Постпостмодерен поглед върху приказките

• 55 595
  • 1 356
  •   1
Отговори
# 765
  • Ænima/Albuquerque
Унизително е голяма жена на 8, 10 или 12 да се ограничава до бебешкия език на "дупе" и "ако" в свободната среда на собствения си дом. Обществените норми не мога да променя, но с мъжа ми постигнахме консенсус. На английски ще съм прилична и сдържана, обаче на български, имам пълната свобода да си гъз-кам на воля! Муахахахаха!  Twisted Evil  hahaha

Оф, бе, Дидиhahaha

# 766
Ми тъй де. Аз на 8 вече използвах 'ебати', чуто от някого в училище, та трябваше тати да ми обясни, че не е хубава думичка.  Mr. Green

# 767
Така, прочетох ви. Оказва се, че ние сме егати просташкото семейство.  ooooh! За почти шестгодишната ми дъщеря всякакви шеги и истории, включващи пърдене са върхът на забавлението. Баща й достойно се справя със задачата да я разсмива до сълзи с голям набор от подобни истории. Даже си е инсталирал на телефона някаква игра с пърдящи риби и на нея се играе докато не падне батерията на телефона.
По повод "гъз"-а не виждам смисъл да ограничавам чак толкова речника си вкъщи, при положение, че се връща през ден от градината с далеч по-стряскащи ме думички. След нашите обяснения кое и кога е прилично да се казва или премълчава не ги е повтаряла вкъщи, но това не означава, че ги е забравила. Според мен е по-важно да се научи как да се държи и говори прилично, а това, че знае определени думи на ме притеснява. Все някога ще ги научи.
Цитат
Мацката веднага ми заклати пръст, намусена, и ми напомни че пред нея не бива да говоря такива неща
Това ми се вижда висша форма на лицемерие.

# 768
Цитат
Мацката веднага ми заклати пръст, намусена, и ми напомни че пред нея не бива да говоря такива неща
Това ми се вижда висша форма на лицемерие.

Но и прекрасен начин за манипулация. Децата знаят много добре, какво ще се случи, ако споменат небрежно пред когото трябва, че чуват такива думи у дома. Родителите знаят, че децата знаят... Чудничко.

# 769
Егати отвратителното, наистина. Tired

# 770
С риск да мина за задръстена и spoilsport, "гъз" никога не е била в речника ми, пък не се чувствам ни ощетена, ни унизена.  Mr. Green  Не е да не съм чувала разнообразни цветисти, но неимунизираната ми психика оцеля. Mr. Green Та не мисля че има нещо лошо в (почти)изравняването на речника за домашна и външна среда, дори улеснява.   

# 771
Ти пък за един гъз ли си.  hahaha

# 772
То оттам се почва. Днес - "За един *** ли си?", утре - други анатомични части ще ми поискат.  Mr. Green

# 773
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ти пък за един гъз ли си.  hahaha

пуциииии, г@з Wink

очаквайте флаш моб събитие   Thinking или флаш мол ивент, ако се вярва на организатора Wink

# 774
Простете.  Blush

То оттам се почва. Днес - "За един *** ли си?", утре - други анатомични части ще ми поискат.  Mr. Green

Право думаш, бдителността никога не е излишна.  Mr. Green

Щях да кажа, че ass все пак си има и напълно чисто значение, но после се сетих как американците са преспелували titbit на tidbit сакън да не лъха на секс от думата, та... Сигурно не им е лесно да се изразяват.

# 775
  • Казанлък of all places
О,може ли,може ли да разкажа как през далечната 1994 година един мил млад мъж от Калофорния ми каза,че съм уонърфул уомън,па аз му се фръцнах ,че ич даже не съм уоман ,ми съм гърл отвсякъде.Тъй де! При което трижди смитеният Мат ми обясни,че в Калифорния могат да го осъдят за това,че нарича същество от женски пол girl...
Айде ся някой това да ми обясни!

# 776
angelina.bgk, хвърли ме в умисъл... Предавам се, нямам никаква представа. Това не го бях чувала. Сега ми е любопитно наистина какво ли е искал да каже. Може да са му останали белези от феминизма и да си мисли че "girl" е принизяващо за една истинска жена, и го е страх да не го набият лудите феминистки в Калифорния  hahaha Но виж, ако ти беше чернокож мъж, а въпросният Мат те наречеше "boy", тогава наистина щеше да си изпати. Защото на времето робите не са били считани за истински хора, истински мъже и жени, и подигравателно са им викали "boy" на мъжете и "girl" на жените. Може човекът да не е внимавал в часа по история (ако са имали такъв... часовете в някои гимназии са избирателни... не ме питайте, болна тема ми е) и да е останал с впечатлението че това важи за всички.

Според мен е по-важно да се научи как да се държи и говори прилично, а това, че знае определени думи на ме притеснява. Все някога ще ги научи.
И аз това викам. Стига ми да се научи да разграничава кое къде може да се говори, и когато е сред хора да се държи прилично. Пък вкъщи може и по-лежерно. Пак казвам, "ебати" и други думи със сексуален подтекст и аз не одобрявам нито за вкъщи, нито за навън, но други неща като любимите физиологични процеси и съответстващите им телесни части никак не ме притесняват. То ако не можеш вкъщи със свои хора да играеш на пърдящи риби, къде тогава?  Laughing

# 777
Не им е лесно на американците. Жалим ги много.

# 778

Щях да кажа, че ass все пак си има и напълно чисто значение...

Откъдето идва и култовият item в българско ресторантско меню - Ass's milk.  Mr. Green

# 779

Щях да кажа, че ass все пак си има и напълно чисто значение...

Откъдето идва и култовият item в българско ресторантско меню - Ass's milk.  Mr. Green

Joy  Joy  Joy  Този перверзен item не го бях срещала.

Между другото тук "ass" се използва само с едно значение. Другото е "donkey". Или поне досега не ми се е случвало да чуя някой да им казва на горките животинки "asses". Чудя се дали не е по-скоро бритишизъм, или остаряло значение излязло от употреба? Иначе "ass" е навсякъде. Майтапя си се аз тук за пуританите, но те са губещи в битката  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт