Отговори
# 420
към консултантите по кърмене. От няколко дни докато Ния суче най-много 5 мин пуска гърдата и почва да плаче и да се дърпа и извива. Засуква отново и пуска след няколко сек. като продължава да плаче. Пробвах да и предложа др. гърда и след няколко засуквания с пускания и рев, сучеше пак около 5 мин. Подщи винаги след хранене попвръща, не на фонтан,но количеството не е малко. По съвет на педиатърката вчера цедих на две хранения за да видим колкичеството на кърмата, в 16 часа изцедих 125 мл. Предложих и същата гърда като сука 5 мин от нея и пак се разрева, дадох и изцедената кърма и си изяде всичко. в 19 часа кърмата беше 100 мл  като и дадох пак да суче и изцеденото. Вечерта обаче като и дадох гърдата започна да плаче нейстово и да се върти без изобщо да засуква, сякаш се плашеше от гърдтата, дадох и малко вода и след това засука, отнова  5 мин и заспа. Днес историята се повтаря 5 мин и рев, цедих, но не иска да пие и от шишето и продълвава да плаче. До сега винаги е сукала максимум 15 мин и заспива на гърдата, качи 1 кг за 1 месец и е пораснала 7 см, след 5 дни ще стане на 2 месеца. Прескачаме нощните хранения приблизително от месец вече, сама започна да го прави,като имамаме много напишкани пампериси на ден и на около 2 дни наакани с нормална косистенция.Моля за насоки. Благодаря предварително.

Обща болест... Аз, с риск някой да ми каже че не е правилно, успявам в такива ситуации да я накарам да суче, като стана, хвана я, почна да се разхождам с нея и веднага засуква- и така се храним разхождайки се из стаята, ако си папа така няколко минути така, направо си сядам с нея и тя си продължава да суче...

# 421
Въпросче до мамаите, които хранят с шише - какви накрайници- биби ползвате / с една дупка или с повече?

Понеже прочетох, че от 3 месец насам трябвало да се премине от една дупчица на повече?

Някой има ли идея?

Мерси!

Аз храня със шише /макар и само кърма/ и все още съм с една дупка. Понеже на упътването на Авент пише, че на колкото месеца е бебето с толкова дупки трябва да е биберона и аз се бях засилила да го сменям, но по съвет на педиатърката още съм с една, като идеята и бе че така все още има шанс да засуче, което се оказа и вярно - без никакви усилия, когато направих мастит я сложих на гърдата и тя от раз засука. Благодарение на това гърдата се оправи, помпата не можеше да се справи, както и антибиотиците, алтарнативата ми бе да пия хапчета за спиране на кърмата, но малката буболечка реше да помогне на мама  Heart Eyes И сега продължавам да я слагам да суче, когато е спокойна и на кеф, но и шишето ми е винаги под ръка  Blush

# 422
Охх, ние слава Богу го преминахме тоя период на нервничене  Praynig  В чудо се видях тогава, ама нищо не помогна, само си отмина, дано само не се повтаря, че е много мъчително и за нея и за мен.
А  да се оплача пак - моето дете е много лакомо, суче като освирепяла, дави се, кашля, понякога даже проплаква от давенето и в някои случаи яде докато повърне, ако не е така повръща след оригването или по-късно. А оня ден така се задави от слюнката си, че ми изкара акъла, защото плачеше докато се давеше и не можеше да се изкашля като хората ииии стана цялата червена чак сълзички имаше след това по очичките. Много ми стана жалничка милата  Cry

# 423
  • София
Принцес, няма нищо лошо, тъкмо напротив - ходенете, полюшването, пеенето, сменянето на пози, сученето в полуспящо състояние са все техники, които ползвам, когато инквизиторчето почне да се дърпа Peace
Моят племенник има повишен показател за инфекция и му включиха два АБ, сега ми е много жал за него и за сестра ми, защото тя много плаче и някак не мже да повярва, че това са по-скоро превантивни мерки Sad
П.П. Разказа на Жълтурче ме подсети да споделя, че когато Ема се збабкне от плач, посинее и не си поема въздух много помага като й духна рязко и силно в лицето - стряска се, спира да реве за секунда и си поема въздух. Е,  после си продължава да си реве... Tired

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 20:13 от bubcheto15

# 424
Охх, ние слава Богу го преминахме тоя период на нервничене  Praynig  В чудо се видях тогава, ама нищо не помогна, само си отмина, дано само не се повтаря, че е много мъчително и за нея и за мен.
А  да се оплача пак - моето дете е много лакомо, суче като освирепяла, дави се, кашля, понякога даже проплаква от давенето и в някои случаи яде докато повърне, ако не е така повръща след оригването или по-късно. А оня ден така се задави от слюнката си, че ми изкара акъла, защото плачеше докато се давеше и не можеше да се изкашля като хората ииии стана цялата червена чак сълзички имаше след това по очичките. Много ми стана жалничка милата  Cry
по същата схема сме, даже и заспиваме понякога и ядем спейки .... ужас направо. Ако я дръпна рев , ако я оставя после повръща от преяждане

# 425
Разхождането даде резултата и сега яде и от двете гърди пак  за кратко, но е напредък сравнение с днешните откази! Бубче , ние също бяхме на АБ в болницата и ни държаха 5 дни при нормално раждане, разбирам напълно сестра ти, изживях страшен шок, но още на 3 ден левкоцитите вече бях в норма и слава богу си беше добре! Стискам палци и нея да я успокоят скоро с добри новини. Praynig
Миличката ми Ния има и родилни петна на ръчичката и на гръбчето и едно на очето, корто ту се появява ту изчезва! Имате ли представа дали ще се махнат, не са много силно изразени  Thinking

# 426
  • Германия
Въпрос към консултантите по кърмене: Мога ли да пия Зелен чай по време на кърмене или и той влияе като кафето. Аз съм на безкофеиново кафе още от както забременях с първото си дете и понеже кърменето се сля с втората бременност не съм прекъсвала, та те чудя дали ще се отрази на бебчо.

dannyny
, стига да е в разумно количество. От една чаша вероятно няма да има негативни последици.
 Peace

# 427
  • Германия
Разхождането даде резултата и сега яде и от двете гърди пак  за кратко, но е напредък сравнение с днешните откази! .....
Вероника, чудесно, че си намерила работещ трик за вас  Wink Може би ще помогне при такива кратки кърмения да слагаш Ния по-често на гърда? По този начин дори на малки порции накрая пак би имала прилично количество изсукано мляко.
Ако не бъркам сметките, вероятно минава през скок в растежа, а в такива фази доста бебенца се държат странно, някои сучат често, някои продължително, някои нервничат или спят неспокойно. За майките изглежда обезпокоително, а всъщност това е фаза, в която малките човечета растат и поумняват един вид. Вероятно /ако още не го е направила/ скоро ще те зарадва с първите си съзнателни усмивки и погледи.
Помисли какво е най-удобно и приемливо за теб да промениш в обстановката или ежедневието и по време на кърмене; например притъмнена стая или както вече си открила сама - в движение...Някои майки пеят песнички, други кърмят лежейки, трети сменят наколко пъти позата и гърдите..., Някои си помагат с компресия на гърдата, така усещайки засиленият приток на кърма, бебетата засукват отново активно. Просто би могла да опиташ различни неща, докато намериш идеалното за вас.  Peace

# 428
Благодаря за съветите, ще провам с компресия на гърдата на следващото хранене дано да суче по-дълго! А иначе вече така сладко се усмихва, че се разтопявам всеки път! Heart Eyes

# 429
  • Велико Търново
Въпрос към консултантите по кърмене: Мога ли да пия Зелен чай по време на кърмене или и той влияе като кафето. Аз съм на безкофеиново кафе още от както забременях с първото си дете и понеже кърменето се сля с втората бременност не съм прекъсвала, та те чудя дали ще се отрази на бебчо.

dannyny
, стига да е в разумно количество. От една чаша вероятно няма да има негативни последици.
 Peace
Благодаря, pepelyashka! Ще пробвам и ще видя как ще се държи бебо! Hug

# 430
  • Там, където мечтите се сбъдват
Princess83 и ние сме така, особено преди нощния сън. Плюе гърда, давам биберон, след малко и него плюе, баща и я разнася на ръце, после аз, накрая на ръце + гърда, тогава я приема, след 10 минути като почне да се унася я пренасям на леглото, там си досуква и заспива.

# 431
  • София
... - моето дете е много лакомо, суче като освирепяла, дави се, кашля, понякога даже проплаква от давенето и в някои случаи яде докато повърне, ако не е така повръща след оригването или по-късно. ..

същата ситуация и при нас, точно както я е описала Jylturche....успокоява ме фактът, че наддава, дриска порядъчно, а най=много ме успокояват случаите като се усмихва, докато връща храна ... луда ставам от преобличаници

Днес Захари става на два месеца и както почерпих във ФБ, черпя и тук с кафе и домашни бисквитки с малкооооо шоколад Simple Smile

# 432
  • София
Добър ден и от нас Simple Smile
Бързам да честитя РД на Захари и племенника на Бубчето. Да са ви живи и здрави и да носят много радост на домоете си Simple Smile

Да се отчета от  нашата втора месечинка Simple Smile Наддали сме 1,100 кг, пораснали сме до 58 см Simple Smile На ваксината само около минутка поплака. Т вдигна към 12 през ноща, но само 37. Аз ставах да я меря през 1-2 часа, защото много ме беше страх да не се повиши ( нали му е за първи път). За щастие до обяд на другия ден беше спаднала . Иначе детето е добре, слушка, ззаспива към 1.30 вече Simple Smile

Мамчета вие позволявате ли си боб, грах, царевица? Иска ми се да мина на разделно хранене, но не знам дали вече мога да хапвам? Че като чета за перипетите на Рисунка и ми се изпарява ентусиазма. Изобщо тези прпоръки за избягване на газообразуващите храни само по време на коликите ли са или за целия период на кърмене? А с кафето по същия начин ли стоят нещата? Досега само безкофеиново няколко пъти съм си позволявала, но като седна след 3-4 часа сън да чета за изпит така добре би ми дошло едно истинско, ароматно кафенцее  Heart Eyes  Моля и някой консултант по кърмене да се изкаже, ако има възможност Simple Smile

# 433
Здравейте Simple Smile. И ние сме много лакоми. Ако може да яде без прекъсване ще му е най- добре Grinning Аз сега му взех едно чайче на Хип, за подобряване на храносмилането, та да видим дали ще се оправи това връщане.
 Все още сме си кисели... незнам до кога. Силно се надявам скоро да се успокои Praynig.
Жълтурче честита ви месечинка   bouquet
Бубче дано вашия мъж бързо, бързо се оправи и майка му да се поуспокои.
За бибите- от около 2 седмици вече ги смених с такива с две дупки. Доста по- бързо яде с тях и не се дави. Но ги смених, защото предишните вече се бяха развалили иначе едва ли щях да се сетя да ги смена.

# 434
  • София
Нашия мъж си идва Party Успяли са да вкарат показателите в норма и от днес ще си се гушкат вкъщи Hug
Цветка, принципно на мен ми разрешиха боб, леща, грах, единствено лекрката каза да избягвам зелен боб Peace
Снощи направих грандиозна глупост и простотия Sad Покрай всички емоции с Косьо и покрай плача на Ема бях толкова дала на заето вече, че не знаех къде съм. Изкъпахме Ема и аз почвам да я мажа след баня, мажа я с крем в тубичка линола фет, защото има само мастни киселини вътре без химия и е подходящ за нея. След като я намазах взех кутийката от линолата, за да прибера тубичката вътре и каква беше изненадата ми, когато установих, че кутийката е пълна Shocked Оказа се, че линолата си е вътре, а аз съм намазала цялото й тяло с Елоком Crazy Щях да се гръмна, четох за предозирането, но се оказа, че трябва продължително време да е третиран голям участък, за да говорим за предозиране. Все пак се чувствам адски гузна и тъпа Close

Общи условия

Активация на акаунт