осем, обаче продължава да точи лиги, да си рови из устата и да киселее от време на време!  Rolling Eyes Странното е, че нищо не виждам в тая уста!

# 396
  • Варна, морето, сините вълни...
Мони си хапва филийка с масълце и сиренце. Даже си отхапва сам  Heart Eyes Ама повечко го домързява и предпочита да му давам парченца.

След малко ще дам и киви  Mr. Green

# 397
Зверчето заспа преди 10 минути чак  Whistling

За лигите- ние постоянно и непрекъснато ги точим от петия месец някъде, не мога да му насмогна на лигавчета, и навънка върху якето срам несрам слагам, че то не се издържа - постоянно мокри си ходим  ooooh!

Иначе почти не дава вече да му бъркам в устата да проверявам за зъбчета, обаче днеска случайно забелязах, че се е надуло до резеца, който последен излезе/демек чакаме кучешкия/, вместо резеца от срещуположната страна  newsm78

# 398
Ех, как хубаво се е освежила темичката ни Hug не мога да ви смогна днес...

Леле, много зъбки, много нещо  Shocked ние сме още с 2 и не спира да се плюнчи и да лапа ръцете вече не помня от кога. Има побеляло на четири места - две отгоре за предните резци и две отдолу до изникналите, но има още много време докато избият  ooooh! Като си спомня с първите сигурно повече от месец му седяха така побелели  Sad Много бавно избиват при нас  Cry Светле я пиши как е на Дани посинялото, изби ли вече зъбче или се наложи да цепите  newsm78 дано му е минало вече на малкото човече  Hug

А как хубаво ви папкат бебоците  Party пу-пу
От краткия ми опит на майка установих, че в живота са важни три неща - дечицата да са ти здравички, да хапват добре и по възможност здравословно, и спокойна и уютна среда, в която да си ги гледкаш  Peace а пък другото до където е... за пълно щастие може да добавим и един послушен мъж Mr. Green
При нас папкането е голяма драма, но вече безброй пъти се оплаквах, та на себе си вече станах досадна... та за сиренето ми е мисълта - опитах да въведа с попара и кус-кус, но моя дзвер такива животни не яде и сега давам по 1/4 кибритена кутийка в някоя супа, че да не би случайно да го усети. Добре че Пчеличката ми даде идея за тези изварки в Лидл, та пробутвам вече нещо млечно различно от кърма. То колко е млечно, не е ясно, но  ooooh!

Я да ви питам нещо и аз  Naughty тия дни съм се зарибила да търся някоя хубава книжка за възпитаването на дечицата. Усещам как дребния вече започна за много неща да се сеща и ме замисли за огромната отговорност, която носим като родители... такава е попивателна, че много се притеснявам да не давам лош пример с малките ежедневни нещица, които вече ни се случват. Аз малко съм ориентирана към "привързаното родителство" и по тая причина д-р Спок не ми е по вкуса, и се оглеждам за малко по-различна литература. Набелязала съм вече няколко заглавия, но ми е любопитно има ли някой поглед върху темата и ако може нещо да ми препоръча  Hug

# 399
  • Варна, морето, сините вълни...
Е за тези ясли трябва да адресната ни рег. да е тук нали? На мен ми се иска да си го гледам до детската градина де, но нищо не се знае. А за ДГ пак ли трябва от толкова рано да се записва.

# 400
  • София
Значи...как ме боли главата...да има как сама я ще отрежа...Всички се редуваме болни в нашата къща, аман! Аз карам най-леко както винаги, ама ми писна вече, синуси ли са, какво са...

Сирене- дадох за първи път трошици от това на Маджаров, червения етикет, изкиснато...постепенно увеличих, слагах веднъж и в зеленчуково, но не се прие. Сега с попарата слагам бая- колкото 2 или 3 кибритени кутийки...но нямаме никакви алергии в родата, та не съм внимавала много...Не се ли препоръчва козе при алергии, не съм много сигурна  newsm78.

Кус кус не яде. Това, което яде, го яде много пасирано, дори и попарата. Филийки и парченца- йок. Поне яде нещо... Tired

Лиги- няма много ханчето, даже на зълвата й направи впечатление...има 7 зъба, с едно изключение не съм ги усетила как растат.

И моите пари свършиха вече  Close. Обаче ако позволява времето и се здрави и двамата можем да ви изненадаме с ханчето. Аз съм онази със синята количка и злия поглед  Twisted Evil.

Книги- аз съм анти привързано майчище и не мога да препоръчам...Четях някакви преди, ама май при мен няма да стане с книги...

# 401
 Hug
Такава каша ми е в главата, че не помня какво исках да кажа  Embarassed
Дейзи, една насока от мен - "Изкуството да бъдеш родител" от Фицхю Додсън с доста съвременни възгледи  Peace
ММ единствено готви. За Пепи помага само за миене или къпане и то не винаги  Tired
Зелда, аз ям ленено семе/на брашно, може и счукано/. Знам, че в него има най-много Омега-3 киселини от растителен произход и така преминава в кърмата  Rolling Eyes Иначе директно на детето може по-често риба, или някой сироп /"Ескимо кидс"/, но след консултация с лекар  Hug
Пепи сутрин яде попара,кус кус, изпечена филийка с кашкавал и масло.
Лека нощ  Hug

# 402
След 5-6 прочетени страници (дето от обяд ги чета  Whistling) и в моята глава е каша... Да видим:
Мъже (това го запомних  Mr. Green) - от моя грам не мога да се оплача - помага вкъщи, занимава се с децата, на мен внимание обръща  Wink. Да ми е жив и здрав  Heart Eyes, винаги е до мен, когато имам нужда от него.
Рожден ден - вкъщи, с няколко приятелски семейства с деца (на възраст горе-долу колкото Рая). Дани много обича да е сред децата, те щуреят и го закачат, а той се радва и се смее с глас  Simple Smile.
Лиги точи на моменти, но рядко. Осемте ни зъба избиха почти без тая екстра, за сметка на това с много мрънкане. Поне нощем е спокоен и спи. Тони, на вас честит ви кътник и бързичко да оздравява Крис  Hug. А Дейзи, нашият кътник не е избил, венецът е син и ужасно подут, поне спря да се подува повече, но вече май и от другата страна почна да посинява ooooh!. Още не сме ходили на контролен преглед, чакаме си часа (по пощата ги пращат), то така или иначе ще е след средата на януари.
Сирене не съм въвела, нито КМ. Сестра му е с алергии и затова. Може би тези дни, но ще почна с козе  Peace. Ще го изкисна за една нощ, после през ден, като в началото трошици.
Храним се с готови пюрета, каши рядко, че хич не ги обича. Парченца не ще, пълна уста със зъби има, ама тц. Кухня тук няма, пробвах да му готвя, но не му хареса. То и пюрета хвърлям често, но поне не губя време да ги приготвям тях. Пък и нямам вяра на повечето продукти в магазина. Все пак био морковите са три пъти по-скъпи от обикновените, може би има защо... ама мога ли всичко био да му търся? Ще яде от нашата храна, то е ясно и ще е скоро, но малко по-нататък  Wink.
Кила - моите си, даже -2, то нямах и какво да свалям де. Според ММ още 3-4 кг отгоре нямало да са ми излишни, че сега детето, като залитнело да пада, нямало за какво да ми се хване  Crazy  hahaha.
По други теми и да исках да се изкажа, забравих... Лека от мен, захарчета  Simple Smile!

# 403
  • Стара Загора
Жалко,че мен и малкия ни няма в списъка Simple Smile но все пак да попитам вас Мами,искам да ви питам някоя от вас поръчвала ли си е от ebay и да ми каже доволна ли е,какво си е поръчала доставката колко и подробности ако може ще съм ви благодарна 

# 404
Я и аз малко да побърборя преди лягане  Mr. Green

Здравейте момичета и за много години  Hug

Дейзи да ти кажа какво забелязах покрай празниците. По принцип моето диване напоследък беше намалило яденетата през нощта, като я приспивам в 19:30, събужда се да суче около 12 часа и после я премествам в нейното легло и така спи до 5-6 часа, когато я взимам при нас да суче и да си доспим. Сега като бяхме при бабите обаче спеше през цялото време при мен, самообслужваше се по цяла нощ и рязко намали дневните хранения - в общи линии караше само на сукането по време на обедното спане и малко бързи 'дръпвания' през останалото време. С това дълго обяснение искам само да кажа, че е възможно не толкова да не му стига кърмата, колкото по-скоро да я приема в грешната половина на деня. Освен да пробваш с АМ, може да опиташ някакви варианти да увеличиш дневните хранения, ама как да стане не знам  newsm78 то и мойто като се заиграе нищо не може да го накара да суче

Иначе за книгите - аз започнах някои. Едната беше Трениране на успешни родители, другата - Моето компетентно дете. Имаше и още една, но сега не се сещам. Ами да ви кажа не намерих смисъл да ги дочитам, макар че не са лоши и имат добри отзиви. Като се замислих всичко се свежда до това да използваш главата си. В къщи му викаме "use common sense" Simple Smile Иначе можеш да намериш книга в защита на всеки стил родителство.
Сега чета "От пелените до влюбването" и доста ми харесва, но тя третира не общовъзпитателни проблеми, ами как да кажа... сексуалността на децата, макар че думата се употребява не точно със същото значение както при нас възрастните.

Малко и по другите теми, преди съвсем да съм досадила  Sunglasses

Много съм доволна съм от моя мъж, само малко трябва да му се подсказва какво да прави. С това залепено за мен дете не знам как щях да се оправя без него... не и без много рев  Whistling

Рожден ден - с бабите в къщи.

Килограми - все още +20, никаква воля пред изкушенията на хладилника.

Зъби - ние бяхме едни от първите със зъбчета, много бързо излязоха 6 и от няколко месеца няма нови, даже май не са подути венците. Лиги имаме през цялото време

Хранене и режим не ми се говори, че при нас е сложно  Whistling

Каишки не мисля да ползвам, че и на мен ми изглежда зловещо, ама като му дойде времето и ме заболи кръста, да не си сменя мнението  hahaha

На срещата в МОЛа не мога да дойда, но ако има среща в Люлин, аз също ще се явя  Mr. Green

И за говоренето искам да кажа. Според мен не казва още никакви осъзнати думички, а според майка ми казва мама, баба, дядя, вземи (ме) и дай  ooooh!

Спирам да плямпам, спокойна нощ на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт