Отговори
# 300
Мами да ви попитам, кога трябва да ги зараним бебчетата и с какво първо- сок ли.
Аlbena30, има много теми за захранването във форума, но доколкото знам вариантите са между захранване  на 4 и на 6 месеца. Учудвам се, че още се намира лекар, който да препоръчва сокчета на 40-ти ден.
Аз ще захранвам на навършени 6 месеца с пюре. Малко екстремистка си падам и сок няма да давам преди навършване на 1 година, не е по-полезен от самия плод и само ще доведе до киселини в нежното стомахче. А захар няма да получи през първите две години. Wink

Ние бяхме на ортопед в 6-та седмица и от тогава има предписани ортопедични гащи. Много са грозни  и запарващи, добре, че не е лято. На контрол сме чак през февруари, така че ще има да си ги поноси бебка.

# 301
Аз да се отчета след днешното посещение от хелт визитора .Вече сме 5350 .Родихме се 3 кг.Алекс се развива мн добре и въпреки,че има малко сополки е здраво бебе. Simple Smile

# 302
Мами да ви попитам, кога трябва да ги зараним бебчетата и с какво първо- сок ли.
Аlbena30, има много теми за захранването във форума, но доколкото знам вариантите са между захранване  на 4 и на 6 месеца. Учудвам се, че още се намира лекар, който да препоръчва сокчета на 40-ти ден.
Аз ще захранвам на навършени 6 месеца с пюре. Малко екстремистка си падам и сок няма да давам преди навършване на 1 година, не е по-полезен от самия плод и само ще доведе до киселини в нежното стомахче. А захар няма да получи през първите две години. Wink

Ние бяхме на ортопед в 6-та седмица и от тогава има предписани ортопедични гащи. Много са грозни  и запарващи, добре, че не е лято. На контрол сме чак през февруари, така че ще има да си ги поноси бебка.
Ех,че няма бутон "харесва ми"
Та "Гали Николова харесва това"  освен това сокчетата хич не са ..."лекички" за детските стомахчета, дори са агресивни, та не те съветвам със сокчета да започнеш.

# 303
Добро утро, момичета  kaffeetrmker_2
Относно захранването- нашата лекарка ни препоръча още като станахме на 1 месец да почна да и давам сок от ябълка,дадох и два пъти и до там.Не знам какво да мисля,колко е грешно или не да се дава толкова отрано,нито съм твърдо ''против'',нито съм ''за'',защото бях решила да давам,но като се поинтересувах се разколебах,а все още нямам опит и и малко ми трябваше да се откажа.Моята приятелка от първи месец дава сок,сега са на 3м. и дава и пюрета ...

Усмихнат ден на всички  Two Hearts newsm03

# 304
и аз съм против соковете и за радост педито ни даже дума не обелва за тях Mr. Green
ние като сме минали ортопеди4ен преглед още в родилното сега пак ли трябва да ходим newsm78
и още едно питане-има ли други бебета който спят с майките се захапали цицата baby_neutral нашия спи така и ако изпусне се буди ooooh! говорихме си с таткото че когато някой ден го отбия ще трябва над креватчето му да направим капков механизъм за да спи детенцето Joy

# 305
и аз съм против соковете и за радост педито ни даже дума не обелва за тях Mr. Green
ние като сме минали ортопеди4ен преглед още в родилното сега пак ли трябва да ходим newsm78
и още едно питане-има ли други бебета който спят с майките се захапали цицата baby_neutral нашия спи така и ако изпусне се буди ooooh! говорихме си с таткото че когато някой ден го отбия ще трябва над креватчето му да направим капков механизъм за да спи детенцето Joy

Деска моя юнак също спи на цицата ,но като е изпусне просто премлясква малко и продължава Simple Smileсъс съня Simple Smileявно е въпрос на навик Simple Smile

# 306
  • Там, където мечтите се сбъдват
Катерина също спи на гърдата, понякога като усетя че вече нищо не прави я махам, друг път тя сама я пуска като и дойдо в повече млякото и продължава да спи. Хубавото е, че вече ползва и биберон, защото беше почнала да си смуче пръстта и така като я видя и предлагам първо гърда и ако не иска биберон.

На ортопед ходихме при др Алексиев, но в частния му кабинет, не знам дали приема по здравна каса.

За захранването, твърдо след 6 месец, даже сега се двуомя между педагогическо, класическо или такова водено от бебето. Ще съгласувам с педиатъра и най-вероятно ще е микс между трите Simple Smile

# 307
Аз съм твърдо против ранното захранване, въпреки че ние точно така сме отгледани и пак сме пораснали. Както вече писах ние ще започнем след 6 месец някъде с плодово пюре.
С баткото също започнахме късно да се захранваме, като даже се престарах и повечето неща му ги дадох след 1г. Когато детето беше малко и ни гледаше как ние ядем, аз вместо да му дам да опита както е захранването водено от детето, аз забранявах на всички да му дават каквото и да било. Резултата е едно много злоядо дете, което почти не яде нищо и категорично отказва месо, яйца и още много други неща. Отчитам грешката си и затова сега преди годинка ще му дам повечето неща да опита на Ники, но пак ще започнем с късно захранване.

Др Алексиев е много добър специалист, но не приема по ЗД. Др Драганов също не работи с касата
Имам направление и затова не ми се дават излишни пари за платен преглед.
Някой ходил в Горна баня да сподели кога са прегледите там, трябва ли предварителен час, плаща ли се нещо допълнително.

# 308
  • Добрич
И аз съм за късното захранване. С каката се захранихме след 4-я месец първо със зеленчукови пюрета, които приготвях сама, след това с месо и чак накрая започнахме с плодове. В резултат на това аз пък сега имам едно ядящо почти всичко дете, някои храни просто ги избягва в определени моменти, но като цяло яде всичко. Лично мое мнение е, че ако детето започне със сладки храни - плодови  после по-безвкусните зеленчукови трудно би харесало.
Аз как ли не се опитвам да я предпазвам от по-мазни и сладки неща например, но ако знаете как сладко си хапва трътки например и пилешка кожичка. Така че и от детето много си зависи какво ще предпочита. 

# 309
Кърмещите мами имате ли цикъл?

# 310
Относно въпроса ми за захранването, Ванилия Канелска не се учудвай на нищо, което говорят и съветват, а пък и правят лекарите в БГ. А също голямата ми дъщеря и дадох сок, точно във втория мес, както ми каза лекарката, не съм забелязала да е имала колики. Захраних я с пюре по старите методи на 3-4 мес., давала съм и всичко, само и само нещо да хареса. Но, уви тя си остана злоядо дете, никога не е проявявала интерес към нашата храна, дори и млякото, което пиеше не го искаше. Все още си е злоядо дете, обича само пица и спагети. Така, че мисля че захранването- ранно или късно, по поискване или по книга, не оказва влияние чак толкоз върху апетита на детето.
А, относно, цикъла - на мен лохиите ми спряха към 35 ден, все още нямам цикъл, кърмя, но и дохранвам, макар и не на всяко хранене. Но този въпрос бе разискван и преди.

# 311
# 312
Опссс аз все още нямам цикъл, но на мен и лохиите не са ми спрели още даже понякога има и капка кръв.
С баткото се кърмихме до 2г и 4м, а цикъла ми дойде когато той беше на 1г и 1м. Сега ще видим кога ще е.

Радост81 права си за пюретата че като се започне с плодовите после няма да иска зеленчуковите. Бях забравила този факт от преди, та явно и аз може би ще започна със зеленчуковите когато му дойде времето.

Днес  е прекрасен топъл ден и си направихме двучасова разходка. Използвахме да отиден и до лекар УНГ че малкия много хъркаше още от раждането и това много ме притесняваше въпреки че казаха че е нормално  и до годинка ще го израсне.  Лекарката веднага щом ни видя каза че бебо е алергичен, но още е малък да му дава противоалергични лекарства да пие.

# 313
  • на Дъждовен остров
Хора защо тръгвате да захранвате бебетат още от 1 месец и то със сокчета?  Не знам дали ще ги цедите сами със сокоизтисквачка, но за мен това е много ранен период.  А и както казва една мама по нагоре, ако детето си е злоядо то ще си остане такова и в бъдеще. 

# 314
  • Велико Търново
Ето ви две статии за захранването със сокчета  Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18208.0
http://www.biberonbg.com/info/juicewhynot.htm

Общи условия

Активация на акаунт