Постпостмодерен поглед върху приказките

• 56 972
  • 1 356
  •   1
Отговори
# 345
А, таман на място си е Здрача, няма да го пипаш. Просто не можах да се въздържа.  Joy Утре ще чета, ся няма време, пху!

# 346
  • n/a
ИрПуц, утре дойде ли или е вечното утре Simple Smile

Много са ми мрачни другите теми, та затова ще си позволя да измъкна от изпадане тази. Освен да са мрачни, те са и вдъхновяващи, има какво да се вмъкне в света приказен ППМ-ейски. Имаме на разположение извънземни, края на света ... Някой да е наясно какво е ППМ-ейското отношение по първата тема, за извънземните?

# 347
  • София
Извънземни има! Като виден ППМ-ист пих кафе с тях! Оня ден! Днес също са ми на гости щот е четвъртък! Не отричам, че може би проблемът е само в главата ми...  Crazy

# 348
Дойде, даже съм съвсем подходящо неадекватна. Mr. Green Кво да кажа, освен че можеш да предлагаш къртачни услуги на пълен работен ден?  Joy

Няма извънземни, има различно земни.  Naughty

# 349
  • София
Ама Пуци, техните планети други имена носят, тъй че са си съвсем извънземни погледнато от гледна точка на планетата Земя...

# 350
За тях са си Земи, не ми спори неполиткоректно.  Mr. Green Освен това, тяхното мнение не важи, важи само пепемейското.

# 351
  • София
Е добре де Марс не се казва Земя  newsm78
Думата Земя на марсиански не би ли следвало да бъде друга...

# 352
  • n/a
Мммм, ново заглавие, по темата благодатна ...

Неродена мома http://liternet.bg/folklor/sbornici/rakli/nerodena.htm
Без да съм особено изненадана, но през предложения текст вече са минали "чистачи". В познатия ми вариант скитницата има ясна причина да се оправдава за цвета на кожата си ... Тук е просто скитница. Но нека, таман ще имаме по-малко работа.
И така, знаем какво следва - посочване с пръст на проявителя на "нежелано" поведение.
Предложения?
Жокер, самият финал на приказката ...
Цитат
Царят разбрал измамата на скитницата и веднага заповядал да я завържат на два луди коня и да ги пуснат из полето да я разкъсат на части. После взел бабиното момиче, оженил се за него и честито царувал.

Обаче ми се струва, че в дъното на цялата ни епохална драма стои не друг, а старицата в началото ...
Цитат
Бабата била лоша, разсърдила се и го проклела:

- Да се ожениш, синко, когато намериш неродена мома!

Докато четете, не си мислете, че Принцът е организирал кастинг за Принцеса. Напротив, осигурил е равен старт за всички претендентки. Има и още нещо важно, което не е за подценяване: турил е чешма, избирал е измежду селски девойки, а не се е впуснал да избира измежду Принцесите по съседни царства. Нали?
Общо взето се очертава да съм застъпник на Принца  Mr. Green

Нали се сещате, че Слънцето ще играе "кораба-баща", няма да е "кораба-майка" Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 12:27 от Лоана

# 353
Аз веднагически имам процедурно питане: каква е работата на маргарита, дето го брои героинята докато разказва?

# 354
  • София
Значи, да се разберем. Слънцето не може да го играе кораба - баща, т.като той е син на кораба - майка!

# 355
Аз веднагически имам процедурно питане: каква е работата на маргарита, дето го брои героинята докато разказва?

За информационна емфаза сигурно.

# 356
  • n/a
Значи, да се разберем. Слънцето не може да го играе кораба - баща, т.като той е син на кораба - майка!

Може, и още как може - имаме "кораб-майка", имаме "кораб-баща", който е син на майка си, и т.н., а както знаем въпроса за внуците е с висока обществена значимост - да ги имаме или да ги нямаме, в туй е въпросът. За справки - СО

Простете, но днес сума срещи имам, та съм далеч и от кораби-майки, и от кораби - бащи. Или пък съм близо ... вероятно зависи от гледната точка  hahaha

# 357

За информационна емфаза сигурно.

Много емфатично да не вземе да стане - на изречение маргарит. То да му се приспи на човек.

Лоана, според мен ти си в непрекъсваща връзка с корабите-родители.  Mr. Green

# 358
  • n/a
Лоана, според мен ти си в непрекъсваща връзка с корабите-родители.  Mr. Green
ППМ-ско е да видя в това комплимент, нали? Не е вече обидно, а похвално. Едновремешното беше "звездите ми го говорят", а сега си говорим с "кораби-родители". На най-новите човеци какво ли ще им говори?

А по въпроса за маргарита, даваш добър жокер. Като спомена за приспиване, явно е вкарана поредна ППМ-ска техника - може да е НЛП, може да е хипноза, с цел постигане на регресия ... Добре, добре, и все по-добре ще става.

Да си призная, заглавието на приказката "Неродена мома" бута ме подсъзнателно в едни дебри, от които не съм сигурна дали няма да изляза с бан. Моля за помощ - да се занимаваме ли с тематиката, след като в областта детеродна такива значими институции са се заели да изразяват становища, а?

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 16:22 от Лоана

# 359
Каква обида, това е висша форма на комплиментиране.  Mr. Green

Предлагам да подходим с ексклузивно (ох, обичам я тази дума!) внимание към щекотливата детеродна тема. Не ми е ясно кво те тревожи, обясни ми го заобиколно да не засегнем някого. БПЦ ли имаш предвид? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт