Постпостмодерен поглед върху приказките

• 56 968
  • 1 356
  •   1
Отговори
# 210
  • волно калдъръмче
Джуджетата са железни пичове. Доколкото си спомням, имаха натрупан доста житейски опит. Ще успеят философски да преодолеят липсата на Снежанка. 

# 211
  • n/a
Ловецът ли? Той си е направо от новото време, ППМейско. Не стига, че не убива Снежанка, както му е заръчала шефката (т.е. проявява самостоятелна креативност), но даже и не му трепва нищо пред таз' красота неземна. Това ме навежда на мисълта, че е модерно скроен, влеченията са му правилно ориентирани. Направо си е с "желателно" поведение.

# 212
Не знам за Снежанка, ама не мислите ли, че Рапунцел е прекалила с екстеншъните? Thinking

# 213
  • Galaxy 13197853088
А дали този ловец не е гей? Как така не е пожелал Снежанка в гората?

# 214
  • волно калдъръмче
Как ши я пожелае ве?! Та тя е само 8 клас  Praynig

# 215
  • n/a
Не знам чия е импровизацията по темата "Снежанка" в линка, дето го дадох, но прави впечатление менюто на масата на джуджетата:
Цитат
Снежанка била много огладняла и ожадняла. Хапнала от всяка чинийка по малко зеленчук и хляб и пийнала от всяка чашка по глътка вино
Правим извод - те са вегетарианци!

Ми да де, нали това казвам, Ловецът си е поел линията на партията Simple Smile
Е, като е малка, тогава какво да кажем за Принца. И аз натам клоня, той да е злодеят.

# 216
  • волно калдъръмче
Аз го разбрах така: тя си е избрала малко зеленчук и хляб. Иначе на масата може да е имало и луканка, но в това е и мистерията. Извод: не жужетата - Снежанка е веганка.

# 217
  • Galaxy 13197853088
Принца е некрофил!
Харесал я е умряла!

# 218
  • n/a
Това е много трогателно, не мислите ли?
Цитат
Джуджетата рекли:
- Ако си съгласна да ни гледаш домакинството, да готвиш, да оправяш креватчетата, да переш, да шиеш и плетеш, и ако си съгласна да поддържаш навсякъде ред и чистота, можеш да останеш при нас и нищо няма да ти липсва.
- Да, на драго сърце - - отвърнала Снежанка и останала у тях.

Особено много ми харесва " ... и нищо няма да ти липсва" ... какво ли имат предвид?

Да, може и само тя да е веганка, ако пък е така - отпада от списъка на потенциалните с "нежелано" поведение. Само с виното както ще правим? Най-лесното е да "цензурираме" ...

# 219
  • волно калдъръмче
Махваме с вълшебните пръчици и го правим на боза. Ко ша каиш  Party

Това е много трогателно, не мислите ли?
Цитат
Джуджетата рекли:
- Ако си съгласна да ни гледаш домакинството, да готвиш, да оправяш креватчетата, да переш, да шиеш и плетеш, и ако си съгласна да поддържаш навсякъде ред и чистота, можеш да останеш при нас и нищо няма да ти липсва.
- Да, на драго сърце - - отвърнала Снежанка и останала у тях.

Особено много ми харесва " ... и нищо няма да ти липсва" ... какво ли имат предвид?  
Че винаги ще и намират какво да прави  Thinking Експлоататори мръсТни!

# 220
  • n/a
Съвсем по здрачовски звучи, все едно днес е писано:

Цитат
И не след дълго отворила очи, подигнала капака на ковчега и се изправила жива и здрава.

Е, ама тя, бозата, въглехидратна много. Ако ще размахваме вълшебна пръчица над менюто, по-добре сок от моркови да турим по чашите. Или от броколи да е сокът.

# 221
  • волно калдъръмче
Как тоя "джентълмен"- принцът, ще я оставя сама да си отваря ковчега  newsm78 Е тука вече здраво му набрах  Twisted Evil

# 222
 Shocked Аз съм в потрес от алкохолната приказка, защо я четох веднага след събуждане.

И сладките с броколи ме шашардисаха. Днес ще си ходя потресена и трепереща като лист.

Сега за джуджетата - много сексистко отношение, ама много! Предлагам да заменим "да ни гледаш домакинството, да готвиш, да оправяш креватчетата, да переш, да шиеш и плетеш, и ако си съгласна да поддържаш навсякъде ред и чистота", с "да ни пееш", или подобно неизискващо особено усилие занимание с цел разтуха. Виното на боза или на сок от бъз, разбира се!

Съвсем по здрачовски звучи, все едно днес е писано:

Цитат
И не след дълго отворила очи, подигнала капака на ковчега и се изправила жива и здрава.

Joy Joy Joy

# 223
  • n/a
Сега за джуджетата - много сексистко отношение, ама много! Предлагам да заменим "да ни гледаш домакинството, да готвиш, да оправяш креватчетата, да переш, да шиеш и плетеш, и ако си съгласна да поддържаш навсякъде ред и чистота", с "да ни пееш", или подобно неизискващо особено усилие занимание с цел разтуха. Виното на боза или на сок от бъз, разбира се!
... с "да ни пееш, да ни свириш", бих допълнила, ако ми позволите.

# 224
  • волно калдъръмче
На кво ще им свири? Те пиано имаха ли  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт