Отговори
# 195
Момичета искате ли да пуснем анкета колко от нашите ноемрийчета са кротки и спящи деца, че ми стана любопитно дали е от зодията . Всички около мен кават че техните деца като бебета само спали и били едни добри и кротички, а нашият звяр не знае какво е това Simple Smile

# 196
  • на Дъждовен остров
.. Всички около мен кават че техните деца като бебета само спали и били едни добри и кротички, а нашият звяр не знае какво е това Simple Smile

това са само легенди.  Не им вярвай.

# 197
  • гр. Стара Загора
определено е легенда това със спокойствието... при нас го има само отвреме навреме за по 30-тина минутки, но напоследък са рядкост...

# 198
  • ПЛОВДИВ
Здравейте момичета! Hug

Албена30, и аз мисля, че сте за смяна на  размера памперси.

Ангелчето, си смучи бибата, не му позволявам да си суче ръцете, че ме е страх, а когато е в банята по коремче суче ръката на баща си и е много смешно. Сигурна съм, че смученето на ръце, палци и други не е свързано непременно с глад, а доста често с това ,че до 3-4 месец сукателният рефлекс на бебетата е силно изразен.

Честит празник на всички празнуващи днес и тези, които ще празнуват утре! Бъдете здрави, щастливи и удовлетворени от живота!   bouquet

# 199
Момичета,

има и спокойни и спящи бебоци! Моето е такова и все нахилено, и да ми скапано на мен като я погледна как си се смее сама понякога, няма как да не се усмихна и аз. Е, има и моменти, в които си е малко крива, ама не е крещящо бебче. Но аз си мисля, че това е до време и всеки се променя - сигурно спокойните ще подивеят , а по-неспокойните ще се успокоят,ама знае ли човек. Пък и опит нямам и база за сравнение.

Много хора ми казват, че бебчето ми било за “начинаещи родители“. Вторите деца уж не били така спокйни,ама това са си само приказки.

Поздрави и спокойна вечер на всички ви!

# 200
Аз да попитам и тук, освен във ФБ:
Пипитане към мамите- кърмачки. От 2 седмици сме на кърмене от гърда, като преди това бях на цедене и ядене от шише. Цедях ги на 2.5-3 часа, както и сега така се храним и си усещах пълни гърдите(твърди). Но от няколко дена вече не ги усешам така. Бебо седи и суче, пълни пампите(като че ли малко по-малко от преди, но винаги е напикан и наакан), но ме е страх да не би да ми е намаляла кърмата или да ми спира. А и с тази голяма почивка от 8 часа, преди ме боляха сутрин, а сега не ги усещам така. Дали ми се е регулурала кърмата или ми намалява? Вие как ги усещате?

Отностно децата, ген ли е не е ли, но каката беше спокойна и само ме плашеха че момчетата били ревливи, че вторите деца са ревливи, че имали много колики(не разбрах какво е това)няма такова нещо. Даже се чудя дали не е по кротък и от кака си.
 Hug

# 201
  • Нови пазар
Относно ревливите бебоци- ние сме с две ръце в графата ревливи без причина, та камо ли с такава...и колки дал господ-пръцкане, присвиване, пукащи черва...ама и това ще мине, само се надявам да е по-скоро Simple Smile

# 202
  • София
fio браво за наддаването, предвид наддаването и някои от проблемите които споделяш по време на кърмене, може да е от полза, да прегледаш тази статия - http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/82/

Aila, възможно ли е да имам същия проблем, при положение, че кърмя само от едната гърда и ако да - как бих могла да регулирам нещата?

Момичета, нямам време да чета тия дни, честит имен ден на всички, черпя от името на Калоян Wink

здрави нерви на мамите и спокойствие на бебетата  Hug

# 203
  • гр. Стара Загора
Честит имен ден на всички празнуващи Simple Smile Днес моя баща и дядо на Майя има имен ден... също и моя починал дядо, на когото съм кръстена...

да се похваля, че малката принцеса направи пауза от 6 часа днес Simple Smile пу пу да не му е уроки Simple Smile
тази вечер сме при баба и дядо/моите родители/, че таткото се е захванал да прави една ел. инсталация на бившото антре и бъдещ бокс/като май до сега не е правил/ и не му се иска да сме наблизо Wink
Лек и според ден без плач за малките съкровища Heart Eyes

# 204
Момичета искате ли да пуснем анкета колко от нашите ноемрийчета са кротки и спящи деца, че ми стана любопитно дали е от зодията . Всички около мен кават че техните деца като бебета само спали и били едни добри и кротички, а нашият звяр не знае какво е това Simple Smile

Като цяло нашия мъник е спокоен.Случва се да ли лежи в кошарата по половин час без да го занимавам-само си гледка и се унася по някое време и заспива.Е не всеки път е така.Много плаче след баня-неукротимо.Затова масажа се налага да е преди нея.Иначе през деня от време на време си мрънка,но това определено си е от зодията.Като се поразходим из стаята и спира.

# 205
  • на Дъждовен остров
....но това определено си е от зодията.Като се поразходим из стаята и спира.

коя ви е зодията? скорпи ли? Аз съм скорпиони съм била мн послушно бебе, ама сега нашето бебе като е скорпион прилича на баща си лъв и реве без причина  Grinning

# 206
  • София

коя ви е зодията? скорпи ли? Аз съм скорпиони съм била мн послушно бебе, ама сега нашето бебе като е скорпион прилича на баща си лъв и реве без причина  Grinning
Айде, айде - аз съм лъв и Ина е лъв, на нея глас не й се чуваше като бебе, а аз съм била толкова кротка, че майка ми ме е забравяла чак Mr. Green Елате обаче да чуете скорпиончето как ни вдига във въздуха като ревне...

# 207
  • Пазарджик
...
mimsat
бебка суче в поза мисля, че се казваше обратна люлка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106752.0   ВТОРАТА СНИМКА... но забелязах, че навсякъде в статии и съвети за правилно кърмене казват, че устните на бебето трябва да са навън, а на Майя са навътре и незнам как да го оправя... а болката си я има, заради разраненото зърно, а другото си е добре/пу пу, да не го урочасам/... мажа се с мас, за да заздравее и Лансинох, давам поне два пъти да суче от болната гърда, че не искам да спре производството... пия чай за кърмачки... и това е за сега...
...

PucyHka,

чудесно си се насочила към подобряване на засукването. Кърменето не трябва да боли - ако има болка, най-често има нещо, което може да се поправи. Ето някои идеи, които може да ти помогнат:

За доброто засукване е важно освен устичката да е достатъчно широко отворена, също и главичката да е извита леко назад, така че когато бебето поема зърното, то да отиде навътре и нагоре към небцето (т.е. зърното да сочи нослето). Това се постига много лесно при биологичната поза, но може да се постигне и при останалите - например ако тялото на бебето се придърпа възможно най-близко към майката.

Това е клипче, в което много добре се обяснява и показва засукване.

В случай, че след горните обяснения уснтичките на Майя все още са навътре, може да се опиташ леко да ги издърпаш с пръст по време на самото сучене. Също може да опиташ смяна на позите по специално на разранената гърда.

Като превенция е добре да се знае, че честото миене и използването на сапун, може значително да спомогне изсушаването, а от там и раздразняването и разраняването на нежната кожа на зърната. Добрата хигиена е важна, но и ежедневния душ с вода е достътчен за да се поддържа, както говорехме по телефона. Гърдите имат начин да поддържат относително стерилна среда - на ареолата има пори, които секретират антибактериална течност, която също поддържа и елстичността на кожата - така гърдите сами осигуряват чистота. Също при разранени зърна помага да се намажат с кърма (тъй като тя е антибактериална и съдържа вещества, които спомагат за по-бързото оздравяване на кожата) и да се оставят да изсъхнат на въздух. Изобщо честите въздушните бани също подпомагат по-бързото оздравяване.

Ще се радвам да споделиш дали тези неща имат ефект при вас. В противен случай бихме могли да обмислим и други варианти.

# 208

Даа скорпионче е.Съдя по това,че познавам доста хора с такава зодия.И всички имат много общи черти,но въздържам се от коментар,че щом и ти си такава зодия.То всяко правило си има и изключение  де  smile3503  Дано поне като порасне да не му влияе зодията.

# 209
  • на Дъждовен остров
...violet]Айде, айде - аз съм лъв и Ина е лъв, на нея глас не й се чуваше като бебе, а аз съм била толкова кротка, че майка ми ме е забравяла чак Mr. Green Елате обаче да чуете скорпиончето как ни вдига във въздуха като ревне...[/color]

ами всичките ни приятели казват че ЕмДжей била кротко бебе и не съм знаела какво значи ревливо, та за това не е до зодията според мен а освен бащите да са виновни, че то може ли сега да кажа майките  Thinking Thinking Thinking Thinking То аз мога, ама смея ли Naughty Naughty Naughty ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт