А искате ли внуци?

• 11 218
  • 228
  •   1
Отговори
# 135
И аз искам и племенници. Много.

# 136
Племенниците не ме касаят изобщо- те не са ми преки наследници, поне докато има деца и внуци. Ако щат да раждат братята и сестрите- това си е техен проблем техните наследници.

Аз изобщо не разбирам дондуркане на племенници като собствени деца.

Мнението ми по отношение на внуците е толкова категорично, че ако имах повече от едно дете, и някое от тях реши да остава без деца, ще го лиша абсолютно от наследство в полза на внуците и продължението на рода. За какво се трепем в края на краищата ако не за продължението на рода?
Няма да си го нося в гроба теези фирми и къщи я! Всичко за което съм се борила в живота е за внуците.

Съответно имам претенции както дали изобщо ще ги има, така и от кого да бъдат (т.е. да носят нормални в моите представи гени).

Политика на ненамеса- само за неща, които не ме касаят по никакъв начин.

# 137
  • Бургас
Lizet33, значи ли това, че ако все пак детето ти не пожелае дете, ще го приемеш за личен провал и какво би направила, ако се случи? Ще се отречеш от него? Ще го прокудиш? В смисъл ти ли ще си провалена като възпитател и родител или детето ти ще е виновно за този тежък избор?

# 138
Lizet33, значи ли това, че ако все пак детето ти не пожелае дете, ще го приемеш за личен провал и какво би направила, ако се случи? Ще се отречеш от него? Ще го прокудиш? В смисъл ти ли ще си провалена като възпитател и родител или детето ти ще е виновно за този тежък избор?

Със сигурност ще се почувствам и аз провалена като родител. Да не дава Господ да ми дойде такова чудо на главата, защото съм само с едно дете не по моя собствена прищявка...Не знам колко категорично бих постъпила ако не дай си Боже... Вероятно бих приложила целия стратегически арсенал за натиск, но ако все пак не сработи....направо не ми се мисли колко бих могла да бъда крайна в решенията си. Мога да взема и решения от които мен самата много би ме боляло.

Абе,... по-добре да не ме предизвикват към крайни решения, защото знаят че думата на две не цепя!

# 139
Искам внуци и се надявам някой ден да ми се случи, но преди това се надявам дъщеря ми да е щастлива и доколкото зависи от мене ще и помагам за това Simple Smile

# 140
  • София
Всичко за което съм се борила в живота е за внуците.

Аз пък мислех, че за децата си се борим  ooooh!

А ако внуците ти не искат да имат деца? Горкия ти ген, непродължен ще си остане. Като те е толкова грижа за гена, погрижи се да имаш повече деца, това е начина. Ама не, по-лесно е някой друг да има ангажимента Simple Smile

# 141
Lizet33, значи много по-малко ще те интересува дали детето ти е щастливо според неговите разбирания, отколкото ти да си удовлетворена? Звучиш ми сякаш отглеждаш дете, за да го моделираш изцяло по свой модел, да следва твоите разбирания и важните решения да ги взимаш ти.Иначе ще го накажеш...

п.п. син ли имаш?

# 142
Искам племенници, защото сестра ми иска деца, а и защото знам, че децата й ще бъдат прекрасни. Не защото смятам да ги изгледам. Въпреки, че с удоволствие бих помагала.

# 143
Всичко за което съм се борила в живота е за внуците.

Аз пък мислех, че за децата си се борим  ooooh!

А ако внуците ти не искат да имат деца? Горкия ти ген, непродължен ще си остане. Като те е толкова грижа за гена, погрижи се да имаш повече деца, това е начина. Ама не, по-лесно е някой друг да има ангажимента Simple Smile

Не планирам да си ходя от този свят толкова рано, че детето ми да се радва и възползва от наследството ми. Ако някой поеме след мен фирмата и всичко постигнато, това ще са внуци и правнуци.

Аз за собствените си деца (дете в случая) съм се погрижила дотолкова, доколкото Господ е дал. Ако даде още, ще има и още, като не- ще чакам внуци да даде. Но няма да приема решение от самото ми дете, че не иска деца. Не е познала. В някой друг живот с други родители.

Не ме интересуват егоистичните и инфантилни представи на детето ми за щастие. Ако наистина е толкова незряло да не разбира че това е всъщност най-голямото нещастие, ще се постарая да го науча на нормални житейски ценности навреме.

# 144
  • София
Леле как ще стъжните животеца на някой зет  ooooh!

# 145
Lizet33, според много хора и най-важното-според детето ти, може твоите представи да са егоистични и инфантилни.
Да не говорим, че това какво е най-голямото щастие или нещастие, наистина е строго индивидуално.Не можеш да определиш на никой какво да мисли и чувства, още по-малко пък да категоризираш дали е правилно или грешно.Ти имаш едни разбирания, Пенчо други, Станка трети, детето ти може да има четвърти и пак да е щастливо, тогава какво правим? Зорлем ще го направиш нещастно, ако имаш такава опция, за да си щастлива ти ли?

# 146
Lizet33, уфффф, ако детето ти се окаже хомосексуално....горко му и тежко. ) пък и на теб, с непродължен род.....ехххх....то все едно за продължение на монархия се бориш.  Laughing

# 147
  • София
Хехе и аз се зачудих какви са тия уникални гени, дето задължително трябва да се запазят  Laughing

# 148
Леле как ще стъжните животеца на някой зет  ooooh!

Към зетя си имам доста нормални очаквания. Да има здрави гени, да бъде добър, грижовен и любящ баща и съпруг. Нищо свръхестествено. Той пък съответно ще получи най-красивото, добро, отлично възпитано и образовано момиче с прекрасно наследство. Както и идеалните тъст и тъща.  Laughing Нещо, за което всеки би могъл само да мечтае. Идеалната сделка за всеки кандидат- зет. Нормален кандидат-зет.

Колкото до хомосексуалност, аз нямам никакви претенции кой с кого спи. Но имам претенции към продължението на рода, а едното не отхвърля категорично другото.

# 149
  • София
А колко "бездетно" време семеен живот ще му отпуснеш на тоя зет, преди да хвърлиш срещу семейството му целия си арсенал?

Общи условия

Активация на акаунт