Отговори
# 555
  • на Дъждовен остров
Minch, Анничка, благодаря ви! И аз си мислех, че е абсурдно изискване, при условие, че се кърми на поискване, да се дават капките 5 минути предварително. Чак ми казва педиатърката "е, ми то няма да действа иначе", а инфакола ми е английски и без листовките... Май понякога, от страх да не сгреша нещо, гледам твърде стриктно да изпълнявам инструкциите  Confused...

ние сме само на инфакол.  една пипета преди ядене.  ако бебето ти е "на поискване" даваш инфакола и изчакай няколко минути.  Аз я карам на режим и долу горе знам към колко ще яде.  Давам, а понякога времето и за ядене е чак след 15 мин.
Не знам колко често се кърмите.  Аз давам 1 пипета на 4 часа, че то иначе бебето ще яде повече лекарство отколкото мляко. действай смело.

# 556
Аз пък никога не съм чакала след като дам Инфакол.Като огладнее давам капките и после я храня.Никой и не ми е казвал да чакам да мине време.Се тая.Важното е да няма колики.При нас отдавна отшумяха Flutter То и не върви да стоиш и да чакаш да минат някакви си минути и тогава да нахранеш детето.Тогава става още по раздразнително и коликите се увеличават.Също казват че 30 минути гладуване на бебе се развняват на 3 дена гладуване при голям човек.

# 557
  • София
Ема е като кучето на Павлов - като  дам Инфакол и тя знае, че идва манджта, т.е. опция за изчакване 5 минути няма никаква Twisted Evil

# 558
  • на Дъждовен остров
Ема е като кучето на Павлов - като  дам Инфакол и тя знае, че идва манджта, т.е. опция за изчакване 5 минути няма никаква Twisted Evil

и аз така си мислех, нп се отучи от този навик.  сега и знае и чака.

# 559
  • Добрич
Как ги тренираме само тези деца... Но май те нас повече ни тренират да не си губим способностите Simple Smile

# 560
Привет и от мен! Аз имам ВЪПРОС КЪМ КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ Проблемът ми е сления: тръгна да ми расте мъдрец, обаче е развален с дупка е, подух се много и казаха, че ще се вади, обаче за целта тряба да спадне и да мине болката. Изписаха ми антибиотик Далацин Ц или Лактофор. Зъболекарите казват да кърмят, мои приятели гинеколози казват да не кърмя, педиатърката не си вдига телефона - малката бебка иска да яде само от гърда - шишета неиска, бута ги и реве. Вие какво бихте ме посъветвали? Благодаря ви предварително!

Привет gub4eto,
Дано бързо да минава зъба, че наистина е много неприятно! Далацин Ц е с активна съставка Clindamycin и според справочниците за съвместимост на лекарствата с кърмене, в единия категориите са от Л1 до Л5 и е определено като Л2 - обикновено съвместимо с кърмене. В другия лекарствата започват от ниво на риск 0 и е определено като ниво на риск 1 - обикновено безопасно, възможни са слаби рискове "Lactation Risk1 - Moderately safe, mild risk possible" - следи се за колики или разстройство при бебето. Предполагам, че лекуващия стоматолог знае, че кърмиш и намира, че можеш да го приемаш след като го е изписал. Когато знаят, че майката кърми лекарите/стоматолозите би следвало да са съобразили лекарството, което изписват. А ако имаш колебания мога да ти изпратя повече детайли, които да обсъдите заедно и да прецените как да продължи лечението.

Лактофор
- предполагам, че е лактофлор, моля те поправи ме, ако греша. Това би следвало да е Lactobacillus bulgaricus, което си го има и в киселото мляко да речем Simple Smile Обикновено като изпишат антибиотик, изписват и пробиотик, който да помогне за чревната флора по време на лечението.   bouquet

Благодаря ти много за помощта - в крайна сметка ми изписаха оспамокс, но няма да се размина без антибиотик. Лактофлор е да - грешката е моя Embarassed

# 561
  • на Дъждовен остров
Как ги тренираме само тези деца... Но май те нас повече ни тренират да не си губим способностите Simple Smile

Какво не ни тренират, превърнахме се в отряд за БЪРЗО РЕАГИРАНЕ.  ooooh!

# 562
Привет момичета  Simple Smile
Аз вече съм екстра, но пък мъж ми се тръшна болен, сега той е инсталиран на дивана в хола. То бива настинки ама чак пък толко. До вчера си имахме баба в къщи и ми беше супер, то било много хубаво да има кой да помага( без да дразни)  Naughty. Но шт днес пак сме си тримцата.

Какво не ни тренират, превърнахме се в отряд за БЪРЗО РЕАГИРАНЕ.  ooooh!
Ехе, как ме разсмяхте  newsm62, ама то си е истина.
Я да питам аз. Как да разбера кога да спра капките за колики? Мисля, че няма вече, но бях решила така и преди 2 седмици... направо не искам да се сещам какво се случи. Не ми се правят пак експерименти Thinking.
И друго се сетих- ще правим ли тема за ноемврийки 2012? Мисля, че съвсем скоро трябва да видят двете чертички. Много съм зажмоцана- не помня кога точно ги видях аз. Мисля, че беше края на февруари newsm78. Незнам, може и да бъркам.

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 16:38 от vladiii

# 563

Много съм зажмоцана- не помня кога точно ги видях аз. Мисля, че беше края на февруари newsm78. Незнам, може и да бъркам.
    Влади,май началото на март е било,като гледам термина  newsm78. Grinning

# 564
    Благодаря ви на всички, момичета!  Hug Успокойх се за тоя инфакол, че вече бях започнала да се чувствам лоша майка... Confused Те коликите на Софи са доста леки, поне така ми се струва, де, и съм го пропускала често. Питах, защото и аз бях решила миналата седмица да го спра и никак не и се отрази добре на девойката. Та тази седмица пак го започваме, но без да я мъча да чака. И мен ме интересува обаче как да разбера кога да ги спра?

# 565
    Аз го спрях постепенно.Когато видях,че няма вече колики продължих да и го давам пак преди всяко хранене и след около седмица,започнах да и давам само на обедното и вечерното хранене (тя само тогава имаше колики),след това само вечер два три дена и накрая ги спрях. :

# 566
    Здравейте,момичета  Wink
    За капките-какви ли не давах -Колиеф , Инфакол Бг ,Инфакол вносни,защото ми казаха,че имали разлика,Саб Симплек ..никои от тези не помогнаха,но отскоро давам Еспумизан и има ефект и то голям,но това си е до дете,на всяко различно му действат,но скоро не знам дали ще ги спра ,защото веднъж пробвах и не искам да си спомням какво се получи ...голям рев беше.

Като споменахте тема за ноемврийските 2012 мами ми стана едно носталгично ,припомних си преди една година ,когато видях за пръв път  EFP колко бях щастлива и всичко преживяно от онзи момент до сега и не знам дали ще ме помислите за луда,но например днес видях едно бременно момиче и ми стана мъчно  за усещането да расте нов живот вътре в теб,за големия корем,който макар понякога да пречеше да си обуеш обувките си беше страхотно изживяване ,че чак ми се прииска пак да съм бременна  preggo newsm62  newsm03 НО сега моментите са още по-щастливи ,защото сме всички заедно family4

Лека вечер на всички  Heart Eyes

# 567
    • София
    С най-голямо удоволствие бих пуснала темата за новите ноемврийки, но си мисля, че е малко рано, знам ли... newsm78 Аз забременях на 1.03, теста си направих на 15.03 и термина беше за 22.11, т.е. тези, които са с термин 1.11 би трябвало да почнат да разбират, че са бременни някоъде  околи 20.02, така че си мисля някъде тогава да им приготвим новата тема Heart Eyes

# 568
    Да,   bubche към средата/края ма февруари ,още наистина е рано.

# 569
    Благодаря ти много,   Ivy! Още утре започвам с лецитина. Иначе давам и двете гърди на всяко хранене, като започваме напоследък все от проблемната, но днес забелязах, че след като е пуснала дясната ( тази с бучката) успявам да изцедя няколко капки, та чак и струйки, което
    преди не се случваше. С помпата обаче нито капка, което не ме изненадва - не ми се получава никак с нея от самото начало! Та се  чудя, дали нещо бебка не суче както трябва напоследък?

Общи условия

Активация на акаунт