Отговори
# 90
PucyHka честито ви втора месечинка  baby_neutral Ние вчера станахме също на два Party

# 91
Честита нова година и от мен! За много години живи и здрави да сте вие и семействата Ви! Много детски усмивки да има в домовете Ви!
Честита втора месечинка на Майя, да е жива и здрава!

# 92
  • Добрич
Честита нова 2012 година! Нека всички пожелания се сбъднат.

Какви късмети ви се паднаха? Аз умишлено не сложих в нашите късмети бебе - събирахме се с едни познати с големите ни деца и откарахме до 3 часа, децата също не заспаха. Ние си имаме купонджии от малки.  Joy Та на мен ми се падна любов, но в късметите на моите родители от баницата ми се падна бебе  Thinking На Ивон учение, на мъжа ми работата, а на Кристиян здраве и парата.

# 93
привет на всички мами и техните малки бебоци Simple Smile ние - аз - мама и бебе - Себастиан се записваме при вас ноемврийчета Simple Smile дано само ми остава повечко време да пописвам, че  моето съкровище ревееееееееее  newsm45 почти постоянно от гадните мръсни и омразни ми КОЛИКИ  #Crazy
И ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ МАМИТА И ТЕХНИТЕ МАЛКИ АНГЕЛЧЕТА  santa2 Close-mas:

# 94
Момичета,моля ви дайте ми съвет!Нашето момченце от 2 дни кашля,няма секрет в носа но се чува нещо като хрипове.Ходихме до спешното да го прослушат.Казаха,че дробчетата му са чисти,гърлото не е зачервено,температура няма.Имал вътрешна хрема.Все пак ни изписаха Проспан,витамин Ц ампули и ксилометазолин 0.05 капки за нос,но на тяхната листовка пише да не се използват на деца под 2год.Трябва да му сложа нещичко защото се мъчи милото,трудно му е да си поема въздух докато суче.А като погледна в дупчиците на носа му-празни са,нищо не се вижда.Вие какви капки сте използвали ако ви се е налагало,или ако знаете някой бабин съвет...ще съм ви много благодарна

# 95
  • Велико Търново
Момичета,моля ви дайте ми съвет!Нашето момченце от 2 дни кашля,няма секрет в носа но се чува нещо като хрипове.Ходихме до спешното да го прослушат.Казаха,че дробчетата му са чисти,гърлото не е зачервено,температура няма.Имал вътрешна хрема.Все пак ни изписаха Проспан,витамин Ц ампули и ксилометазолин 0.05 капки за нос,но на тяхната листовка пише да не се използват на деца под 2год.Трябва да му сложа нещичко защото се мъчи милото,трудно му е да си поема въздух докато суче.А като погледна в дупчиците на носа му-празни са,нищо не се вижда.Вие какви капки сте използвали ако ви се е налагало,или ако знаете някой бабин съвет...ще съм ви много благодарна
И ние от три дни сме с кашлица и от малко повече сополки. За кашлица педито каза по 1/2 чаена лъжичка проспан 3 пъти на ден а сополките няколко пъти на ден с морска вода. Ние ползваме Маример.

# 96
Vanq капни му кърма или му сложи с клечка за уши, от тия с ограничител съвсем малко свинска мас. Знам още капваш чай от лайка - 1 капчица или витамин Ц - така отпушвах на каката, но на малката с чай не стана, помогна св мас.

# 97
Vanq капни му кърма или му сложи с клечка за уши, от тия с ограничител съвсем малко свинска мас. Знам още капваш чай от лайка - 1 капчица или витамин Ц - така отпушвах на каката, но на малката с чай не стана, помогна св мас.

Това за витамин Ц и чай от лайка и от някъде другаде го бях чула,но друго е така още някой като ми го каже-още повече и мами с опит.А ако не мине ще пробваме и морската вода.Благодаря ви

Последна редакция: пн, 02 яну 2012, 17:42 от vanq_mandeva

# 98
beberonika, кога е роден Себастиан? Ако искаш сподели и колко кг и см се е родил, за да ви впиша в списъка с бебчетата  Hug

# 99
  • Добрич
Аз имам въпрос към консултантите по кърмене

За последния месец бяхме качили 1700гр,не е ли много? Знам че кърмените бебета наддават повече но все пак  newsm78
Освен това от около 15 дни се храним на всеки 1,5-2 часа. Ники си търси и аз не му отказвам. Яде по малко и заспива,дори да го събудя не иска повече. Усещам съвсем леко олекване на гърдата след кърмене,но не и изпразване. През нощта прави една голяма пауза от 4-5 часа,снощи за първи път-6часа. Дали това е причината за наддаването? И да променя ли нещо за да постигна по-големи интервали?

# 100
Минавам само да се похваля, че сме пораснали и днес имаме месечинка  Simple Smile Утре ще ходим на консултация и стискайте палци с ваксините да минем възможно най-леко  Sad

# 101
  • гр. Стара Загора
въпрос към консултантите:
имам ужасен проблем - малката за пореден път ми разрани зърното на едната гърда, но това както и да е... от 2 дни забелязах, че малката као суче от разранената гърда винади повръща, а от другата не е така... забелязах, че и подложката на сутиена ми на разранената гърда е тъмно оранжев, а на другата си е с цвят на крема за зърза Лансинох... мисля, че от болната гърда освен кърма, тече и нещо от раничките... притеснявам се да не й стане нещо #Crazy #Crazy ТА ЧУДЯ СЕ... МОГА ЛИ МАЛКАТА ДА Я ХРАНЯ САМО ОТ ЕДНАТА ГЪРДА?  newsm78 newsm78болната ми гърда така и така почти няма мляко, колкото и да настоявам малката да суче от нея... а варианта с дохранване с АМ го избягвам, защото вече пробвах веднъж - малката едвам изяде 20мл и изобщо не й хареса... и от тагава не съм пробвала...
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОБЪРНАТОТО ВНИМАНИЕ smile3525

# 102
  • София
  Рисунка, възможно е ако има кръв и погълне повечко, да повръщ от това Иначе не е опасно, но определено е важно да се разреши този проблем с разраняването и откритите рани, тъй като това може да е вход за инфекции.
  За хранене само от едната гърда, да може, още повече както споделяш, че реално другата гърда прави малко кърма и бебчето така или иначе се храни само от едната гърда основно. При честа и достатъчна стимулация, както е при майките с близнаци, едната гърда е напълно достатъчна за да прави необходимото количество мляко. Необходимо е обаче евентуално да кърмиш малко по-начесто. Ще има разлика в размера на гърдите, докато кърмиш, която след отбиването ще отшуми. Това което искам обаче да ти предложа е да опиташ за известно време да не даваш проблемната гърда, за да има възможност и време да оздравее, но да цедиш по няколко пъти поне на ден от нея, така че да не приключи напълно производството на кърма и да опиташ още веднъж да се кърмите и от нея. Макар да е възможно да се спре производството напълно в едната гърда и едно бебче да може спокойно да се храни само от една гърда, е добре да се опита да се запази производството и кърменето и от другата гърда, поне за известен период.
   Не си спомням, дали сме обсъждали защо се получава разраняването и варианти за справянето, но ако искаш пиши ми на скайп за да видим отново дали може да направим нещо и да подобрим състоянието.

Сникърс, наддаването определено не е тревожно за кърмено бебенце, ако и ти и бебчето се чувствате добре не е нужно да правиш нищо специално, обикновенно постепенно бебчетата забавят наддаването. С теб ли обсъждахме хиперлактацията преди това, или беше с другата майка от Добрич? Може да опиташ да продължите ако бебче иска да се кърмите по-начесто просто да предлагаш няколко пъти в рамките на три часа да кажем само едната гърда.

# 103
  • гр. Стара Загора
Ailaмного ти благодаря... и аз си мислех да изцеждам, но тъй като цедя на ръка, ми идва малко трудно, но ще намеря време... иначе сме обсъждали разраняването и варианти за справяне... пробвала съм няколко пози... харесахме си една, но ето, че и при нея стана белята... като заздравее пак ще пробвам... ако искаш ми дай скайпа си на лични...
Мерси Simple Smile

# 104
beberonika, кога е роден Себастиан? Ако искаш сподели и колко кг и см се е родил, за да ви впиша в списъка с бебчетата  Hug
много ще се радвам да ни включите и нас Simple Smile та аз неговата мама съм  Вероника Simple Smile бебчо се роди на 25.11.2011 год. , (май няма никой на тази дата още  Party ) роди се със завидните 4 кг. и 20 гр., височък 51 см. та заради размерите бях секцио , нищо , но пък ми направи най-големия подарък на света моя Себастиан като се появи на  рождения ми ден  Heart Eyes . след като най - сетне след 10 дневно отсъствие от мен , защото имаше малко проблеми , си го взехме сега съм много щастлива , а като майка на 1 -во детенце и много плашлива . та много се радвам че ще мога да питам всички мамита тук за неща които ме притесняват  Hug 

Общи условия

Активация на акаунт