Отговори
# 285
О, спането? Мираж! Тази нощ заспа в 4,30 , а в 6,30 го събудих да яде, защото  трябваше да ходя на лекции. Да е жив и здрав таткото, че отнесе смяната между 2 и 4,30. Иначе с по-малко от 4 часа сън и хронично недоспиване - не нам как ще се кара. Миналата седмица пак направи така. След всяко хранене е спокоен или най-много мрънка, гука, кокори се. След яденето в 12 започва да реве и в най-добрия случай заспива към 1. Преди си мислих, че 5  часа за дълъг период от време са много малки- а сега как се кефя като поспя така  Laughing Ако някой знае от какво плаче- ще чепря!  Laughing
Не съм влизала известно време , но си ви чета редовно. Местихме се и много ми се струпа , а имам и изпит в сряда Sad Във вторник малкия е на ваксина и много ме е страх как ще я понесе, дали ще има Т и дали ще спи.. Споделете как мина вторатат ваксина при вас.
Позрдави на мама-герой Хеликаза и много хубави моменти им желая с Ния  Heart Eyes

Цветка, аз й дадох Панадол веднага след като се прибрахме вкъщи, не вдигна Т но беше много неспокойна и доста поревахме. Явно при всички е различно, не се притеснявай всичко ще е наред.

# 286
Ох, момичета..като ви чета..осъзнавам, че съм голяма щастливка...моят Никола спи през нощта. Буди се само, за да яде и после веднага заспива. И каката беше така.
Ники вече раздава големи усмивки. На моменти като му говоря започва да пищи..сякаш се смее с глас..Слагам го в активна гимнастика, но много бързо му се изчерпва търпението в нея. Вероятно постепенно ще свикне и ще му е интересно да пипа играчките. Забелязах, че му емного хубаво в количката. През деня спи в нея. Ако го сложа в кошарата започва да плаче. Само нощем иска да спи в нея  Mr. Green Каката ми е в голяма помощ. Много му се радва, забавлява го. Имам си голяма помощничка  Praynig

# 287
Честита втора месечинка на Александра, Теодор, Ема и разбира се на моето слънчице Вики !!! newsm38

# 288
Аз онзи ден си извдих 500 снимки и сега започвам да си ги подреждам, умирам за снимки и винаги си ги вадя и на хартия Blush[/color]
Браво, и аз много искам , но съм несериозна в това отношение. Нямам нито една изкарана снимка, нито на каката, нито на бебо  #2gunfire

# 289
Аз вчера послушах докторката да не давам нищо след ваксините, защото можело и да не вдигне температура и после цяла нощ се борим да я свалим. Сега е кривичък и проплаква, а вчера беше много отпуснат и само спеше, толкова исках да поплаче. 

# 290
Привет маминки Simple Smile

искам да ви питам вие успявате ли да различите плача на бебето? Аз единствено разбирам когато плаче от колики, защото е много специфично. Във всеки друг случай немога да разбера - дали е от глад, дали му е топло или студено, скучно или му се спи или нещо дуго го дразни, стяга, боли...
По метода на изключване ли я карате ? Аз като незнам защо плаче просто го разнасям и гушкам докато се успокои, но по-добре би било да елиминирам причината !

Хубав ден от нас !

# 291
Честита 2ра месечинка на бебчовците! Хеликаза много се радвам за теб и Ния, нека вече не се налага да се разделяте! Голяма героиня си ти!
И ние нямаме режим на спане, че дори и на ядене - 2-3 дни има и си казвам ето режим и после пак го сменя!

# 292
нито режим на ядене,нито на спане имаме.само режим на рев-постоянно или от колики или от глад или от това че му се приспива,а не иска да заспи Tired
иначе и ние като бубчето му викаме инквизитора Mr. Green
честито на всички празнуващи месечинковци  bouquet

# 293
tutti_79 Да плача на коликите е доста различен, макар че моята като имаше колики не е ревала, а само свиваше крачета и ръчички, напъваше се и ставаше червена, и най много да изпищи за секунди. Иначе то все по един начин си плаче и като е така, започвам да пробвам всичко което може да го кара да плаче, докато оцеля причината и проблема се решава. Единствено няма как да сбъркам когато реве от глад, защото реването и е различно и в същото време си смуче упорито ръчичката и ръмжи (явно защото не и пуска мляко) Mr. Green

# 294
Ох, момичета..като ви чета..осъзнавам, че съм голяма щастливка...моят Никола спи през нощта. Буди се само, за да яде и после веднага заспива. И каката беше така.
И ние така, само дето вече от месец не се буди да яде през нощта Party. Спим яко, някаде от към 21:30-22 ч. чак сутрин ставаме към5:30-6ч. Не съм го учила, той сам си го направи. Пу- пу да не го урочасам Flutter.
А за денем- напоследък будува от към 11 ч. до към 14ч. После спи до 18ч. , а след това или спи до къпането, или дреме на части, а може и да поплаче. Мърдаме от време на време, до като цяло така са нещата при нас Simple Smile. Има и серий от по 2-3 ревливи и мрънкащи дни и дни на постоянно спане, но като цяло си изгради някакъв режим самичък Wink.
За плакането- знам само когато е гладен, тогава се дере. Разбирам и когато иска внимание- просто подвиква чат пат и ако не отида започва да мрънка. Е това е. Хайде спокоен ден на всички и честито на всички месечинковци днес   bouquet

# 295
Мами да ви попитам, кога трябва да ги зараним бебчетата и с какво първо- сок ли. Питам, защото моята педи каза да й давам сок, по-малко, докато стигна до 30 мл. Тя е от старата школа, едно време така почнах с голямата, но сега не мисля така

# 296
  • Пазарджик
...
и един въпрос към консултантите:
понеже не разбрах от горните постове - ако не се цедя допълнително може ли да ми спре кърмата... първия месец, до около 40-я ден се цедях по 1 или 2 пъти на ден за облекчение... но от както ми се нормализира кърмата спрях да цедя... Майя яде в 6:30, 9:30, към 12:00 и нещо; към 14:30, към 17:30, към 20:00 и после към 22:30 /това е през последните 2-3 дни/... ако продължим с голямата нощтна пауза трябва ли да почна да цедя? и като няма напрежение трябва ли да цедя, след като малката доволна пълни памперсите /6-7 бр./ с пиш и по 1 наакан newsm78 newsm78 newsm78

Здравей, PucyHka!

Обичайно няма нужда от изцеждане, когато бебето суче ефективно, достатъчно често и поема достатъчни количества кърма (което може до някаква степен да се следи по пеленките). Идеалният вариант е да се остави бебето само да регулира кърмата. И тъй като нерядко бебетата минават през различни периоди, може да се случи да суче и малко по-често или пък да прави по-големи нощни паузи.

Ти си се справила страхотно, като си дала възможност на Майя сама да регулира кърмата ти и в сега се водиш по нея.  Hug

Добър вечер! Денят беше кошмарен бебето днес не е спало - заспи и то не повече от 5 -10 мин, разнасяне цял ден и сега ак реве вече в захлас Tired На всичкото отгоре има някакъв проблем със сученето и искам да питам ЛЛЛ КОНСУЛТАНТИТЕ: От 2-3 дни Зари като започне да суче дърпа силно, теква мляко и после се дърпа и започва да си извива телцето и да плаче или просто ближе зърното и го дразни и започва едно течене на мляко Confusedособено на дясната гърда:( не знам на какво се дължи това и какво да правя; днес си викам, че не е спала, изнервена е, но преди в повечето случаи именно на гърдата се е успокоявала; на всичко отгоре забелязвам, че в последно време суче 5-7 мин от гърда / давам и двете /; другото , което ме притеснява е, че преди памперсът беше наакан на всяка смяна, а от неделя насам - 1-2 пъти дневно; притеснявам се дали й стига кърмата, но пък нощем прави пауза от 2.00 до към 7.30-8.00. Моля помогнете ми Praynig

aneleto,

разбирам объркването ти. Според теб дали това дърпане от гърдата може да се дължи на силната струя? Често тя е неприятна за бебчетата, защото им е прекалено силна и ги дави. В случая Зари сама се е справила със ситуацията - пуснала е гърдата, което разбира се я е разстроило. Има някои неща, които биха могли да помогнат в такава ситуация:
  • - смяна на поза, така че гравитацията естествено да намали силата. Подходяща поза би била билогичната, при която майката е полегнала, а бебето е върху нея. Също и легналата поза.
  • - да се остави силната струя да изтече в например хавлиена кърпа, след което бебчето да се върне на гърдата
  • - в случай, че бебето е прекалено неспокойно, за да изчака силната струя сама да изтече, да се подпомогне с изцеждане, за да се съкрати времето, през което то е отделено от гърдата
  • - да се кърми по-често
  • - да се кърми бебето, докато е сънено
  • - да се кърми бебето при първи признаци на глад (въртене на главичката да търси гърдата, лапане на ръчички)
  • - да се кърми от едната гърда на хранене. След като майката се увери, че бебето е изпразнило гърдата добре, евентуално да се предложи втората, в случай че показва признаци на глад
  • - да се оригва по-често бебето

Чудесно е, че следиш пеленките. Обичайно след 6-тата седмица бебчетата разреждат изхожданията като те могат да станат няколко на ден, а дори и веднъж на няколко дена. При това броят напишканите пеленки остава 5-6.

# 297
Честита месечинка на малките сладури!

albena30  аз мисля да започна захранването  към 5 месец чак с плодово пюре. Засега сок не мисля да давам, от него коликите ще се увеличат, особено от ябълките...Баткото започна да пие сок чак след 2г, както и вода. Преди това като беше жаден задоволяваше нуждите си с кърма.

Да попитам водихте ли децата си на ортопед и по специално мамите от София може ли да ми препоръчате  лекар.
Мислех да ходим при Др Драганов, но разбрах че той приема само платено, а не с направление. И сега се чудя къде да отидем, в Горна баня ли? Там с предварително запазен час ли е или?

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 22:28 от katrin7

# 298
Да попитам водихте ли децата си на ортопед и по специално мамите от София може ли да ми препоръчате  лекар.
..................
Ние ходихме при д-р Жечка Глогова в Студентска поликлинка. Работи със ЗК. Приема бебета в сряда и петък до обяд. Беше много внимателна, гледа ни с ехограф и не сме плащали нищо само и дадох направлението.

# 299
Ох, като чета тук истории на мами си казвам, че съм късметлийка. Бебчо ( на 2 месеца) спи вечер от 8,30 до към 3,30-4 от около седмица -две вече. През деня също имаме обеден сън около 3 часа. Иначе си будува, но не реве много, само като огладнее и като му се спи. Големият ми тормоз обаче, са коликите рано сутрин между 5 и 7, те са направо зверски. тъкмо накърмя в 4 и задремя и се почва едно опъване, ритане, пъшкане, слава богу без рев, но си е пак тормоз, тъй като аз не мога да спя, докато той се мъчи. равмосметка - нощен сън за мен 3 часа Sad((. Чакам вече с нетърпение да минат тези колики.

Общи условия

Активация на акаунт