Отговори
# 270
Да кажа само набързо за спането - Теодор спи само от 23.30-0.00 до 3.00 и то само, ако е върху мен. През останалото време евентуално може да заспи, ако е на ръце, по възможност да съм права, а най-добре да го разнасям насам-натам  Crazy  Това е положението  Tired
Като добавим и кашлица и лека хрема на Тео  и един болен батко с гнойна ангина и гной в двете уши... просто вече съм превключила на автопилот, само следя на кого какво лекарство имам да давам, на кого кои капки трябва да капна и къде....   Crazy

За повръщането исках да ви кажа, но не мога да си събера мислите, та с две думи - Михаил повръщаше постоянно, а Теодор - много рядко, гледам ги и ги кърмя по един и същи начин. Не знам каква е причината за повръщането при единия и неповръщането при другия, но само го споделям като факт за успокоение, ако случайно някой си мисли, че не прави нещо както трябва  Peace

# 271
Здравейте и аз да се разпиша за спането на моето малко човече Simple Smile Вечер прави големи паузи , но само когато той реши и винаги по различно време. Имаме случай в който заспива след къпането някъде към 20.00 ч и става в 3.30ч. Има вечери в който заспива към 24.00 ч и става към 4ч или 6 когато той си реши.Някой път само изпищява и докато стана да видя какво става той отново спи и така откарва още няколко часа.Не мога да го разбера на какво се дължи това има вечери в който се събужда на 2 - 2.30 ч да яде има вечери в който ме изумява с паузи от 7-8 ч. newsm78
От мънички са с характер и каквото искат това става  Joy както го наричам аз "малкия шеф "  Joy

# 272
  • София
О, спането? Мираж! Тази нощ заспа в 4,30 , а в 6,30 го събудих да яде, защото  трябваше да ходя на лекции. Да е жив и здрав таткото, че отнесе смяната между 2 и 4,30. Иначе с по-малко от 4 часа сън и хронично недоспиване - не нам как ще се кара. Миналата седмица пак направи така. След всяко хранене е спокоен или най-много мрънка, гука, кокори се. След яденето в 12 започва да реве и в най-добрия случай заспива към 1. Преди си мислих, че 5  часа за дълъг период от време са много малки- а сега как се кефя като поспя така  Laughing Ако някой знае от какво плаче- ще чепря!  Laughing
Не съм влизала известно време , но си ви чета редовно. Местихме се и много ми се струпа , а имам и изпит в сряда Sad Във вторник малкия е на ваксина и много ме е страх как ще я понесе, дали ще има Т и дали ще спи.. Споделете как мина вторатат ваксина при вас.
Позрдави на мама-герой Хеликаза и много хубави моменти им желая с Ния  Heart Eyes

# 273
Ние днес ставаме на два месеца. Ходихме на консултация и доки каза че за кърмено бебе е нормално акото да е много рядко/някой беше питал/. Поплака на ваксините и в къщи малко но сега заспа и засега няма температура много ме е страх да не вдигне но няма как.

# 274
  • София
Цитат
Момичета, сетих се че преди няколко странички някоя мама( не помня коя , а и не ми се рови сега) се беше притеснила за зеленото ако на бебето си. Та и моя юнак вече няколко дни ака в по- зелен цвят и аз също се притесних и вижте какво намерих като се поразрових http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html и доста се успокоих. Явно педито ми ще излезе права като ми казва да не се притеснявам от това със зеления цвят.
vladiii, аз бях с питането за акото. При нас тази цветова гама (зелено-зеленикава) си продължава вече известно време. Нюанса се мени - понякога по-жълтеникаво, друг път по-зеленикаво Rolling Eyes Слуз няма, а консистенцията си е нормална, затова не съм търсила педиатър засега. Четох статията, която си приложила, а и някои други публикации, в резултат на което и аз се поуспокоих.
За спането - и ние сме като повечето от вас (което за мен е успокоение Wink). Борис заспива с лекота предимно през деня, но дори тогава не го прави сам, а трябва да се люлее и носи. Нощем заспива след 1 часа през ноща. От къпането до този час е буден или спи на интервали от 30 минути докато е носен и върху баща си ooooh! Затова на погачката особено държах всички да оставят конец от дрехите си под възглавницата му на тръгване - да му е здрав съня Blush
Остава ни надеждата, че след третия месец нещата ще се променят.

Хеликаза,  Hug много късмет на всички ви оттук нататък. Истински герой си ти!

# 275
Зеленото ако можело и от претопляне да е, така че споко момичета.

# 276
Според мене, само цедене води до спиране на кърмата. Така беше и при мене, в началото имах толкова много кърма, че ми течеше, постоянно се цедях (през 2 часа), и аз замразявах. Но това продължи до края на първия месец. Изведнъж започна да намаля, малко по малко, докато стана така, че едвам изцеждах 30мл за през три часа. тогава почнах да се цедя през 6 часа, за да ми се напълнят гърдите. После през 9, през 12, 24, 2 дена. Накрая вече колкото и да се цедях повече от 10 мл неможах да изцедя. Крайния резултат беше, много разранени зърна и никаква кърма. Изписаха ми хапчета за спиране, и ми казаха, да не се пипам повече. Та, колкото и да се цедиш, ако не те цеди бебето с устичка, според мене спасение няма. Може и да има изключение, но аз не съмс рещала. Rolling Eyes
Ето ме. Цедя се 4 месеца и 10 дни и кърмата ми не намалява. За мен е въпрос на желание, постоянство и помощ от консултант( Благодаря ти, Айла!) Ако се цедиш през 6 часа, няма как да стане просто. Имала съм и леки затруднения с бучици и разни дребни такива, но редовното цедене беше ключът към успеха! Наричам го успех, понеже Ния е у дома и суче:)

Аз се цедя от самото начало и като изключим периода, в който кърмата ми не ставаше за ядене поради упойките и лекарствата, които приемах заради открития хематом след секциото, Ели е изцяло на кърма. Сега след мастита отново се наложи да дам два дни добавка АМ, но следвайки съветите на Айла нещата се връщат към старото положение и се надявам още дълго да сме само на кърма. Трябваше да потърся помощ и съвет, когато прибягнах до резерва във фризера, а не когато свърши  ooooh!

Вчера бяхме на консултация - изтеглиха ни 4440, а на изписването бяхме 2290 - мисля че добре се справяме. Сложиха ни и двете ваксини и ни казаха да дадем превантивно панадол 2 мл. За съжаление вечерта вдигна температура, но освен че бе по - сънлива от нея, след още веднъж даване на панадол други реакции няма. Днес отново беснее, както си знае  Laughing

# 277
Здравейте и аз да се разпиша за спането на моето малко човече Simple Smile Вечер прави големи паузи , но само когато той реши и винаги по различно време. Имаме случай в който заспива след къпането някъде към 20.00 ч и става в 3.30ч. Има вечери в който заспива към 24.00 ч и става към 4ч или 6 когато той си реши.Някой път само изпищява и докато стана да видя какво става той отново спи и така откарва още няколко часа.Не мога да го разбера на какво се дължи това има вечери в който се събужда на 2 - 2.30 ч да яде .
От мънички са с характер и каквото искат това става  Joy както го наричам аз "малкия шеф "  Joy

Все едно нас описваш, спим когато си искаме. В 18,00 заспа в/у мен, преместих я на леглото и познайте рев. Освен твойто подробно описания , ще добавя че ние спим в/у мама или в леглото на мама. Бебшкото креватче не ни е удобно нещо. Май не ни кефи  Mr. Green А и не правим големи паузи от 7-8 часа, абе мама да му мисли  Naughty
Честити месечинки на празнуващите днес!!!  bouquet

# 278
И аз се цедях още от първия ден, понеже беше 8 дена в кувиоз и на системи, нямаше как да я кърмя. Много се бях притеснила, но в болницата ми казаха, че ще се научи да се кърми от мен. Така и не можах да се справя с това и след седмица неуспешни опити се отказах, в крайна сметка ме успокояваше това, че има и друг вариант да пие кърма - с помпата. Така и си се цедях, всичко си беше нормално, пиех и ядях всичко което го дават за увеличаване на кърма и постоянно цедене, но тя си намаляваше? Казват че колкото по често се цедиш, по добре. Аз съм се цедяла не един път и след около час след като съм я нахранила, но нищо не текваше, въпреки това цедях защото ми казаха, че така се стимулира. Ами никой неможа да ми обясни защо стана така? Други ми казаха, че така ставало само като се цедя. Радвам се, че не при всички е така. Щях да се радвам и аз да бях от тях. ooooh!

# 279
  • гр. Стара Загора
Здравейте и от мен Simple Smile
Честита месечинка на всички празнуващи bouquet

да си кажа и аз за съня на Майчка - последните 2-3 нощи като бяхме у градо при баба и дядо/моите родители/  тя направи вечерна пауза от около 8 часа, като на 6  и 7 час промърмори, но докато се двигна да я погледна и вече спинка... ПУ ПУ да не му е уроки на миличкото ми..
иначе от 2 дни незнам какво й става - пищи и реве, все едно й бият ваксина и отива да се захласва и се плаша доста... smile3506 Weary например - вчера си суша косата, малката е в шезлонга си, а моята баба е закача и малката се смее и забавляна, но баба ми решава да стане и да иде до кухнята и само като се изправя и малката надава вой... незнам какво се случи... днес пак нещо подобно - бях я оставила за малко в спалнята и я виждам, че си лапа ръчичката... отивам при нея и лекичко я махам от устата й и тя пак нададе вой...  smile3506
чудя се дали не е проява на характер... и да кажа, че единствения начин да я успокоя е да дам гърда  breastfeeding
и един въпрос към консултантите:
понеже не разбрах от горните постове - ако не се цедя допълнително може ли да ми спре кърмата... първия месец, до около 40-я ден се цедях по 1 или 2 пъти на ден за облекчение... но от както ми се нормализира кърмата спрях да цедя... Майя яде в 6:30, 9:30, към 12:00 и нещо; към 14:30, към 17:30, към 20:00 и после към 22:30 /това е през последните 2-3 дни/... ако продължим с голямата нощтна пауза трябва ли да почна да цедя? и като няма напрежение трябва ли да цедя, след като малката доволна пълни памперсите /6-7 бр./ с пиш и по 1 наакан newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 10:04 от PucyHka

# 280
Здравейте, имам следния въпрос: детето ми е на 2 месеца имали проблем да го возя в количката при положение, че ъгълът на седалката е около 160 градуса? питам защото при 180 градуса е неспокойна моята принцеса?

# 281
  • Пловдив
Добър вечер! Денят беше кошмарен бебето днес не е спало - заспи и то не повече от 5 -10 мин, разнасяне цял ден и сега ак реве вече в захлас Tired На всичкото отгоре има някакъв проблем със сученето и искам да питам ЛЛЛ КОНСУЛТАНТИТЕ: От 2-3 дни Зари като започне да суче дърпа силно, теква мляко и после се дърпа и започва да си извива телцето и да плаче или просто ближе зърното и го дразни и започва едно течене на мляко Confusedособено на дясната гърда:( не знам на какво се дължи това и какво да правя; днес си викам, че не е спала, изнервена е, но преди в повечето случаи именно на гърдата се е успокоявала; на всичко отгоре забелязвам, че в последно време суче 5-7 мин от гърда / давам и двете /; другото , което ме притеснява е, че преди памперсът беше наакан на всяка смяна, а от неделя насам - 1-2 пъти дневно; притеснявам се дали й стига кърмата, но пък нощем прави пауза от 2.00 до към 7.30-8.00. Моля помогнете ми Praynig

# 282
Относно цеденето да се изкажа и аз. Цедях се  с каката 5 месеца( като имаше 1-2 нощни хранения и 4 през деня), защото я мързеше да суче. Но не ми намаля кърмата. На 5-ия месец я научих да цока от мен, защото вече не исках да видя помпа. Та не знам от какво зависи това с намаляването. И аз бях чувала че от помпа ще ти намалее или спре, но уви не стана при мен.
И сега с малкия почнах да се цедя в началото( той пък само седеше на гърда и не беше качил грам първите 2 седмици) и ми се увеличи кърмата. Него го научих да суче по-скоро и сега си яде от мен:)
Ние със спането през деня придремваме, но вечер като го нахраня в 22 часа и спи до 7-8 сутринта  newsm44- затова и вися тук токова късно Simple Smile

# 283
АЛА БАЛА и ние му викаме „шефа” на нашия мъник Simple Smile

# 284
  • София
АЛА БАЛА и ние му викаме „шефа” на нашия мъник Simple Smile
Ние сме на инквизиторче Twisted Evil
В тази връзка инквизиторчето днес става на 2 месеца Heart Eyes Не дава особени признаци на очовечаване, но пък ние много си я обичаме Mr. Green
Въобще не мога да се включа за режим на спане особено пък през деня. Яде и после или спи, или не, може да предремва, може да реве, може и да спи до следващато, без да  се чуе гласа. Flutter Нощем след храненето в 21.30-22 (зависи как се оправим) се буди за първо хранене в диапазона 2-5.30ч и от там вече зависи ще има ли второ хранене, кога ще стане и т.н. Simple Smile Абе с две думи - правим се, че имаме режим на кърменето, но нямаме никакъв режим на спането Laughing
Аз онзи ден си извдих 500 снимки и сега започвам да си ги подреждам, умирам за снимки и винаги си ги вадя и на хартия Blush

Общи условия

Активация на акаунт