През новата година да е здрава ФЕВРУАРСКАТА дружина!- Тема 25

• 26 674
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте мамчета и бебчета!  Hug

Аз не съм писала от цяла вечност, но ме завъртя много силно въртележката! В момента сме още в България следпразнично, но след няколко дни си заминаваме, а после ни предстои местене в друг край на Англия в къща, която още не сме избрали, а трябва да се нанесем до 2 седмици. Както и да е, в момента имам няколко минутки и влизам да честитя на всички празнуващи именни дни тези дни, рождения ден на Мим, и да пожелая на всички ви една ползотворна, здрава и благословена нова година!  Hug

Мария и Мъро дано скоро излязат от болницата и всички болнички да оздравяват, че като знам какъв ад е! Hug

Лизи, изключително много се радвам за вас. Ти си смела майка! Винаги съм ти се възхищавала как се справяш с двете принцеси с лекота (поне така излиза от постовете ти). Разкажи как са куклите, общуват ли помежду си, ти как се чувстваш?  Hug

За бибите не се притеснявайте изобщо. Синът ми в момента не ползва нито биба, нито пръст, за момента залъгалката нощем съм аз, през деня заспива или с кърмене, или в количката, или с носене, ако мен ме няма. Но и двете ми дъщери ползваха интензивно бибите. Малката я отказах от бибата на 1 г. и 7 месеца. Казах й, че котката й я взела. Прие новината без рев, но два дни плака при заспиване. После й мина. И до ден днешен помни обяснението ми и пита коя точно котка я е взела. Но и тук е пълно с големи, ходещи деца с биби, което за мен е изключително грозна гледка (под големи разбирам над 2-3-4 г.). С голямата ми дъщеря пък отказахме бибата на около годинка и месец-два. Просто я изпуснахме зад леглото и не ми се буташе да я търся, реших, че това е моментът. Имаше два дни рев и това си беше. Но според скромния ми опит, не е рано да ги откажете от шишета с биберон. Аз и двете ги отказах на 10 месеца. Пиеха с чаша спокойно. Това е нещо, което намирам за доста по-вредно за зъбите, а и не харесвам гледката стабилно ходещо дете да смуче мляко от биберон. Но това си е лично мое мнение, аз съм малко крайна в някои отношения. Сега младежът никога не е пил от шише и изобщо не седи този въпрос. Извинете за обичайно отегчителния пост.  Hug
Доскоро!  Hug

# 586
Юхууу!ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРЗАНУВАЩИ ДНЕС!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!   bouquet   bouquet
Браво на проходилата Борянка!
За прощапулника сега само ви чета и събитам инфо.Наща кукла са изправя сама по мебелите и обикаля,но подпряна с двете ръце.Опитвала съм да я водя за едната ръка само,но тя пищи и си търси и другата,още й е рано явно.Пък и честно не бързам,аз сега само я дебна до какво ще се докопа,а като проходи не ми се мисли!Редовно лази до кухнята и там се изправя на шкафовете и докопва кърпата за ръце и няма такава игра!Като й я взема се почва едно тръшкане и крокодилски сълзи... #Crazy Другото на което много се радва са двете вратички на една малка секция.Хваща се за дръжките и започва едно лудо тряскане.Отваря ги по малко,зяпа вътре(още не се е светнала как да ровичка) и се хили яко.
Гледам бибите и палците сте коментирали-наща мома няма отучване от палеца.Всички видове биби се дадоха и не.Ползва го само за приспиване,но все пак не е редно според мен.След двуседмично безуспешно дебнене,вадене на палеца и бутане на биба,тотално се отказах!От няколко седмици я дебна като се унася й давам една проста биба за 1.50 (камера,с форма на черешка) намазан с бочко или друго гелче за зъби.И за сега има ефект,заспива с биба в устата.
И сега да ви споделя каква неприятна изненада имах за закуска.ММ днес почива и аз реших да направя кус-кус за закуска.И детето да хапне и ние.Слагам да се вари и се обръщам да измия някоя чиния,разбърквам вече почти готовия кус-кус и гледам някакъв боклук вътре.Загребвам с лъжица да видя какво е това и оооо! ужас-малко ЧЕВЕЙЧЕ!!!  #Crazy Виканх ММ да ми повърди,щото аз не можах да повярвам!!!Директно засилих цялата тенджера в кенефа,а остатъка отиде в кофата.Винаги съм взимала тази марка-Нова Загора,най-ми е допадала,но повече никога!
Айде лека нощ и спокойни бебчета,че пак се улях!  Embarassed

# 587
  • Варна, морето, сините вълни...
18-24м. а ако си отговарят на сантиметри сме на 86-92см.
Това е едно и също  Peace май де  Whistling

А от Джъмбо за 12м. и ние носим. Даже има едно боди което му е малко. Но наистина има голямо значение от фирмата която ги произвежда. Но 86 определено са му огромни (понеже имаме подарени такива и си ги пазим за по натам)

Ами Песл и аз не харесвам 2 годишно дете с биберона, но и на ясла ги пускат така.  Crossing Arms А пък Мончи не ще и не ще да пие от чаша с накрайник, накрая май направо с обикновенна чаша и шише (обикн.) ще се учим. От чаша пие, но не му предлагам често.

# 588
Ние имаме все още хранене в 23.00-00.00 някъде в този интервал и ми е невъзможно да преложа тогава чаша, ще се олеем, ще се разсъни и съвсем ни замина вечерта. Тук обаче наистина има вреда като заспиват с мляко, но засега бия на камък.Sad

# 589
Ами не се притеснявай, по добре така отколкото ти да си залъгалка. Пък и за мен май е едно и също дали е залъгалка или шише. (А сега линчувайте ме smile3533)

Свят шарен, хора всякакви...както и деца!!! Живи здрави да са пък м...та му на другото  Hug Hug Hug

# 590
Черпя едно късно мохитце послучай празника!

Благодаря на всички за милите пожелания!

Не мога да смогна да се включа, но скоро ще вляза пак в ритъм. Та набързо...

Честито на всички именици, малки и големи от вчера и днес!

Честито на патерички на рожденичките Стани, Йоанка и Мим! Да сте здрави и засмени!

Борянка много си я обичам аз, да тича смело с малките крачета!

Зелда, много ме разсмя!

Лизи, прекрасна си! Много ти се радвам!

Болничките бебчовци да оздравяват!

Обичам ви и много сте ми милички всички!

Ей, много ми се пийва, та два пъти да постна мохитцето! hahaha

# 591
Аз да ви питам за срещата в понеделник каде ще се състои?
В мола дето е карфура или аз пак не съм разбрала? Embarassed

# 592
  • София
Понеже днес правих прощъпулник (писах сутринта и за избора на младежа)- питката я намазах с мед. Поръчах я в хлебарницата срещу нас, човека даже я украси отгоре като обреден хляб и стана невероятна. И ми струваше само 8 лв.  Blush
Иначе я търкулнах на бяла сатенена покривка (такава по-прилична имах) и на холовата масичка бях наредила предмети за избор. Та така  bowuu

# 593
  • Русе/Germany
Браво на сладката Борянка Hug Hug Hug да тичка много с пъргавите крачета.

Ей такъв е купон с ходещо дете, Боби вече не го нося а си върви след мен и се чува само ето тропкане зад мен Mr. Green но така ме е шубе да не падне че чак свят ми се завива. В нас не съм обезопасявала нищо и никъде. В коридора е дървена ламперия и мисля да махна дръжките на шкафчетата че са едни гадни остри, че ако залитне нещо да не се удари на тях.

Ох, аз съм се захванала да чета за документи и чудеса за Германията че да почваме да подготвяме малко по малко. Вече почнах да умувам какъв багаж ще се взима, какво ще оставяме. Абе веселба. ММ като си дойде на РД-то на малкия ще подписваме  Mr. Green married

А Йоанче, и на теб щях да пиша. Браво на Криско за прощъпулника. Може пък да стане някой шеф на ресторант и да си цъка на компа Mr. Green Mr. Green Mr. Green Я кажи, лесно ли тръгна след питката или се мотка и се чуди какво да прави. Дай някоя снимка да го видим де, не се скръндзи  Mr. Green Hug

# 594
  • София
Готова съм за снимка, ама моя мъж ми ги качаваше на сайта  Embarassed Иначе във фейса мога  bowuu
Ами лесно тръгна  момъка не се чудил и без подканяне (мисля че фиксира камиончето, отверката, мишката и за това  hahahaбях наредила и ГПК с тайната надежда да наследи професията на мама, ама не би)
Аз съм фен на по-простичките приготовления и за това ви го написах, че го направих прощпулника без много церемонене (само веднъж преди това съм присъствала на такъв) и почерпих съседите във входа, че на улицата беше сняг голям и не стигнах до магазина  Blush

# 595
Аз да ви питам за срещата в понеделник каде ще се състои?
В мола дето е карфура или аз пак не съм разбрала? Embarassed

Да точно там, на последния етаж (някъде).  Hug

Мерси за Мохитото днес пих едно, ама ужасно  Sick

Снежи ама форевър ли ще заминавате бе, аз какво пак съм изпусналааа  Cry мъчно ми стана сега. А и Мони така си ходи след мен, мн е сладко  Heart Eyes

Абе Йоанка що не свиркаш че си в Стрелбище е жена??? МАгазина ни е там и сме много близо и ние  Mr. Green Мн се зарадвах, ох поне 1 човек се намери наблизо.  Blush

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 23:18 от mimi_jobnoto

# 596
Йанче, браво на Криско за ходещите крачета. Пожелавам му попътен вятър и много успехи! А пък за професията- и моите не искат, като гледат какво е...

Мими, моето мохитце е от добритe, учила съм се специално как да го приготвям. А пък в София действително не навсякъде го правят добре. Мога да ти кажа къде си заслужава.

Снежи, палчета за местенето. Няма да ти е лесно, ама ти си оправна.

# 597
Хепи направо предлагам някой ден да ме заведеш да си пйнем двете  Hug

# 598
  • София
В Стрелбище съм да и Софи също и Хепи беше- абе чудно си беше лятото  Hug Все добрички майки-зайки  Hug
Ама сега като съм на работа... само събота/неделя

# 599
Хепи направо предлагам някой ден да ме заведеш да си пйнем двете  Hug
С най- голямо удоволствие. Heart Eyes

А пък за бибите подкрепям с две ръце мнението на Бенджи. Бибите вършат доста полезна работа и са малкото зло. Затова положих големи усилия да науча Лизито да се успокоява с биба, вместо да си смуче зверски палеца буквално от първия ден.

Лека нощ и сладки сънища!  

Последна редакция: нд, 08 яну 2012, 00:39 от happy-mamma

Общи условия

Активация на акаунт