Постпостмодерен поглед върху приказките

• 55 686
  • 1 356
  •   1
Отговори
# 720
  • n/a
ИрПуц, в коментарите видях предложение да покриват скелетите на динозаврите от 9 до 5 (в работното им време, сиреч) в музеите.  Mr. Green

Ще излезе много добро предложението да направим набор от "разрешени" думи, за да не засегнем някого. Ние тук хубаво се забавляваме, ама за Дидитка е ежедневие. Като в рекламите "Сега в София, скоро и в страната". Та, мисълта ми е, забавата си е забава, ама по най-последните ППМ-ски тенденции, туй дет' сме го писали тук, бъка от недомисли и недогледи. Виж, с творбата на Чинтулов се справихме на 6, че и с плюс - жива обидна дума не остана (освен че и никаква друга не остана) ...

Но си мисля, че това е едно добро начинание. Представям си бъдещето на литературното
творчество. Пише следното:
Заглавие: ....
Автор: ....
Съдържание ....
Вместо точки няма нищо. Бях написала за автора Иван Абдул Смит, но се сетих, че чукчите ще се обидят.
А хубавото на цялата работа е, че ще си развием въображението. Всеки ще си съчинява на мястото на точките какво е искал да каже авторът. (подозирам, че пак може да има обидени)

# 721
  • Galaxy 13197853088
Зависи колко точки ще има.
1-2 ще си помисли, че го подценяваме
3 - ще направи неподходяща асоциация с трибуквени думи
над 4 предлагам,

# 722
  • n/a
Значи съм уцелила - по 4 са, нали?
Двоеточията правят ли проблем? Засега не
виждам такъв, но пък ми е петък.

# 723
  • София
Три точки си е чиста псувня, да знаете! Mr. Green

# 724
  • n/a
Така си и мислих, че даже и при изчерпателното литературно творчество, състоящо се от по няколко точки, все ще се намери кой да се обиди  Mr. Green А четирите точки? Чете ли се като неприемливо съдържание, изпълнено с потенциални обиди?

# 725
А ако знаете колко весело става когато трябва да представим хора! Ние се занимаваме главно с илюстрации и дизайн, включително и особено разни човечета, герои, деца и т.н. И там се почва - да не е бяло, защото малцинствата ще се засегнат; ама да не е и от някое конкретно малцинство, да не се засегне нам си кой си; да не е момче, защото и жените искат да бъдат представени, но да не е и момиче, не може да е дебело, ама ако е слабо ще подтиква дебелите деца към анорексия, да не е с еди какви си дрехи ами с такива... И накрая се стига до някакво бежаво безполово безрасово скучно същество с тъпи дрехи. Викаме му "извънземното". Като получим някой проект в който ще е необходим дизайн на човешки герои, задължително се майтапим "а извънземни ли ще трябва да са, или имаме свобода?"  hahaha

Държа да подчертая че безумиците са само на високо ниво изисквания идващи от там споразумението между най-големите щати - Тексас и Калифорния - но за местни или частни проекти, нещата изобщо не са толкова зле. Даже обратното - води се битка с големите издателства, в която по-малките независими организации се опитват да наваксат и проектите им са много свестни и интересни, шарени, наистина образователни. Че има битка, има, но не е загубена (все още)  Grinning

# 726
  • София
Като гледам Дисни Ченъл, там май ги задължават да има нещо като "равновесие".
Ако има красиво бяло момиче, трябва да има и дебело цветнокожо.
И още един сериал с красиво цветнокожо и дебело бяло.
И всичко да е пълна боза.

# 727
  • Ænima/Albuquerque
И накрая се стига до някакво бежаво безполово безрасово скучно същество с тъпи дрехи. Викаме му "извънземното". Като получим някой проект в който ще е необходим дизайн на човешки герои, задължително се майтапим "а извънземни ли ще трябва да са, или имаме свобода?"  hahaha

hahaha hahaha hahaha

# 728
  • n/a
L'Agent, ааааааа, гледаш вражеска телевизия? Хич да не се чудя тогава,
отде си така добре полит-просветена, че да видиш онова в трите точки.
 Wink
Признавам без бой, че и аз го мяркам, вражеския Дисней канал. Виж, за
него не е лошо да приложат част от ограниченията. Вярно, че като се
изчисти от магьосниците, богатите и бедните, безработните, с басейни-
те, със спортовете, то май няма да остане нищо за показване, но пък то-
ва ще ми е един не малък, а голям празник  Laughing

Дидитка, опитвам се да си представя образ човешко-подобен, който по-
тенциално да не остави обидени след себе си, но, признавам, трудно ми
е. Как изглежда едно безполово същество? Коса има ли? Цвят?

# 729
да не е бяло, защото малцинствата ще се засегнат; ама да не е и от някое конкретно малцинство, да не се засегне нам си кой си; да не е момче, защото и жените искат да бъдат представени, но да не е и момиче, не може да е дебело, ама ако е слабо ще подтиква дебелите деца към анорексия, да не е с еди какви си дрехи ами с такива...

Боже, сигурно така са се появили Телетъбитата.

Дидитка, щях да кажа, че ако бях на твоето място, щях да съм се пропила отдавна. Добре, че каза, че не всичко е толкова абурдно.  Mr. Green

Лоана, не се стискай, отпусни по шест точки.

# 730
Като гледам Дисни Ченъл, там май ги задължават да има нещо като "равновесие".
Ако има красиво бяло момиче, трябва да има и дебело цветнокожо.
И още един сериал с красиво цветнокожо и дебело бяло.
И всичко да е пълна боза.

Да, когато не са извънземни трябва поне равновесие да има. Което си е справедливо де. В тая страна не живеят само бели, все пак, а другите досега са били пренебрегвани и потъпквани по всякакви начини. Поне по един анимационен герой могат да им дадат. Проблемът е че често на белите им е неудобно да повдигат въпроса за равновесието, или пък направо не искат цветнокожи герои, и за по-лесно минават на "извънземните" да отбият номера.

# 731
  • n/a
ИрПуц, не може, някой по-начетен ще си рече: "Я, кой ми пробутва религиозна
литература?!?". 666.

# 732
  • Ænima/Albuquerque
Дидитка, щях да кажа, че ако бях на твоето място, щях да съм се пропила отдавна.

hahaha hahaha hahaha

Ох, бе, аз само се хиля тука!

Дидиткеее, оцеля ти след онова сатанинско пентаграмоносене!  hahaha

# 733
ИрПуц, не може, някой по-начетен ще си рече: "Я, кой ми пробутва религиозна
литература?!?". 666.

Няма проблем, то това 666 се оказа, че не е истинското число на Звяра.  hahaha

# 734
Дидитка, опитвам се да си представя образ човешко-подобен, който по-
тенциално да не остави обидени след себе си, но, признавам, трудно ми
е. Как изглежда едно безполово същество? Коса има ли? Цвят?
Ами някои стават точно като телетъбитата - лилави, зелени и т.н. Някои са просто бежави и неутрално-симпатични, по-скоро като плюшени играчки, неопределени. Има как да стане, но защо е нужно?

Дидитка, щях да кажа, че ако бях на твоето място, щях да съм се пропила отдавна. Добре, че каза, че не всичко е толкова абурдно.  Mr. Green
О, изобщо не е всичко абсурдно. Аз обичам да се бъзикам с феномена, но той не държи монопол над всичко. Ние например се борим с него непрекъснато, особено аз съм си го приела като лична мисия  Laughing Повечето проекти по които работим са нормални, или стават нормални след деликатни преговори от наша страна  Twisted Evil Просто се срещат и куриозните.

Дидиткеее, оцеля ти след онова сатанинско пентаграмоносене!  hahaha
Еее, верно бе! Това го бях забравила  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт